RSS Feed

Imagini stupefiante cu dezatrul ecologic de pe Valea Ariesului. Raspunde cineva? (vezi foto)

vezi toate articolele de
13 Mar 2010 la 16:39 31 comentarii 2745 vizualizari.

Dimineața se anunța una frumoasă. Împreună cu trei prieteni am urcat în Ibiza. Destinația: Roșia Montană. Că s-a deschis sezonul. Soarele contrasta cu ninsoarea de aseară. Unde mai pui că prima parte a drumului era pe autostradă. Da, bucățica aceea, de 40 kilometri de Europa, care trece prin județul Cluj.

Distracția s-a încheiat însă când am intrat pe Valea Arieșului. Nu, nu de la drumul plin de gropi. Pe ăsta îl știam. Doar câteva sunt mai noi, moștenire a iernii recente. Dezastrul (deși acest cuvânt e prea blând, exprimă prea puțin din ceea ce vezi la fața locului) e pe malurile și prin lăstărișul de pe marginea râului. Mii, zeci de mii de pungi de plastic, de pet-uri, de gunoaie creează ”ambiența”. Pe zeci de kilometri.

Mai jos sunt câteva imagini care ilustrează doar parțial mizeria (lumina fiind slabă). Totul arată de parcă un oraș întreg, zile, săptămâni și luni la rând aruncă gunoaiele direct în Arieș. Fiind sâmbătă, nu am avut pe cine să sun. Oricum, primăriile din zonă și Garda de Mediu din județele Alba și Cluj pot considera fotografiile de mai jos ca o sesizare oficială. Pentru că n-am auzit ca pe Valea Arieșului să fi plouat din senin cu pungi, gunoaie și pet-uri. Mii, zeci de mii de pet-uri. Cineva e responsabil, trebuie să plătească și să facă pe Valea Arieșului curățenie.

P.S. Din fericire, sunt la Roșia Montană. Tocmai am trecut de la ciorbă la ceaiul cu rom. La pensiunea ”La Gruber”. Încet, încet, îmi revin. Dar despre povestea de la Roșia ceva mai târziu.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!