RSS Feed

Dubla incompetență penală a Guvernului Boc

vezi toate articolele de
26 Aug 2010 la 10:30 110 comentarii 1282 vizualizari.

Nu are sens să-i explic tovarășului Boc diferențele dintre contractul de muncă și drepturile de autor. Despre caracterul permanent al veniturilor rezultate din prima categorie și cel aleatoriu al veniturilor  din a doua categorie. Despre faptul că un contract de muncă stabilește raporturi pe verticală între angajator și angajat, în timp ce esența drepturilor de autor stabilesc raporturi pe orizontală (tare mi-e că, ajuns la aceste diferențe, onor miniștrii lui Boc, cu Boc în frunte, vor înțelege cu totul altceva). În plus, diferență majoră, că cei care obțin venituri din drepturi de autor nu beneficiează de aceleași drepturi și aceeași protecție socială ca în cazul celor angajați cu drepturi de muncă și că e ilegal și imoral să obligi anumite persoane să contribuie la diferite fonduri de asistență socială atâta timp cât aceștia nu beneficiază de acele servicii de asistență socială.

O asemenea discuție nu-și are rostul, atâta vreme cât însuși Emil Boc recunoaște că fundamentul măsurilor luate sunt propria incompetență. Și lupta de clasă cu intelectualii care refuză să se înregimenteze în sistemul aflat sub control. “După cum sunt nemulţumiţi foarte mulţi cei care, profitând de situaţia Legii cu privire la drepturile de autor, în loc ca această lege să beneficieze numai aceia care erau cu adevărat creatori şi erau, în sensul legii, beneficiari ai prevederilor respective, ea s-a aplicat abuziv şi foarte mult de la şoferi, mecanici şi alte categorii sociale. Nu plăteau contribuţii la asigurări sociale pentru că intrau sub incidenţa Legii drepturilor de autor. Noi am strâns şurubul şi am spus: «fraţilor, toată lumea trebuie să respecte Legea».”, a declarat Emil Boc.

Ce rezultă de aici? Că măsurile în discuție au caracter sancționator împotriva celor care au abuzat de Legea drepturilor de autor (șoferi, mecanici și alte categorii sociale). Și aici intervine prima incompetență a Guvernului Boc: faptul că instituțiile din subordine nu sunt în stare să controleze corecta aplicare a legii. Asta chiar dacă sunt plătite din taxele și impozitele aplicate inclusiv veniturilor din drepturi de autor. Și, motivându-și acțiunile cu această incompetență, vine a doua măsură a incompetenței: norme care lovesc deopotrivă în cei care abuzează de Legea drepturilor de autor și în creatorii reali. Aceștia din urmă ajung să plătească dublu și să fie umiliți pentru că Guvernul și instituțiile sale din subordine nu sunt în stare să aplice o lege.

Sper ca, măcar în ceasul al 25-lea, cei în care lovesc aceste măsuri absurde să nu cadă în capcana incompetenței lui Boc. Să refuze să completeze aceste declarații absurde, imorale și ilegale. Chiar cu riscul de a ne reîntâlni la Sighetul Marmației ori la Aiud.

***

P.S. La articolul ”Tu cât mai reziști în România?”, publicat ieri pe VoxPublica, am întâlnit neașteptat de multe comentarii ale unor oameni care susțin că sunt mulțumiți de evoluția lucrurilor în țara asta. Culmea e că astfel de oameni nu întâlnesc și pe stradă. Ci doar pe net, ascunși în spatele unor nick-name-uri. Că atunci când îți manifești revolta refuzi să-ți declini identitatea pot înțelege (chiar dacă nu sunt de acord cu asta), dar să ții să rămâi anonim atunci când pretinzi că ești fericit depășește puterea mea de înțelegere. E o limită personală pe care o recunosc public ;) .

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

110 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!