RSS Feed

Iohannis, Antonescu, Ghiţă, soţul Sevilei Shhaideh

vezi toate articolele de
22 Dec 2016 la 15:09 55 comentarii 3003 vizualizari.

Anunţul lui Iohannis. Văd că o dăm pe glumă. Cu ce-a făcut Iohannis, cu “se mişcă el până la vară”, uite că ne-a stricat Crăciunul. Că uite cum îl fierbe pe Dragnea. Că etc. Esenţa e însă alta. Şi o ştiam cu toţii de luni de zile. Că avem alegeri clare cu un rezultat neclar generat de veşnicul frecuş între dreapta-stat-de-drept şi pesede-cel-mafiot – cam aşa arată povestea de adormit copiii democraţiei. Iohannis nu realizează cât de grav e să ai alegeri cu un rezultat atât de clar şi cu un parcurs postelectoral atât de neclar. Dragnea a tras de timp desigur, cu numirea în media a unui premier, dar nu şi cu nominalizarea. Şi oricum, am înţeles că învingătorul nu ia totul. Dar măcar ceva tot trebuie să ia. Iohannis nu înţelege asta.

Antonescu a ieşit ieri cu două interviuri, la Realitatea şi Antena 3. La A3 a spus că Ponta era omul sistemului şi a acuzat faptul că a făcut pactul cu diverse forţe nu prea clar definite, probabil un amestec de Ghiţă cu SRI şi Kovesi. La Realitatea a explicat că acest sistem poate fi evitat, poţi evolua pe lângă el. În acelaşi timp indica foarte corect că de fapt nu prea mai poţi face politică în România de azi. A atacat sintagma “sistem” în timp ce a folosit-o drept explicaţie, cam asta e esenţa schizoidă a intervenţiei. Şi antisistem, dar şi cu o credinţă că sistem înseamnă eşecul elitelor în general. Mai interesant mi s-a părut că el declară că a văzut în 2012 drept soluţie pentru PNL un conservatorism mai clar. Viziunea lui Antonescu a fost pusă în aplicare însă de PSD, pe asta o zic eu.

Ghiţă. Ghiţă a dispărut. Instituţiile se şi impacientează de la schimbarea guvernului, nici nu comunică în mod clar ce se întâmplă. Din scrierile ziariştilor prieteni înţelegem că se caută deja pretexte şi explicaţii. Răspunsul e simplu: nu ne interesează chichiţele , responsabilă e toată măgăoaia poliţienească secretă sau nu, aia care ia la fiecare buget măriri noi. Măgăoaia respectivă se mişcă greu şi din ce în ce mai ambiguu. Asta e concluzia cetăţenilor fără slujbe, privilegii şi toate alea asigurate.

Soţul dnei Sevil Shhaideh. După nominalizare, atenţia s-a concentrat asupra soţului, Akram Shhaideh. Să luăm drept reper siteul Riseproject, altfel gazdă pentru materiale foarte bune şi pentru informaţii cheie despre corupţia românească. Apare, iată, un material în care i se face un soi de  dosar acuzator soţului pentru simpatiile pro-Assad afişate pe reţele de socializare. Nu e nici investigaţie, nici mare dezvăluire, e o înşiruire de urme digitale. Nu mai spunem că nu poţi fi răspunzător de opţiunile rudelor, nu mai spunem nici despre faptul că avem o comunitate siriană în România foarte zgomotos pro-Assad şi că, asta e, e dreptul lor. Ce e deranjant e că un astfel de “dosar de reţea socială” începe să fie folosit ca argument politic, deocmadată, aşa, prin forţa sugestiei.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: , ,


55 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!