RSS Feed

Domnule Ponta şi domnule Băsescu, aţi trecut definitiv linia roşie! Alburnus Maior se delimitează de violenţele fizice. Protestele continuă (comunicat)

vezi toate articolele de
18 Oct 2013 la 15:19 64 comentarii 3688 vizualizari.

Declaraţii la televiziuni ale preşedintelui şi premierului României. Conferinţă de presă specială a şefului Poliţiei Capitalei. Peste 40 de persoane “audiate” sau în curs de “audiere”. Ştiri despre cum ministrul Culturii ar fi fost “atacat cu pietre”. Catalogări de genul “grup turbulent”. Acuzaţii de “neofascism” şi “legionarism”. Pentru ce? O spune chiar şeful Poliţiei: o persoană a lovit cu mâna (sublinez, cu mâna) luneta maşinii în care urcase Daniel Barbu, care a căzut când acesta a trântit portiera. Sper că nu sunt prea mulţi cei înzestraţi cu o minimă raţiune care să catalogheze lovirea unei maşini cu mâna drept o agresiune capabilă să pună în pericol câtuşi de puţin integritatea corporală a vreunei persoane care se afla înăuntru.

Asta nu înseamnă că încurajez în vreun fel violenţa (îndreptată fie şi doar împotriva unor bunuri) şi sunt suficienţi martori de la puţinele incidente din timpul protestelor de la Cluj, când am intervenit pentru a calma câţiva manifestanţi mai agitaţi, care încercau să provoace o reacţie în forţă a jandarmilor. Habar nu am dacă cel care a lovit cu mâna maşina ministrului era un protestar ori un provocator (deşi este destul de dubioasă amânarea cu care identitatea acestuia este păstrată sub tăcere, lăsând să planeze îndoiala asupra tuturor contastetarilor ministrului Culturii – cei care strigau, se aude cât se poate de clar pe înregistrările video, “Nu-l agresaţi!”, “Nu-l atingeţi!”).

Ma dezgustă însă total, amploarea pe care oficialităţile o dau incidentului, dublate de o ipocrizie maximă: invocarea calităţii de “cetăţean” a lui Daniel Barbu. O dublă măsură revoltătoare: de peste zece ani, localnicii din Roşia Montană şi opozanţii proiectului minier al RMGC sunt agresaţi. De la agresiuni psihice, ameninţări şi până la agresiuni fizice cât se poate de directe, care au ajuns până la punerea cuţitului la gâtul uneia dintre membrele Asociaţiei Alburnus Maior (despre acest episod, puteţi citi aici). După cum am scris şi în articolul anterior, personal am fost ameninţat şi lovit de către angajaţi ai companiei, iar cazul a fost muşamalizat (“nu au fost identificaţi agresorii”). Calitatea mea de cetăţean şi a celorlalte persoane supuse ameninţărilor şi agresiunilor de ce au contat mai puţin? De ce nu au ieşit premierul şi preşedintele să solicite în mod expres ministrului de Interne identificarea de urgenţă a agresorilor, în condiţiile în care şi acele agresiuni au fost publice?

Domnul Victor Ponta vorbeşte despre necesitatea respectării legii. Asta în timp ce în Parlament a ajuns o lege specială (să nu inducă pe nimeni în eroare cosmetizările din ultimele zile, esenţa proiectului de lege specială pentru Roşia Montană a rămas aceeaşi) prin care sunt încălcate numeroase alte legi care apără drepturile cetăţenilor (cel de proprietate şi liberul acces la justiţie), patrimoniul cultural, pădurile, apele, bunurile publice etc. Şi aceasta este o AGRESIUNE, domnule Ponta. O agresiune îndreptată împotriva localnicilor din Roşia Montană, împotriva a zeci de mii de moţi ale căror vieţi vor fi puse în pericol dacă proiectul minier va începe şi împotriva tuturor cetăţenilor României, pentru care ideea de lege nu va mai avea nicio valoare: Aceasta este, domnule Victor Ponta, adevărata trecere dincolo de linia roşie!

Pentru a protesta împotriva acestei agresiuni ridicate la nivel de politică de stat se adună moţii, mâine, la Câmpeni. Împotriva acestei agresiuni au ieşit şi vor ieşi în continuare zeci de mii de oameni în stradă. Pentru că legile trebuie să-i apere pe toţi CETĂŢENII României, nu doar pe CETĂŢEANUL Daniel Barbu. Sau mai ştiu pe mai ştiu eu ce corporaţie născută din mintea bolnavă a unui condamnat pentru posesie de droguri prin Australia.

