RSS Feed

Interzis să le mai daţi bani publici fotbaliştilor şi lui Brenciu et comp. Autostopul, mă?

vezi toate articolele de
17 Dec 2013 la 19:22 61 comentarii 2058 vizualizari.

Cum s-au tot dat ordonanţe de urgenţă fără să fie nimic urgent, aş propune eu o ordonanţă cu adevărat de urgenţă. Ţineţi-vă bine, am şi eu o idee de austeritate:).

Am tot glumit anii ăştia cum că showbizul românesc a ajuns o industrie întreţinută de stat. La fel s-a întâmplat cu fotbalul. Ca să menţionez doar două industrii de divertisment mult mai scumpe decît celebrele panseluţe.

Milioane de euro sînt turnaţi în buzunarele unor cântăreţi celebri ca să încînte pe bani publici locali  unor cetăţeni din diverse colţuri ale ţării. Nu am nimic cu Brenciu sau Loredana sau Smiley sau  sau mai ştiu eu cine/cîţi (mint, cu unii chiar am, dar aici vorbim de principiul banului public, nu de vedete pop). Dar prea mulţi bani locali alimentează o industrie care ar trebui să fie “comercială”. Să le dea bani sponsorii privaţi, nu tot poporul. (Să mai aud vreunul că rîde de manelişti – păi ăştia rezistă mult mai mult pe piaţa liberă decît showbizul pop ne-manelistic).

Despre fotbal nu mai vorbesc. Obscenitatea e maximă. Fotbalul e un sport ultracomercial. Banii publici ar trebui să nu intre în echipe de fotbal. Nici măcar în stadioane care să gîdile orgoliul unor politicieni sau al unor cetăţeni complexaţi. Pot înţelege ajutorul pentru alte sporturi mai puţin populare. Dar primăriile şi consiliile judeţene (unele, mă rog) cheltuie pe fotbal şi în acelaşi timp copiii n-au un teren ca lumea pe care să joace după ore, n-au bazine unde să înoate (gratis! – că mai sînt idei creţe cu bazine construite de primării pe bani proprii sau europeni şi apoi concesionate către privaţi), n-au panouri la care să joace un baschet. Şi acele terenuri renovate de la şcoală sînt închise după program nu cumva să se mişte copiii după ore.

Deci vreţi o ordonanţă de urgenţă? Stop banii către Brenciu şi către fotbal. Artificiile să nu depăşească 1000 de euro cheltuieli pe an. Evident, n-am nimic împotrivă dacă primăria face o masă mare cu cîntăreţi locali. Oamenii trebuie să se strîngă să mai şi petreacă împreună – muzica poate să fie cîntată şi de nişte autohtoni ieftini şi talentaţi. Nu cu Brenciu cel de jde mii pe concert. Trebuie prag maximal pentru astfel de cheltuieli. Dacă Brenciu vrea să cînte lumii pe mii de euro, să şâpună mîna să vîndă bilete.

Autostopul

Nu există prostie mai mare decît să incriminezi autostopul. N-o să mă obosesc cu prea multe argumente pentru unul care e copilot şi care ar trebui amendat că circulă  în dreaptă fără să fie rudă de gradul întîi cu pilotul.

Ideea cu autostopul nociv şi, deci, degrabă fiscalizat a venit foarte probabil de la nişte minţi creţe din zona “transporturilor”. Ăia care tot fac greve patronale şi se dau de ceasul morţii că plătesc taxe mai mici de nu ştiu cîte ori decît în UE.

Însă autostopul e încurajat în alte părţi ale lumii. Şi în România ar trebui să facem mai multe curse împărţite, să mai reducem din emisii şi din costuri. Omul singur în maşină, ăsta e un lux, măcar dacă te uiţi la scumpirile de combustibil – treaba cu ecologismul e o chestiune de opţiune secundară.

Să mai amintesc de fluxurile de autostopişti între oraşe mari şi sate unde nu mai ai şcoli, dispensare nimic? Eventual mai găseşti cel mult o firmă de transport pe mînă cu vreo autoritate judeţeană… Şi dacă tot vrei să combaţi evaziunea bate-te cu companii de transport nu cu nea Ionel care-l duce şi pe nea Gigel la piaţă.

Ia uită-te, Victor Ponta, la filmuleţul ăsta. Ideea ar fi să încurajezi oamenii să se mai şi transporte unii pe alţii dintr-o parte în alta, chiar pe bani nefiscalizaţi, da.

