RSS Feed

Iar vor ăştia să reformeze partidele. Începeţi prin a răspunde cum v-aţi privatizat la grămadă în cazul APANOVA

vezi toate articolele de
30 Sep 2015 la 11:53 un comentariu 693 vizualizari.

Dragnea, mai ales prin vocile “progresiste” clujene, Dâncu mai ales, tot invită la renovarea partidului înnoire, clarificare ideologică blabla. Şi pe Gorghiu o tot aud cu astfel de idei. Cazul APANOVA rămîne de căpătîi.

Ce s-a întîmplat pe scurt? Toţi (aşa spun procurorii în bucăţile de referat trimise presei) consilierii au fost plătiţi să voteze scumpirea apei. Cum observau mai mulţi ziarişti zilele trecute, n-a fost nici o înghesuială de dezminţire nici de la partide, nici de la consilierii înşişi.

E treaba DNA ce face. Ce fac partidele însă? Aş vrea să ştiu poziţia reformistului Dragnea. După căderea unor Vanghelie sau Oprescu, situaţia arată chiar mai rău – lipsă totală de idei, lideri noi. În faţa avizelor de construcţie, retrocedărilor, influenţei multinaţionalelor s-a dus pe copcă politică pînă şi în forma clientelară. Ăştia au cumpărat partidele cu totul. Păi în cazul ăsta, scoateţi partidele în insolvenţă.

Dragnea are mai mult de explicat aici decît despre propriile aventuri cu DNA. PNL la fel. Tocmai aici n-o fac.  Nu există reforme cînd tu pui colectori de bani care în rest stau şi se îngroapă în hîrtii. Una era cînd îşi votau acces gratuit la Arena Naţională, aia era nesimţirea veşnică dar fără mari efecte. Aici însă avem mostră clară nici măcar de corupţie.

Eu o numesc PRIVATIZAREA PARTIDELOR. De aia nu mai merge cu ascunsul după “justiţia are mersul ei, noi ne supunem etc.” – justiţia judecă aici doar o felie dintr-un proces amplu politic.

Ne este şi oferită maniera privatizării. Între multinaţionale şi aleşi există un intermediar fantomă – acel Semenescu în cazul APANOVA – care are mînă liberă de la compania multinaţională să cumpere tot ce poate. Dinspre partea politică vine tot un soi de tehnocrat birocrat, Moisescu, care vinde voturi la grămadă transpartinic. Între multinaţională şi banul public stau sute de subcontractanţi care culeg şi ei cîte ceva şi sînt taxaţi la rîndul lor. Cum să se mai reformeze un partid care a ajuns în ultimul hal de depolitizare? Asta e întrebarea mea pentru Dragnea. Dacă vrei s-o faci pe reformatorul, vreau să văd cum tratezi criza Bucureştilor. A, cu Negoiţă şi alte arătări?, nu ne mai deranja atunci. Sau ne spui că şefii corupţilor erau din PNL? Erau şi sfetnici ai lui Oprescu şi mai erau şi toţi consilierii. Deci aşteptăm scuze ceva mai complicate.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!