***

Din comunicatul de presă al Alburnus Maior:

„Campania Salvați Roșia Montană se delimitează de eventualele acte menite să afecteze integritatea fizică a oamenilor politici, oricât de servili ar fi aceștia intereselor companiei miniere. Campania încurajează totodată protestatarii din întreaga lume să continue acțiunile de nesupunere civică, non-violente, precum flash-mobul desfășurat în aceeași seară la Club A când Ministrul Barbu a primit bani imprimați cu figura sa. Suntem în stradă pentru a cere respectarea statului de drept, iar protestele vor continua și în această duminică. Dezinformările evidente din relatarea incidentului din fața Club A nu fac decât să distragă atenția de la publicarea raportului independent al specialiștilor de la Oxford şi Leicester ce recomandă includerea Roșiei Montane în Unesco.” (comunicatul integral aici)

***

Aici puteţi citi mai multe despre raportul profesorilor universitari de la Oxford şi Leicester referitor la valoarea excepţională a patrimoniului cultural de la Roşia Montană:

Dezvăluire bombă: A fost găsit raportul experţilor de la Oxford, “pierdut” de Ministerul Culturii. Concluziile şterg pe jos cu propaganda RMGC: Roşia Montană îndeplineşte criteriile UNESCO!

***

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

64 comments
 • 1

  Despre taranul mort si oamenii raniti in interventia jandarmilor de la Pungesti ce au de spus oficialitatile? Cine este vinovat de crima de la Pungesti? Trecem o crima cu vederea? Cine plateste?

 • 2

  Am inteles ca nu a murit nimeni pana la urma.Familia nu putea lua legatura cu “mortul” .

  Alex
  2013-10-18 16:02:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Sincer dle Gotiu, nu a fost chiar fair play sa va luati de ministrul Barbu (cei zgomotosi de acolo), indiferent cum s-a spart acea masina. Cred ca suportul politic al liberalilor era mai important decat aruncarea cu rahat in ministrul Barbu. In stilul asta nu e nicio sansa ca prin ostilizarea la tot spectrul politic sa reuseasca vreun protest cu adevarat.

  Simbad
  2013-10-18 16:02:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Treziti-va, oameni buni! Treziti-va, romani!
  De cateva zile toti politicienii din Romania au devenit brusc pro-americani si anti-rusi, inclusiv aceia care se declarau simpatizanti ai ai lui Hugo Chavez pana mai deunazi.
  De cateva zile toata presa din Romania a devenit brusc pro-americana si anti-rusa, inclusiv acele ziare si televiziuni care in vara lui 2012 atacau Occidentul pentu pozitia fata de referendum.
  Ce ni se pune in fata?
  O uriasa dezinformare.
  Unde sunt cei 400 km ai autostrazii Bechtel?
  Unde este fabrica ARO din Campulung, vanduta in 2003 investitorului strategic John Perez?
  Ce s-a intamplat in 2000 la Combinatul Siderurgic Resita, privatizat si vandut catre strategica Noble Ventures?
  Unde e accesul liber in SUA, neingradit de vize, caci suntem, asa ni se spune, parteneri strategici cu Marele Licurici?
  Si in fine…
  Unde este ucigasul lui Teo Peter?

  Constantin
  2013-10-18 16:02:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  duminica la ora 14 miting pt unirea Basarabiei cu Romania (multi dintre baietii de aici au fost alaturi de noi la protestele impotriva mafiei politice anti rmgc si anti gaze de sist) iar apoi mergem in Piata Universitatii ca sa ne salvam tara din miinile unor politicieni tradatori si vinduti corporatiilor teroriste internationale

  UNITI SALVAM TOATA ROMANIA

  jos mafia politica
  2013-10-18 16:12:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Cand vor fi anchetati si jandarmii care au bagat in spital 5 batrani la Pungesti? Ce fel de egalitate in fata legii este aceasta?

  marius
  2013-10-18 16:22:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  - contra abuzului revoltator al politicienilor, care vor sa motiveze actiuni violente impotriva demonstrantilor
  - contra nepasarii politicienilor, care refuza sa auda ce se striga in strada de peste o luna
  - contra arogantei cu care politicienii ignora opinia nu doar a zeci de mii de protestatari, ci si a milioane de romani
  - contra gazelor de sist
  - contra coruptiei generalizate
  - contra legilor facute pentru hotia politica

  Protestele nu trebuie sa fie doar “de duminica”, nu doar prin demonstratii, nu doar in marile orase.
  Se poate protesta online, prin boicotarea presei cumparate de politicieni, prin comentarii anti-exploatare, anti-gaze de sist etc., prin boicotarea afacerilor politicienilor, prin expunerea modalitatilor de furt, prin dezvaluirea afacerilor murdare.

  extinderea protestelor!
  2013-10-18 16:52:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Domnu Gotiu stiu ca sunteti jurmalist nu inginer. Va rog sa incercati pe masina dumneavoastra proprietate personala sa va spargeti luneta cu mana (si daca observati bine pozele chiar pe centrul lunetei). Nu vreau sa iau apararea nimanui si cu siguranta nu agreez actuala putere, insa legile sunt legi si daca noi nu le respectam de ce le-ar respecta si altii. Atat taranii din Vaslui cat si instigatorii astia din Bucuresti au gresit. Asta nu inseamna ca nu au dreptate din punct de vedere moral. Asta nu ii greveaza insa de respectarea legilor tarii.