P.S. A, că mai sînt încă “taximetrişti” din ăia care vor să te facă de nişte bani, ştim toţi. Beliţi-i. Oricum, mi se pare că fenomenul s-a diminuat extrardinar în ultimii 10 ani.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

61 comments
 • 1

  pai, Rogozan, mama, nu voi i-ati pus pe-astia la butoane? Nu erai tu in piata in ianuarie 2012? Ce sa-ti spun, ai vazut si tu propunerea cu autostopistii… Scrie asta pe Critic Atac! Anunta-i si pe colegii Ernu, Poenaru si Craciun! Si chemati Antena 3, sa va filmeze si acum!

  cit de iresponsabili sinteti? Mergeti si plingeti la Voiculescu, nu pe voxpublica!

  ipsen
  2013-12-17 19:50:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  am uitat: nu e tot “baselu” de vina? Hai, forteaza-te, spindoctor de Focsani ce esti!

  ipsen
  2013-12-17 19:52:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Bă, muistule, pune-ți cenușă în cap. Bou revoluționar ce ești.

  fem!
  2013-12-17 19:58:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Sa-ti iei campii, nu alta!

  Deci cazul meu real. Stau la tara si am un copil la scoala la oras. In sat am primar pesedist care are autobuz si licenta de transport. Pleaca la ora 6 din sat spre oras si are plecarea din oras spre sat la ora 18. Sunt multi copii care invata si fac naveta astfel. Am incercat sa vorbesc cu primarul ca ar fi bine sa puna o cursa speciala pentru elevi cu o ora mai tarziu la plecare si cu trei mai devreme la intoarcere. A zis ca nu poate ca nu-i dau licenta. Am vazut ca asa nu se poate m-am hotarat sa-mi duc si sa-mi aduc singur copilul la scoala cu dacia mea. Ca sa uumplu timpul am cautat ceva de lucru cu program redus in oras. Numai benzina ma costa 900 lei lunar. Atunci am mai cautat niste copii ca sa nu platesc singur banii astia. Primarul pesedist a auzit si m-a parat la politai care m-au oprit intr-o dimineata si m-au amendat. Domnule Rogozanu daca puteti, trimiteti acest comentariu la guvern si la seful lui care se da al democratiei sociale! Care democratie, si care sociala?

  Sofer de dacie
  2013-12-17 20:08:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Sofer de dacie, e asta un motiv bun sa iesi in strada?

  Pentru primii doi comentatori:
  Eu nu am votat USL, dar ma mira cat sunt de ofticati unii pe-aici ca USL a venit la putere sprijinita de cei pro Rosia Montana si anti gaze de sist. De aproape doi ani de zile tot comenteaza fara a se putea opri din ofticat. Le sta pe inima ca a pierdut dragul lor PDL puterea.
  Daca PDL era un partid de oameni cinstiti si ar fi facut numai lucruri bune pentru tara, ar fi ramas la putere.
  Din nefericire, PDL si USL sunt aceeasi mizerie.

 • 6

  @flesh: daca PDL si USD sint aceeasi mizerie, de ce ati inghetat o luna, in fata camerelor Antena 3? Daca habar n-ai ce sa raspunzi, intreaba-l pe Craciun Claudiu, co-actionar in Dianei 4, fosta cladire SIE.

  ipsen
  2013-12-17 20:23:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  @flesh: cum aceeasi mizerie? Ai uitat de revolutia bunului simt? Nu astia erau bunul simt? Nu Crin? Nu Ponta? Nu Voiculescu?

  ipsen
  2013-12-17 20:26:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Pe mine nu ma intereseaza asa de tare politica. Vie din partea cui o veni aceasta ordonanta de urgenta e absurda. Cu atat mai mult cand vine de la un guvern de stanga care ar trebui sa protejeze socialul si nu sa-l subjuge si mai rau ca cei de dreapta.

  @flesh:

  Deci copiii astia se scoala la ora 5. Si ajung acasa la ora 19. Cand si cu ce rezerve de energie mai pot sa si invete? Si daca nu esti in stare sa pui un microbuz care sa-i ajute, de ca sa-ti bati joc de unii care ar fi avut o sansa sa scape de chinul asta doar ca nu mai platesc la tine? Cam care ar fi un motiv mai bun de iesit in strada?

