RSS Feed

Huuuumiliés

vezi toate articolele de
11 Dec 2012 la 18:57 un comentariu 1010 vizualizari.

Si derrière chaque barbe il y avait de la sagesse, toutes les chèvres seraient des prophètes*

Alianța România Dreaptă a pierdut alegerile. Previzibil. Cu un scor prevăzut cu luni de zile de majoritatea sondajelor de opinie și trîmbițat la televiziuni de comunicatorii useliști cu și fără carnet de partid.

Despre cauzele care au dus la dezastruosul rezultat singura analiză decentă pare a fi pînă la ora aceasta cea a lui Sever Voinescu. În rest tîmpeniile publicate în gazetele de perete ale PDL-ului de domnii Tăpălagă Aligică și Mixich lasă impresia că echipa de propagandă a dreptei românești încă nu s-a trezit. La propriu și la figurat. Colegul de platformă Alin Fumurescu are scuza fusului orar și probabil aștepta încă o variabilă, omul al carui nume a devenit un «running gag» – consilierul prezidențial Lăzăroiu – ne-a anunțat pe Facebook că ia o pauză. Pentru căutarea unor noi scenarii cu siguranță…

Cîțiva dintre subtilii «observatori» ai dreptei s-au alăturat corului de pedeliști de divizia C (Gigi Falcă, Gheorghe « Pinalti » Ștefan) care cer demisia domnului Vasile Blaga. La concursul curajului jurnalistic a cîștigat detașat Cătălin Prisacariu KMKZ – la B1 TV. Pe 9 decembrie, după exit-poll-uri, prin cinci rînduri și un «copy-paste» al unui articol din  februarie 2010 apărut în defuncta Academia Cațavencu, ale cărui drepturi legale nu e clar dacă-i aparțin, l-a executat pe Vasile Blaga tratîndu-l de «maidanez». Nici un reproș aripei intelectualo-creștin-conservatoare care pînă la această oră – cu excepția domnului Adrian Papahagi – nu a demonstrat nimic din punct de vedere electoral.

USL-ul se poate felicita pentru impresionantul scor obținut, dar nu și pentru personajele pe care au reușit să le aducă în Parlamentul României. Marii strategi ai PNL-ului l-au adus pe Becali care s-a grăbit să declare : «Eu sunt cavalerul luminii în Parlamentul României, războinicul Luminii și voi conduce minoritățile, PPDD si cîțiva din PDL. Eu nu sunt un sclav de partid, eu mă numesc Becali, nu sunt sclav de partid» Promițător ! PSD-ul a adus-o pe țața Gabriela Vrînceanu-Firea-Pandele, pe clownul Claudiu «dacă obțin peste 80% îmi dau demisia din Parlament (ieri la RTV)» Manda, pe urmăritul penal Ioan Stan și pe senatorul pepenilor, «prostănacul» Mircea Geoană care probabil de la publicarea exit-poll-urilor țopaie în fața telefonului așteptînd un semn de la Cotroceni. Ca să nu mai vorbim de contribuția PC-ului (și PNL-ului) la imortalitatea fostei securități cu Dan Voiculescu și Sorin Roșca Stănescu. În așteptarea lui Bogdan Chirieac care se încălzește pentru un post de consilier. Sau poate de ambasador dacă favoritul său Crin Antonescu ajunge la Cotroceni în secolul ăsta.

Proaspeții intelectuali cooptați în ARD au eșuat lamentabil. În Aradul său natal funia de usturoi nu l-a ajutat cu nimic pe liderul Noii Republici Mihail Neamțu candidat sub culorile partidului condus de campionul traseismului Aurelian Pavelescu. Tot în Arad fostul  prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu a așteptat pînă în ultima clipă un bilet de intrare «pe ușa din dos a redistribuirii ». În acest caz tînărul filozof în căutare de imagine pare a fi dat greș cînd afirma acum cîteva zile «Mai bine utecist decît plagiator ».

Deși a candidat în Copou – partea selectă a Iașului în care nu votează mahalaua – Teodor Baconschi a fost învins la scor de o fostă  colegă de partid. Doamnele din lumea bună a Iașului au ținut să-l contrazică pe cel care afirma în noiembrie 2011 « Nu cred că trebuie să promovăm fără discernămînt acest principiu stîngist al parității între femei și bărbați » acordînd voturile doamnei Mihaela Popa.

Distinsul înțelept Andrei Pleșu s-a înşelat cînd presupunea«prestigiul, farmecul și distincția culturala a capitalei moldovene ar putea fi reprezentate cu brio de acest politician curajos».

Nefiind ieșan, celălat Andrei (regizorul Andrei Șerban) nu l-a putut «vota din toată inima» . Un vot în minus.

Ghinionul a venit de la un susținător tardiv – Mihai Răzvan Ungureanu – care, «convins că Teodor Baconschi are toate șansele să cîștige colegiul 4 Senat» i-a chemat «pe toți susținătorii dreptei naționale și pro-europene să iasă la vot […]». Au ieșit. Puțini. În colegiul 4 Senat doar 9869. Adica 20,1%. Așa-i la Senat. Trebuie multa lume. Cu numai 7000 de voturi Toader Paleologu a reușit să intre în Parlament. Ca să nu rămîna Tăriceanu singurul purtător de papion în plenul Camerei.

Tabloidul cu bulina anunță că domnul Adrian Papahagi de la Cluj s-a (a fost) sacrificat pentru Vasile Blaga candidat în Timiș !!! Trist dar respectabil. Duelul Papahagi – Cernea (Remus) pe temele diversității, în legislatura următoare.

În încheiere nu pot să nu remarc extraordinara performanță a postului de știri RTV.

Timp de două zile înaintea alegerilor, piticul de grădină Cătălin Striblea promitea marea, sarea și, «pentru prima oară în România», niște sondaje și niște grafice extraordinare. E drept, nu s-a gîndit nimeni pînă în 2012 să proiecteze rezultatele unui exit-poll (aceleași de la 21 :00 la 24 :00) pe niște stîlpi. Cît despre așteptatele cifre din colegiile în care au candidat «notabilii» partidelor ele au rămas în stadiul de beta test. Toate asta pentru un minabil loc 6 pe urban și 8 pe național. România TV « a bifat » și culmea kitch-ului luni seară prin proiecția rezultatelor pe cladirea Parlamentului. De bon goût Messieurs. Rien à redire.

*Dacă în spatele fiecărei bărbi ar fi înțelepciune toate caprele ar fi profeți - Proverb armenesc

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

1 comment

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!