  NeamtuGermanu
  2013-10-18 17:02:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  @NeamtuGermanu: masina unui politician – “proprietate personala”???

  eventual si statul este tot proprietatea personala a politicienilor? si toti locuitorii sai?

  violenta ORDONATA DE CATRE AUTORITATI impotriva cetatenilor denota un stat totalitar si o putere ABUZIVA.

  extinderea protestelor!
  2013-10-18 17:09:12 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Catre toti cei ce va smulgeti parul din cap pe bloguri si chat-uri: V-ati trezit acum,la ordinul de dreapta al “javrelor” care au luat bataie la alegeri si referendum.Cand Boc si seful lui ,makaku au imprumutat 20 mld de euro si au taiat si salariile voi erati in transa de la beshinile basaului. Mars la cotet slugilor!!

  Labe1 TV prestează colonelu´!
  2013-10-18 17:10:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  @Labe 1TV presteaza kkrau
  ce faci makakule,te bucuri ca pleaca Ponta la Marele Licurici?O sa-l vezi si pe Antena 3?

  nepotu lu tamara
  2013-10-18 17:15:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @Laba 1 TV cu antena(3)
  tu cum ai depasit sindromul Tourette?Cu laxative sau cu electrosocuri?

  nepotu lu tamara
  2013-10-18 17:17:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  @extinderea protestelor: Prietene citesti si nu intelegi. Nu am zis ca masina ministrului e proprietate personala ci ca domnul redactor ziarist Gotiu ar trebui sa exerseze pe masina LUI, PROPRIETATE PERSONALA, spargerea lunetei CU MANA LIBERA, pe MIJLOCUL LUNETEI. Inginerii lu` peste prajit. Invatati sa cititi si apoi sa comentati.

  NeamtuGermanu
  2013-10-18 17:19:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  @NeamtuGermanu: Si eu sunt adepta respectarii legilor.
  Bunaoara, respect proprietatea, Constitutia Romaniei respecta proprietatea.
  Dar daca maine PM da o OUG ca firma Neamtu Germanu vrea sa sape o sonda in gradina mea, ca e interes national ca acesta si numai acesta sa sape si-i da dreptul sa ma dea afara din casa, pai numai peste mine poate intra in casa!
  Dar in situatia descrisa, este clar o diversiune, prea au fost operatorii TV la locul potrivit in momentul potrivit, ori “protestatarul” s-a infierbantat la vederea televiziunii si a vrut sa fie erou! Interesant este ca in filmare nu se vede nici piatra, nici pumnul

  Martonze
  2013-10-18 17:24:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  D-le Gotiu,
  faceti va rog cat mai public acest film in care se vede ca nu a spart nimeni luneta tovarasului Barbu.
  exact cand tranteste usa se farama geamul.
  youtu.be/z3CVwT../

  krax
  2013-10-18 17:30:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  @Martonze: Daca te referi la RMGC acolo sunt de acord cu tine … Acolo parerea mea e ca oamenii aia tre sa aleaga ce vor. Sa se duca sa ceara bani de la companie nu stiu … eu nu ma bag pe tema RMGC ci pe cea a alora din Vaslui. Terenul nu era a lu` nea Gigi si nici a lu` nea Nae ci a PRIMARULUI conform actului. Daca primaru a acceptat treaba lui. Problema e ca primaru` a acceptat fara sa gandeasca ca o astfel de sondare afecteaza si pe ceilalti caz in care trebuie facute analize independente specializate care sa spuna ca rezultat ce se poate intampla si ce nu. Abia apoi aceste rezultate trebuie prezentate localnicilor si ei sa decida daca accepta sau nu. Aici institutiile statului (Primaria, CJ, Min. Meidului) au lucrat in favoarea unei singure persoane. Primaru`.
  Mai exista o posibilitate ca terenul sa apartina comunei/satului caz in care ERA IMPERATIV ca LOCALNICII sa fie CONSULTATI, dar din nou numai dupa obtinerea unor analize independente. Lucru care nu s-a intamplat. Primaru` s-a dus cu Chevronu in Polonia, o fi luat o spagutza mica si a tacut malc. Acu cine e vinovat ? Chevronu ca a dat spaga sau primaru ca s-a gandit numai la el si cum sa-si tina colonul plin? Eu zic ca primaru` tre scalpat urmat de CJ si Guvern. Simplu si eficient. Ultimii pe lista sunt aia de la Chevron.