  Sofer de dacie
  2013-12-17 20:36:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Io-te, prostănacul, ce mîndru e de el că a votat USL. Dacă creierul tău cît o căcărează poa’ să priceapă, află că nu-s ofticat că a pierdut PDL-ul, ci că v-ați isterziat numai pentru minciuni 2 ani de zile la rînd. Mureați că din cauza închiderii spitalelor vor muri nu știu cîți români. Uite că nu s-au redeschis și nu văd moarte pe capete din cauza aia. Ziceați că DNA-ul e unealta lui Băsescu. Uite, muistule, că în 2 ani de putere uslamistă încă n-a apărut o dovadă în sensul ăla. Behăiați că Traian Băsescu, și numai el, e sursa de scandal în țara asta. Uite că e scandal cît casa și fără Băsescu. Ziceați că planul uslamist de salvare a tuturor corupților e numai propagandă băsistă. Poți să constați acuma că nu e. Ziceați că Patapievici e un nimeni. Mie mi se părea un om normal, acuma, prin comparație, pare un mega-manager. Și încă un milion de exemple.
  Cu uslamiști n-am nimic. Ei doar își văd de interesul lor. Cretinii ca tine, cu aere de simț civic, mă enervează.
  Zi, mă, pulea, ce ați susținut voi atunci și s-a dovedit a fi adevărat. Zi, prostache, ce era înainte rău și acum e bine.

  fem!
  2013-12-17 20:40:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Și, boulescule, uite că Monica Macovei, aia de care vă băteați joc ca niște javre, le confiscă averea, de la Bruxelles, corupților, și nu socialiștii voștri de trei parale.

  fem!
  2013-12-17 20:46:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Monica Macovei bagă o lege la Bruxelles pentru “confiscarea extinsă a averilor nejustificate obţinute de infractori de-a lungul timpului dar ascunse pe numele rudelor, prietenilor sau apropiaţilor”, uslamiști scot parlamentarii, președintele etc din Codul Penal, iar cretinul, boul, măgarul, javra, ce vede? Aceiași mizerie…

  fem!
  2013-12-17 20:50:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @all: singurul lucru pe care il afirmati cu totii, indiferent de nuanta politica, este faptul ca Romania nu este stat de drept. aveti dreptate, Romania este un stat captiv al mafiei politice (indiferent de culoarea politica a mafiotilor)

  yehudy
  2013-12-17 21:02:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  @yehudy: nu e indiferent de nuanta politica, pietar muist! Voi, astia cu “toti sint la fel”, sinteti cei care futeti statul de drept, incepind din iarna in care v-a scos Voiculescu sa dansati in ger pentru Antena 3, ca ursii!

  ipsen
  2013-12-17 21:06:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  tu inca te iluzionezi ca si acum vreun an ca le dai sugestii, ar fi amuzant daca nu ar fi trist. taci si enjoy.

  nevermind
  2013-12-17 21:06:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Asta cu autostopul e criminala.
  Oricum, ecolo sau nu, daca n-ai solutii de transport la indemana oamenilor, esti mort. Si aici e vorba si de transportul public in marile orase. Terminati-o si voi la stanga cu misto de biciclisti, aliati-va, faceti presiuni de urgenta pentru piste de bicicleta in orasele mari, unde sa se poata circula in siguranta si mai lasati cinismul asta si la stanga, ca voi nu, voi mergeti cu masina, sintem in 2013 si automatizati, ca biciclismu e apolitic si prostii, ca nu rezolva nimic. Proiecte care functioneaza, greu dar functioneaza:
  https://bixi.com/.

  don chiote
  2013-12-17 21:07:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Dacă tot nu mai avem industrie constructoare, autentică; măcar industrie de pițipoance să avem.

  Nelu
  2013-12-17 21:18:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  „nişte minţi creţe din zona “transporturilor”.” Nuuu! alea-s minți lucii, fără crețele (circumvoluțiuni).

  Nelu
  2013-12-17 21:20:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  „Beliţi-i. Oricum, mi se pare că fenomenul s-a” Șiii, de unde să-nceapă cu belitul?

  Nelu
  2013-12-17 21:23:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  rogozane ti-ai platit taxele pe dreptul de autor?
  la fondul de pensii platesti ceva?
  asigrari sociale ceva acolo?
  cum ,nimic?!
  pai atunci de ce te plangi?,

  pictor vonta
  2013-12-17 21:35:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  Foarte corecte observatiile, Costi Rogozanu. Problema, pe langa onorariul artistilor, este frauda de pe langa: se aloca un buget care include si alte prostii, tip artificii, logistica necesara, prezentator (de regula un trist local) si altele pe care nu le monitorizeaza nimeni.

  victor
  2013-12-17 21:36:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Uite ce a facut mult hulitul Falca, ala pe care il injurati ca prostii, dar care si-a dovedit nevinovatia in instanta:

  - in 2009 nu a mai platit nici un artist. A ridicat scena, a pus sonorizarea, si le-a spus tuturor formatiilor locale ca pot sa tina concert de Craciun, cu conditia sa se inscrie pe lista.

