RSS Feed

Drogat de Roșia Montană (foto)

vezi toate articolele de
17 Aug 2010 la 17:21 2 comentarii 3138 vizualizari.

De câteva ore încerc să mă reobișnuiesc cu ritmul orașului. Da, m-am întors de la Roșia Montană. Detractorii am văzut că au fost mai harnici. Au găsit câteva imagini cu tineri cu plete pentru a-și declama eternele povești cu ”hipioți”. Dacă tot ce au văzut au fost doar participanții cu plete (iar ”pletele” constituie o anatemă pentru gândirea lor), nu pot decât să-i compătimesc. La fel cum îi compătimesc pe cei care se așteptau să găsească la Roșia Montană vreun ”Hilton” ori un ”Marriot”.

În schimb mă bucur pentru toți cei care s-au bucurat cu adevărat de Roșia Montană în cele trei zile de FânFest, bonus două zile pentru cei care au mai rămas și la after-party. Cei care au savurat conferințele, lansările de carte, duelurile de poezie și muzică de pe platoul de la Tăul Brazi. M-am întors și cu o serie de povești noi despre Roșia Montană, dar pe care o să le las pentru zilele care urmează.

Astăzi, o să vă arăt doar câteva imagini. La care mai adaug un scurt comentariu. ”FânFest 2010” s-a desfășurat exclusiv pe terenuri private. Primăria din Roșia Montană, care a pus de atâtea ori la dispoziție spațiul public pentru manifestările RMGC, a refuzat să facă același lucru și pentru festival. Așadar, responsabili pentru manifestările de pe domeniul public sunt strict autoritățile locale, neavând nicio legătură cu FânFest. Acuma să nu vă închipuiți că s-au petrecut cine știe ce grozăvenii pe domeniul public. Doar în prima zi au fost câțiva purtători de banere pro-RMGC care au încercat să agite spiritele. După ce au fost amendați de către Poliție s-au liniștit însă. Și au rămas singurii amendați pe toată durata FânFest.

V-am promis însă, un FânFest în imagini. Sunt doar câteva secvențe subiective din frumusețea ”FânFest 2010”. Eu m-am bucurat din plin de Roșia Montana. A fost un drog necesar după praful ultimelor luni citadine. O mini-vacanță încheiată la strâns fânul ;) și cu o scaldă în Tăul Mare.

***

Vineri, 13 august 2010. Sosirea primilor turiști și a tinerilor care au parcurs distanța Cluj – Roșia Montană pe biciclete:

Câțiva angajați RMGC încearcă să încingă spiritele. După ce au fost amendați de către Poliție s-au liniștit:

Degustări speciale la FânFest:

Alexandru Vakulovski, Vasile Ernu și suprasemnatul la lansarea cărților primilor doi: ”157 de trepte spre iad (Salvați-mă la Roșia Montană)”, respectiv ”Ultimii eretici ai Imperiului”. Sandu a ajuns cu cartea lui direct de la Chișinău, așa încât mai multe despre ea, după ce o voi citi. Despre ”Ultimii eretici ai Imperiului” am mai scris:

Ion Mureșan așteptând duelul de poezie:

”Chilli Famili”, în prima seară de la Tăul Brazi.

Sâmbătă, ploaia nu i-a speriat pe participanți:

Chiar și în cazul unui duel de poezie:

De la conferințele din Biserica Unitariană nu am primit încă imagini. La cea referitoare la includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO, la care am participat, Biserica a fost arhiplină. Dar aceasta este, deja, o altă poveste.

Foto: Andrei Niculescu

***

Cum se putea încheia altfel FânFest decât cu o sesiune specială de strângere a fânului? Și cu o baie în Tăul Mare.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

2 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!