RSS Feed

Dincolo de anticorupţie şi de regimul Băsescu: noul şef CSM e mare iubitor de bănci

vezi toate articolele de
08 Jan 2014 la 14:39 25 comentarii 1656 vizualizari.

O recomandare: materialul lui Mihai Baniţă (pe care îl felicit pentru articolele sale din zona conflictelor bănci-clienţi) care îl pune o lumină mai aparte pe noul şef al CSM, Adrian Bordea. Criticile adresate după numire au fost în nota cunoscută, că e omul lui Băsescu, că blabla.

Însă mult mai interesant e că Bordea e omul în care bancherii şi-au pus multe speranţe în ce priveşte litigiile ajunse la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Bordea este dintre acei judecători care au spulberat speranţele cîştigate în instanţe inferioare de unii clienţi împotriva băncilor.

În martie 2011, la ceea ce s-a dovedit a fi ultimul termen al procesului, Bordea a înlocuit pe unul dintre judecătorii cei trei magistraţi care făceau parte din completul nr. 6. Instanţa a hotărât să admită recursul băncii şi a anulat decizia Curţii de Apel, astfel că Toma a fost nevoit să plătească din nou o dobândă de peste 10%, şi să returneze banii băncii.

La acelaşi complet au mai pierdut şi alţi clienţi ai BCR, inclusiv într-o contestaţie în anulare – o procedură extraordinară – înaintată de bancă, în care instanţa şi-a contrazis o decizie anterioară prin care statua că dobânda de referinţă a băncii trebuie asimilată Euribor. De altfel, BCR a câştigat toate litigiile cu clienţii care au ajuns la ÎCCJ, deşi a pierdut majoritatea proceselor desfăşurate la alte instanţe din ţară. Pentru ca un proces să ajungă la ÎCCJ, potrivit vechiului Cod de procedură civilă acesta trebuia să fie pornit de la nivel de tribunal. Noul Cod prevede ca procesele să se judece după sistemul fond-apel, recursul fiind disponibil doar în situaţii excepţionale.

BCR este banca cu cele mai multe victorii împotriva clienţilor la ÎCCJ. Evident, anticorupţii să stea liniştiţi, nu vreau să zic nimic, să contest sistemul de justiţie etc. Dar vreau să mut atenţia de la bălăriile cu luptele politice la luptele care contează mult mai mult. Cele bancare de exemplu.

Băncile cu sprijinul BNR şi FMI au beneficiat de amînări, ajutoare parlamentare legislative (scandalul ordonanţa 50) ca să nu-şi pericliteze cîştigurile din comisioanele abuzive. De altfel, noul Cod de Procedură Civilă a avut prevederi amînate ca nu cumva să fie generate pierderi de sute de milioane băncilor (calculele au fost neoficiale, dar şi oficiale, făcute de BNR). Erau “abuzive”, dar erau securizate la Viena şi în mai toate înţelegerile cu FMI.

Bordea la şefia CSM poate însemna şi o nouă eră în istoricul conflictelor clienţilor cu băncile. O nouă etapă de favorizare a băncilor, doar nu vă gîndeaţi la altceva. Dar asta, evident, nu-i interesează nici pe luptătorii cu corupţia, nici pe luptătorii cu “regimul Băsescu”.

Mai trebuie spus că în proiectul expus de Bordea în calitatea sa de candidat unic la şefia CSM se accentuează importanţa unui tribunal specializat pentru litigii mai “tehnice”, aici intrând şi litigiile clienţilor cu băncile lor:

In evoluția legislativă a ultimilor ani, adoptarea și punerea in aplicare a noilor coduri reprezintă un punct de referință, cu impact major asupra activității judiciare, cu nevoi incă nesesizate și care vor necesita o mai strânsă colaborare cu celelalte instituții statale implicate in asigurarea infrastructurii și finanțării justiției. In aceeași măsură, inființarea  tribunalului specializat in materia litigiilor dintre profesioniști, reprezintă un pas important in asigurarea unei abordări  care să răspundă nevoilor „ lumii afacerilor „. (proiectbordea)

Mai multe despre un tribunal specializat în litigii comerciale despre care se discută în parlament, aici. Dezbaterile din comisiile de specialitate s-au desfăşurat după tiparul: bancherii propun, senatorii sînt de acord cu aproape toate punctele.

