RSS Feed

Întrebări pentru Isărescu şi bancherii lui

vezi toate articolele de
08 Aug 2013 la 14:13 11 comentarii 1333 vizualizari.

Mugur Isărescu face declaraţii incredibile. Şi rămîne netaxat. Şi iar îl văd împreună cu Biserica Ortodoxă şi pompierii în top “imagine pozitivă”. Nu e drept. Să reluăm.

Mai întîi bancherii spun (prin ARB şi Gheţea) că pierd vreo 600 de milioane dacă se elimină clauzele abuzive. Deci oamenii au claculat inclusiv decizii viitoare ale justiţiei române. Deci poţi băga într-un plan de business inclusiv ce hotărăşte justiţia în România. Ăsta da stat de drept previzibil.

După ce scapă documentul intern (după spusele lui Gheţea) cu pierderile asumate de bănci în caz că rămîne codul civil în forma ştiută, se amînă de două ori aplicarea (la presiunea BNR şi FMI).

După ce se amînă aplicarea instant pentru toate contractele a unei decizii judecătoreşti privind clauzele abuzive din contractele cu băncile, BNR face şi ea un “studiu” prin care certifică pierderile în cazul aplicării unei legi. Apoi pun presiune pe schimbarea legii.

Isărescu iese pe 7 august şi le explică creditaţilor care au luat ţeapă că sînt proşti că au semnat. Că aşa e în statul de drept, semnezi şi plăteşti ce semnezi. Tot aşa cum, probabil, în statul de drept întîi calculezi nişte pierderi cu FMI şi bancheri şi dup-aia faci o lege ca să nu mai ai aceleaşi pierderi.

Mai dă Isărescu argumentul cu hotărîri judecătoreşti care pot fi diferite în diverse zone ale ţării. Păi dacă sînt aşa de diferite cum de aţi calaculat voi atît de precis daunele?

Deci cine e mai penibil în simularea statului de drept? Poate clienţii au fost proşti că au semnat. Voi sînteţi mai penibili cînd mimaţi legislaţie făcînd business şi înţelegeri pe sub masă.

Apoi, ar mai fi o întrebare: mai toţi recunoaşteţi că clienţii au fost abuzaţi. Ce a păzit BNR în acest răstimp?

Şi putem continua aşa: dacă proştii de clienţi ar începe să semneze contracte de sclavie, de camătă, de cine mai ştie c, statul de drept al lui Isărescu va apăra contractele, nu oamenii, nu-i aşa?

Isărescu ar trebui totuşi să răspundă în plus pentru felul absolut cinic în care vrea să scape de povara unui bail-out asumat. Pe de altă parte, e bine că o zice pe de-a dreptul. Îmi permit să traduc: avem nevoie de clauze abuzive pentru echilibrul economic. Dar avem nevoie de asta spunînd nu că noi ajutăm băncile, ci spunînd că băncile ne ajută pe noi. Asta e frumuseţea sărăciei – că, după ce te exploateaza bine unii, spui politicos la final “săru’mîna”.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

11 comments
 • 1

  Spun de mult ca isarescu si intiiul lui consilier ar fi trebuit sa iasa de mult la pensie .,de vreo 20 de ani ,poate asa reuseau si firmele rominesti sa aiba parte de credite competitive care sa le permita capitalizarea ,dezvoltarea ,investitiile ,se forma o clasa de mijlos ,asa s-a pauperizat populatia iar firmele romanesti au trait de pe o zi pe alta (cele care au lucrat cinstit)Asta facut musiu Isarescu marele specialist la care se inchina toti si ii ridica osanale ca tine leul jos desi nici asta nu e o masura normala ci o crima .

  gigi
  2013-08-08 16:46:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Iata o tema ffff. importanta care ar trebui sa faca breaking news pe toate posturile de tv .si oamenii onesti ai societatii civile ,specialistii adevarati sa-i ceara demisia acestui domn care cinic ne spune ca noi populatia ,si firmele trebuie sa avem grija de profitul bancilor.20 de ani economia romaniei a fost decapitalizata datorita dobinzilor nesimtite iar populatia a saracit si a platit la banci dobinzi inrobitoare ,acum vine acest domn sa ne spuna ca trebuie sa platim clauzele abuzive pe care bancile le practica si le-au practicat cu complicitatea BNR.Acesti domni isarescu si eternul Vasilescu mai sint si profesori la ASE ,cind or fi devenit ca pe vremea mea nu am auzit de aceste somitati.

  gigi
  2013-08-08 17:04:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  @gigi

  Vasilescu asta era un activist utc-ist care lauda pe la inceputul anilor 70 minunatul tari al studentilor din urss.

  La tv mai mult se balbaie si greseste.
  De foarte multe ori au trebuit negate pe loc afirmatiile acestuia pentru ca ele sa devina adevarate.

  Cum sa plece acesti domni?
  Domnul Mugur are cea mai inalta pozitie universala, in super-guvernare, divizia Romania.
  Pana si TB (cunoscut pentru comportmarntul oribil, de fiara inraita si resentimentar extrem fata de oricine de pe-aici care nu-i e sclav)
  i se ’supune’ dpmnului Mugur, ca un mieluschel !

  Astia doi
  2013-08-08 17:23:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Vasilescu asta era un activist utc-ist care lauda pe la inceputul anilor 70 minunatul trai si mode de viata al studentilor din urss.

