RSS Feed

Iohannis. Cu greu şi de nevoie.

vezi toate articolele de
12 Nov 2014 la 15:27 33 comentarii 4524 vizualizari.

În turul întâi al alegerilor m-am întrebat cine mă reprezintă mai bine. În turul doi însă mă întreb cum ar arata lumea cu cei doi candidați. Simt de ani întregi că nu sunt reprezentat iar aceste alegeri nu au schimbat asta. Am votat cu inima în primul tur cu Vaclav Havel. Amicii români și cehi s-au bucurat. În turul doi situația e alta.

Nu cred că Klaus Iohannis și Victor Ponta reprezintă lumi într-adevăr diferite. Conduc două blocuri politice care nu vor aduce politici sau strategii noi. Sunt vârfuri ale sistemului și acționează din inerție. Sărăcia structurală și corupția patologică vor continua, administrația publică va fi slabă și politizată, mediul va fi distrus în continuare, serviciile secrete în continuare puternice, politicile economice marca FMI și Banca Mondială intacte. Ambele blocuri administrează sub-dezvoltarea iar singurele lor griji sunt păstrarea puterii și accesul la resurse. Politica lor încearcă să ne convingă să ne urâm unii pe alții atât de tare încât să uităm cât de similare și corupte sunt.

Merg la vot pe 16 noiembrie. Am să îl votez pe Klaus Iohannis chiar dacă el întruchipează popularii europeni, austerități tâmpite, violență simbolică împotriva unor categorii sociale. Îi votez odată cu el pe Blaga, Ungureanu și alții – baroni, oligarhi, profitori. Ei nu sunt speranța unei națiuni ci instrumentul stricat cu care mai echilibrăm lucrurile. Ca persoană, Klaus Iohannis pare agreabil, echilibrat și oarecum integru. Are un profil de tehnocrat-gospodar care gestionează puterea bine dar nu prea știe în ce direcție. Politic, organizațional și doctrinar e previzibil și condiţionat de blocul pe care îl reprezintă.

Sunt toți aceeași mizerie dar mizeria de la guvernare e întotdeauna mai mare. Când nimeni nu te reprezintă ce poți face altceva decât să înlocuiești mizeria cât de des poți? În cazul de față un vot pentru Iohannis poate duce la coabitare, adică la împărțirea puterii în executiv.  Eventual la schimbarea majorității parlamentare.

De ce un vor pentru Ponta este de neconceput?  A încercat să distrugă Roşia Montană, a trimis jandarmi să bată oameni simpli pentru a ajuta o corporație. E gata să sacrifice sute de comunități pentru un mit – independența energetică. Se sprijină pe personaje precum Sebastian Ghiţă și l-ar vrea pe George Maior premier.  A trădat sindicatele și angajații români refuzând să respecte un acord semnat de el însuși (vezi detalii aici). Duce politica într-o zonă identitară din care ne putem reveni greu. Guvernarea înseamnă pentru el legătura clientelară între centru și vătafii de voturi din local. Se mai pot adaugă motive dar pentru mine sunt de ajuns. E un om ultra-pragmatic care se aliază cu oricine și spune orice pentru a păstra puterea.

Merg la vot cu greață știind că viitorul  președinte al României, oricare ar fi el, a cheltuit deja în campanie zeci de milioane de euro care trebuie recuperați de la noi din buzunare.

Am ieșit în stradă împotriva  guvernării de „dreapta” (2012) dar și celei de „stânga” (2013). De ieșit în stradă trebuie să o facem oricum. Alegerile sunt importante dar lupta e în alta parte. Până când va fi o lupta reală și în alegeri, cu toate opțiunile de care avem nevoie, va mai dura.

Klaus Iohannis. Fără speranța că se va schimba ceva fundamental dacă va câștiga dar considerând că e o soluție mai bună. Nu pentru rezolvarea problemelor societății ci pentru echilibrarea regimului politic. Atât.

www.claudiucraciun.ro

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

33 comments
 • 1

  OK, deci dupa atat tam-tam ca toti sunt la fel si ca nu votezi la europarlamentare acum votezi cu PDL si Partidul Popular si te-ai mai obosit sa cauti si ceva moral in faza asta. Ridicol!

 • 2

  @Claudiu Crăciun

  “Merg la vot cu greață “

  E usor de anihilat:
  o felie de limes sau banala lamaie.
  Mai e si un medicament bun din plante (“emetin forte”).
  Astea impreuna iau greata in 15-20 min.

  O refacere rapida si buna,
  Cum s-ar spune in IT -> un refresh.

  Altfel,
  sinteza dumneavoastra e foarte corecta ( de la mizeriile goldiste si batuta pungesteana pana la firea si caracterul personajelor politice).

  Si ar mai fi vorba de reguli, de principii.

  Scria Alin Fumurescu aici pe blog vox:
  “Iohannis asteapta sa i se spuna regulile dezbaterii si le urmeaza cu sfintenie, nu se grabeste sa raspunda si nu intelege de ce nimeni altcineva nu respecta cronomterul. De ce lucrurile nu merg, si la o dezbatere de o asemnea anvergura, ca ceasul…”

  E foarte bine si corect sa se scrie despre importanta
  regulilor, principiilor
  (Si nici nu trebuie sa-i (re)citim pentru asta pe Aristotel, Descartes, Kant sau van Inwagen )

  Asi zice si altceva, ceva total diferit:
  as zice si ceva mai simplu si in acelasi timp mult mai greu cuantificabil sau chiar perceptibil:

  ati vazut ce hau de negreala are Victor Viorel in spatele ochilor?
  Mai ales cand il face pe altul:
  robot, holograma si mai ales lucru (‘Ding’, ‘object’ etc).