  Neamtugermanu
  2013-10-18 17:42:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @NeamtuGermanu: deci: masina ministrului NU e proprietate personala. faptul ca i-a picat luneta intr-o demonstratie cauzata de FURTURILE aceluiasi ministru este complet neimportant.
  functia ministrului NU e proprietate personala.
  din INTERESE PERSONALE, ministrul Barbu, prim-ministrul Ponta si restul guvernantilor NU AU DREPTUL SA ORDONE VIOLENTA IMPOTRIVA CETATENILOR.

  despre asta este vorba aici. Limita legalitatii a fost demult incalcata in Romania. Acum s-a incalcat si limita democratiei. Prin violenta jandarmilor ordonata de guvernare impotriva manifestantilor la Pungesti. Si prin violenta impotriva manifestantilor ceruta de prim-ministrul Ponta.

  extinderea protestelor!
  2013-10-18 17:47:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  @NeamtuGermanu: aceasta luneta ne arata noua ca ce parc auto vechi are noi, politicieni de la Stat.Vati gandit ca daca trantea portera Victor a Nostru ce nenorocire era?

  de aceea este bine sa se face auru la Rosia Montana casa ne ia noua Statu masini suparate americane sau canadiene ca ajunge revedentele la fix (asa lea si calculat noi).

  MugetDemocratu
  2013-10-18 17:52:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  Nu a ordonat nimeni bataia alora din INTERESE PERSONALE cum te bati tu in piept ca o maimutza ci din punct de vedere legal. Daca eu vin acu si ma asez in fata casei tale si incep sa strig ca esti prost si hot si handicapat tu ce faci ?? Taci si inghiti ?? Vii sa ma bati ?? Sau chemi politia sa ma bata ?? Da barbatesc ar fi sa iesi tu, insa dupa cum stim prea bine VP duce o lipsa crasa de cojones asa ca a trimis varianta a doua, jandarmeria mai ales ca din punct de vedere LEGAL aia protestau NEAUTORIZAT. Simplu.

  NeamtuGermanu
  2013-10-18 17:55:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  Oagări de pretutindeni: jeliti la căpătâiul “tinutului secuiesc” si la pierderea de catre “toches” a meritului Steaua Romaniei !
  Imense sunt stepele Mongoliei!

  Anti-makaku de la Cotroceni!
  2013-10-18 17:55:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  @Muget Democratu: ai mugit de m-ai amutit amice. Vorba unuia, canta la alta masa ca pe mine nu ma intereseaza mistourile tale.

  NeamtuGermanu
  2013-10-18 17:56:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  @anti-makaku liberal
  pentru ca esti o fetita de treaba o sa-ti dau o veste buna:kkrau are interzis la Cotroceni!Cica maimutele isterice trebuie sa stea in menajeria Senatului.Ai inteles?

  nepotu lu tamara
  2013-10-18 18:00:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  oagare:makaku,seful tau mai sta un pic si se cara de la Cotroceni si tu ramai fara coaja de paine care ti-o arunca.Si o sa vina Antonescu sa faca ordine ,iar voi,slugoii lui,o sa va tavaliti pe jos,in chinuri!

  Anti-makaku de la Cotroceni!
  2013-10-18 18:09:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  Dar eu tot n-am inteles ce-au avut astia cu Barbu, ala era cu RMGC, n-are nicio treaba cu gazele de sist. Trebuie sa ne concentram pe Basescu si Ponta, Barbu e bebelus pe langa astia …………….

  Augustin
  2013-10-18 18:29:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  @sekaku: #23
  Sa vina crin sa faca ordine? Pai acum ce face , bai tekakule, nu e cu pontalaul si amadoi au dus Romania in sant?!
  Ia iesi kakule cu pozele celor doi pe care ai sarcina sa-i amusinezi 24/24 (crin & ponta)in piata, ai curaj?
  Sa-ti vad un pic parbrizul mototolit !
  ha, ha, prostache, lumea s-a prins ca sunteti niste neispraviti. Nu v-apuca Craciunul.

  Mircea
  2013-10-18 18:50:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @Mircea
  salut prietene!
  Este ok cand apar martorii lui Tourette,adica @labe 1 TV,nae,makaku kkrau si altii.
  Astia ne readuc aminte in ce tara traim si cu cine ne intalnim zilnic pe strada.Aici pe Vox ei sunt un fel de condiment si trebuie sa-i tratam ca atare.
  Cat despre kkrau,faptul ca are interzis la Cotroceni,este un lucru bun pentru el.Are mai mult timp de somn!

  nepotu lu tamara
  2013-10-18 19:02:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  Eu nu inteleg de ce aici sunt vazut ca un fel de USELIST. Va rog sa notati ca NU am nimic de-a face cu astia de la putere. Sunt Pro Basescu si momentan fara o nuanta politica (dpdv al unui Partid).

  NeamtuGermanu
  2013-10-18 19:08:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  Puterea s-a pus pe “treaba”: pe RL editoriale care critica tovaraseste protestele si preamaresc Chevronul si gazele de sist. Gandul – articol mare despre binefacerile gazelor de sist, inclusiv in apa de baut. Adevarul contribuie si el la propaganda. Postacii au primit si ei sarcina tripla zilele astea.

  Ponta cheama la violenta jandarmeriei contra protestatarilor.

