RSS Feed

“EXCLUSIV”: Ce au discutat Ponta și Soros despre Roșia Montană

vezi toate articolele de
11 Mar 2014 la 20:37 26 comentarii 1194 vizualizari.

Premierul Victor Ponta și miliardarul George Soros s-au întâlnit aproape în secret (adică neoficial) pentru a discuta despre Roșia Montană. Informația a fost livrată ”pe surse” de către Hotnews.ro. Mai poți combate o astfel de informație? Nicio șansă. Mai ales când edițiile online se pregătesc să multiplice ”informația” cu repeziciune. Și nu oricum. Campioni (ca și în alte ocazii când e vorba de subiectul Roșia Montană) rămân cei de la Evenimentul Zilei și B1 TV.

Cum sună titlul în Evenimentul Zilei (vezi și foto)?

”Victor Ponta s-a întâlnit cu George Soros. Roşia Montana, pe agenda discuţiilor”

Subtitlu:

”Premierul Victor Ponta s-a întâlnit astăzi cu miliardarul american George Soros, cei doi discutând şi despre proiectul exploatării aurului de la Roşia Montana.”

Cei de la Evenimentul Zilei nu au niciun dubiu. Iar mizeria merge mai departe. ”Întâlnirea a avut loc la ora 11.30, fiind confirmată pentru HotNews.ro chiar de premier. Pe agenda oficială a lui Victor Ponta nu era publicată nicio informaţie în acest sens”. Ce contează pentru Evenimentul ZileiHotnews.ro a dat informația ”pe surse” (tăcere totală în EVZ, dar și la alții care au preluat-o că e vorba de o știre ”pe surse”) ori faptul că, de fapt, a fost confirmată întâlnirea, nu și discuțiile despre Roșia Montană? Astea sunt subtilități, cine să-și bată capul cu ele.

Că, mai spre seară, Ponta și Fundația lui Soros au negat că ar fi vorbit despre Roșia Montană e un lucru care contează și mai puțin: ”știrea” s-a dus și ”logica” de tip conspiraționist oricum nu va da doi bani pe vreo dezmințire. Ba chiar din contră, dezmințirile nu fac decât să amplifice ”știrea”.

Așa că îmi permit și eu să merg mai departe, în aceeași logică: dacă au negat, înseamnă că e adevărat (că altfel nu ar fi avut motiv să nege)! Iar dacă au discutat despre Roșia Montană, oare ce ar fi putut să vorbească despre Roșia Montană? Mă rog, niște minți mai înfierbântate probabil că se grăbesc să spună că Soros ar fi pregătit să preia afacerea. O tâmpenie mai mare cu greu s-ar putea emite: cine ar fi cât de cât interesat de afacerile lui Soros și-ar da seama că miliardarul nu e genul care să se bage în afaceri care au parte de o asemenea respingere populară cum e cel de la Roșia Montană. Pariurile lui sunt altele și, ca regulă, sunt desconspirate și/sau înțelese doar DUPĂ ce afacerea se încheie cu câteva zeci, sute de milioane sau chiar miliarde în contul lui Soros.

Asta nu înseamnă că George Soros nu ar fi avut ce să-i spună lui Victor Ponta despre Afacerea Roșia Montană. Printre altele, i-ar fi putut da mai multe amănunte despre stilul afacerilor lui Beny Steinmetz, cel care, prin BSG, este unul dintre principalii acționari de la Gabriel Resources. Și, la fel ca și în cazul din Guineea, i-ar fi putut promite sprijin premierului român în investigarea modului în care zăcămintele din Apuseni au ajuns pe mâna unora ca Steinmetz. Am mai prezentat și cu alte ocazii (aici și aici) și au mai scris și cei de la The New Yorker, The Guardian ori Financial Times, la ce s-a ajuns după ce George Soros s-a implicat la modul real în investigarea afacerilor lui Beny Steinmetz: s-a lăsat cu anchete ale Departamentului de Justiție al SUA, ale FBI și, din această primăvară, cu arestări la vârful grupului BSG.

Nu e o noutate, am mai spus și scris și cu alte ocazii: aștept cu interes ca George Soros să se implice în Afacerea Roșia Montană. Așa cum s-a implicat în Guineea. La fel cum nu e vreo noutate că unei mari părți (celei mai mari părți) a presei autohtone îi pute gura de te trăznește atunci când se apucă să vorbească despre Roșia Montană. Îi pute a rahat. Și nu a rahat turcesc.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

26 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!