RSS Feed

Generația asta nouă nu e patrioată și e cam socialistă

vezi toate articolele de
11 Apr 2017 la 11:21 comenteaza acum 2007 vizualizari.

Mi-au picat sub ochi în ultima vreme tot felul de panseuri despre noua generație.

Prima sursă e un deliciu în sine. Campania SIE cu blogări e de un penibil legendar. Sper să fi fost totuși plătiți pentru așa ceva. Că știu că organul ridicolului e făcut oricum praf de advertorializare. SIE s-a gândit să convoace niște blogări și să-i roage să-i ajute cu recrutarea de tineri (25-35 de ani).

SIE a cugetat și și-o fi zis: trebuie să câștigăm recruți tineri, de aia trebuia să ne facem advertoriale online. Pot înțelege prezența unui Cabral, vedetă TV-online, dar la ceilalți mă depășesc criteriile. La ce foame de joburi e, cred că era de ajuns un anunț precis, nu să-i recrutezi pe unii să transmită anunțul ca la Telejurnal în anii 80 și s-o mai și  ardă și cu limbaj glumeț, internautic după capul lor. La fel cum n-aveam nevoie de observații profunde cum a dat-o unul dintre ei, după o întâlnire informală a respectivilor blogări cu reprezentanți SIE:

”Dacă îi vezi la o masă în Centrul Vechi cu o bere în față, pot trece foarte ușor drept niște corporatiști de multinațională ieșiți să se relaxeze.”

Da, blogărul citat mai sus vorbea de extraordinarii de cool angajați SIE.

Însă altul a transmis din plin un alt mesaj dinspre SIE, important pentru că ne arată ce terci au în cap reprezentanții instituției, că de terciul din capul unor unor blogări precum zoso știam oricum. Luați de aici:

Generațiile tinere nu prea mai au noțiuni de patriotism, ceea ce ii face greu spre imposibil de recrutat și utilizat.

”Noțiunile de patriotism” eu zic că trebuie predate tot de blogări, scriitori ziariști, contracost, nu-i așa? Că patriotism gratis eu n-am văzut. De ce mi-a sărit totuși în ochi fraza asta? Pentru că citeam cu o zi în urmă un alt panseu, de data asta din Ziarul Financiar, despre generația tânără care nu e doar nepatrioată, dar și comunistă:

Percepţia noii generaţii şi modul cum se raportează la o companie sunt surprinzător de socialiste, comuniste: firmele ne exploatează, ne muncesc, ne ţin peste program, directorii ţin cu cei din vârf, ne dau salarii de nimic, iar rezultatul final, profitul companiei, este făcut prin exploatarea noastră.

Avem deci opinii prețioase dinspre publicații importante financiare, și dinspre instituții pe bani publici despre tinerimea română. NU mai contează cum sunt tinerii (bine ar fi să fie cum spune panicatul domn editorialist ZF), important e că înțelegem pe ce se vor concentra textele propagandistice sau de HR și de acum încolo. Și mai mult chiot național, și mai multe vaiere despre patronii superbi neînțeleși de îmbuibații angajați. Avem viitor de aur.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!