  Intre timp, mizeria continua:

  romanialibera.r../

  uniti contra coruptiei
  2013-10-18 19:08:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  @NeamtuGermanu
  stai linistit,zilele astea se intampla niste lucruri ciudate!
  Cei care au votat USL cu doua maini,se cred in opozitie,iar Ponta,Crin si tot poporul USL se vaita ca babele din Pungesti ca Dictatorul Basescu impiedica mersul tarii spre progres si democratie.
  Fac pariu ca dupa aparitia raportului MCV,negativ bineinteles,de vina o sa fie Basescu.Tii pariul?

  nepotu lu tamara
  2013-10-18 19:14:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  @uniti contra coruptiei
  tu nu ai nici o vina!Faptul ca traiesti intr-o lume virtuala ii este datorat Dictatorului suprem,Basescu pe numele lui.
  PS-RL este ziar de opozitie.Atat de ars iti este creierul incat nu stii cine-i la putere?
  Ai auzit de Viorel si de Crin?

  nepotu lu tamara
  2013-10-18 19:16:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  Nu stiu de ce am impresia ca daca domnul Gotiu ar fi lovit “cu mana” ar spune ca a fost batut, agresat, violentat. Nu instigati la violenta, doar sunteti de acord cu ea in situatia in care nu se face cum doriti dumneavoastra.Semanati ce au semanat si cei din USL. Ce o sa faceti cand o sa incepeti sa culegeti?
  Multumesc!

  Ciprian P
  2013-10-18 19:22:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  @nepotu lu tamara: opozitie contra cui, postace? tu-ti primesti banii de la basescu-ponta-usl-pdl in corpore. chevron si rmgc sunt afacerea lui nastase-basescu-patriciu laolalta.
  azi ati avut desigur bonus, si tu, si presa aia care lauda jandarmii si pe chevronisti, dovada si zecile de comentarii-spam.

  uniti contra coruptiei
  2013-10-18 19:23:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  @uniti contra coruptiei:
  Opozitie contra puterii. Care putere se numeste USL, daca nu stiai. Care USL hotaraste acum ce si cum cu exploatarile astea. Deci USL, nu Basescu, nu Gotiu, nu nepotu, nu eu, nu baba Floare. Si care USL a venit promitand ca nu va exploata (ba chiar a bagat motiune de cenzura pe chestia asta , de a picat un guvern). Iar acum, dupa ce acest USL a venit votat cu 70% (probabil si tu i-ai votat) face invers. Adica exploateaza. Intelegi? Te-a pacalit.

  Fa-ti un pic de ordine prin debara.

  Mircea
  2013-10-18 19:47:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  @uniti contra coruptiei
  am inteles,tu faci parte din secta “Martorii lu’ kkrau”.
  Bai da’ fraieri mai sunteti!Dupa ce ati votat USL,ati luat distanta de Viorel Victor si l-ati luat in brate pe Kkrau cel umilit de Dictator.Nu cumva vreti sa iasa si presedinte?Doamne,da’ naivi(…) mai sunteti!!!

  nepotu lu tamara
  2013-10-18 19:59:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  Catre toti cei ce va smulgeti parul din cap pe bloguri si chat-uri: V-ati trezit acum,la ordinul de dreapta al “javrelor” care au luat bataie la alegeri si referendum.Cand Boc si seful lui ,makaku au imprumutat 20 mld de euro si au taiat si salariile voi erati in transa de la beshinile basaului. Mars la cotet slugilor!.

  Anti-makaku de la Cotroceni!
  2013-10-18 20:44:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  @Anti-makaku lu kkrau
  te repeti destul de des si automatismele astea imi dau impresia ca suferi de o usoara forma de autism.
  Din fericire medicina a progresat enorm in ultimii ani si-ti pot recomanda un medicament beton.Try Furadan si vei vedea ca nu te vei mai repeta niciodata!!!Pe bune!

  nepotu lu tamara
  2013-10-18 20:48:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  oagare:La tampitei tre sa le repeti de multe ca sa le intre-n capatana!

  Anti-makaku de la Cotroceni!
  2013-10-18 20:55:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  @Anti-makaku lu kkrau
  cine a castigat la Dansez pentru familia ta?Ponta sau Crin?

  nepotu lu tamara
  2013-10-18 21:06:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  Nu stiu da la alegeri s-a vazut ca mai sunteti o mana de “jegosi” de dreapta in tara asta!

  Anti-makaku de la Cotroceni!
  2013-10-18 21:11:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  @Anti-makaku lu kkrau
  ha,ha,ha!Asta a fost tare!
  Mai bagi ceva sau ma duc inapoi la televizor?

  nepotu lu tamara
  2013-10-18 21:48:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  Domnule Gotiu sa inteleg ca dumneavostra va place sa luati palme, si sa intoarceci celalalt obraz la nesfarsit?

  Marian
  2013-10-18 22:22:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  @Simbad: Liberalii care sustin proiectul isi merita soarta.

  C.D.
  2013-10-18 22:49:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  Atatia postaci si “mobilizare” impotriva protestatarilor n-am mai vazut pana acum. Semn ca puterea s-a cam speriat. Si Ponta, si Basescu lauda jandarmii, asta seamana cu apelul disperat al lui Ceausescu la Armata :D

  Pentru noi – semn ca violenta si jaful impotriva poporului roman nu mai pot fi tolerate.

