RSS Feed

Google, frate cu Roșia Montana: Impact absolut fabulos în online (STATISTICI)! Cum o arde consilierul lui Ponta pe Facebook cu ”șerpiliencele”. Și cum o arde Ponta cu ”investitorii străini”

vezi toate articolele de
11 Sep 2013 la 11:21 51 comentarii 12041 vizualizari.

Un prieten, specialist în IT, mi-a semnalat interesul incredibil al subiectului Roșia Montană în mediul online. Conform monitorizărilor Google, în luna septembrie 2013, căutările pe internet cu termenii ”rosia montana” au atins interesul maxim, 100 (vezi și graficul). Cele mai ridicate niveluri de interes datau din lunile august ale anilor 2004, 2005, 2006 și 2007 (lunile în care au fost organizate primele ediții FânFest), cu un nivel de interes de 19, în 2007.

Spre comparație (vezi graficele), căutările cu termenii ”Victor Ponta” au atins în luna septembrie nivelul de interes 2, iar cele cu ”Traian Basescu”, 4. Cel mai ridicat nivel de interes pentru ”Victor Ponta” a fost 19 (în iulie 2012), iar pentru ”Traian Basescu” 43 (în decembrie 2004), 37 (în noiembrie 2009) și 24 (în iulie 2012). Chiar și în campaniile electorale (din 2004 și 2009) și pe perioada suspendării (2012) nivelul de interes pentru ”Traian Basescu” a fost la mai puțin de jumătate față de interesul pentru subiectul Roșia Montană (iar diferența e posibil să fie, de fapt, mult, mult mai mare 100 fiind nivelul de interes maxim monitorizat – adică ce ar fi ”peste 100”, tot ca 100 apare).

O comparație (pentru a vedea cât de ”eficientă” e propaganda RMGC în mediul online). În ciuda reclamelor masive (inclusiv în mediul online) nivelul de interes a reușit să ajungă, în septembrie 2013, doar până la 5.

În fine, ultima comparație am făcut-o cu vedeta mediatică a momentului, Bianca Drăgușanu (pentru a vedea și raportul cu mondenul si cancanul). Scorul e de 100 la 34… În timpul divorțului din primăvara lui 2011, Monica Columbeanu avea un nivel de interes de 37.

Ce se ascunde în spatele acestor cifre seci? O realitate pe care nici politicienii, și nici presa mainstream nu o mai poate ignora: interesul pentru cazul Roșia Montană a devenit mai mare decât interesul pentru alegerile prezidențiale și pentru referendumul de suspendare al președintelui de anul trecut! De cel puțin două ori mai mare! Dar și faptul că presa mainstream (cea mai mare parte a ei) nu mai poate controla discursul pe acest subiect. Mai mult, constituirea unei mase critice care își culege informația despre subiectul Roșia Montană din online, dar o scoate și în offline (vezi eterna poveste cu evenimentele de pe Facebook la care participă, de obicei, mult mai puțini decât cei care anunță că vor participa – în cazul protestelor pentru Roșia Montană cei care au ieșit în stradă au fost mult mai mulți decât cei care au anunțat pe Facebook că vor participa: la București s-au anunțat 5-6.000, în stradă au fost peste 15.000, la Cluj s-au anunțat în jur de 3.000, în stradă au fost peste 10.000).

E hilară, în aceste condiții, afirmația unei doamne de la ”Evenimentul zilei” (una dintre publicațiile ”goarnă” ale RMGC), că ”nu ar exista interes pentru subiectul Roșia Montană (exemplificând cu articole care nu au trecut de 1.000 de citiri). Ce uita doamna în cauză să menționeze era faptul că articolele la care făcea referire erau cele de publicitate mascată pro-RMGC. Spre comparație (scuzați o anumită lipsă de modestie) articolele pe care le-am publicat în ultima săptămână pe VoxPubica.ro au trecut de 110.000 de citiri (ca fapt divers, în ultimele două zile, au fost prieteni care mi-au semnalat că nu pot deschide VoxPublica.ro, temându-se de un atac; nu a fost niciun atac, pur și simplu s-a depășit limita de bandă rezervată și a fost necesară lărgirea ei, succesivă, de două ori).