P.S. Interesantă e şi postarea acestui cetăţean care leagă diverse personalităţi din mediul de justiţie cu personalităţi din zona bancară, executori, notari… Bordea e şi el acolo cu o rudă de gradul 3 la BCR. Nicio legătură, evident, doar aşa pentru haz de necaz.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

25 comments
 • 1

  Nu stiu de unde va informati, daca intentionati s-o faceti, daca nu cumva sinteti de genul prim plagia, pardon, a prim ministrului.
  “noul şef al CSM, Adrian Bordea. Criticile adresate după numire au fost în nota cunoscută, că e omul lui Băsescu, că blabla.”
  Tocmai, cunoscatorii spun ca piratul ar fi pierdut lupta la CSM prin Bordea si Muscalu.
  Aici nu cunosc si sa zicem ca e cum spui:
  “Bordea e omul în care bancherii şi-au pus multe speranţe în ce priveşte litigiile ajunse la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”

  victor L
  2014-01-08 15:19:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  bordea omul lui basescu. mda. oricine poate spune orice. strici bunatate de articol cu balaria asta.

 • 3

  Intr-o tara in care primul ministru sustine in gura mare ca numitul AN a fost condamnat politic (desi acuzatiile au fost de luare de mita) si ca acesta este victima altui politician, Rogozanu este preocupat de al cui e omul acest domn Bordea.

  In tara asta trebuie neaparat sa fii omul cuiva. Banuiesc ca pt dl Rogozanu al cui este Bordea este mult mai important decit declaratiile halucinante pentru orice tara cit de cit respectabila ale primului ministru. Oare ce ar fi fost daca Merkel ar fi iesit sa spuna furibund ca H. Kohl este o victima politica pt dosarul de finantare ilegala a partidului?

  Bravo, dle Rogozanu, va meritati banii pt manipularile ordinare de acest gen!

  Chianti
  2014-01-08 18:30:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Victor Ponta, nu fi trist, Iliescu e băsist!
  de Florin NEGRUŢIU Publicat la: 08.01.2014 14:19 Ultima actualizare: 08.01.2014 14:29

  Din păcate, ultima urmă de creier la PSD s-a descoperit tot la Ion Iliescu. Noua generaţie de lupi tineri, începând cu şeful haitei, Victor Ponta, şi terminând cu ultimul Ştefănescu, a dovedit că e tare-n clanţă, dar slabă-n minte.

  Ce a câştigat Victor Ponta afirmând că Băsescu l-a băgat la puşcărie pe Năstase? Absolut nimic. Le-a făcut pe plac unor televiziuni care-şi urmăresc interesul şi propriile politici de marketing. Cam puţin: ar fi fost invitat la TV şi dacă nu zicea nimic.

  Ce a pierdut? Doar o bună ocazie să tacă. Ce altceva mai putea să piardă acest om care-şi sabotează zilnic credibilitatea? Victor Ponta nu pricepe nici măcar acum, după aproape doi ani, că nu mai este la talk-show, că este şeful Guvernului României iar declaraţiile sale n-au cum să mai fie doar pentru uz intern. Că antibăsismul lui manifest merge la TV, dar nu ţine de foame. Că de fiecare dată când spune „Eu vă fac bine, Băsescu vă face rău” nu face altceva decât să atingă noi culmi ale ridicolului. Că de fiecare dată când mitraliază cuvinte nemiloase despre fascism, nazism, condamnări politice, Iulia Timoşenko, declaraţiile sale ajung în toată lumea civilizată, care se întreabă, pe drept cuvânt, ce naiba se întâmplă din nou în România.