  Toate partidele - aceeasi mizerie!
  2013-10-18 23:03:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 44

  @Toate partidele-aceeasi mizerie
  la Constanta a inceput explorarea gazelor de sist.Acolo este alta tara,Republica lui Mazare,de nu luati atitudine?
  Care-i diferenta pentru voi,luptatorii anti capitalisti,intre Vaslui si Constanta?

  nepotu lu tamara
  2013-10-18 23:08:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 45

  Acum 3 ani, Traian Basescu a spulberat iluzia unei conduceri anti-coruptie prin lobby-ul desantat pentru proiectul RMGC inaugurat de PSD. Inca din urma cu 3 ani, coincidenta de interese dintre PDL si PSD / PNL a devenit evidenta chiar si pentri cei mai aerieni dintre romani.

  In ultima luna, lobbyistul Traian Basescu, in buna intelegere cu lobbyistul Ponta, a emis urmatoarea duma:
  “cianura este distrusă de razele soarelui, de ultraviolete”, ignorand, BOUL, micul amanunt ca cianura simpla o fi distrusa incet incet de razele soarelui, dar cianura in combinatie cu metale grele, asa cum se gaseste intr-un lac de decantare, ne distruge pe noi mult inainte sa fie distrusa.

  Intre timp, tovarasii Ponta, Sova, Barbu, Basescu, Antonescu au lasat balta politica si s-au intors la ce stiu mai bine: mizeria politica. S-au apucat sa asmuta jandarmeria asupra demonstrantilor. Doar ca ar fi mult prea riscant sa faca asa ceva acum, in ochii deschisi ai Europei. De aceea, de teama, duc lupta minciunilor in media.

  Uniti, salvam Romania!
  2013-10-18 23:16:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 46

  traian basescu e omul din spatele lui blejnar via codrut marta

  sora diesel
  2013-10-18 23:20:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 47

  Chevron se intoarce. Au trecut la razboi de uzura care cedeaza primul.

  adevarul.ro/loc../

  Ca tot e cu rusi. Inainte rusii cu tancurile, acum intra americanii cu buldozerele. Daca dupa primii distrugerile era temporare dupa ultimii sunt permanente si iremediabile.
  L-au pist0nat bine pe P0nta la Wahshington.

  Plecam de tot si revenim. Tot de tot
  2013-10-18 23:24:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 48

  “ROMÂNIA e o ţară jefuită e o ţară prădată!
  E o haită de lupi şi dinăuntrul ţării şi din afară care în complicitate fură tot ce se poate în România.
  Eu mă întreb cum de România mai există ? ”

  Octavian Paler

  Cutzit, cutzit... de trei ori te-am ascutit....
  2013-10-19 00:05:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 49

  Vot în Parlament: un pas înainte, doi paşi înapoi
  Abia acum începe adevăratul război pentru Roşia Montana

  cotidianul.ro/a../

  Legea Cianurilor 1.99
  2013-10-19 00:11:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 50

  Oare, clasa politică de jigodii și escroci ce dețin puterea , n-au depășit linia roșie a hoției, escrocheriei, trădării și minciunii???

  Nelu
  2013-10-19 00:34:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 51

  @Toate partidele – aceeasi mizerie!: Ceaușescu a fost ucis de jigodiile ce au distrus România!

  Nelu
  2013-10-19 00:36:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 52

  @Nelu
  stai Nelule nu fi trist!
  Daca ti-e dor de nea Ceasca si tovarasa,mergi la Ghencea Militar!Este trecut de 12 noaptea si cu putin noroc poti sa dai de ei sub forma de spirite.Mari spirite!
  Sa nu uiti sa iei si o pisica neagra!Just fot fun!!!

  nepotu lu tamara
  2013-10-19 00:41:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 53

  @sora diesel #46
  zi sa faci ca Vadim ca nu ai nume propriu!
  Vrei sa te boteze Ciomu sau Corogeanu?

  nepotu lu tamara
  2013-10-19 00:42:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 54

  Catre toti cei ce va smulgeti parul din cap pe bloguri si chat-uri: V-ati trezit acum,la ordinul de dreapta al “javrelor” care au luat bataie la alegeri si referendum.Cand Boc si seful lui ,makaku au imprumutat 20 mld de euro si au taiat si salariile voi erati in transa de la beshinile basaului. Mars la cotet slugilor!

  Anti-makaku de la Cotroceni!
  2013-10-19 00:53:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 55

  1000 de drogati de dreapta au invadat netul.Nu poti sa tragi un băs de ei!

  Anti-makaku de la Cotroceni!
  2013-10-19 00:54:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 56

  Și totuși…
  Urmăriți cu atenție filmarea. Luneta NU a spart-o nimeni. NU a dat nimeni cu mâna în mașină. Ea s-a spart în momentul în care „marele ministru” A TRÂNTIT portiera. Nu se face NIMENI vinovat de asta. Singurul bolovan din zonă era cel ce tocmai urcase în mașină.

