RSS Feed

Dezbaterea fină cu bâta: Coaliția pentru familie și Coaliția oamenilor frumoși

vezi toate articolele de
11 Nov 2016 la 10:50 comenteaza acum 818 vizualizari.

E mare vânzoleală cu acea Coaliție pentru familie care vrea să facă valuri cu tipice obsesii antigay, provalori familiale tradiționale etc. Argumentele împotriva lor sunt din păcate de prea multe ori cel puțin la fel de tembele. Aș vrea să atrag atenția asupra unei abordări tipic păguboase. Un articol din Vice unde suntem atenționați că e mâna rușilor, că e mâna manipulării subtile, mă mir că nu apar și chinezii. Și mai interesant și nou, că s-au unit fanii lui Trump cu fanii lui Putin în mod pervers. Mă rog, nici un sereist beat n-are tripuri mai aberante. N-aș fi acordat atenție încă unei halucinații de presă dacă n-aș fi văzut avem de fapt un tipar, unul mai vechi, absolut ineficient, ba chiar cu posibile efecte contrare.

Mai rău e că toate argumentele se bazează pe niște rapoarte și studii plimbate prin Parlamentul European, folosite ca argumente supreme, când sunt de fapt tot paranoia și fobii ridicole. Nimeni nu spune că nu o fi un război informațional. Dar să spui că acest război informațional creează instant mase de zombies sau că, dacă o fi război informațional, asta din start, ne anulează probleme real, abia așa arată o spălare pe creier eficientă.

“Hostile propaganda and disinformation directed against our societies by both Kremlin and non-state actors such as ISIS/Daesh is a fact. In order to counter it effectively, we first need to be able to fully identify them,” said rapporteur Anna Fotyga (ECR, PL). “This report is a very important step in raising awareness of the problem, both across the EU and within the member states. The European Parliament cannot stay silent on such a vital issue for the European security”, she added.

sau

„Guvernul rus folosește agresiv un spectru larg de mijloace, precum think-tank-uri, televiziuni cu programe în mai multe limbi (Russia Today), pseudo-agenții de știri, rețele sociale și troli pe forumurile online pentru a ataca valorile democratice, a diviza Europa, a genera sprijin în rândul populației ruse și a da impresia că există state eșuate în vecinătatea estică a UE”

Deci am ajuns să folosim observațiile unui reprezentant al Lege și ordine din Polonia (Fotyga), adică ăia care doreau să interzică total avortul, ca să sprijinim drepturile minorităților sexuale în România. Beton.

Iar apoi, sperietoarea cu Rusia e bună la toate. SRI urlă toată ziua Rusia ca să ia buget gras, presa urlă și ea ca să fie cât mai strategică, corporațiile urlă că se bagă Rusia atunci când protestezi împotriva gazelor de șist. Unii strigă ”Rusia” și dacă ceri salariu mai mare. Iar acum, evident, Rusia ne bagă pe gât și un referendum. În curând o să spunem că Rusia eliberează bacterii în spitale. E cea mai elementară formă de negare a realității.

Așa cum tot negare a realității e să tot urli că un popor sărac și bătut în cap ortodox vrea să dea cu drepturile de pământ. Tendințe neocon puternice există nu de ieri de azi pe aici. Ele au fost încurajate de guverne de dreapta care visau la interzicerea avorturilor (vezi ministrul sănătății în guvernul MRU). Să mai amintesc câtă susținere oengistică sau, mai general, din zona ”tinerii frumoși”, aveau MRU sau alți urmași neocon de diverse confesiuni politice? Dar astfel  de grave greșeli în tabăra cea bună și ”progresistă” nu vedem.

Tot așa cum nu vedem ce armonios vin la pachet tendințe de protecționism și de proslăvire a naționalului (a capitalului național) cu redescoperirea sexului fără contracepție, a cuplului fără abateri de la norme imaginare heterodoxe etc. Falcă, Dragnea sunt exponenții unor zone mai ales din clasa de mijloc (ăia pentru care reduc taxe și tot felul) care susțin – din mimetism, frică și nevoie în vremuri incerte pentru profit -, întoarcerea la niște populisme dure tocmai pentru că vor să reconstruiască niște conducte puternice de susținere a privatului din bani publici cu aprobare populară largă.

Săracii sunt manipulați de ruși, de biserici de nu știu ce. Există o homofobie puternică în spațiul public tocmai în rândul elitelor politice și de afaceri, homofobie, tentații rasiste pe care și le-au ținut în frâu doar pentru că aveau ceva de câștigat. Acum nu prea mai au nimic de pierdut din asta, ba chiar speră să recâștige o bază populară pe care au pierdut-o din jocuri cinice cu ceea ce numim generic ”vestul”.

Apoi, Coaliția pentru familie conține ea însăși o varietate de voci, alianțe puternice din confesiuni minoritare care nu au obsesia asta de ieri de azi, o falangă ortodoxă activată nu se știe încă clar cum, de ce (dar nici n-ar fi greu de țintit dacă n-am pierde timpul cu articole prostești).

Faptul că intrăm cu referendumul în reglementarea unor drepturi e grav, prevestește tot ce e mai rău, iar tabăra antireferendum pare hotărâtă să piardă pentru că e prea îngălată în propria imaginație despre cum e societatea românească, cum funcționează ea; și apoi e îngălată și în propriile incoerențe alea care o duc înspre o luptă pentru drepturi în care și-au pierdut aliați tradiționali din partide de dreapta sau din struțocămila socialdemocrată românească.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete:


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!