  Dincolo de mâhnirea firească pe care Victor Ponta a trăit-o atunci când mentorul său a suferit a doua condamnare la închisoare, din declaraţia premierului răzbate o presiune imensă. Mulţi dintre cei care au plâns cu lacrimi de crocodil în aceste zile, împingându-l pe Ponta în faţă, să ia poziţie faţă de justiţia lui Băsescu, s-au gândit la propria soartă şi la propria puşcărie. Însuşi Adrian Năstase i-a reproşat, în scrisoarea I de la Rahova, „inacţiunea” în lupta cu mecanismele din Justiţie ale lui Traian Băsescu. Când clanul îi repetă obsesiv că e prea moale cu Băsescu, Victor Ponta are astfel de pusee nervoase. Dovedeşte, astfel, că este un politician imatur, manevrabil, care nu-şi poate stăpâni sentimentele şi nu-şi poate ţine gura. Că tratează Guvernul ca pe un teren de joacă şi instituţiile ca pe un castel de cuburi pe care-l dărâmi dacă te enervezi.

  Spre deosebire, Ion Iliescu a ştiut ce şi cât să spună, chiar dacă o fi avut exact aceeaşi părere cu Ponta. Şi-a exprimat speranţa că se va încheia „acest coşmar” pentru Adrian Năstase, că este „nedrept” să fie considerat simbolul corupţiei din România, că încarcerarea este „agasantă”, dar a subliniat că „nu este o legătură sau o conexiune directă între factorii politici şi justiţie”. O declaraţie pragmatică, inteligentă şi eficientă politic, prin care Iliescu a transmis abil că îl susţine pe Năstase, dar că nu se demolează România pentru acesta. O declaraţie pe care ar fi trebuit să o dea premierul României, dacă aveam unul.

  În aceste condiţii de stres maxim, personalitatea omului îşi spune cuvântul. Victor Ponta a declarat 2014 anul de luptă contra lui Traian Băsescu. Premierul Victor Ponta ar fi anunţat că 2014 este anul reducerilor de taxe, al construcţiei de autostrăzi sau al creşterii nivelului de trai. Candidatul Victor Ponta a lansat, în schimb, anul antiBăsescu. Pentru că nu suportă să fie criticat de nimeni în public şi vede duşmani la tot pasul, Victor Ponta, noul prim-arogant al ţării, îi execută din vârful buzelor pe toţi cei care nu-s de acord cu el: „Băsişti!” Ce este, în aceste condiţii, Ion Iliescu?

  tiran basexu
  2014-01-08 18:57:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  rogozanne, ar trebui sa accepti ca ai cititori mai destepti decat tine si mai informati (desi tu nu ai niciun merit in asta), astfel incat manipularea jegoasa cu bordea = omul lui basescu nu inseamna decat inca un cui in sicriul credibilitatii tale (ca de profesionalism, nu mai vorbesc). si cu ocazia asta ai stricat si un articol cu potential…

  berenger
  2014-01-08 19:01:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Excelent comentariu,d-le costica.Ma refer la comentariul
  lui tiran basexu,bineinteles.

  bihorean
  2014-01-08 19:29:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Din tot articolul, pe băsişti (pardon, pe băsist – că e doar unu care postează sub sute de nume) îi râcâie doar că s-a zis că securistu ăla e omul lui Băsescu.

 • 8

  Daca premierul plagiator , acest baron Munchausen de Balcani, crede ca poate fraieri pe toata lumea cu minciunile sale sfruntate, se inseala amarnic.

