RSS Feed

Huiduirea lui Ponta. Merkel. Legile Big Brother şi micul frate român

vezi toate articolele de
14 Jul 2014 la 13:52 10 comentarii 2210 vizualizari.

Huiduirea lui Ponta. Absolut firească în an electoral. Clasa de mijloc, mai ales aia bucureşteană (care mai merge la meciuri de tenis), urăşte PSD. Se ştie. Imbecili sînt organizatorii care riscă cu mulţumiri pentru Ponta deşi simt, ştiu că publicul nu iubeşte astfel de interferenţe. Prin contrast, un alt tip de public, cel de box, o huiduia pe Udrea (probabil se adăuga acolo o ură ancestral-sexistă pentru “Elene”).

Ce scrie Ponta pe facebook:

Un eveniment perfect incheiat azi la Arenele BNR – Simona Halep a castigat prima editie in fata unui public entuziast; Elena Bogdan si Alexandra Cadantu au castigat proba de dublu; vreme superba si organizare buna (bravo lui George Cosac); si am confirmarea direct de la proprietarul turneului ca acesta se va organiza la Bucuresti si in anii care urmeaza (Guvernul, prin Federatia Romana de Tenis, va asigura in continuare finantarea principala, dar si BRD si ceilalti sponsori sunt sigur ca vor pune din nou umarul!). Bravo Simona!

Aici e paradoxul. Clasa de mijloc îl urăşte pe Ponta pentru că îi cheltuie banii, deşi cei mai mulţi bani se duc tocmai e confortul acestei pături. (Vezi urletele legate de reducerea CAS-ului, măsură care numai pentru “prostimea muncitoare şi needucată” pesedistă nu e.)  Ponta e fraierul de serviciu al investitorilor. Guvernul a asigurat finanţarea principală, dar turneul se numeşte BRD Bucharest Open… Din partea mea pot să-l fluiere, dar e de-al lor:), are cam aceleaşi reflexe stupide ale clasei de mijloc postdecembriste.

Merkel

Un politician care ne-a asfixiat cu poze cu sportivi a fost Angela Merkel. Unii prieteni îmi reproşează mie că politizez discuţia cu fotbalul, dar Merkel a fost peste tot, vestiar, tribună. Echipa de fotbal a Germaniei a transmis mesaje oarecum politice, poate involuntar, dar traduse cu nesaţ de comentatori săraci cu duhul: munca îndîrjită germană, sub bagheta simpaticei Merkel care ţine salariul jos şi productivitatea sus, care te biciuie cu austeritatea pînă te simţi bine. În orice caz, o lecţie pentru cine vrea să stoarcă politică din sport.

Dilma. Contraexemplul a fost furnizat de biata Dilma Rousseff care, după ce s-a expus imens cu cheltuielile aiuristice pe fotbal, a mai şi apărut în momente cheie alături de mafiotul principal de la FIFA. Ar fi dezastru să piardă alegerile din aceste motive. Cele două femei măcar au un lucru în comun: le-au ascultat americanii convorbirile fără complexe în toţi aceşti ani.

În poza de mai sus mai avem o chestiune de observat. Cum face Orban de se tot strecoară în pozele de grup, deşi controversatul de serviciu. E unul dintre secretele lui Merkel: despre cum poţi urla după statul de drept în România şi-ţi poţi lăsa turbaţii din propriul PPE să se strecoare în poze.

Legile Big Brother

Spuneam zilele trecute că trebuie să ne lipim criticile la legile Big Brother din România de critici la tendinţe europene de întărire a controlului. Guardian publică o critică a lui Snowden la legi care trec prin parlamentul britanic cam la fel cum trec pe la noi:

“I mean the NSA could have written this draft,” he said. “They passed it under the same sort of emergency justification. They said we would be at risk. They said companies will no longer cooperate with us. We’re losing valuable intelligence that puts the nation at risk.” (sursa)

Deci nu-s doar ideile mogulului Ghiţă care vrea să se americanizeze. Iar asta se vede din reacţiile stipendiaţilor din dublă direcţie local şi european, tip Cristian Ghinea (o colecţie de declaraţii aici). Cu hăuleli de doi bani (mai ales pe facebook, că aşa se face eficient), Ghinea atacă “revoluţionarii” care nu înţeleg cît de important e să măreşti puterea organelor de supraveghere. Ghinea ştie că e “europeano-american” să ceri mai mult supraveghere şi ne putem baza pe oportunismul lui. Că doar deviza e clară: nici o vorbă fără o uşă deschisă de la finanţatori.

În fapt, România se vrea doar un soi de elev ultraascultător, mai ales al lecţiilor americane de securitate. E singura ei politică şi vrea să se execute. Iar religia criticilor e exprimată prin fraza “de ce nu vrei să dai buletinul? ai ceva de ascuns?”.

Curtea Constituţională a respins o parte a pachetului Big Brother. Presiunea pentru control cît mai apăsat va continua. Şi presiunea va fi europeană, mai mult decît diverse interese autohtone sau ignoranţă parlamentară pur şi simplu.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!