RSS Feed

Două lucruri bune: BNR (cursul euro) și primul interviu al șefului TVR

vezi toate articolele de
30 Jun 2010 la 15:49 25 comentarii 1342 vizualizari.

În urmă cu două zile am scris de ce mesajul transmis de BNR prin Adrian Vasilescu (ulterior gafei făcute de unul dintre directorul aceleiași instituții, Eugen Rădulescu) este o mostră de raționalitate. Și la fel cum a s-a transmis mesajul de panică, s-au transmis și cele de calmare a isteriei (cu mențiunea că Adrian Vasilescu nu a fost, totuși, singurul care a prezentat logic și rațional situația). Iar astăzi cursul euro nu a mai fost o știre. Mă rog, a mai fost, dar undeva ”pe coloana de știri”. Asta, apropo de faptul că nu ar exista, totuși, soluții pentru situația în care suntem.

Al doilea lucru bun este interviul pe care Andi Lăzescu, noul președinte al TVR, l-a acordat pentru Realitatea.net. Nu știu dacă e primul interviu acordat după numirea lui, e însă prima intervenție pe care am citit-o eu :) . În care se poziționează rațional-defensiv. Nu pretinde a avea soluția fabuloasă (”trebuie să fac o evaluare, am nevoie măcar de câteva zile să o pot face”).

În privința politizării punctează un alt lucru de bun-simț: respectarea regulilor jurnalistice e singura cale. Mai mult, responsabilitatea acestui lucru aparține în primul rând departamentelor editoriale.

În fine, în privința bugetului e conștient că cea mai mare problemă vine din faptul că taxa pentru audio-vizual nu este colectată și nu-și pune speranța, mai ales în contextul actual, pe o explozie a veniturilor din publicitate.

Cum ar veni, cel puțin la teorie stă bine. Urmează practica.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!