***

Și pentru că tot e vorba de online, Facebook, Roșia Montană și diferite manipulări. Unii cunosc așa-zisul sondaj de opinie lansat de Sociopol pe piață chiar în preziua începerii protestelor. Cel cu ”2 din 3 români e de acord cu proiectul de la Roșia Montană” (nu mai insist asupra tâmpeniilor din sondaj, a întrebărilor și interpretărilor ”din pix” (o analiză sociologică detaliată puteți citi aici). Unii au mai aflat și că la doar două zile după livrarea acestei comenzi, Mirel Palada, patronul Sociopol, a fost recompensat cu un loc lângă Ionel Blănculescu și Wesley Clarck, ca și consilier de stat al lui Victor Ponta.

Ei bine, ce făcea domnul Palada în noapte de duminică spre luni? O ardea feciorește pe Facebook, legându-se de un post al comunității românești din Montreal, care îi desființa sondajul. Să-i facem puțină publicitate ”comentariilor” domnului Palada:

” Lol. Sa nu va faceti psiholog, ca nu o sa luati carnetul de citit oamenii la cap”

”Sint casatorit cu o psiholoaga. Noapte buna! Mi-e frica de voi, sint furios si ma culc. Voi visa numa si numa serpilience ca dumneata, cu parul ca aurul”

”A, era sa uit: am si ceva la bord. Rofl: e greu sa prezici gresit trei din trei, fata blonda si furioasa”

”Dupa ce ma calomniati, vreti sa vorbesc oficial cu voi? Aveti si tupeu”

”Fac tot posibilul. Dupa ce ma trezesc din somn si devin respectuos si oficial. Noapte buna, intensilor!”

”Dorm. Nu va aud. Am deja cosmaruri cu tot soiul de canadieni care invadeaza Romania”

”Aha! Vorbesti urit! Sa surprindeti si asta in stenogramele pe care le trimiteti la Guvern!”

”Discuția” integrală a domnului consilier de stat o puteți citi aici. Și să puneți d-voastră propriile concluzii asupra comportamentului ”din timpul liber” al domnului Palada.

***

Câteva comentarii despre cele mai recente (la ora la care scriu acest text) declarații ale lui Victor Ponta. “Eu sunt foarte preocupat de modul în care se va transmite în străinătate mesajul legat de acest proiect și vreau totuși să prezint România ca o țară deschisă investițiilor străine. Nu vreau să fim o țară care gonește pe toată lumea pentru simplul motiv că nu există în România resursele financiare pentru a ne dezvolta singuri”, a mai spus premierul.

Domnule Victor Ponta, e problema d-voastră ce mesaj doriți să transmiteți în străinătate. La fel cum e problema românilor legată de ce mesaje vor ei să transmită. Faptul că, în aceste săptămâni, se regăsesc în stradă atât anti-corporatiști, cât și angajați în multinaționale și patroni ai unor mici afaceri ar trebui să vă dea de gândit. Pentru că cetățenii români, de stânga sau de dreapta, nu mai vor pe cap orice fel de ”investiție străină”. Nu mai vor companii care să beneficieze de tot soiul de ”facilități” și ”legi speciale”. Nu există absolut niciun motiv (pentru a da doar un exemplu) ca o companie ca RMGC (sau altele) să nu plătească taxe și impozite pentru tehnologia și utilajele pe care le importă. O astfel de prevedere e trecută expres în licența dobândită (trecând peste modul în care a dobândit-o) de RMGC. Sunt sute de mii de firme în România (cu milioane de angajați), care plătesc astfel de taxe dacă (de exemplu) vor să-și cumpere o mașină pentru a-și desfășura activitatea. Nu există absolut nicio justificare pentru a avantaja o astfel de companie, în detrimentul altora. E o prevedere (și doar un exemplu) care încalcă atât principiile social-democrației (e exact pe dos: sunt taxați mai mult cei mai săraci și mai puțin cei bogați), cât și cele liberale (libera concurență și taxarea egală a tuturor)! Nu, mersi, de astfel de ”investitori” chiar nu avem nevoie!

***

În fine, o ultimă observație. Legat de protestul angajaților RMGC a fost rescoasă de la naftalină frica, temerea, legată de ”vin minerii”. Să nu exagerăm. RMGC nu e o companie minieră! Ci una de PR și publicitate (vedeți câți ingineri mineri regăsiți în staff-ul companiei din România și din Canada; consultați cât din bugetul companiei s-a cheltuit până acum în acțiuni specific miniere și cât în publicitate, lobby, comunicare etc.). Dintre angajații de la Roșia Montană (localnici sau din zonă) mai puțin de o sută desfășoară activități cu un oarecare specific minier (scoaterea noroiul din niște foste galerii romane e o activitate de minerit doar pe jumătate, cu acoperire în faptul că lucrează în subteran, activitatea în sine nefiind însă una strict minieră). Așadar, nu faceți confuzia (și generalizarea) între ”angajații RMGC” și ”mineri”.

