RSS Feed

Fericiţi săracii care urăsc PSD-ul, căci al lor va fi rezultatul alegerilor

vezi toate articolele de
03 Nov 2016 la 15:58 comenteaza acum 1148 vizualizari.

Corupţi, corupţi până în măduva oaselor, dar nu fac mişto de noi, nu ne taie ajutoarele, nu ne ameninţă existenţa pastorală, sau mai nou, familia tradiţională: cam asta este oferta electorală PSD.

PSD şi idioţii săi utili lucrează la imaginea unui atac la adresa electoratului pesedist: nu este prea greu, când Nicuşor Dan vorbeşte de “teleormanizarea” României.

PSD a pierdut când Traian Băsescu a reuşit să dinamizeze miticii care nu mai suportau PSD, şi care altfel nu ar fi votat. Vi-o închipuiţi pe Alina Gorghiu, cu capitalul ei de popularitate de prezentatoare TVR2, dinamizând electoratul lui Traian Băsescu?

Prezenţa la vot a scăzut dramatic din 2012 până în 2016, Bucureştiul înregistrând un record negativ la alegerile locale, cu o prezenţă la vot de numai 33%. Electoratul lipsă? Săracii care urăsc PSD-ul, şi care nu sunt atraşi de retorica technocrat-elitistă dinspre PNL şi USR.

Alegerile din SUA ne arată foarte clar bazinul electoral al dreptei: elitele , conservatoare fiscal, libertariene, neoliberale şi masa de muncitori şi fermieri care vor taxe mai mici, mai puţină redistribuire, anumite valori conservatoare.

Donald Trump câştigă această masă electorală promiţăndu-le concret taxe mai mici şi asigurări medicale mai ieftine, eliminând redistribuirea.

În România, PNL şi USR nu joacă decât rolul elitelor, se întrec în a critica pomenile electorale ale PSD, în a susţine conservatorismul fiscal, tehnocraţia pe model Bruxelles, stabilitatea macroeconomică înainte de toate, zâmbete pe feţele experţilor FMI.

În România nu se prezintă la vot săracii care urăsc PSD-ul, şi care ar putea fi dinamizaţi de un nou Traian Băsescu, un nou Trump de România. Cu charisma şi agenda Alinei Gorghiu, sau a lui Nicuşor Dan, acest public nu se va prezenta la vot, iar PSD va câştiga în virtutea unei prezenţe scăzute la urne, precum la alegerile locale.

De ce riscăm să pierdem reformele fundamentale ale guvernului Cioloş, şi progresele din lupta anti-corupţie? Pentru că PNL se dizolvă în imaginea lui Dacian Cioloş. PNL-ul Alinei Gorghiu a aruncat armele politice, electorale, nu promite nimic electoratului. PSD poate fi învins în România când săracii care urăsc PSD-ul sunt mobilizaţi, precum a reuşit Traian Băsescu.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
După Ştiințe Politice la SNSPA şi Finanțe- Bănci la ASE, am ales să mă specializez în Politici Sociale la Duke University iar acum sunt la doctorat în Politici Publice și Management la Carnegie Mellon
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!