RSS Feed

Eu am circulat ”cu nașul”. Voi?

vezi toate articolele de
26 Oct 2012 la 18:10 47 comentarii 1671 vizualizari.

”Care e diferența dintre control și supra-control pe un tren? Păi, diferența dintre clasa a II-a și clasa I”. Întrebarea și răspunsul făceau parte din ”folclorul” studențesc de la începutul anilor 90. Cea mai mare parte a studenților circulau (criculam) atunci ”cu nașul”, iar de se nimerea și câte un supra-control singurul lucru de care trebuia să ne îngrijim era să nu rămână nici ”supra” cu mâna goală. ”Sistemul” îl moștenisem de dinainte de 89 (pe atunci însă furatul/înșelatul statului era un sport național, nu doar pe trenurile de călători). Am circulat ”cu nașul” până la începutul anului III de facultate, în toamna lui 95, când, după grevele studențești, am obținut reducere de 50% pe transportul CFR, situație în care riscul nu se mai merita. Nu mă așteptam ca fenomenul să fi dispărut între timp, ci doar să se diminueze considerabil. Din reportajele și știrile ultimelor zile constat că acest lucru nu s-a întâmplat (asta chiar dacă amploarea fenomenului s-ar putea să fie, totuși, mai mică decât pare ”la televizor”).

Ideea că falimentul SNCFR ar fi fost cauzat de mituirea ”nașilor” este, însă, total eronată. În primul rând, CFR Marfă (de unde ar trebui să rezulte principalul profit al SNCFR) este exclusă din această discuție. În al doilea rând, cauza principală rămâne managementul companiei. Și nu vorbim de un management prost (inducând ideea că un management privat ar fi fost/ar fi mai competitiv), ci de un management de tip infracțional. Desigur, directorilor din SNCFR li se poate reproșa oferta din ce în ce mai proastă a companiei: atât la nivel de tarife (nu știu cum reușim ”performanța” ca transportul în comun pe liniile ferate să-l avem mai scump cu 30-40% decât transportul în comun rutier, în condițiile în care tendința europeană e taman pe dos), cât și la nivel de destinații (legături între diferite localități, timpul pentru a ajunge la destinație – ca idee: un drum cu acceleratul, la începutul anilor 90, între Cluj și Deva, se parcurgea în aproximativ 2 ore și 30-45 de minute, acum e nevoie de 3 ore și jumătate; un drum de la Cluj la București se făcea în 7-8 ore, cu primele InterCity-uri chiar în 6 ore, acum a ajuns la 8-9 ore, iar iarna chiar la 12 ore…).

Să fi fost chiar atât de proști și incompetenți directorii SNCFR? Dacă privim conturile unora dintre ei n-am putea spune deloc așa ceva. Dimpotrivă. Însă nici în aceste conturi nu regăsim gaura de la SNCFR. Ea ar trebui căutată în contractele ”cu dedicație” pentru diferite lucrări de infrastructură sau în tarifele ”preferențiale” pentru transporturi de mărfuri cu multe zero-uri în coadă. Cu siguranță, compania are pierderi din cauza ”nașilor” (povestea procurorilor cu cele 200 de milioane de lei prejudiciu într-un an și jumătate este, însă, din start umflată; în primul rând pentru că tichetele eliberate de conductori pe tren – la tariful cărora face trimitere Parchetul – sunt mai scumpe decât cele cumpărate din gară sau de la agenții). Aceste pierderi trebuie stopate (sau măcar reduse), dar până la procurori, o ofertă mai diversificată (oferte de sezon, reduceri pentru anumite categorii, reduceri după efectuarea unui anumit număr de călătorii sau după parcurgerea unui anumit număr de kilometri etc.) ar rezolva o (mare) parte a problemei.

Dincolo însă de ”șpaga din budă” sau ”șpaga din chipiu” aștept marile tunuri. Turele și reginele devalizării SNCFR. Altfel, acțiunea de acum va fi uitată într-un an și lucrurile vor reintra ”în normal”.

***

P.S.: Nu-mi fac un titlu de glorie din faptul că am circulat ”cu nașul” în primii ani ai studenției. Au fost și alte vremuri șiau trecut deja mulți ani de când am început să văd altfel lucrurile. Chiar dacă, în acea vreme, poveștile despre modul în care mituiai ”nașul” dădeau savoare unei întâlniri între prieteni (și există o întreagă mitologie în acest sens, mai mult sau mai puțin reală – personal, după un meci al ”naționalei” României la București, m-am întors la Cluj într-o garnitură supra-aglomerată, inclusiv în zonele de tampon dintre vagoane, în care mai nimeni nu avea bilet, iar ”nașul” făcea colecta cu chipiul întins fără nicio reținere, la vedere).

Nici n-o să-mi torn însă cenușă în cap. N-am pus deoparte bani pentru ”4×4” ori vacanțe în insule exotice din ce ”economiseam” ca student din prețul biletului de tren. Cel mult mi-am cumpărat niște cărți și câte o bere. Și nici șefii de la CFR care au ”4×4” și bifează în albumele de familie excursii în Dubai ori Caraibe n-au ajuns acolo din mărunțișul dat șpagă ”nașilor”. ”Sursele” lor de bunăstare trebuie căutate în altă parte.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!