RSS Feed

Internetului i se pregăteşte un Alzheimer

vezi toate articolele de
12 Feb 2011 la 23:45 9 comentarii 1660 vizualizari.

După 11 septembrie, nimic nu a mai fost la fel în ceea ce priveşte libertăţile americane, iar lumea se teme că, după WikiLeaks, nimic nu va mai fi la fel nici în spaţiul virtual.

Hosni Mubarak a tăiat conexiunea la Internet crezând că astfel egiptenii nu îi vor mai cere demisia în Piaţa Tahrir. Nu a făcut altceva decât să arunce din conturile Egiptului circa 90 de milioane de dolari pentru că gigantul Google şi-a dat mâna cu Twitter pentru a evita interdicţiile dictatorului de la Cairo.

Butonul de Internet de la valiza lui Mubarak le-a dat însă idei americanilor, care trag încă ponoase şi sfori diplomatice pentru a oprit tăvălugul Wikileaks.

Pentagonul a anunţat înfiinţarea unui comandament militar însărcinat să reacţioneze faţă de atacurile informatice şi să lanseze ofensive pe internet, în contextul în care reţelele americane digitale sunt atacate tot mai des de hackeri şi spioni. În plus, există pe masa de lucru in proiect de lege care propune ca preşedintele american să controleze un “întrerupător” al Internetului (“kill switch”), asemenea lui Mubarak.

Şi europenii stau cu mouse-ul pregătit, chiar dacă, cel puţin deocamdată, nu tasta “delete” este vizată. “Suntem pentru libertatea internetului, dar în sensul în care toate regulile din lumea reală trebuie să guverneze şi online. Libertatea nu îţi permite să devii criminal pe internet. Fiecare individ are dreptul să fie stăpân pe propriile date personal. Le poate oferi, dacă îi sunt solicitate şi dacă doreşte, unui serviciu public sau privat de internet dar trebuie să poată să şi le recupereze. Nimeni nu are dreptul de a se folosi de datele mele fără acceptul meu”, a spus Viviane Reding, comsiarul european pentru Justiţie.

A adăugat însă ceva. “Internetul va trebui învăţat şi să uite”. Ce însemnă oare acest lucru?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

9 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
editor REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!