RSS Feed

E greu să-i supravieţuieşti României cu un guvern “atât de perfect”

vezi toate articolele de
27 Jul 2010 la 21:18 20 comentarii 777 vizualizari.

Adriean Videanu consideră că face parte dintr-un guvern perfect, în ansamblul lui. Nu e vreo glumă aruncată cu lehamitea omului aflat în vacanţă pe plaja de la Saint Tropez, ci o afirmaţie ce se vrea cât se poate de serioasă, decupată dintr-un interviu acordat Revistei 22.

Până la urmă, are vreo problemă Cabinetul?

Guvernul, în ansamblul lui, e perfect. Cea mai mare problemă, pe care trebuie să o recunosc, este cea de comunicare publică.

Mie nu mi-e teamă că a vorbit politicianul din Videanu,  ci mai mult că au ajuns, el şi colegii săi din PDL, la mixul perfect de megalomanie cu nepăsare, când îşi imaginează că într-adevăr se află în slujba ţării, confundând prosperitatea personală cu cea generală. Aceasta ar fi o explicaţie, pentru că a doua, pe care nu vreau să o scriu, nu-l onorează deloc pe Videanu.

De fapt, vreau să o scriu. Se cheamă, la modul elegant, lipsă de inteligenţă să cataloghezi acest guvern drept perfect. Acest guvern care se scălămbăie ca un mim beat arătându-ne cum se luptă cu nenorocita asta de criză. Ce investitor cu ordine în mansardă ar mai veni să bage bani într-o ţară aflată pe tobogan cu capul în jos? Ce patron să mai desluşească tainele unei strategii fiscale concepută, parcă, de un elev care scrie data în loc de răspunsul la o ecuaţie, doar pentru a nu lăsa spaţiul liber. Şi câţi dintre români a căror existenţă s-a redus la intervalul îngust dintre  scadenţa la bancă, chirie şi următorul salariu să nu se gândească serios să-şi investească ultimii bani într-o broşură despre culegerea căpşunilor?

Sau poate că Adriean Videanu a vrut să fie ironic, cine ştie, să ne transmită că avem un guvern de o incompetenţă desăvârşită. Prea subtil totuşi, zic, dar nu bag mâna în foc, doar e condus de un om care, în ultima vreme, nu ratează nici o ocazie să fie penibil.

Update: Adriean Videanu spune că a fost o ironie :-)

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Twitter urmareste-i pagina de Facebook LinkedIn
jurnalist Realitatea-Caţavencu
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!