RSS Feed

Drept la replică Apa Nova adresat petiției care cere remunicipalizarea serviciilor de apă și canalizare

vezi toate articolele de
04 Jun 2016 la 18:04 70 comentarii 588 vizualizari.

Am primit un drept la replică de la Apa Nova adresat unei petiții care a circulat în timpul campaniei electorale pentru primăria Bucureștiului. Petiția cerea remunicipalizarea serviciilor de apă și canalizare. Iată replica:

Stimați semnatari ai petiției,

Ma bucur ca exista interes pentru dezbateri legate de serviciile publice din Bucuresti, voi incerca sa pun afirmațiile Dvs. in context.

S-a amintit Parisul ca exemplu de servicii publice de furnizare a apei, administrate de stat, va rugam sa luati in seama stirile despre inundatiile catastrofale din Paris, unde, din pacate, nu mai putin de 3000 de familii au fost evacuate.

sursa foto

Vorbiti practic de o re-nationalizare.., re-nationalizare care a facut ca Venezuela al doilea mare rezervor de petrol al lumii, sa treaca printr-o foamete comparabila cu cea din Coreea de Nord.

http://www.realitatea.net/proteste-in-venezuela-sute-de-oameni-striga-vrem-mancare-in-fata-palatului-prezidential_1943194.html

Privind chestiunea prețului apei versus puterea de cumparare a bucuresteanului, va prezint doua comparatii, una cu capitatele invecinate, una cu 33 orase din Romania.

În anul 2000, când Apa Nova Bucureşti a preluat concesiunea de la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), costurile pentru apă şi canalizare însemnau 7,1% din venitul unei familii; în 2015, ponderea acestora s-a redus la 2,4%. Dintre capitalele europene învecinate, doar Belgradul şi Sofia au preţuri mai mici decât noi, dar acolo modernizarea staţiilor încă aşteaptă; la Sofia apa curge gravitaţional, iar staţia de epurare nici nu se compară cu ceea ce avem noi la Glina, de exemplu. Când staţia lor s-a blocat, bulgarii tot la specialiştii noştri au apelat. Budapesta, Varşovia, Bratislava sau Praga, ca să trecem la Europa Centrală, au preţuri mult peste noi, unele mai mult decât dublu. În Vest ţi se spune să nu bei apă de la chiuvetă, în Bucureşti, practic, producem apă plată. Revenind în țară, calculele arată că din 33 de oraşe mari din România, luate ca preţ pe apă/canal, Bucureştiul este abia pe locul 29, cu apă mult mai ieftină decât în Constanţa, Piteşti, Târgovişte sau Baia Mare.

O precizare: Puterea de cumparare este efectul politicilor guvernamentale si nu al managementului unei companii sau alteia.

Se vorbeste de oameni care nu au acces la canalizare si apa, dar se uita ca ANB a trebuit sa preia lucrari neterminate inca din 1986, cum ar fi caseta de sub Dambovita si sa modernizeze retele prin care curgea apa infestata cu E-coli si alte bacterii.

Se uita iarasi ca activitatea ANB este controlata de 13 institutii, pe langa faptul ca daca fie si unul din cei 55 de indicatori microbiologici nu sunt la standardele de calitate, uzina de apa se blocheza automat, apa nu iese din uzina de apa.

Este adevărat că am greşit în comunicare. Bucureștenii au dreptul de a fi informaţi constant despre munca noastră, cu bune şi cu rele. Dar chiar dacă nu am vorbit foarte mult, noi am făcut ceea ce e necesar pentru oras. Este timpul sa le explicam cat de limpede putem, si voi continua dialogul cu Dvs. si cu toti cei interesati cu fiecare ocazie.

In Occident, primul lucru care ti se spune este sa nu bei apa de la chiuveta, in Bucuresti,  practic ANB produce apa plata.

Sa vii in 2016 cu afirmatii care par mai degraba ancorate in Epoca de Aur, inseamna sa nu intelegi ca tara asta cum o fi ea, trebuie totusi sa mearga spre Vest si nu spre Est.

Vis a vis de Italia si Spania: da, unele municipalitati au re-preluat administrarea retelelor de apa si canalizare, dar numai dupa ce firmele private au schimbat ce era de schimbat si le-au adus la standardele actuale.

Daca asta s-ar intampla in Bucuresti, aveti o comparatie simpla cu situatiile in care se afla  la RADET si RATB, unde investitiile sunt gestionate din bani publici. Asta in conditiile in care ANB contribuie prin dividende la bugetul Primariei, nu primeste subventii.

In ceea ce priveste actiunile DNA impotriva unor fosti angajati din ANB, suntem primii care cerem ca ancheta sa mearga pana la capat, pentru ca in primul rand, ANB a fost prejudiciata. De la preluarea mandatului la finalul anului trecut, desfășurăm o anchetă internă paralelă, pentru a stabili prejudicial privat creat de aceste persoane, indiferent de cum se finalizează procesul.

Mi-ar fi facut mare placere sa dialoghez cu dumneavoastra, semnatarii acestei initiative, pe toate aceste subiecte si multe altele, in cadrul dezbaterii publice pe care am organizat-o in 8 Aprilie. Am invitat public pe toti cei interesati si in cadrul careia aproximativ 1500 de bucuresteni au creat o premiera nationala. Am raspuns la sute de intrebari si am preluat sute de sugestii, atat in timpul dezbaterii, cat si ulterior tuturor celor care au avut bunavointa sa ne acorde din timpul lor.

Madalin Jorj MIhailovici

Director General

Apa Nova Bucuresti

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

70 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Twitter

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!