RSS Feed

Domnilor Oprescu, Boc & Co, să nu vă scape cumva: ochii și urechile deschise! BONUS: marșuri ale bicicliștilor la Cluj și București

vezi toate articolele de
25 Oct 2012 la 13:45 un comentariu 1085 vizualizari.

Anul trecut, când unul dintre cei mai cunoscuți urbaniști din lume, danezul Jan Gehl, își lansa prima carte în limba română (”Viața între clădiri”, urmată, în acest an, de ”Orașe pentru oameni, ambele publicate de” IglooMedia”), acesta atrăgea atenția asupra marilor greșeli urbane care se făceau (și se fac) în București. Arătând că nu sunt altceva decât repetarea unor greșeli făcute și în alte metropole sau orașe importante ale Europei și ale lumii. Pretextul dreptului de ”a-și trăi propria modernitate” este doar o scuză jalnică menită să acopere investițiile megalomanice, care, departe de a rezolva problemele unui oraș, reușesc doar să le amplifice.

Una dintre cele mai mari greșeli evidențiate de Gehl era cea legată de iluzia rezolvării problemei traficului (aglomerației și poluărilor fonice și cu emisii de CO2) din centrul unui oraș prin așa-zisele soluții de fluidizare (crearea de artere mari, extinderea celor existente, pasaje supra și subterane). De fapt, așa cum s-a văzut și în alte părți, aceste ”soluții” nu fac decât să aducă mai multe mașini personale în zona centrală, să crească poluarea, să crească necesarul de parcări. Soluția reală e cu totul alta, descurajarea traficului cu mașini personale în zona centrală, dezvoltarea și încurajarea transportului în comun, amenajarea pistelor pentru bicicliști, amenajarea parcărilor de tip ”park&ride” la intrarea în oraș și la capetele liniilor de transport în comun.

În acest sens, documentarul realizat de Hotnews, ”Cum și-a rezolvat Stockholm problemele de trafic” este extrem de instructiv (și cu aplicabilitate nu doar pentru București, cu care se face comparația în articol, ci și pentru alte orașe din țară, printre care, ”la loc de cinste” se numără și Clujul, confruntate cu problema aglomerației). Din păcate, campania electorală pentru alegerile locale nu a prilejuit dezbateri reale pe problemele comunităților (”campion” fiind Emil Boc, realesul primar al Clujului, care a reușit să evite toate confruntările directe). Astfel, s-a ratat o oportunitate extraordinară de a aduce în atenția opiniei publice (și în dezbatere publică) problematicile proiectării și politicilor urbanistice.

Revenind la soluțiile din Stockholm, în rezumat (detalii aici): impunerea unei taxe pentru traversarea cu mașina personală a zonei centrale (numită ”taxă de congestie”), dezvoltarea parcărilor de tip ”park&ride” (aflate la intrarea în oraș și la capetele liniilor de transport în comun), dezvoltarea/îmbunătățirea transportului în comun, dezvoltarea rețelei de benzi pentru bicicliști. Ce e extrem de important de reținut: o parte importantă a fondurilor necesare dezvoltărilor în discuție au fost obținute tocmai din taxa de traversare a zonei centrale. Conform Hotnews, în 2011, autoritățile au încasat din taxa de congestie 800 de milioane SEK (echivalentul a aproximativ 400 de milioane de lei).

Rezultatele după 5 ani de la implementarea sistemului:

  • Reducerea cu 10-15% a traficului în orele de vârf;
  • Reducerea timpului de așteptare în trafic cu 30-50%;
  • Reducerea emisiilor de CO2 cu 14%.

Acestor rezultate statistice li se pot adăuga creșterea stării de confort a locuitorilor orașului și cea a gradului de sănătate a populației (implicit reducerea costurilor publice cu sănătatea), pentru care nu există estimări oficiale.

***

Mâine (vineri, 26 octombrie), de la ora 17.00, din Piața Unirii din Cluj, se va porni în ediția lunii octombrie a Critical Mass (acțiune despre care am mai scris). Adaug o atenționare pentru șoferii ”supărați” pe acest gen de acțiune (pe motiv că i-ar întârzia în trafic): dezvoltarea rețelei de benzi pentru bicicliști și a unui serviciu public de închiriat biciclete, cu ”stații” în centru și cartierele orașului ar funcționa și în favoarea lor. Cu cât mai mulți vor fi cei care apelează la bicicletă ca mijloc alternativ de circulat în oraș, cu atât mai mult se va reduce traficul auto (implicit aglomerația și poluarea). Așadar, revendicările biciliștilor nu sunt de fluierat/claxonat ci de susținut chiar și de către cei mai împătimiți conducători auto (care ar avea toate motivele să se bucure dacă vor fi mai puține mașini în trafic și piste dedicate pentru bicicliști).

De asemenea, sâmbătă, de la ora 10,30, cu plecare din Piața Alba Iulia, va avea loc o acțiune revendicativă a biciliștilor și în București. La finalul acțiunii, în Piața Izvor, în jurul orei 13,00, este programată și semnarea unei petiții. Mai multe detalii despre Critical Mass-ul de la Cluj, aici, iar despre marșul de la București, aici.

***

Imagini de la Critical Mass, Cluj, din luna mai

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

1 comment
  • 1

    Vorrei rivolgere una domanda per i vostri avvocati: un agente di polizia (o un carabiniere, un vigile, un agente della Guardia di finanza) ferma un’auto senzaassicurazione e non sequestra il mezzo. Quell’automobilista se ne va e causa un incidente ammazzando qualcuno o lasciandolo su una sedia a rotelle. Senza assicurazione nessuno risponderà. Io vengo a sapere che chi l’ha fermato non gli ha sequestrato l’auto. Posso fargli causa (a lui a titolo personale e allo Stato come suo datore di lavoro) per essere stato “complice” di quel delinquente che circolava senza assicurazione?

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!