 • 57

  @Stat corupt: intre timp “mortul” a inviat, nu stii sau te faci ca nu stii ???

  ce 60.000 de morti de la rivolutie
  2013-10-19 17:46:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 58

  gotiule,de-aia n-o sa aveti castig de cauza.pentru ca stergi comentariile celor care nu te pupa-n kur pe tine si care sunt de alta parere.
  dupa ce i-ati adus pe uslisti la putere,acum nici kakat n-ati mancat nici gura nu va pute.
  va meritati soarta idyotylor

  o cauza dreapta pe mana farsorilor
  2013-10-19 19:49:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 59

  ponta, sfarsit de mandat!
  ponta este la sfarsit de mandat!
  ponta a incercat sa-si faca jocurile pe raspunderea parlamentului: proiectul rmgc!
  comisia speciala nu a raspuns la comenzi cum ar fi vrut ponta, asa ca s-a prelungit mandatul comisiei cu 30 de zile! in acele 30 de zile presiunea publica si presiunea media va creste! sa nu ne amagim: in ceea ce priveste proiectul rmgc jocul este cine semneaza aprobarea lui! toti politicienii stiu ca rmgc va fi o catastrofa, toti politicienii vor sa se faca proiectul, dar nici un politician nu mai are acum curajul sa semneze!
  mai mult, ponta vrea gazele de sit!

  ponta este presat la maxim de cei care au dat comisioane, asa ca ameninta cu jandarmii! dar orice interventie in forta a jandarmilor va duce la iesirea masiva in strada a romanilor! si atunci guvernul ponta va disparea fiind urmat de ceva noi dosare penale la adresa actualilor guvernanti!

  ponta este prins intre cei care au platit comisioane si vor rezultate si opinia publica! orice ar face ponta, va pierde!
  de aceea spun: guvernul ponta este la sfarsit de mandat!

  yehudy
  2013-10-19 20:11:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 60

