RSS Feed

În sfârșit sunt de acord cu Ionel Blănculescu: ”Proiectul de la Roșia Montană este un proiect mort”. Extra-bonus: Lepădarea de PDL (VIDEO)

vezi toate articolele de
12 Feb 2014 la 20:36 15 comentarii 1481 vizualizari.

Ei bine, am prins și ziua în care îi dau dreptate consilierului lui Victor Ponta, Ionel Blănculescu. El puțin în parte. Mai exact atunci când afirmă, într-un interviu pentru Gazeta liberă, că: ”În România și nu numai s-a ajuns la o masă critică din partea societății civile, din partea mass media, care nu mai permit continuarea unor astfel de proiecte, aur, gaze de șist, cupru și ce-o mai fi. Probabil până la urmă nu vom mai extrage nimic din bogățiile pământului, le vom lăsa generațiilor din anii 3000. O perioadă. Poate cinci, zece, cincisprezece ani. Repet, acesta, pe aur, este un proiect închis, mort. Eu așa îl văd: mort”. Da, în acest moment, proiectul minier de la Roșia Montană este unul mort, indiferent de deciziile politice care se vor mai lua pentru a-l avantaja. Și exact din motivul pe care îl numește Ionel Blănculescu: constituirea unei mase critice în societatea civilă care face un astfel de proiect inacceptabil. În afirmațiile consilierului lui Victor Ponta sunt prezentate însă și motivele pentru care lupta nu s-a încheiat. Peste zece ori cincisprezece ani, proiectul ar putea fi resuscitat. Cu atât mai mult cu cât ar putea beneficia de modificări legislative cu dedicație adoptate între timp.

Parțial sunt de acord și cu declarațiile pe care Ionel Blănculescu le face referitor la faptul că anii următori vor scoate la iveală cine a avut interese și a profitat din Afacerea Roșia Montană. E drept, nu mă gândesc la cei la care se gândește Ionel Blănculescu, ci la cei care au făcut ca acest proiect să supraviețuiască în atâta timp. Cei care l-au susținut, din ce motive și contra căror sume l-au susținut. În privința eventualelor procese între companie și statul român există, desigur, și riscul de a le pierde. Asta în condițiile în care România va apela la avocați precum Șova (mama și fiul, la un loc ori separat), Ponta ori alții asemenea lor, care vor avea interese să piardă asemenea procese. Nu de avocații lui Kaplan, Paulson ori Steinmetz trebuie să ne fie frică: s-a demonstrat și în alte țări, dar și în România (când RMGC l-a dat în judecată pe fostul ministru al Mediului, Attila Korodi) că atunci când interesele unui stat sunt corect apărate, toți acești mega-milardari ajung să fluiere a pagubă la lună. Asta dacă nu cumva, precum în cazul șefilor din firmele lui Steinmetz, n-au ajuns să dea cu subsemnatul pe la FBI.

Altfel, dacă domnul Blănculescu își pune problema de ce proiectul de la Roșia Montană nu a fost pornit atâta vreme, nu trebuie să caute explicații fantasmagorice. Chiar el face referire la omnipotența miliardarilor din spatele Afacerii. Și, într-adevăr, cu greu mai pot fi găsiți alții în domeniu, la nivel mondial, mai rechini decât Paulson, Kaplan ori Steinmetz, obișnuiți să-și clădească imperiile de milarde de dolari pe suferințele a milioane și zeci de milioane de oameni. De fapt, slujbașii lor, de la toate nivelurile, începând cu managementul de la Toronto, București și Roșia Montană și până la avocați, firme de publicitate și PR, consilieri etc. sunt cei care au dat-o în bară. Pentru că nu au reușit să realizeze un proiect care să respecte legile din România (dacă ar fi făcut un astfel de proiect, nu ar fi fost/ nu ar fi nevoie de schimbările cu dedicație a legilor pentru a-l putea porni). Întâmplător sau nu, domnul Ionel Blănculescu se află printre cei care sunt responsabili (cu bucățica lui) pentru faptul că proiectul de la Roșia Montană nu este legal și acceptabil social. Și înainte de a se îndrepta împotriva statului român (și implicit a cetățenilor români), miliardarii invocați ar trebui să privească înspre proprii slujbași. Cărora le-au plătit zeci și sute de milioane de euro pentru a ajunge la un deznodământ pe care l-a punctat foarte corect Ionel Blănculescu: un proiect mort.

