RSS Feed

Domnule președinte, miresele vă mulțumesc. Sau nu?

vezi toate articolele de
23 Sep 2011 la 08:38 27 comentarii 969 vizualizari.

Undeva, în România. Să zicem la Câmpia Turzii. Pentru sfârșitul acestei săptămâni o florărie din oraș a primit comenzi pentru trei nunți. Joi, însă, florăria e aproape goală. Proprietara florăriei se gândește cu groază că-i vor veni miresele pe cap. Găsește o soluție de criză. Să facă aranjamentele cu pene în loc de flori. Dar din ce să facă buchetele mireselor? Poate, dacă are noroc, mai găsește niște flori pe dealurile din jurul orașului. Nici la celelalte florării din oraș situația nu e mai grozavă (detalii aici).

În timp ce Traian Băsescu, Emil Boc și Sorin Blejnar se războiesc în declarații cu olandezii, TIR-urile cu flori staționează în vămi. Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, afirmă că după primele analize, măsura carantinei nu se justifică. Dar că testele virologice, micologice și cele bacteriologice sunt în desfășurare.

Nu știu care este situația florăriilor din orașele mai mari. Dacă au sau nu backup (deși e greu de crezut că producătorii autohtoni vor reuși să acopere necesarul). Administratorii florăriilor din Cluj-Napoca vorbesc și ei de scăderi îngrijorătoare a vânzărilor și de mirese nervoase (mai multe amănunte aici). Poate se va găsi cineva să numere câte nunți de la sfârșitul acestei săptămâni vor avea aranjamente din pene. Și câte buchete ale mireselor vor fi făcute din flori de câmp. Sau câte florării și en-gros-uri se vor închide (apropo, marfa blocată în vămi a fost achitată deja de firmele românești importatoare – în totalitate sau în parte – fără avans nu-ți trimite nimeni flori din Olanda; așadar, dacă la controale nu se va găsi nimic, cu paguba vor rămâne importatorii români, nu firmele olandeze; și Dumnezeu știe când și de la cine și-o vor recupera).

Știrea cu florăriile rămase fără marfă ar putea să pară minoră. Dar nu e. Pentru că arată un adevăr trist. Când politicienii, de la noi și de aiurea , se înfruntă, de pierdut tot poporanul de rând pierde.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!