Și pentru că tot veni vorba de angajații RMGC, acea categorie (minoritară printre angajații RMGC) care chiar are nevoie de susținere dacă proiectul va fi stopat. Ei bine, spre deosebire de șefii lor, cei mai mulți dintre ei au contracte pe perioadă determinată – de șase și de trei luni! Oare cum să ”desenez” sau să mai explic că dacă proiectul celor de la RMGC ar primi undă verde, aceștia vor rămâne pe dinafară? Și fără nicio compensație? Spre comparație, în caz de ”disponibilizare” (faliment, plecare voluntară, schimb de management), Jonathan Henry , CEO Gabriel Resources,are dreptul la ”plăți compensatorii” de 1,61 milioane de dolari. Dragoș Tănase, șeful RMGC,  va încasa 727.390 de dolari, iar Nicolae Suciu, vicepreședintele RMGC, 198.135 de dolari.

Hai să nu ne lăsăm duși de nas de un lider sindical căruia prea puțin îi pasă de contractele alea pe șase și pe trei luni ale angajaților pe care, teoretic, ar trebui să-i reprezinte. Nu societatea civilă le papă unora dintre localnicii din Roșia Montană banii de salarii. Ci șefii lor, în frunte cu liderul de sindicat.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

51 comments
 • 1

  La obiect, ca de obicei. Bravo!

  Basil
  2013-09-11 11:27:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Dar aia de la Baia Mare? dar aia de Certej ? Dar aia de la Rosia Poieni ?
  Realizezi ce ati pornit prin solicitarea cu interzicerea completa a exploatarilor cu cianuri ?
  Nu puteati sa solicitati simplu interzicerea exploatarilor de suprafata care necesita mult mai multe cianuri decat cele clasice ? Oamenii de acolo exulta de bucurie ca veniti sa ii salvati!

  Cutia Pandorei
  2013-09-11 11:44:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Nici cititorii traditionali ai evz-ului si publicul lor tinta nu-i mai crede S-au prins articolele publicate de ei sunt comandate si ar trebui marcate cu un (P) – articol publicitar.

  Da de unde
  2013-09-11 11:45:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Nici cititorii traditionali ai evz-ului si publicul lor tinta nu-i mai crede S-au prins articolele publicate de ei sunt comandate si ca ar trebui marcate cu un (P) – articol publicitar.

  Da de unde
  2013-09-11 11:45:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Mini-ancheta lui Moise Guran: biziday.ro/2013../

  P.S.: Site-ul VoxPublica a cazut mai devreme, pentru cateva minute.

 • 6

  @Cutia Pandorei: Legea anticianurare este una din revendicarile noastre. Astfel se vor solutiona toate aceste exploatari mentionate de tine.

  Marina Stefan
  2013-09-11 12:37:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  nu stiu cu ce au de gand organizatorii protestelor sa continue dar trebuie niste idei extraordinare care sa combata noua strategie RMGC.
  s-a trecut la urmatorul nivel – mineri blocati in subteran – ilici, nastase etc. sustin pe fata proiectul criticand miscarea din Bucuresti
  deja se joaca in liga mare, cu toti oamenii grei din politic si securitate si probabil nu numai din tara
  oricata ura ati avea pe Europa cred ca acolo e singura bruma de sprijin pe care o veti gasi ca sa puteti face fata

 • 8

  Documentele proiectului criminal , se spune, ca au fost desecretizate pe site-ul MInisterului Economiei. Care este motivul, ca l-au pus pe site-ul Ministerului Economiei din moment ce acest proiect a fost retras de la Economie si facut cadou lui Sova, la Marile Proiecte? De ce la Economie? Pai ministrul economiei gestioneaza proiectul? SAu Sova la marile proiecte?

  dana
  2013-09-11 12:58:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Articolul de pe VoxPublica “Apel către domnul Iliescu: Salvaţi balenele din Antarctica! Au mult mai multă nevoie de dvs., decât „fieştecine” din ţara asta!” nu poate fi citit, pe pagina care se deschide nu apare articolul.
  Am mai observat asta zilele trecute cu un alt articol: “Rosia Montana: ori e Blat ori Premierul Ponta nu mai pupa in octombrie vizita in SUA”.