  Original si eficient. Si fara bani de paranghelii.

 • 22

  « Monica Macovei bagă o lege la Bruxelles pentru “confiscarea extinsă a averilor nejustificate obţinute de infractori de-a lungul timpului dar ascunse pe numele rudelor, prietenilor sau apropiaţilor”, uslamiști scot parlamentarii, președintele etc din Codul Penal, iar cretinul, boul, măgarul, javra, ce vede? Aceiași mizerie…»

  Fem! , ieri mi se parea ca exagerezi, dar ai 100% dreptate.

 • 23

  “sintagma “USL SI PDL ACEEASI MIZERIE” e depășită.
  PDL a fost „mizerie” dar iată, USL e deacum cacat pur.”
  (Claudiu Marginean pe facebook.)

  Osa Nuestra
  2013-12-17 22:31:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  @mac gregor , @Fem:
  poate n-ati aflat voi (si nici monica macovei) dar actualele tratate europene nu permit reglementari de la bruxelles in domeniul “justitie” pentru ca astea sunt de competenta parlamentelor nationale…
  va excitanti degeaba impreuna cu monica…

  nu ca n-ar fi nevoie pentru politicienii romani o legislatie mai severa plus un aparat de aplicare impartial…

  matrix-4
  2013-12-17 22:32:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  Raportul-directivă pentru confiscarea extinsă a averilor dobândite prin infracţiuni, întocmit de europarlamentarul PDL Monica Macovei, a obţinut votul covârşitor al membrilor Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European.

  fem!
  2013-12-17 22:34:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  romanialibera.r../

  fem!
  2013-12-17 22:34:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  stelian-tanase.../

  Osa Nuestra
  2013-12-17 22:34:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  @fem!: 26

  Am ajuns in situatia absurda sa multumim lui Dumnezeu si Uniunii Europene ca Romania nu e stat independent, si Slava Domnului ca nu e. Ca altfel ar fi jale mare, mare de tot. Reversul medaliei e ca trebuie sa le platim tribut ca sa ne apere de hotii nostri. Ca n-o fac nici ei pe gratis. Vai de noi!

  Osa Nuestra
  2013-12-17 22:40:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  @Costi Rogozanu

  Asa-i! In alte tari nu stiu cum sa-i mai determine pe automobilisti sa mai ia pe cineva in masina. Eram in Spania si faceam zilnic naveta de la Madrid spre nord vreo 60 de kilometri pe A2. Eram singur in masina, si stateam zilnic in cate un “atasco” inimaginabil. Ma uitam cu jind la autobuzele si la autoturismele care aveau cel putin doi pasageri, fiindca pentru ele erau benzi speciale VAO(Vehiculos de Alta Ocupacion), iar aia se lafaiau in voie cu viteze de 120 la ora.

  Osa Nuestra
  2013-12-17 22:52:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  Pardon, A6. A2 era spre Zaragoza.

  Osa Nuestra
  2013-12-17 22:58:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  Penticostalule, vezi că ţi-a dat “ţâganca” liber să te faci de râs pe Pistol.

 • 32

  O armata de postaci s-au sesizat cand s-a spus: „atentie la cheltuirea banilor publici!” Perfect coerent, avand in vedere ca suntem unul dintre popoarele cele mai ‘anti-capitaliste’ din punctul acesta de vedere: cu banii se arunca – daca sunt ai tai, ca sa te vada lumea, iar daca sunt ai statului – pt ca sunt ai statului si nu ai tai. E preferabil sa furi bani decat sa le tii evidenta.
  Modul aberant in care se toaca sume imense din banii nostri ar trebui sa ne priveasca.
  Cat despre initiativa doamnei Macovei – de asa ceva era nevoie la inceputul “luptei anti-coruptie” daca se dorea ca aceasta sa fie reala, iar nu un mare bluf. Din pacate, si doamna Macovei a fost un simplu element de imagine – eliminata din schema la momentul potrivit. Un Nastase care s-a fandosit un an in puscarie in timp ce averea lui a mers in continuare, iar de privatizarea ilegala a Petromului si de magariile comise in continuare din vina lui nu l-a intrebat nimeni – pai asta nu-i o victorie, ci un esec al “luptei anti-coruptie”.

  banii publici nu sunt ai nostri?
  2013-12-17 23:43:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  Băga-mi-aş, iar a apărut clona. Tocmai când credeam că s-a potolit!