***

EXTRA-BONUS (fără vreo legătură cu subiectul de mai sus, exclusiv pentru descrețirea frunților): Lepădarea de PDL și ritualul de inițiere în Mișcarea Populară ;)

***

Un apel pentru clujeni (îndeosebi) : se caută voluntari pentru Roșia Montană. Mai multe amănunte despre ce presupune asta, aici:


Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

15 comments
 • 1

  Vam m-ai zi-s, eu sint persoana fizica-care coordoneaza task forsuri!
  Am glumit, nu ma cheama Ionel…

  Ionel Blanculescu
  2014-02-12 21:01:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Clipul e difuzat continuu pe Antena 3.
  E tot pentru descretirea fruntilor.

  Mircea**
  2014-02-12 21:47:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Sincer ? Eu nu-l cred pe dl.Blanculescu nici cand vine cu hartie semnata de la Banca Mondiala ! Sigur e o greseala de traducere… Asta, la investirea lui Ponta, l-a primit cu oamenii de afaceri care i-au cerut Primului garantii…
  Si le-au dat: cam 35 de taxe ? Si mai urmeaza ?
  Uiti ca “specialistu’ ” asta e PSD-ist pana in varful pantofilor ! Urmareste-l la TV: emana un parfum de trandafiri de te doboara ! Da’ sa vezi ce idei “ma…ciuce” emite: sa nu supere una buc. Ponta !
  Nu stiai de ce “nationala de curling” a RO nu e la Soci ? Avem electorale !

  bebe
  2014-02-12 21:49:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Ar cam trebui sa scoateti videoclipul ala din articol. De ce? Pentru ca un videoclip identic a aparut acum un an (minim, pt ca atunci a fost postat pe youtube), in care radeau de interviurile de angajare la antena 3. Acum exact Antena 3 iau acelasi videoclip si ii pun alta subtitrare?? Macar din lipsa de originalitate nu are ce cauta aici videoclipul, dar ar fi fost si o chestie de respect de sine sa nu ia un videoclip care a facut cariera razand de postul tau.

  vlad
  2014-02-13 09:26:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  @vlad:

  montajul ăsta nu e făcut de antena 3

 • 6

  montajul nu e facut la A3 , e DIFUZAT TOT TIMPUL. ASTA A SPUS. SI EU CRED CA IMAGINILE SUNT DE LA O SEDINTA DE SUMAR, LA A 3 UNDE SE EXECUTA RESTART SI DELETE PENTRU PNL.

  RICA
  2014-02-13 11:14:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Sa crezi ceva din ce spune Blanculescu, presupune existenta unui singur neuron in cutia craniana care bate in dunga! Daca tot faceti referire la acest personaj-trompeta poate va informati si ce pregatire are. Veti avea multe surprize(placute sau neplacute in functie de interese)

 • 8

  dom` Gotiu,
  afirmatia dvoastra poate fi taxata cu zicerile poporale:
  – s-a inteles hotu` cu prostu`;
  – in sfirsit, s-au inteles doi hoti.
  Scuze, dar asa zice popolul in intelepciunea-i milenara ;)

  victor L
  2014-02-13 15:58:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Nene,trebuie sa recunosc ca nici acum n-am citit ce-ai debitat dar titlul i-mi sugereaza sa-ti spun:TREZESTE-TE!
  Coboara in realitate ,omule !Pari tanar ,de unde oare obsesiile astea bolnavicioase ?!

  bihorean
  2014-02-13 17:31:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Eu cred ca aurul ala va fi extras in 2015-2016, dupa alegeri. SI daca era sub CASA POPORULUI, tot era extras! Turnau baietii cianura si pe cladirea Guvernului, la ce foame e!

 • 11

  Toa’rase Gotiu Blankulescu e mare smeker vrea sa te prinda off-guard exact cand te astepti cel mai putin cant sunteti relaxati si aveti, adica va dau impresia ca ati castigat. El face parte din gasca lui Ponta, cel uns cu toate alifiile scolit de genialul Nastase si KGB-Ilici insusi. Ei stau ib birourile lor luxoase si asteapa momentul prielnic. Daca intarzie sa vina creaza unul favorabil.