  2013-10-19 14:15:00
  Noi, locuitorii Munţilor Apuseni, adunaţi astăzi, 19 octombrie 2013, la Câmpeni, ne afirmăm dreptul de a ne decide singuri soarta. În temeiul acestui deziderat legitim proclamăm:
  Pământul, pădurile, păşunile, apa şi aerul Munţilor Apuseni aparţin celor care locuim aici, aşa cum ne-au fost lăsate moştenire de străbuni. Avem dreptul şi obligaţia să le transmitem în bună stare urmaşilor noştri, pentru ca şi ei să se poată bucura de ele. Locuitorii Apusenilor sunt cei îndreptăţiţi să decidă care e cel mai potrivit mod prin care bogăţiile cu care ne-au înzestrat natura şi bunul Dumnezeu vor fi valorificate în folosul comunităţii noastre şi al României!
  Viaţa în Munţii Apuseni nu e uşoară, dar avem păşuni pe care putem să ne creştem vitele, avem păduri din care, cu bună măsură, putem lua lemne pentru fabricile noastre de mobilă, încă mai avem ape curate, peisaje, monumente ale naturii şi o istorie care atrag zeci de mii de turişti în fiecare an. Sunt activităţi de pe urma cărora locuitorii Apusenilor trăiesc deja şi sunt oportunităţi de dezvoltare, care, valorificate cu înţelepciune, pot să ne asigure un trai bun atât nouă, cât şi copiilor şi nepoţilor noştri. Noi nu cerşim la uşile altora, alţii au venit la uşa noastră şi încearcă să ia şi să distrugă ceea ce ne aparţine!
  Din aceste activităţi şi din dezvoltarea lor se pot colecta taxe şi impozite care să fie administrate în folosul nostru şi al cetăţenilor români. Cerem celor care ne reprezintă, în Consiliile Locale şi Judeţene, în Primării, în Parlament şi Guvern, să folosească cu responsabilitate deplină aceste taxe şi impozite, pentru a construi drumuri, şcoli şi spitale. Aceşti bani nu sunt pentru buzunarele lor, ci pentru a asigura dezvoltarea comunităţilor și o viaţă fericită pentru cei care contribuie la buget. Dacă se dovedeşte că, încălcându-ni-se voinţa, aceşti bani vor fi folosiţi împotriva noastră, ne asumăm dreptul de a nu-i mai recunoaşte ca reprezentanţi legitimi şi ne vom apăra aşa cum orice om e îndreptăţit să se apere împotriva celui care vrea să-i facă un rău!
  Orice străin e binevenit în Munţii Apuseni atâta vreme cât ne respectă modul de viaţă şi nu întreprinde nimic în măsură să-l schimbe împotriva voinţei noastre. Ne păstrăm dreptul de a lupta împotriva tututor celor care prin viclenie, hoţie şi corupţie vin aici pentru a fura ce e al nostru ori pentru a distruge resursele naturale şi istorice de care depinde viaţa noastră. Fericirea şi bunăstarea nimănui nu se poate baza pe nefericirea şi sărăcirea semenilor săi!
  În considerarea celor enunţate mai sus, le transmitem guvernanţilor şi politicienilor, în mod imperativ, următoarele revendicări punctuale:
  Revendicările locuitorilor Ţării Moţilor
  Respingerea de către Parlament a tuturor proiectelor de lege care prevăd măsuri speciale de expropriere a cetăţenilor români, precum şi alte măsuri derogatorii de la regimul legal de protecţie a mediului, patrimoniului cultural, apelor, pajiştilor şi terenurilor agricole, bunurilor publice etc., în favoarea companiilor miniere de orice tip;
  Interzicerea prin lege a utilizării cianurii în activitățile miniere din România;
  Includerea Roșiei Montane pe lista tentativă a României pentru UNESCO;
  Respingerea de urgență, prin Hotărâre de Guvern, a acordului de mediu pentru proiectul minier de la Roșia Montană;
  Desecretizarea tuturor contractelor şi actelor adiţionale încheiate de către Guvern, referitoare la înstrăinarea, cedarea, concesionarea resurselor minerale ale României;
  Demisia inițiatorilor proiectului de lege specială pentru Roşia Montană: ministrul Marilor Proiecte, Dan Șova, ministrul Mediului, Rovana Plumb, ministrul Culturii, Daniel Barbu, directorul ANRM, Gheorghe Duțu, precum și a premierului Victor Ponta;
  Asumarea de către Guvern a expertizei și a punctelor de vedere referitoare la proiectul minier de la Roșia Montană exprimate de: Academia Română, Asociația Ad Astra, Institutul Geologic Român, Ordinul Arhitecților din România, Sinodul BOR, Sinodul BRU și al celorlalte biserici creștine din România, precum și de experții independenți;
  Crearea unei Comisii Parlamentare de Anchetă a Afacerii Roşia Montană sub toate aspectele: înstrăinarea zăcămintelor; acordarea licenţei; sponsorizările RMGC către instituții publice și private, ONG-uri, persoane fizice; influenţarea deciziilor politice; încălcarea unor hotărâri judecătoreşti definitive; modul în care publicitatea oferită de companie a afectat libertatea presei și dreptul la liberă exprimare etc.;
  Refacerea și dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona Munților Apuseni și acordarea unor facilități fiscale și de altă natură pentru dezvoltarea activităților economice în următoarele domenii: turism, prelucrarea lemnului și refacerea fondului forestier, creșterea și prelucrarea produselor de origine animală, apicultură, alte activități specifice zonei;
  Adoptarea de către Guvernul României a unor politici publice, ca și elaborarea, cu ajutorul societăţii civile reale, a unei strategii care să prevadă măsuri în acord cu principiile dezvoltării durabile, ale utilizării optime a resurselor, ale conservării patrimoniului cultural-istoric și ale sprijinirii întreprinzătorilor locali;
  Începerea de către instituțiile abilitate a cercetării penale în cazul persoanelor care au semnat sau au participat la elaborarea și avizarea de documente cu privire la proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană;
  Interzicerea prin lege a utilizării metodei fracturării hidraulice în exploatarea gazelor de șist și respectarea, în zonele vizate pentru această exploatare, a voinței suverane a cetățenilor, cu care ne exprimăm deplina solidaritate.
  Aceasta este voinţa noastră, a locuitorilor Munţilor Apuseni, a oamenilor liberi prezenţi la Marea Adunare de la Câmpeni, exprimată public astăzi, 19 octombrie 2013, cu spiritul şi gândul îndreptate către o dezvoltare durabilă, care să asigure accesul pentru mai multe generaţii la toate resursele cu care Dumnezeu ne-a înzestrat.
  AŞA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

  yehudy
  2013-10-19 21:33:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 61

  Sa fie clar, desi e dusmanul meu poltic declarat, trebuie sa recunosc ca Basescu nu a facut, nu face si nu va face nimic rau. Vi-o spune un inamic politic de temut al presedintelui si nu unul dintre limbuzistii lui, bleenii, nemtii germanii, sau cam asa. Chestiile astea sint greselile lui Ponta si Antonescu pe care va urez sa vi-i bagati in koor. De unde e cazul sa-l scoateti pe Basescu, cum am spus, de indata!

  victor L
  2013-10-20 07:53:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 62

  nike air max 2013 white and gold nike air maxmizuno wave prophecy sky blue pinknike air jordan retro taxi 12nike lunar racer grey
  adidas shoes men sale dextra-data.com../

 • 63

  white gray and red jordansjordan wedges in size 11 size 11 womens wedgesnike lunar force 1 all redwomens nike air max 2015 grey green
  pharrell adidas jacket newstgeorgehome../

 • 64

  air jordan 1 banned 2013 air jordan 1 banned from nbaadidas ultra boost x all terrain indigo peach by8924nike air max 2013 purple cheap nike air max 2013nike lebron 12 data black hyper punch volt mango
  hommes asics gel quantum 360 blanc uncorkyourart.c../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!