 • 34

  « Din pacate, si doamna Macovei a fost un simplu element de imagine – eliminata din schema la momentul potrivit»

  Generalizare total tampita – Monica Macovei a fost eliminata de Tariceanu, in clipa cand acesta a trecut de partea mafiei.

  L-au pus pe Chiuariu in loc zicand ca o sa arate lumii cum vor face liberalii justitie. Tipul si-a triplat propriul salar si in rest nu a facut nimic.

  Cred ca l-am vazut la antena 3 dand lectii despre justitie.

 • 35

  @Sofer de dacie:

  da-i ba foc la primar ‘tu’i in gura de hoti!

  tara de prosti ®
  2013-12-18 07:20:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  @1,2,3, Pe mine nu ma deranjeaza ca inainte Rogozanu era impotriva alorlalti iar acum ii critica pe astia. Ma derajeaza cand gaseste argumente de doi lei in apararea celor de la putere (a facut-o recent). Imi aduce aminte de faza cu hartia igienica de la revolutie.

  Reactia de acum e cea normala, realizarea ca e aceeasi marie cu alta palarie. In engleza e mai sugestiv: same shit different flies on it. Mai degraba ma deranjeaza cei care sustin ca al nostru e mai bun, pentru ca are samburi.

  cititor
  2013-12-18 07:51:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  «Victor Ponta a facut luni o declaratie halucinanta care, din cauza conflictului deschis cu Antonescu, nu a fost analizata pe cat ar fi meritat.

  “Propaganda
  sistemului Basescu, obisnuiti-va, inca 11 luni va face rau, va baga oamenii in inchisori, va distruge cat va putea. Dar, daca am rezistat 9 ani si o luna, mai rezistam inca 11 luni si oamenii asteapta ca noi, PSD, sa inchidem epoca neagra Basescu.”

  Cata credibilitate mai are un astfel de premier, un astfel de lider de partid? Totusi, de ce a facut o afirmatie atat de periculoasa din punct de vedere politic? O interpretare a ei ne duce cu gandul la o promisiune pe care o face tuturor coruptilor din Romania si pe care-i roaga sa mai aiba un strop de rabdare, sa mai accepte sa intre la inchisoare urmatoarele 11 luni, daca numaram sunt 12, dar nu mai conteaza, pentru ca acest calvar sa ia sfarsit. In fapt, premierul promite sa-i protejeze pe corupti.

  Ati mai auzit in viata dumneavoastra un politician facand o astfel de promisiune, ati mai auzit o astfel de declaratie politica? Cine spune ca Romania se indreapta spre statutul de republica bananiera nu greseste prea mult.»

  mac gregor
  2013-12-18 08:38:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  @fem!: Tati, mi-am permis sa-ti public comentariul (citat cu ghilimelele de rigoare, ca nu cumva sa fiu banuit de plagiat) pe Facebook! Foarte tare expunerea :)

  Gruia Gelu
  2013-12-18 09:42:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  mac gregorica

  inainte de a sari la gitul lui ponta ca apara infractorii ia baga tu o zicala
  -a facut chiorul de la marginea tarlalei trafic de influienta
  - a facut javra ordinara conflict de interese
  - a obtinut fi-sa un contract la BANCA STATULUI fara a depune o garantie.Si citi din cetatenii patriei pot imprumuta bani de la orce banca fara o minima garantie.
  - a imprumutat fratele chiorului manga bani de la o banca privata cu garantia oferita de o BANCA DE STAT.Tu ai putea face asa ceva?
  abia dupa ce analizezi ce ti-am postat eu abia atunci sa dai din clanta cu aparare infractorilor de catre ponta.
  Pin una alta din ce se vede chiorul manga de la marginea tarlalei isi apara proprii infractori de aceia justitia este independenta de toti dar dependenta de chior.
  Si mai vezi cit de moral,si preferential au obtinut neamurile lui credite pe care un mic IMM-ist nici macar nu le viseaza cu toate garantiile depuse.La ei este risc la familia basescu nu.Ca asa functioneaza institutiile statului de drept,pentru unii muma pentru altii ciuma.
  Nu-i asa ca nu este nimic dar nimic adevarat din ce am postat? Toate sint doar minciunile lui voiculescu.

