RSS Feed

Iliescu şi onoarea

vezi toate articolele de
04 Mar 2012 la 01:00 7 comentarii 791 vizualizari.

Câteva idei, după trecerea unei aniversări:

Am aşteptat să treacă ziua de 3 martie pentru a publica rândurile de mai jos. Parcă e mai bine să nu-i zici omului nasoale tocmai de ziua lui, deşi nici scrupulele de genul ăsta nu ar trebui irosite pe oricine.

Pe modelul “duşmanul duşmanului meu îmi e prieten”, mi-a fost dat să văd o mulţime de oameni care se aliază cu “onoarea” lui Iliescu. La lins locul unde obişnuiam să scuipăm ne pricepem. Să mă ierte cine se simte. Iar cine a lins tot timpul pe “onoarea” personajului este fie imbecil, fie profitor.

Pe blogul personal, Iliescu îşi aplică singur o periere aniversară şi îşi asumă meritele pentru “reconstrucţia democratică a României“. Eu ştiam că Iliescu (şi sistemul al cărui vârf a fost) dorea o reconstrucţie a marxismului şi a comunismului ştiinţific. Parcă despre asta era vorba pe 22 decembrie 1989.

Sute de morţi şi mii de răniţi, după 22 decembrie 1989, în urma apelului făcut de Iliescu, pentru continuarea manifestărilor de stradă. Zeci de morţi şi sute de răniţi la mineriade – mineri chemaţi la Bucureşti de Iliescu şi felicitaţi tot de el. Iată că se poate să ai aşa ceva pe conştiinţă şi, totuşi, să umbli liber. Ba nici să nu fii scuipat în faţă de fiecare dată când ieşi în public.

“mi-am asumat ce am făcut” (Iliescu, 3 martie 2012)

Ion Iliescu – omul pregătit de nemulţumiţii din PCR să iasă în faţă la momentul potrivit. El, exponentul mecanismului care a profitat de un popor cocoşat de comunism, este azi preşedinte de onoare al partidului spre care se uită mulţi cu speranţă. În “onoarea” lui se organizează concerte la Ateneu.

Culmea tupeului: să-ţi faci nevoile în faţa uşii unui vecin, după care să apeşi soneria şi să ceri hârtie igienică. Cam aşa funcţionează şi “onoarea” tovarăşului Iliescu (“domnii sunt în puşcărie” – parcă aşa se zicea pe vremea împuşcatului).

www.florinpuscas.ro

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Twitter urmareste-i pagina de Facebook LinkedIn
Fost geograf devenit jurnalist, blogger, soţ şi tată
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!