  Atacul impotriva institutiilor menite sa apere statul de drept, propunerile de modificare a Codului Penal pentru a-i proteja pe gangsteri, pe escroci si pe talhari, ofensiva impotriva justitiei independente care a urmat condamnarii lui Adrian Nastase, sunt tot atatea probe ca Victor Ponta n-a invatat nimic din nevrozanta vara a a anului 2012. Ramane acelasi practicant al unui morbid tupeu, adversar neimpacat al statului de drept. Gargara despre “dictatura lui Basescu” si-a epuizat pernicioasele valente. Este doar o ciorba reincalzita, o vorbarie goala, vida de sens. Dar Ponta continuea sa o utilizeze, asemeni unui gramofon care reia la infinit o placa de multa vreme uzata.

  Sunt lucruri pe care asistenta secretarului de stat, Victoria Nuland, le stie foarte bine. Dezinformarile lui Ponta si ale trambitasilor sai nu au efecte acolo unde informatia nu este falsificata cu nerusinare. Informarile ambasadelor tarilor democratice nu sunt emisiunile “Antenelor” voiculesciene. Pana si partenerul de coalitie, PNL-ul lui Crin Antonescu, refuza sa vada in procesul lui Nastase un “show trial” stalinist.

  Mentorul lui Nastase si al lui Ponta, batranul bolsevic Ion Iliescu, este ceva mai prudent decat plagiatorul din fruntea guvernului. Deplange “cosmarul” aducerii fostului sau protejat in fata justitiei, dar nu se da de ceasul mortii denuntand natura politica a actului legal. Oricum, cosmar pentru unii, implinire a sperantelor pentru altii, condamnarea cu executarea sentintei de patru ani a fostului dictator in devenire al Romaniei , cel pe care l-am numit imparatul oualor, este un moment-cheie in istoria post-decembrista a tarii.

  Sunt convins ca, in termeni cat se poate de eleganti, dar nu mai putin transanti, mesajul Departamentului de Stat, transmis prin doamna Victoria Nuland, va fi: “Nu mai calcati in picioare statul de drept! Nu schiloditi justitia! Nu va umiliti cetatenii! Respectati legile tarii! Puneti capat asediului impotriva statului de drept!”

  pictor vonta
  2014-01-08 20:03:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  @Cosa Nostra:
  pai cand un articol incepe cu o minciuna de kkt,doar tie poate sa-ti placa mirosul.
  nou ne cam pute cind mankati kkt cu gura plina.

  Danny ucigasul de balauri
  2014-01-08 20:05:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @ Chianti
  “Intr-o tara in care primul ministru sustine in gura mare ca numitul AN a fost condamnat politic…”
  Cand spui AN, te referi la puscariasul Bombosenko ?

 • 11

  Vine la Bucuresti succesoarea lui Philip Gordon, Victoria Nuland. Sa felicite USL-ul pentru “martea neagra”.
  Deci cam asa va fi, atat timp cat USL se va afla ca carma Romaniei. Cu americani si europeni care sa-i dea mereu şi mereu peste moacă lui Victoras ca să ţină direcţia bună.

  romanialibera.r../

  Michael
  2014-01-08 22:38:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  Am incercat regimul Dukan, regimul Basescu cum functioneaza?

 • 13

  Mda…indubitabil aceasta compunere eclectica a d.lui Costi Rogozanu a fost scrisa pe genunchi intre doua beri. Este parte din dinamica sarbatorilor de iarna.
  BCR, ICCJ, Adrian Bordea, clienti, CSM, bancheri si senatori lupta cu cerbicie pentru dobinzi peste 10%
  Romania mai exista pe hartile vechi si in memoria colectiva a romanilor valorosi care au fugit de-acolo. Primatele acefale si bovinele maneliste ramase sa raga democratic la luna, valoreaza cu putin mai mult decit un scuipat in ochii porcini ai corporatiilor multinationale.
  Incet dar sigur, Traian Basescu – care s-a pisat cu patos pe tot ce vietuieste in perimetrul carpato-danubiano-pontic – isi pregateste locul de semizeu unde vor da navala imbecilii mioritici sa-l jeleasca mai rau decit pe Ceausescu. Cine mai are inca dubii despre popoare inferioare este invitat in Romanika sa se dumireasca. Sa traiti Bine si in 2014…

  albert keller
  2014-01-09 03:53:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Adevarul din subtextul unui discurs delirant

  Înfierbântat rău de noua condamnare a delincventului de drept comun Adrian Năstase, coruptul său mentor, patron şi predecesor la şefia partidului şi guvernului, premierul s-a lansat într-un discurs aparent delirant.