 • 10

  am inteles toti cei care vor sa munceasca sint cumparatii de catre RMGC.Canditate neglijabila fata de cei care nu vor sa munceasca ca este mult mai usor sa stai pe caldarim si sa bati in sticle de plastic fiind aparatorii …..mediului convisi.
  Pot muri cei care s-au inchis in mina ca asa vor fi mai putin cei care vor sa muncesca
  ce a ajuns munca in democratie trebuie sa-ti cumperi dreptul de muncii ca asa fac canadienii ii cumpara pe cei care vor sa munceasca
  si eu un comunist retardat credeam ca vor sa muncesca pentru a traii demn nu sa stai cu mina intinsa si sa astepti pomeni.
  ps.flesh-stai foarte linistit nu am nici cea mai mica legatura cu canadienii. Nu cred sa aiba vreo activitate prin bucuresti.
  Sint alaturi de cei care vor un lucru simplu sa munceasca.Intimparea este ca acum vor asta cei de la rosia montana. miine daca vor apare altii la dilga DE EXEMPLU si alaturi de aceia sint.Sint alaturi de toti cei care vor un drept elementar DREPTUL LA MUNCA.

  gicu
  2013-09-11 14:19:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  @gicu:

  si eu sunt alaturi de cei care muncesc (nu doar ”vor sa munceasca”) din Roșia Montană, incepand cu Eugen, Sorin, Zeno, Andrei si ceilalti care fac agricultura si turism;

  sunt alaturi si de cei care muncesc in Campeni si in alte localitati din Apuseni in agricultura, prelucrarea, lemnului, turism si care isi vor pierde locurile de munca si sursele de venit daca proiectul minier va incepe; si e vorba de mii de moți în situația asta;

  sunt alaturi chiar si de cei care chiar muncesc dintre angajatii RMGC si de care compania isi bate joc tinandu-i cu contracte de munca pe 6 si 3 luni, in timp ce sefii lor au contracte pe perioada nedeterminata si bonusuri de sute de mii si milioane de dolari in caz ca vor fi ”disponibilizati”

 • 12

  @gicu: Problema e ca din luptatorii impotriva unui abuz cel de al RMGC au ajuns ei insusi promotorii unui abuz inchiderea tuturor investitiilor dependente de cianurat. Maine va urma industria petroliera. Fiind in majoritate biciclisti, probabil vor cere marirea taxei eco. Numai a lupta pentru demnitate nu-mi suna ce se intampla. Gotiu care probabil a inceput dintr-un soi de patriotism camuflat in ecologism, are de luptat acum cu o gramada de comunitati de la el din judet(HD).

  Problema
  2013-09-11 14:26:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  dle Gotiu,
  chia nu stiti ca niste mineri de la Rosia Montana protesteaza si ei? nu sint demni de atentia dvoastra? ii eutanasiem ca sa va iasa pasienta celor care vreti “moarte capitalismului”?

  victor L
  2013-09-11 14:33:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Piesa lui Lennon, IMAGINE, sa rasune in toate orasele! Sa fie piesa revolutei noastre.

  dana
  2013-09-11 14:37:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  @victor L:

  Ti-a venit informatia pe surse? Asa repede?

  labe1
  2013-09-11 14:43:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  @victor L:

  pai aia sunt platiti de RMGC, nu? Cu contract de munca, echipament (tricou galben, am vazut la B1) si sunt in orele de serviciu. Sa-i vad daca protesteza si dupa program!

  Basil
  2013-09-11 14:46:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Nu vreau să fim o țară care gonește pe toată lumea pentru simplul motiv că nu există în România resursele financiare pentru a ne dezvolta singuri”, a mai spus premierul. bai cocalarule, eu nu am plecat din tara din cauza ca nu aveam resurse financiare, ba dimpotriva, in tara aveam mai multe resurse financiare ca aici, aveam casa, masina, familie care sa ma sustina, prieteni, relatii, etc, ca tot omul. Eu am plecat din tara din cauza mentalitatii de pitipoanca ce predomina, din cauza fanatismului religios si al comportamentului de tip Cioata, din cauza ca Romania este in continuare un stat militienesc, condus de securisti, din cauza ca nu va mai suport pe voi, toti ajunsii, toti realizatii, toti imbracatii!!! Asa ca daca o mai arzi mult cu resursele financiare, o sa fac tot posibilul sa-mi adun toti prietenii in strada sa-ti explic exact cum sta treaba cu resursele financiare!

