RSS Feed

E comunist să ai casă şi, în general, e comunist să mănînci şi să ai unde dormi

vezi toate articolele de
15 Sep 2014 la 11:11 65 comentarii 2458 vizualizari.

La o întîlnire cu tinerii PMP, preşedintele României a ajuns la limita totală a derapajului.

Nu vreau să vă mobilizez către ideea că un om nu are nevoie de o casă. Are nevoie, dar fiţi pragmatici, nu sentimentali. Noi am rămas cu chestiunea asta cu casa de pe vremea comuniştilor. Să avem o casă proprietate. Dar atunci era şi locul de muncă asigurat acolo unde aveai casa. Ori viaţa într-o economie liberă, într-o societate liberă, înseamnă competiţie, iar competiţia te împinge să fii mobil”, a mai spus şeful statului.

Mulţi au observat că e totuşi cam aiurea să dai vina pe comunism pentru dorinţa de a avea o casă. Apoi, e totuşi şi mai aberant să consideri că a avea în proprietate o cutie de 50 de metri pătraţi la bloc este “dorinţă de a avea proprietăţi”. Însă derapajul e total pentru că vine de la un om care şi-a tras casă pentru că putea: şi-a luat de la primărie o proprietate pur şi simplu.

Băsescu nu e singurul, există o minicastă de oameni care s-au descurcat, case de serviciu, case ieftine de la ANL, case moca generate de un job influent sau care au curs firesc după vreun tun. Băieţii şi fetele cu case de serviciu, lăsate de mătuşi, retrocedate etc. au această dorinţă firească de a îngheţa lumea cu ei ca proprietari şi cu restul lumii cu valizele gata făcute, gata să lucreze oriunde apucă.

Culmea amuzamentului este că Ponta i-a “răspuns”: ”Protestaţi să aveţi bani… Credeţi că aşa, aşa se… Eu aş spune să muncim ca să avem bani. Domnul Băsescu nu ştie să muncească şi atunci face gălăgie”. Deci un răspuns care include aceeaşi soluţie magică: muncă, oricît de instabilă, oricît de prost plătită. Muncă!, de case ne ocupăm noi.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!