  Victor Ponta s-a repezit cu furie proletară maximă în cei pe care-i percepe drept duşmani politici. De această dată nu s-a mulţumit să invoce vechea să marotă, imaginara “dictatură” băsistă, ale cărei zile finale sunt numărate de către PSD, în Parlament, ci a condamnat însăşi justiţia României. Pe care a osândit-o ca fiind politizată tocmai când şi-a demonstrat mai convingător probitatea şi independenţa.

  Concomitent, prim-ministrul a proferat halucinante acuze de „fascism” şi „gândire nazistă” la adresa fostei sale colege din magistratură, Monica Macovei. E vorba de femeia care a izbutit turul de forţă de a scoate întrucâtva de sub tutelă politică justiţia românească, de a o reforma şi de a-i conferi, în ciuda formidabilei opoziţii a oligarhiei securiste şi a baronetului de partid PSD-ist, PC-ist şi PNL-ist o brumă de eficienţă, vigoare şi europenitate.

  Alături de ea, Ponta a ţinut să-i condamne cu similare calificative şi pe cei care au ajutat-o în opera magna a edificării primelor instituţii ale statului de drept românesc. Pe Traian Băsescu, evident. Şi, vai, pe Elmar Brok. Europarlamentarul creştin-democrat e una dintre cele mai respectate personalităţi politice germane şi europene. Adevărul din discursul delirant al lui Victor Ponta

  Brok a mutat munţii din loc pentru extinderea Comunităţii şi facilitarea aderării României la Uniunea Europeană. Susţinător notoriu al principiilor statului de drept, al democraţiei şi al integrării continentale, Preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului European a stârnit apoplexii naţionaliste fiindcă şi-a permis să atragă atenţia asupra unei răni deschise. În fapt, Brok a salutat venirea celor mai mulţi români, propunând nu „amprentarea lor”, cum în mod fals a afirmat aparatul de propagandă al puterii, ci a delincvenţilor care practică escrocheria în materie de ajutoare sociale.

  Întrucât la originea calomniei la adresa lui nu e nici Putin, nici vreunul din satrapii oficiali ai Kremlinului, ci un premier ce se vrea şi se declară european, formularea lui Ponta merită o exegeză care să-i scoată în evidenţă resortul intim.

  Fiindcă a califica gândirea unor Brok şi Macovei drept nazistă e un demers prea gogonat ca să fie o simplă deraiere intelectuală şi verbală. Şi fiindcă are metodă, nu e indiciul psihotic al unui refuz total al realităţii de către o persoană care vede enorm şi simte monstruos ori de câte ori e prins naşul, Adrian Năstase, cu mâţa în sac.

  Violenţa de limbaj a afirmaţiei cu pricina maschează impotenţa, pe termen scurt, a unui politician care se ţine cu dinţii de putere şi latră la Europa, dar ezită s-o rupă cu ea în interesul oligarhiei mafiote ce-l susţine. Nu e, aşadar, doar un scurt circuit al puterii de judecată a premierului. Mobilizatoare pentru electoratul antireformist, pentru mafioţii care se tem nu doar de justiţie, ci şi de susţinătorii europeni ai statului de drept, aserţiunea sa are sistem şi trădează o strategie politică de factură populistă.