  Shao
  2013-09-11 14:53:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  @ labe 1 si @ Basil,

  “25 de mineri de la Rosia Montana s-au blocat in subteran, protestand impotriva respingerii proiectului Rosia Montana Gold Corporation, anunta B1 TV. Locuitorii din zona cer locuri de munca si sustin ca acest proiect le-ar fi adus un venit stabil cu ajutorul caruia sa isi intretina copiii. Alti 300 de oameni – localnici, dar si angajati ai companiei miniere – protesteaza in centrul comunei, solicitand guvernantilor si parlamentarilor sa ia o decizie privind inceperea proiectului.”
  Ce ziceti, le dam drept de viata sau ii eutanasiem?

  victor L
  2013-09-11 14:56:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  [...] Ponta pe Facebook cu ”șerpiliencele”. Și cum o arde Ponta cu ”investitorii străini” Mihai Goţiu | miercuri, 11 septembrie 2013 | 15:05 | [...]

 • 20

  @victor L:

  Oricine are dreptul sa protesteze. Asta daca B1 spune adevarul despre proteste, asa cum ne-a obisnuit.

  labe1
  2013-09-11 15:07:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  @victor L: LE DAM DREPT DE VIATA!
  Uite si un plan de masuri:
  - evitam crearea unui lac de cianuri
  - renuntam la PUZ-ul acela monoindustrial
  - o data facute cele 2 demersuri, va tine doar de initiativa locala si de munca lor sa se orienteze spre agricultura, turism, mica industrie (prelucrare lemn de ex.)
  Dar ce ne facem cu postacii RMGC, pe aceia cum ii ajutam!!!???

  Ardeleanul
  2013-09-11 15:13:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  de aia ma agit eu de foarte multa vreme pe tema ziarului. cine mai citeste ziare in ziua de azi!? taiem paduri peste paduri ca sa facem hartie ca sa scriem…. ce!? din moment ce exista INTERNET, televizorul si ziarul raman clar niste simboluri ale secolului trecut! aparent insa, o groaza de oameni inca mai traiesc in trecut, si nu doar cu un secol doua in urma, altii sunt cu 2000 de ani in urma, cel putin – mai ales daca ne raportam la credintele religioase si sistemele de gandire. Ziarul reprezinta un exemplu ideal atunci cand vorbim despre RISIPA! Risipa de hartie, risipa de bani, risipa de energie, risipa de neuroni, risipa de celule nervoase, samd. Cred ca, mai curand, omul modern e atras de obiceiul burghez si adult de a rasfoi niste pagini mazgalite. Bineinteles ca e un obicei caracteristic adultului, de altfel si copiii viseaza la asta – unii dintre ei, sa ajunga si ei in ziua in care se vor aseza, picior peste picior, cu o cafea si o tigara, sa citeasca “presa”. De ce face asta? Nici el nu stie prea bine, clar nu pentru a se informa, e doar o modalitate de a se intretine, de a-si petrece timpul intr-un mod “interesant”. Si culmea unii se gandesc ca fac asta tocmai pentru a nu-si irosi timpul liber, dar chiar asta fac! N-ati vrea voi, fratilor, sa ne mai lipsim de astfel de vicii si ifose? Ziarul e un instrument complet anti-economic (ganditi-va doar la materia prima necesara, la jdemiile de oameni care lucreaza pentru asemenea naivitate – deci forta de lucru irosita, la retardul cu care apare o informatie, la cat de distorsionata apare informatia aceea in doar jumate de pagina ca atat i se cuvine, samd). N-ati vrea sa fim mai practici si mai economici, mai naturali, intr-un cuvant? Niste prieteni de-ai mei si-au cumparat un robot de facut suc de fructe si legume, in loc de televizor! Luati aminte!

  Shao
  2013-09-11 15:19:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @ Ardeleanul,
  nu mai bate cimpii:
  “- evitam”
  “- renuntam”
  Nu duce tu grija “postacilor”RMGC, si lasa dreaqului planul de masuri, pen`ca este din vocabularul activistilor pecere ;)
  Jos capitalismul, hai la lupta cea mare.

  victor L
  2013-09-11 15:21:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  [...] 11 sept 2013: Google, frate cu Roșia Montana: Impact absolut fabulos în online (STATISTICI)! Cum o arde consilie… [...]