  Ai vazut cum i-au “lucrat” la Pungesti prin tactici profund securiste si murdare de tip anii ‘50. S-au restras prima data si dupa cand toata lumea sa astepta m-ai putin au navalit cu minerii jandarmi fix noaptea pe 2 Decembri cand nu se astepta nimeni si ei stiau bine asta si-au calculat totul foarte precis si au trimis Javroneria sa bata tot ce misca pe acolo la 4 dimineata cand nu existau televiziuni sa urle ca sunt incalcate drepturile omului. Oricum pe americani ii doare undeva de drepturile omului cand sunt incalcate brutal pentru propriile interese americane.

  Chiar inainte de prima inerventie mai avusesera loc cateva tentative sa le testeze reactia cica se “antrenau” pentru catastrofe naturale (sau o minciuna ca asta).
  Deci nu poti sa ai incredere in niciun politician roman si nu lasa garda jos ca te pomenestica maine “demareaza” cianurarea.

  Base
  2014-02-13 21:00:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  din videoclip lipseste juramantul de credinta catre maretul carmaci ajuns edecar batran… ca doar el a clocit si nascut pui vii la cotroceni adica miscare consilierilor prezidentiali

  trolu
  2014-02-14 13:00:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  De acord cu prima parte. ‘Bonusul’ insa e trist si va cam dezonoreaza. Nu pentru gluma cu PDL si MP (gluma e chiar buna in sine) ci pentru felul in care sunt folosite imaginile.

  Imaginati-va ca undeva in lume, intr-un loc fara crestini, s-ar arata imagini cu un botez in Romania. Ce ar vedea oamenii aia? Niste indivizi imbracati ciudat, cu patrafire pe ei, care chinuie un biet copil ce urla de mama focului, il baga in apa, etc. Ce ati crede despre ei daca i-ati vedea facand glume pe tema asta, fara sa stie ca de fapt e vorba de un ritual important pentru orice crestin, ca nu e nici un pericol pentru copil, ca e un motiv de bucurie pentru toata familia? Ati zice (pe buna dreptate) ca rad ca prostii despre ceva ce nu inteleg.

  La fel si aici. Sunt prezentate niste imagini de la ceea ce pare a fi un ritual important intr-o comunitate pe care n-o intelegem, iar dv. (si cei care au facut clipul) ne propuneti sa vedem doar ca unul ii da palme peste cap altuia, ii pune frunze, etc. – fara sa stim nimic despre ce se-ntampla de fapt acolo. Practic, ne propuneti sa ne hlizim ca prostii la ceva ce nu cunoastem, la fel cum s-ar hlizi niste necrestini ca prostii la imaginile de la un botez ortodox.

  Sincer, nu vi se pare cam trist? Poate ca putina reflectie nu strica. Va coborati la nivelul lui Mircea Badea si e pacat de munca buna pe care o faceti in ‘afacerea’ Rosia Montana.

  Alex V
  2014-02-14 14:12:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Imi place asta
  “înainte de a se îndrepta împotriva statului român (și implicit a cetățenilor români), miliardarii invocați ar trebui să privească înspre proprii slujbași. Cărora le-au plătit zeci și sute de milioane de euro ”
  desi nu stiu cit au pierdut, pt ca se zice ca au transportat la greu “probe”, vreo 140 mii tone de minereu selectionat, asa a zis un parlamentar inginer care a lucrat in mina, din comisia pt Rosia Montana – si mai transporta.
  Au si dosar in care sint cercetati.

  C.D.
  2014-02-14 14:51:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  (8) Felicitări tovarăşi! E bine că aţi ajuns la un acord! Înseamnă că vor câştiga cei care au investit în despăgubiri (dacă nu se coace Roşia)! Blănculescu are experienţă mare în cianurări(că doar e securist de viţă veche)! Aşa că tov. goţiu, chemaţi-l la Viena, să beţi un şnaps, dar aveţi grijă să nu vă cianureze ştrudelele…

  Alan Ritzi
  2014-02-15 03:58:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!