 • 40

  Oricare stat taxeaza. Oicare economie produce un profit. Intrebarea este pentru cine , unde merg banii. Unde ajung banii din taxe si profitul din economie.
  E clar ca in Romania nu ramin, nu sint folositi aici.
  Grosul banior din taxare si grosul profitului din activitatile economice nu ramin in Romania.

  Nici PDL nici USL nu au stopat vampirizarea Romaniei.
  Apelul la austeritate este “consumati si mai putin , ca sa ramina mai muti bani pentru export”.

  A doua intrebare este daca situatia asta poate fi corectata de noi, de strada. Daca votul sau protestul sau revolta pot schimba lucrurile de mai sus.

  fieraru
  2013-12-18 12:33:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  @ fieraru
  Este ciudat ce afirmi. Deficitul comercial este foarte mare. Asta inseamna ca importam mai mult decat exportam, adica producem mai putin decat consumam. Deficitul bugetar anual, imprumuturile lunare de sute de milioane de euro si datoria externa in crestere tocmai asta arata. Probabil ca ai gandit cu neuronul lui nae-flegma, lingaul lui Parsivel si al lui Felix Motanul.

 • 42

  ” producem mai putin decat consumam. ”

  Din Romania ies anual 12 miliarde de euro catre banci straine , industriasi straini, afaceristi straini, persoane fizice si juridice straine.

  Evident ca detinem si producem mai mult decat consumam. Cineva pleaca cu profit din Romania. Daca nu din averea noastra,de unde atundeva ?

  Abia dupa ce opresti scurgerea de capital, de resurse si de profit , poti trece la o distribuire interna mai corecta.

  mircea
  2013-12-18 13:07:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  jan muci

  ia raspunde tu telectualul tiganului turcescu si cu doi neuroni la ce l-am rugat pe mac gregorica sa ma lumineze in postarea nr.39.
  hai tata sa stiu si eu cum este cu hotii cu imunitatea cu complicitatea etc etc.
  Iar pentru superimunitate ia baga tu cine o are parlamentarii sau chiorul sfint.
  Pentru exempliticare ia de la luluta camiluta mare cit o prajina si mai proasta ca ultima basina:

  “Kovesi a explicat, marți, la Adevărul Live, că Traian Băsescu, în calitate de preşedinte al statului, se bucură de imunitate.”

  cum mama dacului la chiorul sfint da si la alti ba.Cine este aceasta scursura de se bucura el nu parlamentarii de superimunitate.Din parlamentari am vazut la puscarie pe el inca nu.
  Cum sta treaba.
  Nu cumva este o treaba bagata asa la sto ca sa prosteasca prosti ca tine si sa faca diversiuni mutind discutiile de la afacerile veroase ale familiei la altceva.
  Ia baga tu un raspuns ca tot ai doi neuroni.Nu ii lasa sa moara de lene.Pune-i la treaba.

 • 44

  Daca nu ne putem opune jefuirii de catre straini , mai ramine de rezolvat felul in care se distribuie putinul ramas in tzara. Se poate ? Ma indoiesc. Distribuirea se face inechitabil in doua feluri: prin sistemul de dreapta , nesocial, si prin coruptie. Ambele sint promovate si sustinute de jefuitorii externi, deoarece beneficiarii interni ai statului de drept si ai coruptiei sint oamenii cotropitorilor.

  Banii obtinuti prin coruptie se transforma in trei lucruri: putere politica in folosul strainior, conturi in banci straine si un trai bun pentru coada de topor autohtona.

  Poate fi schimbata starea asta de lucruri ? In ce, cum si de catre cine ?

  Sa zicem ca strada forteaza o revolutie. Cum iesi din constrangerile externe ? Cum faci sa nu mai platesti tribut ? Cum supravietuiesti daca te deconectezi de la sistemul gobal de suveranitati-suzeranitati de tot felul ?

  Atita vreme cat exista puteri continentale si globale , te supui si platesti . Cuiva tot esti obligat sa te supui si sa platesti tribut. Nu esti super-putere.

  Concret ai trei puteri imperialiste care te vor: USA, Rusia si Germania.

  georgiana cu copotei
  2013-12-18 13:29:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 45

  @nae: domnii si boierii fanarioti au mandate si protectie de la Inaltele Porti USA si UE.