 • 25

  @victor L: trec peste faptul ca de fapt te doare fix in cot de oamenii aia din Rosia Montana, ca doar is plebe si proletariat si iti dau niste informatii:
  1. “Subteranul” ala in care s-au blocat este de fapt o galerie abandonata, restaurata partial de RMGC, in care se fac sapaturi … arheologice. Si chiar se descopera lucruri uimitoare din perioada romana, inclusiv instalatii de lemn. Puteau la fel de bine sa se duca sa se blocheze in galeriile romane de la Muzeul Mineritului (cam la 1 km mai jos) sau in reproducerea din ceara a intrarii intr-o galerie romana de la Muzeul Aurul Apusenilor, deschis de RMGC in centrul Rosiei, aproape de “subteranul” Catalina-Monulesti.
  2. La suprafata erau maxim 200 de persoane. Stii de unde stiu? RMGC are camere de luat vederi peste tot in Rosia. Asa, de control. Si pe unele te poti uita chiar pe site-ul RMGC la rubrica Tur Virtual. In prezent sunt zero manifestanti. Fa si tu exercitiul.
  3. Totul e doar teatru ieftin, mascarada, butaforie. Adica PR, cum stie sa faca RMGC.

  Maxa
  2013-09-11 15:43:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @victor L: Muhahahaha!!!!!!!!!!
  Victoras, tataaaa!
  Au fost desecretizate 20 de contracte cu RMGC. Ia spune tu acuma, dupa ce le citesti, cum e cu oamenii din Rosia Montana care vor doar sa munceasca versus jefuirea sistematica a 20.000.000. de oameni, de romani.
  PS Atentie cum pentru o majorare de capital de 100.000 de dolari (cat o masina de a guvernului) MinVest Deva a ajuns la doar 20% din actiuni…
  Scarba de postac rmgc-ist!

  Ardeleanul
  2013-09-11 15:43:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  Vad ca RMGC nu 2 miliarde vor, ci 4 !!

  economie.hotnew../

  Mircea
  2013-09-11 15:50:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  @Ardeleanul: MinVest Deva este oricum trasa pe linie moarta de catre protestatarii care solicita interzicerea cianurii. MinVest Deva e istorie

  Minvest Deva -victima colaterala
  2013-09-11 15:51:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  @ Gotiu: te referi la acel domn Palada, asociat pe ascuns cu Voiculescu intr-o “casa” de sondaje, ce presta ulterior exemplar prin studiouri de televiziunie inainte si dupa ce A3 era “aproape de oameni”?

 • 30

  @ Ardeleanul,
  sa inteleg ca esti o muhahahaha?

  “Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca Ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova, va pune miercuri la dispozitie toate documentele din ultimii 14 ani referitoare la Rosia Montana. Miercuri, Departamentul condus de Dan Sova a transmis presei un comunicat in care arata ca “Ministerul Economiei a publicat, inca din data de 1 septembrie 2011, pe site-ul institutiei, minind.ro../, toate documentele de care dispune in legatura cu compania Rosia Montana Gold Corporation, respectiv Actul constitutiv al companiei, precum si Actele aditionale la acest Act constitutiv”. Insa, printre toate acele documente nu se regaseste cel mai important: licenta de exploatare. Victor Ponta a revenit cu o noua promisiune si a spus ca joi, Dan Sova va face o conferinta de presa si va prezenta “toate documentele”.”

  @ Maxa,
  “3. Totul e doar teatru ieftin, mascarada, butaforie.”
  Felicitari pentru sinceritate :P caci nu cred sa te consideri chiar deasupra ;)

  victor L
  2013-09-11 16:08:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  @victor L: Sa inteleg, deci, ca accepti ca toata treaba cu blocatul “in subteran” si cu manifestatia minerilor e doar butaforie. Asta vrei sa zici? Si iti sta in gat?