  Ea demonstrează, totodată, că Ponta n-are probleme să abuzeze de un concept precum nazismul. Ceea ce acreditează opinia potrivit căreia propunerea insistentă, de către Ponta, a propulsării unui fost lider PRM-ist la Curtea Constituţională n-a fost nici ea un simplu accident. Explorând mai adânc, s-ar putea descoperi că nici difuzarea unui colind antisemit la televiziunea publică, ori episodul negării Holocaustului de către Dan Şova după accesul la putere al USL, n-au fost simple scăpări izvorâte din ignoranţă. Că, dacă n-au fost manifestări întâmplătoare, exprimă forma mentală a unei puteri, care, prin comparaţii trivializatoare, nu se dă în lături să relativizeze un cataclism istoric. Şi care încearcă să capteze astfel cel mai gregar şi mârşav filon fanatic, extremist şi populist din electoratul chemat să tranşeze anul acesta, în România, alegerile europene şi prezidenţiale.

  Adevărul crunt din subtextul unui discurs pasămite delirant e că multiplul atac la persoane lansat de premier enunţă şi programul electoral pontist pentru 2014. Fiindcă numitorul comun al atacurilor vitriolice ale şefului guvernului de la Bucureşti e reprezentat de susţinerea pe care toate personalităţile atacate au acordat-o eliberării justiţiei româneşti de sub orice tutelă politică, inclusiv şi mai ales de sub cea instituită de predecesorii lui Ponta la cârma partidului-stat.

  În apărarea sa, premierul ar putea desigur clama că a fost victima unei bizare tulburări de conştiinţă. Nu ştiu ce ar fi mai grav. Un prim ministru relativ popular, dar psihic vulnerabil sau handicapat. Sau perpetuarea, la conducerea ţării, a unui plagiator machiavelic, demagog şi antidemocrat aflat la cârma unui partid, care, deşi rebotezat, a rămas la fel de nereformat şi antireformist ca sub Ceauşescu şi Iliescu.

  [Deutsche Welle]

  Michael
  2014-01-09 08:54:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Mda….

  @tiran basexu
  2014-01-09 09:18:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  @Chianti: daca declaratiile lui ponta sunt halucinante declaratiile cu lovitura de stat cum sunt? adevarate, nu?

  adrian
  2014-01-09 10:57:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Dle Adrian, nu ma bagati pe mine in mizeriile politice ale politicii dambovitene. Eu nu am scris comentariu de mai sus ca sa iau partea cuiva in politica. Din punctul acesta de vedere, comentariu d-voastra este deranjant.

  Da, consider ca anul trecut coalitia guvernamentala a abuzat de procedurile legale pentru a se debarasa de un adversar incomod si a obtine puterea totala. Abuzurile au fost numeroase, de la preluarea Monitorului (cu publicari de hotarari sau legi in intervale hilare de la adoptare), cu OUG care modifica statutul curtii constitutionale si care punea de fapt o bariera inadmisibila in operarea corecta a curtii, la tentativa de a modifica cvorumul etc. Nu mai intru in detaliile cunoscute de toti dar manipulate dupa cum doreste unul sau altul.

  Pe mine ma deranjeaza cind un oficial roman de talia unui PM (putea sa fie si presedintele) spune cu gura mare ca justitia e politizata si ca AN e o victima politica. Ponta s-a obisnuit cu situatia cind judecatorii judecau cu ochii la declaratiile si telefoanele politicienilor. El ia acum apararea unui infractor condamnat de 2 ori de cea mai inalta instanta din Romania cu voturi covirsitoare. Sa il cred pe Ponta sau pe cei 8 judecatori care au decis ceva in confirmitate cu probele unui dosar?

  Mi se pare halucinant insa ca d-voastra doriti sa relativizati o declaratie impardonabila pt care PM ar trebui sa demisioneze, prin apel la alte prostii spune prin politica damboviteana.

  Chianti
  2014-01-09 12:04:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Rogozu’ tot rogoz.
  Buruiana pana moare….

 • 19

  @kkt: zise băsu´ si se duse.