  Fane Fanar
  2013-12-18 13:38:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 46

  Bai dar ce te-ai mai agitat pe-aicea nae!

  Problema e ca nu am obiceiul sa fac analize gratis pentru slugile demnitarilor USL.

  Asa ca daca insisti, astazi dupa ce-i cureti sefului tau pantofii cu limba, spune-i ca il costa minim 3000 de euro analiza.

 • 47

  mac gregorica

  asa te vreau traiasca familia ta.Da tata raspuns beton, argumente de necontrazis etc etc.Totul la sperlativ. De aceia te-am si intrebat.In sfirsit m-ai luminat.
  Asa da raspns de m-ai lasat mut si plin de admiratie.
  Nu te credeam in stare de asa un raspuns corect, cinstit analiza profesionala si la subiect tata,taiat in carne vie.
  Exemplu pentru toti……..trepanatii portocalii care o tot labaresc si nu intra in concret ca tine
  O intrebare. Toti sint ca tine?. Eu stiu dar vreau si confirmarea ta ca sa ma linistesc.

  Pentru ceilalti postaci.
  bagati-l pe mac gregorica in concret cu subiect si predicat si nu o sa vedeti nimic altceva decit labareala de joasa speta.
  Daca vreti totusi ceva spunetii ca chiorul sfint este cel mai bun cel mai tare si marele luptator cu ……mafia si personala si generala iar daca ramineau la conducere cu pdl cu piticul bou sau unguient pe post de purtator de cuvint al premierului si presedintelui adica chiorul sfint de la masaverde astazi eram pe cele mai inalte culmi de civilizatie. Elvetia sau belgia crapau de ciuda si toti cetatenii nosti puteau lua credite fara numar si fara nici-o garantie de la orce banca din romania.Garanta pentru ele brandul basescu.
  In acaste situatii mac gregorica ar fi fericit si ar umple blogul cu analizele lui pentru toti.

 • 48

  Asta chiar e a enspea minune a lumii : s-a trezit Rogozanu la realitate, fratilor! Dupa ce luni bune n-a vazut decat rosu-socialist in fata ochilor, mandru nevoie mare ca poate pune umarul (si ce umar!) la ascensiunea lui arturo (uiiii…) si a prietenilor lui din gasca “mincinosilor fara frontiere”, dupa ce a desfiintat pana si privirea imbarligata a marinerului, dupa ce a sarit ca ars, in apararea-i, cand s-a dovedit ca plagiatorul si-a facut treaba ca la carte (-a altora) si a ramas, stanca, frate, stanca, cand suvoaiele de minciuni, enormitati, furaciuni, nesimtiri s-au revarsat peste capetele romanilor, dupa toate astea, zic, sa vezi si sa nu crezi : cam tot pe cand s-a trezit simbolul socialism-liberalismului romanesc, s-a trezit si dl.Rogozanu si ne spune, mandru de descoperirea sa, ca e groasa! Ce mai, sfarsitul lumii e aproape!

  GAVRILACHE
  2013-12-18 14:45:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 49

  @nae#47:
   
  “asa te vreau traiasca familia ta.Da tata raspuns beton, argumente de necontrazis etc etc.Totul la sperlativ. De aceia te-am si intrebat.In sfirsit m-ai luminat.
  Asa da raspns de m-ai lasat mut si plin de admiratie. … O intrebare. Toti sint ca tine?. Eu stiu dar vreau si confirmarea ta ca sa ma linistesc.“
   
  Incredibil cit de multa bucurie pot sa aduca lucrurile simple. Faptul ca mac gregor a raspuns pe intelesul tau conteaza chiar atit de mult pentru tine? Pai de ce nu spui asa? Eu credeam ca vrei sa intelegi ceva. Sa inveti ceva. Sa evoluezi. Sa fii mai destept decit ieri. In schimb, tu vrei doar sa fii facut albie de porci. Sa fii tratat exact asa cum meriti: ca un rahat. De ce naiba nu spui asa? Ca se rezolva…
   
  Acum inteleg de ce vezi totul maro! Nu cei din jur sint problema ci ce se afla intre urechile tale!
   