  Astia doi
  2013-08-08 17:25:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Poate nu ar strica să îl întrebe cineva pe dl Isărescu cine își asumă, într-un stat de drept, Normele Interne ale Băncilor? Acele documente misterioase, nepublicate, nesemnate de clienți, în temeiul cărora ți se deschide un cont (comisionat) fără să fi cerut niciodată așa ceva, se prelungește la infinit închiderea unui astfel de cont (chiar după depunerea unor cereri scrise în acest sens), însă comisionul se încasează cu conștiinciozitate în fiecare lună, se amână la infinit renunțarea la un serviciu devenit inutil și așa mai departe. Sunt pline băncile de astfel de mici potlogării pentru care un client obișnuit nu va merge niciodată să depună o plângere penală sau să introducă o acțiune civilă, dar sumele adunate în final, de la mii de clienți, ajung să fie foarte interesante…Aud?

  ernesto
  2013-08-08 19:23:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Bai Rogozane, lasa-l pe Isarescu in pace! Nu deturna atentia publicului catre Isarescu!

  Problema actuala pentru romani este incompetenta totala si neputinta lui Ponta si a guvernului sau. Ne va distruge complet ca tara aceasta gasca de banditi numita PSD. E logic ca acesti plozi de neamuri proaste ce formeaza PSD, in calitate de urmasi ai gastii comunisto-securiste, sa nu fie in stare de nimic. Minciuna de tip comunist si aroganta prostului ce se vede in motul bucatelor, dorinta furibunda de imbogatire pe spinarea statului sunt singurele calitatii ale gastii PSD-iste!

  Iar tu Rogozane esti complice in aducerea la putere a acestei gasti de talhari! Asa ca lasa-l pe Isarescu in pace, termina cu manipularile ordinare si incearca sa deschizi ochii cititorilor in privinta marii gafe ce a insemnat aducerea la putere a gastii de banditi numita PSD!

  Sa nu incerci sa raspunzi strategic la ceea ce iti cer sau sa dai un raspuns prin care sa ma contrazici! Stiu bine ce spun, stiu bine cat de puternic a fost infiltrata justitia de catre gasca Iliesvu – PDSR – PSD cu comunisto-securisti pentru salvarea criminalilor comunisti si a marilor talhari, si ei proveniti tot din clica comunisto-securista! Sa nu incerci sa spui nimic prin care sa aperi clica asta de nesimtiti!

  Ce naste din mocofan si neamuri proaste nu poate fi cinstit si plin de noblete si bun simt! Asa ca niciodata nu se va putea spune ca gasca PSD poate aduce vreodata ceva bun. Din 90 incoace aceasta gasca de sorginte comunisto-securista nu a facut decat rau romanilor!

  Romania libera
  2013-08-08 20:37:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  @rogo
  Rogozane, ce se intampla cu Voxpublica asta?! Tie iti place legatura Vox cu realitatea concreta? Gotiu a luat-o comod pe Rosia Montana si fan festuri, dl Teodorescu publica textele antibase impuse de Doru Buscu in Catavencii (in rest amintiri din copilarie), Duca, Oantă , Fumi -au cam disparut. Tu esti sef. In rest ceva papagali fara text, fara nerv.

  Mai schimba dom’le echipa, adu jucatori noi cu viziune in teren. Sau v-a trasat liniile directoare marele strateg Cosmin Gusă de va invartiti ca si o pruna intr-o găleată?

  Mircea
  2013-08-09 18:48:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  In primul rand autorul are dreptate cu privire la Isarescu. In calitate de guvernator al BNR il doare in pix de romani.Preocuparea lui central este sa nu piarda bancile. In al doilea rand trebuie sa lamurim cum au aparut clauzele abusive. Ele au aparut pe fondul lipsei de informare si pregatire economica a populatiei.Vina este a BNR ca a permis ca aceste contracte de creditare sa fie standardizate de banci , neramanand clientilor nici o marja de negociere.In plus desi BNR stia ca anumite clauze sunt abuzive si ca ele nu se practica nicaieri in lumea civilizata,oficialii ei in frunte cu Isarescu au inchis ochii.In al treilea rand, daca se recunoaste inclusiv de catre Isarescu ca in contracte sunt clause abuzive, oare prin atitudinea sa acesta nu incurajeaza perpetuarea situatiei?Nu seamana situatia cu aceste clauze abuzive cu situatia hotului prins asupra faptului dar iertat pentru a nu face sa dispara breasla hotilor si talharilor din tara?

  sase sase
  2013-08-09 20:00:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  dle Rogozanu,
  cam putini amatori de a nationaliza bancile; da` uite ce scrie un capitalist de la Dilema veche:
  “Iar scîrbitul genetic Costi Rogozanu se arată sictirit şi de chestia asta cu torţionarii: îl enervează că vorbim despre ei, în loc să vorbim despre abuzurile băncilor.”
  Ce stie Cristian?!

  victor L
  2013-08-09 20:14:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Cum ai vrea sa fie taxat costi?hai sa-i luam fabricare vin si sa o dam La prosti.merge?
  E doar o curiozitate,ce rezultat au avut taxarile tale.

  Marian
  2013-08-11 12:58:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  こんにちはこんにちは 有益| | それはだそれはのGoogleを介してあなたのブログにアラートを認識、およびことがわかったそこだけになりました。 私が つもりブリュッセルに気を付けます。続行する場合は、この将来的には 感謝する感謝します。 多くの人があなたの文章から利益を得ることになります。乾杯!
  中古 激安 burhanname.com../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!