RSS Feed

Fake news cu ambasadori la ONU. Update: Politicstand dezinformează din nou

vezi toate articolele de
25 May 2017 la 14:09 113 comentarii 803 vizualizari.

Circulă pe facebook şi în presă o poză în care se presupune că ar apărea noul ambasador al statului Papua Noua Guinee la ONU într-o ținută sumară, purtând aproape numai o pană și koteka.

Este vorba însă de un fals, prin care nici măcar nu știu ce se încearcă — discreditarea ONU? încă o critică a multiculturalismului, sau a corectitudinii politice? batjocorirea “sălbaticilor” din Papua Noua Guinee? În orice caz, văd știrea preluată pe foarte multe site-uri rusești și, evident, pe site-uri românești gen România TV, B1.ro și Evenimentul Zilei. Site-ul postului B1 plusează, scriind că “Un ambasador s-a prezentat aproape gol pentru a atrage atenția asupra problemelor climatice din țara sa.”

Lista completă, actualizată a ambasadorilor la ONU se regăsește aici: https://protocol.un.org/dgacm/pls/site.nsf/files/HoM/$FILE/HeadsofMissions.pdf (24 mai 2017)

Ambasadorul statului Papua Noua Guinee este domnul Max Hufanen Rai, și nu bărbatul care apare în poza virală.

Sursa

Update 1 (26 mai):
Angela Tocilă de la Politicstand dezinformează din nou. A făcut-o și în 2015, când cu criza refugiaților. O face din nou, cu aceeași atitudine rasistă care a consacrat-o deja:

Update 2 (28 mai): Şi cei de la Cronica Cârcotaşilor rostologesc mai departe intoxicarea.

Update 3:
Se pare că bărbatul respectiv se numește Herman Wainggai, și este dintr-o regiune a Indoneziei, Papua de Vest. Mulțumiri lui Mihai Papuc pentru semnalare.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

113 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Andrei Panţu a studiat filozofie şi literatură în Berlin, la  European College of Liberal Arts (2004-2005), şi este absolvent în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale al American University in Bulgaria (2008). În 2010obţine diploma de filozofie politică de la Universitatea din Leiden.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!