  PS. Iti trebuie ceva tupeu sa jignesti la gramada o gramada de persoane doar pentru ca sintem suficienti de destepti incit sa nu ne lasam manipulati de minciunile si dezinformarile deversate de H aznaua3! Tu, care esti atit de limitat mintal incit nici macar nu imi dau seama cum poti sa respiri fara aparatura medicala. Poti sa respiri, nu-i asa?

  gjgj8
  2013-12-18 15:33:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 50

  Muahahahaha!!! Filtru de cuvinte pentru linistea lui Voiculescu: nu am avut voie sa scriu H aznaua3 fara spatiu… A preluat Voiculescu VoxPublica?

  gjgj8
  2013-12-18 15:35:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 51

  Hopa, si totusi Nae traieste!

  GAVRILACHE
  2013-12-18 16:55:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 52

  [...] CITIŢI INTEGRAL PE VOXPUBLICA! [...]

 • 53

  GAVRILACHE

  tu mai lipseai de aici.
  mai bine taci ca te faci de ris la fel ca si trepanatul gigi8.
  Nu ne mai trebuie inca o loaza de care sa “ne ridem” si noi.Sint destui un victorL un l.alex asta ca sa nu mai vorbesc de mac. gregorica sau jan-mici care chiar sint muci.

 • 54

  gigica

  decit labe1 sau mai multe mai bine o hazna.Desi ma mir ca acolo aveti si materiale ca ciocanitoarea woody, moartea pasiunii, robetuta camiluta hoata.Trendy, si numai bune de labe1 pentru trepanati.La ce altceva poti spera, ce dracu.

 • 55

  @yehudy: nu e stat de drept, nu e stat de drept, nu e stat de drept…

  te inchini la chip cioplit: ‘forma fara fond’.

  berbecu mioritei
  2013-12-18 21:01:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 56

  Imi displace sa ma repet dar ma simt obligat:

  Presedinte de cacat – Traian Basescu
  Premier de cacat – Victor Ponta
  Presedinte Senat de cacat – Crin Antonescu
  Presedinte c deputati de cacat – Valeriu Zgonea
  Patriarhul BOR de cacat – Daniel
  Servicii secrete de cacat
  Politie de cacat
  Armata de cacat
  Justitie de cacat
  Sistem de sanatate de cacat
  Invatamint de cacat
  Drumuri si transport de cacat
  Presa si audiovizual de cacat
  Tara minunata si Popor luminat, Sa traiti Bine !

  albert keller
  2013-12-18 23:39:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 57

  @nae: mai flegma,te-ai linistit mai flegma, odihnesteti creierul putin,ca prea te strofoci pe aici tinand mereu aia cu castravetele !!

  doctorul
  2013-12-19 01:14:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 58

  @albert keller: Domnu’ Albert, repeta, bre, repeta, ca mai an doar Basescu era de “cacat” la dumneata, ceilalti doi erau de “cristale swarowski”! Vezi, frate, cum e viata? Cum se transforma pana si cristalele in “cacat”?

  GAVRILACHE
  2013-12-19 10:27:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 59

  @nae: N-o sa-ti vina sa crezi, prietene, dar am mai trecut pe-aici din curiozitate, dupa multa vreme! Nu mi-a dat pace un gand : ce-o zice Nae, frate, acu’ cand s-a ales prafu’ de visele lui frumoase, de idealurile pe care mamica si taticu’ si nea Nelu i le-au transmis inca de mic, acu’ cand purcica, in loc sa decedeze de Ignat, a murit de mult iar pasarica a zburat cu ata si-a aterizat pe CFR Marfa? Ce s-o fi ales din sperantele ca urmasii lui Che, lui nea Nicu si nea Nelu vor fura de la Basescu sa dea la popor si ei fura de la popor sa-i dea lu’ Varanu? Eram doar curios, prietene! Vaz, insa, ca te tii batos, ca orice prost, ai idei putine si fixe, realitatea, vai!, trista nu te atinge : ti-a intrat Gadea-n cap, apai poate sa se darame lumea, sa ti se vorba aia in cap, dumneata esti mandru de cine esti, de capul dumitale si mergi inainte! Bravo, omule, de oameni ca tine are nevoie partidul comunist roman!

  GAVRILACHE
  2013-12-19 10:42:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 60

  [...] “oneşti” cu piaţa liberă au fost maneliştii, cum ziceam prin 2013, exasperat de boomul cheltuielilor publice pe pop-rock în ani electorali: Nu am nimic cu Brenciu [...]

 • 61

  ralph lauren mens oxford shirts discount hotelpolo ralph lauren sweater menspolo ralph lauren butcher stripe swimming shortsralph lauren womens short sleeve tees president
  josepaiva josepaiva.biz/../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!