RSS Feed

George Astaloş: Sper ca cineva să ne scoată din mizerie şi să devenim săraci

vezi toate articolele de
21 May 2010 la 12:09 11 comentarii 582 vizualizari.

În toată nebunia cu negocierile de dragul negocierile (pentru că în final “rămâne cum am stabilit”), patronatele şi sindicatele au găsit şi un punct comun: să nu se taie măcar pensiile de sub 10 milioane de lei vechi. Adică, să nu se ajungă la inversul raţionamentului scriitorului George Astaloş, care declara într-unul dintre numere revistei Corso: “Să nu ne facem iluzii, noi am trăit mereu în sărăcie. Şi nu trebuie să ne gândim la ‘38. Toate se referă la ‘38. Suntem singura ţară din lume care ne referim cu 70 de ani în urmă. Nu la ieri, alaltăieri, cum se face”, adăugând o frază pe care o scrisese în timpul mandatului lui Constantinescu: “…aşteptăm de la preşedinte să scoată România din mizerie şi să o catapulteze în sărăcie”.


O simplă operaţie de aritmetică ar demostra, cred, că economia care se face prin reducerea cu 15% a pensiilor de sub 10 milioane de lei ar putea fi acoperită cu donaţiile din solidaritate ale politicienilor. Nici măreţul deficit la fondul de pensii nu cred că ar fi salvat prin această amputare, dar am putea, mă întorc din nou la Astaloş, “să devenim săraci, să devenim oameni. Când spui sărac, e sărac! Are o căsuţă unde locuieşte…când spui mizerabil, aici nu îl mai poţi proiecta, nu mai ştii de unde să îl apuci”.

Nu cred de aceea în explicaţia unitarismului, mă tem că situaţia este atât de gravă încât o cât de mică modificare a acordului cu FMI, în ciuda disponibilităţii arătate de bonomul Franks (care, apropo, pare că a citit Mioriţa, declarându-le guvernanţilor că nu crede că au puterea să se ţină de acest program de austeriate) şi compania, ar crea mari probleme sistemului din cauza amânării tranşei de bani aşteptată în iunie.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
editor REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!