  Maxa
  2013-09-11 16:32:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  Multumim d-le Palada, multumim d-le Cioata pentru ca ne aratati cine sunteti cu adevarat si ce ganditi despre cei din banii carora va luati leafa! Dupa megalomanul Cioata, si schizoizii Ponta si Plumb acum a aparut delirantul Palada care… se converseaza cu serpilienii pe facebook. Culmea e ca nimeni nu pare sa sanctioneze astfel de derapaje care par sa nu tina doar de lipsa bunului simt sau de pura coruptie. Mie imi creeaza impresia ca administratia centrala devine usor-usor o anexa a spitalului balaceanca.
  Tare mi-e teama ca de indivizii astia toxici, va trebui sa salvam nu numai Rosia Montana, ci intreaga tara. Oare cine ar putea sa faca curatenie in menajeria asta cu pronuntate accente psihopupu?
  In alta ordine de idei, macar am aflat de ce se comporta politicienii nostri ca bezmeticii: din cauza serpilienilor :D Multumim inca o data d-le Palada ca ne-ati luminat si acum putem dormi linistiti noaptea, ca am aflat in sfarsit adevarul! :) ))

  Alley Cat
  2013-09-11 16:44:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  @Da de unde: (3) Apropo de EVZ si B1. Vreau sa va spun ca traficul online cred ca li s-a inzecit dar stiti de ce? Intra lumea cu o furie de nedescris pe site-urile lor si le cer socoteala. Si-au scos din functiune toate motoarele de accesari si de comentarii ca sa poata sterge la greu aproape 99% din comentarii. La articolele lui Andronic erau la un moment dat 11mii accesari si dupa o ora ajunsese la 5mii. La comentarii ce sa spun , cand nu mai pridideau cu stersul mai ramaneau cam 5 min. comnetariile. Pe la sfarsitul zilei erau numai comentariile care si le faceau singuri.Primejdios este ca au inceput sa scrie fara autor sau sub nume false de jurnalisti articole in numele demonstrantilor. Jalnic….

  nadia
  2013-09-11 16:59:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  @nadia:

  Ei zic ca angajatii lui Soros distrug capitalismul si democratia. Si ei stiu bine ce spun.

  victor L
  2013-09-11 17:07:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  @ nadia,
  nu dispera, ai la indemina Antena 3 si RTV.

  Pentru cei care nu inteleg ca Romania, prin guvernantii sai, joaca mai peste tot la doua capete si are numai de pierdut:
  “Comisia Europeana a actionat in judecata Romania pentru transpunerea incompleta a normelor UE privind piata interna a energiei electrice si a gazelor naturale, iar dosarele au ajuns pe rolul Curtii Europene de Justitie. Sunt doua cauze, una pe energie electrica si cealalata pe gaze naturale, iar actiunile au fost introduse la data de 17 iulie 2013. Acuzatiile sunt grave in conditiile in care potrivit Comisiei Europene, in calitate de reclamant, Romania a incalcat foarte multe din obligatiile pe care si le-au asumat toate statele membre”.

  victor L
  2013-09-11 17:09:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  @ 34,
  mizerabil om trebuie ca esti ascunzindu-te sub alt nume.
  O scursura de om.

  victor L
  2013-09-11 17:11:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  Gotiule cat pui tu un articol dai jos Voxpublica.
  Ore intregi mai mult a stat sau a mers intr-un picior.

  Marin
  2013-09-11 17:12:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  Ar fi interesant de stiut si cum de-a aparut domnul Mirel fix pe o pagina din sutele de mii de pe FB, fix pe o postare in care nu era nici macar ‘taguit’. Serviciile secrete nu duarme, iele ie nonstop cu uochii pe serpilieni :D

  serpilianca blonda si furioasa
  2013-09-11 18:08:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  Cineva le-a intins astora o cursa si i-a lasat sa se mozoloeasca singuri de spagi mai rai ca porcu prin papusoi. Sa deschida si sa niveleze calea la presedentie pentru blonda propria ei admiratoare pe la radio.

  @ serpilianca blonda si furioasa
  2013-09-11 20:05:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  Să vedem dacă am înțeles eu bine: Parlamentul a respins proiectul Roșia Montană în forma în care a negociat-o Emil Boc, care spune că Ponta este agent RMGC. Ceea ce nu prea se spune e că guvernul Ponta a negociat și el un proiect cu RMGC care va fi supus atenției Parlamentului săptămâna viitoare parcă. Din momentul acesta, afacerea Roșia Montana pare să fie un tun de 4 miliarde de dolari, dublul sumei pe care Ponta s-a grăbit s-o anunțe. De ce a fost el primul care a adus în discuție despăgubirea ? Ca publicul să nu sufere un șoc, să se obișnuiască cu ideea de a plăti din buzunarul fiecăruia și pentru că, în conformitate cu unele surse, ar primi și el de acolo 300.000.000 euro. Pentru RMGC este mult mai profitabil să încaseze 4 miliarde pentru care să nu facă nimic, mai ales că i-a expirat (conform Monicăi Macovei) licența de exploatare, fără de care n-ar fi putut scoate un gram de aur din RM, așa că iau despăgubirile și pleacă, la fel cum a făcut Bechtel. Ce au cele două tunuri în comun ? Pe Adrian Năstase.”