  Liicheanu si Pleașcu
  2014-01-09 18:06:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  @Liicheanu si Pleașcu:
  kkrau zise basu si-i mai inerva cu nervii capului pe uslisti

  Plisken
  2014-01-09 20:57:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21


  Adrian Năstase este un mare hoț. O știe toată lumea, iar justiția a reușit, cum-necum, s-o și demonstreze. Nu contează că în mandatul lui am mers în NATO, nu contează nivelul său de erudiție, nu contează nici măcar că a fost un premier care a negat într-un mod sinistru dreptul la liberă exprimare și în timpul căruia se comiteau abuzuri incredibile față de presă și cetățenii obișnuiți. În pedeapsa primită, contează doar că a furat.

  Ca și Gigi Becali, ca și alții. Și că acum este la pușcărie, în ciuda faptului că trei sferturi din poporul îndobitocit ar vota chiar mâine să fie scos. În ciuda crizelor de la televizor ale lui Badea cretinul, ale lui Tudor limbistul, ale lui Codrin libidinosul, ale lui Voiculescu turnătorul, ale lui Chirieac, Pieleanu și alte piei. Când oameni ca ăștia sunt furioși, înseamnă că ceva le merge lor prost, deci că nouă, românilor și implicit țării, ne merge bine.
  Să ne bucurăm!

  [Andrei Manţog - Kamikaze]

  Mircea1
  2014-01-10 00:18:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22


  Adrian Năstase este un mare hoț. O știe toată lumea, iar justiția a reușit, cum-necum, s-o și demonstreze. Nu contează că în mandatul lui am mers în NATO, nu contează nivelul său de erudiție, nu contează nici măcar că a fost un premier care a negat într-un mod sinistru dreptul la liberă exprimare și în timpul căruia se comiteau abuzuri incredibile față de presă și cetățenii obișnuiți. În pedeapsa primită, contează doar că a furat.

  Ca și Gigi Becali, ca și alții. Și că acum este la pușcărie, în ciuda faptului că trei sferturi din poporul îndobitocit ar vota chiar mâine să fie scos. În ciuda crizelor de la televizor ale lui Badea cretinul, ale lui Tudor limbistul, ale lui Codrin libidinosul, ale lui Voiculescu turnătorul, ale lui Chirieac, Pieleanu și alte piei. Când oameni ca ăștia sunt furioși, înseamnă că ceva le merge lor prost, deci că nouă, românilor și implicit țării, ne merge bine.

  Să ne bucurăm!

  [Andrei Manţog - Kamikaze]

  Mircea1
  2014-01-10 00:19:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  Mircea1

  traiasca familia ta tu cistigi ceva din asta sau si la tine si la cacareaza de la kamicaca merge perfect “moarte regilor bucuria nebunilor”

  loaza inusi faptul ca treisferturi din populatie miine i-ar vota ar trebui sa va puna pe ginduri. Stii ca in zicala cu betivul daca unul iti spune ca esti beat ii spui ca este nebun, daca iti spun doi spui ca gresesc dar cind iti spun tre te duci si te culci. Dar cind iti spune trei sferturi ce ar trebui sa faci. Gindestete tu la asta.

 • 24

  @nae: Fireste ca ne pune pe ganduri.. Arata cat de mare e prostia poporului, cat de multi prosti sunt in tara asta. E ceva care sigur trebuie sa te puna pe ganduri.

  Si mai ales cand vezi ce specimene gasesti printre cei “trei sferturi” de sustinatori ai celui mai mincinos om politic de dupa 90″ si al celui mai corupt guvern si parlament, specimene ca tine si ca cel care scrie articolul, iarasi trebuie sa te puna pe ganduri.

  Alius
  2014-01-10 05:11:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  Există multe controverse și conflicte cu băncile. Clienții cu o putere de cumpărare puțin de suferit de multe ori persoane abuzuri acționează în afara legislației. Această controversă a trăit deja în alte țări cu abuzuri prin faptul că nu pentru a actualiza indexul Euribor pentru calcularea ipoteci, prevăzute în beneficiul băncilor. Acesta este doar un exemplu de nedreptățile care trăim.

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!