RSS Feed

Divorțul lui Moni și Iri nu mai e cancan. Cum să nu te măriți cu un milionar

vezi toate articolele de
11 Apr 2011 la 18:36 11 comentarii 1137 vizualizari.

Divorțul dintre Monica și Irinel Columbeanu a ieșit din sfera cancanului. Povestea, începută ca un show de televiziune gen ”reality-life”, la granița dintre pseudo-realitate și pseudo-ficțiune, s-a transformat pe parcurs. Personajele au înțeles că rolurile pe care le jucau (milionarul împlinit căruia i se oferă o nouă șansă în viața personală, respectiv fotomodelul care face carieră înfruntând prejudecățile sociale) nu le acoperă decât cel mult câteva minute sau câteva ore dintr-o săptămână. Că în restul timpului, în care nu se află în fața camerelor de fotografiat și filmat, nu mai ocupație. Că nu pot mima la nesfârșit fericirea. Că mimarea fericirii nu se transformă în fericire decât pe termen scurt. Inevitabil, intervine despărțirea. Ultimul act, ultimele episoade, ultimele cadre. Când se încheie de turnat și acestea, ce rămâne? Rămâne viața reală, de dincolo de secvențele mondene exploatate de televiziuni și tabloide.

Într-un excelent studiu, referitor la percepția socială a cuplului (și divorțului) dintre Iri și Moni, Vasile Dâncu prezintă pe contributors.ro un fragment extrem de interesant din amintirile Monicăi. Dincolo de tonul patetic, nu mai avem de a face însă cu interpretarea unui rol, ci cu o bucățică de realitate, o bucățică în care vedem cine pe cine a sedus și cum acționează ”onorabilul” patron al unei agenții de modeling în postura de ”pețitor” (pentru a nu spune mai multe).

Aveam 18 ani şi câteva luni când am venit în marele oraş Bucureşti, în ziua de 13 iunie 2005! Veneam plină de speranţă pentru o viaţă şi un viitor mai bun pe care să mi le clădesc prin munca mea! Eram singură într-un oraş străin şi închis! Am participat la şedinţa foto şi la finalul acesteia, Matei Miko, a început o pregătire psihologică a mea pentru a mă convinge cât de important şi de util ar fi pentru succesul meu să întâlnesc un om de afaceri important. Se făcuse târziu şi nu mă mai puteam întoarce la Bacău, tot în aceeaşi zi; mai mult Matei Miko mi-a spus că la acea oră toate restaurantele erau închise şi nu mai aveam unde să mănânc decât la un prieten al său, la Izvorani. Am fost dusă de soţii Miko la Izvorani, nu îmi dădeam seama cât de departe sau de aproape eram de Bucureşti. Matei Miko a avut grijă să îmi dea toată susţinerea că acesta este omul care mă poate ajuta să ajung cineva în viaţă. Casa acestuia era fascinantă, un loc cum nu mai văzusem niciodată, un loc care fascina şi totodată intimida. Am petrecut o seară plăcută până când soţii Miko, fără nici o veste, au dispărut. Nu ştiu când am observat acest lucru dar m-am trezit singură în acel loc, fără nici o posibilitate de reîntoarcere. Aşa l-am cunoscut pe Irinel, în noaptea de 13 spre 14 iunie. Următoarele zile au fost copleşitoare, una după alta, cadouri, vizite, călătorii în străinătate! Un Mercedes! Totul făcut parcă potrivit unui scenariu deja scris sau a unei piese în repetiţie! Nu puteam să văd decât ceea ce fascina, în nici un caz nu puteam să văd adevărul, chiar credeam ca sunt îndrăgostită şi, mai ales, că sunt iubită. Oraşul mi se deschidea, toţi îmi erau prieteni parcă de o viaţă! Cu câtă duerere în suflet aveam să mă trezesc mai târziu când am aflat că toate aceste cadouri aparţinuseră altor iubite ale lui Irinel”.

E de-a dreptul literatură acest fragment care surprinde modul în care mimarea fericirii, a iubirii, poate fi confundată la un moment dat cu fericirea și iubirea reală. Și cât de dureros e momentul în care realizezi că totul nu e, de fapt, decât un scenariu. Și nici măcar unul original. Fragmentul poate fi însă sinopsisul unui film în replică la celebra comedie a lui Jean Negulesco, cu Marilyn Monroe, Betty Grable și Lauren Bacall în rolurile principale – ”How to Marry a Millionaire”. Ciclul ar deveni astfel complet, realitatea transformându-se, din nou, în ficțiune.

Dincolo însă de aceste bucăți, care prezintă viața reală a cuplului Moni și Iri (și nu rolurile jucate până acum în fața mass-media), divorțul celor doi prezintă și alte aspecte care ies din sfera cancanului. Faptul că Irinel refuză să i-o încredințeze Monicăi pe Irina, fetița lor, în ciuda unei hotărâri judecătorești în acest sens, nu mai e mondenitate. Indiferent de a cui ”parte” te situezi în toată povestea (asta dacă ții cumva ”partea” cuiva), refuzul aplicării hotărârii judecătorești ar trebui să intre în atenția autorităților, nu doar a mass-media.

Pentru concluzii încă nu a venit timpul. Pentru că, doar din acest moment, în scandalul Iri vs Moni avem parte de realitate. Și surprizele, sunt convins, încă nu s-au epuizat.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!