RSS Feed

Iohannis anunţă: nicio decizie despre premier până românii nu mănâncă porcul şi americanii nu dau OK-ul

vezi toate articolele de
22 Dec 2016 la 15:53 comenteaza acum 2109 vizualizari.

Manevra străinului providenţial are ceva istorie în România, însă desemnarea lui Sevil Shhaideh drept prim-ministru întinde limitele acestei strategii.

Raed Arafat se afirmase ca fondator al unei instituţii aplaudate de români, Klaus Iohannis ca primar al unui burg-model.

Desemnarea lui Sevil Shhaideh prim-ministru are însă aceleaşi valenţe ca desemnarea Alinei Gorghiu drept succesor la conducerea PNL: un politician fără experienţă sau capital politic, care riscă să ruineze un partid ajuns la maximum de încredere.

Naţionalismul şi xenofobia votanţilor PSD pot face din numirea lui Sevil Shhaideh un dezastru pentru PSD, câtă vreme în ultimele alegeri PMP a reuşit să intre în Parlament, iar Partidul România Unită s-a născut din membrii PSD.

Decizia lui Klaus Iohannis de a amâna numirea premierului până după sărbătorile creştine de Crăciun îl ţine în şah pe Dragnea, până când sentimentele de neîncredere ale membrilor de partid şi ale electoratului în privinţa lui Shhaideh vor prinde contur.

Iohannis aşteaptă însă şi sentimentele de neîncredere ale aliaţiilor americani şi europeni : neîncrederea în Sevil Shhaideh îşi are originea în opiniile politice ale soţului ei: deja riseproject a publicat un material care arată că soţul sirian al lui Sevil Shhaideh, Akram Shhaideh, este un susţinător al Hezbollah şi al dictatorului Bashar al-Asssad (nu că Bashar-al Assad nu ar fi fost în trecut în relaţii bune cu politicienii români în general). Akram Shhaideh distribuie de pildă pe Facebook poze în care opoziţia siriană şi liderii statelor arabe care susţin opoziţia siriană sunt numiţi “fii de căţea”. Materialul riseproject:

http://www.riseproject.ro/sotul-si-dictatorul-sirian/

Românii au acum de ales: să susţină un premier femeie musulman numit de Dragnea, sau să asculte de străini şi să respingă soţia unui susţinător al dictatorului sirian şi al Hezbollah.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
După Ştiințe Politice la SNSPA şi Finanțe- Bănci la ASE, am ales să mă specializez în Politici Sociale la Duke University iar acum sunt la doctorat în Politici Publice și Management la Carnegie Mellon
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!