  gura bate kuru
  2013-09-11 21:05:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  Or mai avea si juristii statului un cuvant de spus. Oricum, asta cu despagubirea de 4 miliarde e dat din gura sa impresioneze impresionabilii.
  Si, chiar de-ar fi sa-i platim, tot mai bine decat sa distrugem muntii si sa aducem otravuri in tara.

 • 42

  Conform Google Trends, 100 reprezinta “peak search interest” adica perioada in care s-a aratat interesul cel mai mare pentru un anumit subiect. Daca pentru Rosia Montana interesul pentru acest subiect este maxim in septembrie, iar in luna iulie avea valoarea 4, acea valoare 4 este raportata la valoarea maxima, adica cea din aceasta luna.
  Valoarea celorlalte cautari, respectiv Ponta si Basescu nu sunt raportate la valoarea de 100 a Rosiei Montane din aceasta luna ci la valoarea lor de 100. De exemplu, valoarea maxima atinsa de Basescu (100 evident) a fost in luna noiembrie 2009. Orice subiect care atinge un prag minim de cautari, si deci se poate gasi pe Google trends, va avea valoarea 100 in una din luni.
  Desi sustin aceasta cauza, comparatia ta nu are sens.

  andra
  2013-09-11 21:59:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  cererea de desbagubiri din partea rmgc este un atac la adresa Romaniei! pe cale de consecinta institutiile abilitate sa apere interesele Romaniei trebuia sa se autosesizeze in acest caz si sa analizeze, conform legilor in vigoare, activitatea rmgc! sa vedem si noi cine a incasat bani de la rmgc!

  yehudy
  2013-09-11 23:17:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 44

  plateste bine Soros bai fratilor?

 • 45

  Mihai, te plateste Shorosh s-au joci l-a bursa?

  Oaniel Danta
  2013-09-12 09:58:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 46

  [...] pe care o generează e cea de iritare și revoltă. Cum nu mai dețin controlul informației (pentru o analiză mai amplă, aici), tot ce reușesc să facă e să convingă tot mai multă lume că singura rezolvare a problemei e [...]

 • 47

  Dragii mei,
  Daca vreti mostre din gandirea profunda a domnului consilier Palada, gasiti “la liber” pe pagina de Facebook a dansului.
  Imi permit sa citez: “Deci dupa o saptamina de o luna de un an in care tot ne-am luat lichide seminale la adresa sondajelor mincinoase, uite in dimineata asta asha ma intind de placere si de somn bine dormit, sa-mi pocneasca oasele, si ma uit in zare de la fereastra castelului meu si ma gindesc duios cum muuuulta lume ar trebui sa mi-o suga”
  sau
  “Am eroarea mica, dar mi-o tratez. Mi-o dau cu alifii, o duc la terapeut, o descint, ii cumpar cele mai bune ciocolatzi sa se faca groasa si lata. Asa am invatat eu la scoala statistica: sa fie si groasa, si lata”

  Ovidiu
  2013-09-19 11:29:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 48

  In comparatie cu alte topicuri, rosia montana sta slab de tot …. s12.postimg.org../

  filme si muzica sunt de 100 de ori mai importante ca si aceasta chestiune…. pacat.

 • 49

  [...] minei în 2016. Subiectul, ar spune unul, este deja unul răsflat, însă un articol publicat de voxpublica.realitatea.net arată ca acest subiect a fost foarte căutat pe google. Cert este că opinia publică de această [...]

 • 50

  [...] minei în 2016. Subiectul, ar spune unul, este deja unul răsflat, însă un articol publicat de voxpublica.realitatea.net arată ca acest subiect a fost foarte căutat pe google. Cert este că opinia publică de această [...]

 • 51

  execforumsbrasi../ jordans 3 size 4 women size 4 women clothes
  vibram fivefingers classic purple yellow aisle247.com/14../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!