RSS Feed

Domnule Boc, domnule Băsescu, cei de la Roșia Montana GC vă cred tâmpiți! Pe verificate

vezi toate articolele de
30 Jun 2011 la 10:05 115 comentarii 1464 vizualizari.

Domnule Emil Boc, domnule Traian Băsescu. Cu scuze pentru tonul deloc politicos cu care va scriu. Dar, în cazul Roșia Montană, când ți se scuipă în față minciuni pe milimetru pătrat, mai lași deoparte politețea.

Reiau. Domnule Emil Boc, domnule Traian Băsescu. Considerați prezentul text drept o sesizare pentru a verifica următoarele lucruri. Din câte știu și după cum ați afirmat de mai multe ori în mod public, unul dintre lucrurile care vă deranjează cel mai mult sunt asistații sociali falși. Banii plătiți aiurea din bugetul public, doar pentru ca unii oameni să stea cu burta la soare. Drept pentru care vă supun atenției situația celor de la Roșia Montană Gold Corporation (RMGC). Să nu spuneți că nu știți despre cine e vorba – au avut grijă ambasadorii Canadei să vă spună mai multe despre ei.

Ei bine, după cum se laudă de mai bine de 10 ani, cei de la RMGC au început să angajeze localnici. Și să le dea de lucru. Săptămâna trecută nivelau pământul peste casele demolate și îngropate din Roșia Montană. În altă săptămână curățau de scaieți pajiștea comunală. Apoi exersau semnatul petițiilor. Individual și în grup. Foarte frumos. Doar că toate aceste foarte utile activități de minerit au un final neașteptat. Exact după șase luni de minerit. Cum s-a mai întâmplat și în alți ani. De ce după șase luni? Cunoașteți foarte bine răspunsul. Pentru că nu vă este străină legislația muncii din România (bănuiesc). Pentru a putea trece de pe cheltuiala RMGC în cea a statului român. Adică vor trece în solda mea și a celorlalți care citesc acest articol și (încă) își mai plătesc taxele și impozitele la stat.

OK. E nevoie de solidaritate socială (zic eu, că d-voastră considerați că nu este nevoie, e altă poveste). Dar pentru solidaritate socială e nevoie și de acordul meu (și al celorlalți care plătesc taxe și impozite, pe munca și veniturile lor). Eu sunt dispus să mi-l dau. Cu o condiție însă: să nu mă considere fraier. Că atunci spun ”Stop!”. Și pentru a nu mai ajunge banii mei în buzunarele cuiva care mă consider fraier am la îndemână o singură modalitate: să refuz să mai plătesc contribuțiile sociale. Cu toate riscurile de rigoare. Și nu vă grăbiți să mă amenințați cu pușcăria pentru asta. Gândiți-vă bine, că s-ar putea să nu fiu singurul. Că poate se mai adună o mie, zece mii ori o sută de mii de persoane care nu mai vor să fie luați de fraieri. Iar dacă vreți să ne trimiteți pe toți la pușcărie, ar trebuie să vă gândiți bine dacă aveți sau nu bani să ne plătiți cazarea și masa.

Practica asta (cu angajatul unor oameni în scop publicitar și manipulativ și trecerea lor apoi pe cheltuiala statului) ar trebui însă, zic eu, să vă enerveze și pe d-voastră. Asta în condițiile în care chiar credeți în ceea ce ați afirmat legat de asistații sociali prefăcuți. Spre deosebire de mine, aveți însă la dispoziție și alte modalități și instituții prin care să o stopați. Drept pentru care, de început, aștept cu interes răspunsul la întrebarea: câți oameni a angajat RMGC în ultimii ani pe perioadă determinată de timp și apoi i-a disponibilizat, transformându-i în asistați sociali?

***

P.S.: Am mai prezentat documentele oficiale ale Gabriel Resources (principalul acționar al RMGC) legate de numărul de angajați pe care îi va avea proiectul minier și cu alte ocazii. În studiul realizat de Independent Mining Consultans (firmă de audit minier din Tucson, Arizona), se arată foarte clar: în medie pe an e vorba de 198 de angajați cu studii medii și 28 cu studii superioare. Auditul și aceste date (care diferă al naibii de mult de cifrele și datele ”strigate” în campaniile publicitare) le găsiți pe site-ul oficial al Gabriel Resources (aici).

***

P.S.: Astăzi (joi), de la ora 14.00, la Librăria Univeristății-Diverta din Cluj, se va lansa Ghidul cultural-turistic al Roşiei Montane, realizat de Fundația Culturală Roșia Montană.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete:


115 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!