  Parca Iohannis are o privire mult mai limpede si ‘altfel de ochi’.

  DespreInsi
  2014-11-12 16:24:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Adica inca o data, ne amagim ca e democratie in Romania, votand “raul cel mai mic” sau pe unul din ei, ca sa nu iasa celalalt. Si avem pretentia ca nu ne-am intors in timp.

  Nu vad rostul unui astfel de vot. Urci sacii in caruta cuiva ca sa-l penalizezi pe celalalt. Asta nu e democratie, e un rahat in care poti sa-ti bagi mainile sau poti sa nu.

  Cris
  2014-11-12 16:37:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Trebuie să pornim de la întrebarea: Ce este de fapt un peședinte? Nu trebuie să fie un “jucător”, nici tobă de carte, să țină minte cifre, statistici (are consilieri). El, în primul rând reprezintă țara. Dacă mă gândesc, cum ar fi primit la Berlin, sau la Casa Albă viitorul președinte, atunci cred, că Ponta ar fi mai bine decât Băsescu, iar Iohannis mai bine decât Ponta.

 • 5

  @Flo:

  Niciodata n-o sa-i poti multumi pe toti. Daca esti radical si spui adevarul, ca “toate partidele sunt aceeasi mizerie”, esti acuzat ca prin neparticipare faci jocul cuiva. Daca incerci sa fii moderat (si foarte realist!) si alegi raul cel mai mic, asa cum toata lumea e fortata sa faca acum, daca nu vrea sa isi bage capul in nisip, atunci esti partizanul murdar al cuiva, caruia incerci sa-i gasesti circumstante atenuante.

  Carcotasi de genul asta care nu sunt multumiti, indiferent ce faci sau spui, nu fac decat sa slabeasca, cu sau fara intentie, pozitia si imaginea oamenilor care vor sa ramana activi si onesti, si sa schimbe ceva in Romania.

  Dragos
  2014-11-12 16:46:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  asa fratilor mai iesiti unii din voi la vot,nu descurajati .Nu de alta dar ca sa mai reduceti din scor.Sa nu fie iar ca la referendum.
  Ca de schimbat se va schimba ceva romania nu va mai avea un presedinte INTERLOP.
  In rest faceti-va curaj ca ponta are grija ca pe unde-l prinde pe acolo-l frige pe papleaca al neamului.
  hihihihihihi

 • 7

  Foarte inteligent. Acum iti va fi cu adevarat usor sa negi ca ai un mic aranjament cu PDL. Hahaha!

  Travelescu
  2014-11-12 16:53:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @Cris: pai daca nu te multumesc candidatii si votul negativ, de ce nu te implici chiar dumneata in politica si sa candidezi la alegerile prezidentiale? se pare ca alti candidati mai buni nu avem, de unde vrei sa apara? astia suntem, pe astia ii avem

  anarchytect
  2014-11-12 16:55:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  In primul tur mi l-am anulat, in turul doi as fi putut face la fel. Aveam constiinta linistita. Dar pana la urma e vorba de a alege intre doua optiuni pe care ti le-a pus in fata societatea. E o competitie urata pentru a alege un singur om pentru a reprezenta natiunea. Asa ca aleg, cu toate rezervele de rigoare.

 • 10

  Trăim din nou decenii de împliniri măreţe,
  Un sfert de veac se duse. Cu amintiri răzleţe,
  Apoteotic vine şi marele final:
  Ce dor ne apucase de vechiul Cincinal !

  Cârlanu’ ne promite un trai plin de huzur,
  Deşi precum se vede, Românu-i rupt în cur.
  Un tremur mă cuprinde, strivit de amintiri,
  Vom fi uniţi de-acuma: în cuget şi-n simţiri !

  Iar cel nehotărâtu’, vă amintiţi de Crin,
  Doarme somnul naţiunii, în zilele ce vin.
  De-atâta luptă “dreaptă” cred că a obosit,
  S-a-ntins un pic săracu’, şi-apoi a aţipit …

  Se răsuceşte-acuma Coposu în mormânt:
  Emil, cu a lui barbă, cel de “Sistem” înfrânt,
  Cu vocea-i tremurândă şi-un pic piţigăiată
  Se gudură la Ponta, precum o curcă beată.

  Să-nfierăm pe-aceia care-au plecat din ţară,
  Spre-o viaţă mai decentă, să le strigăm: AFARĂ !
  Sunt trădători cu toţii, să le închidem gura,
  Ca să nu mai voteze. Trăiască Dictatura !

  M-am săturat de muncă, iubit Conducător,
  Umil, întind azi mâna şi îţi cer ajutor:
  Să-mi pregăteşti şi mie, un loc călduţ la Stat,
  Căci vreau să-mi schimb statutul, să devin … asistat.

  Deşteaptă-te Române ?! Degeaba cântă-un imn,
  Când văd cum “vorbitoare” împroaşcă cu venin,
  Şi-asmut toţi lătraţeii, de casă, de moguli,
  Întunecând gândirea mulţimii de creduli.

  Ce-i trebuie naţiunii, un neamţ, un gospodar ?!
  La spiritul balcanic, mai bun e-un potlogar.
  Căci va veni şi clipa cum el a zis, sinistru,
  Că “scapă cine poate”… de el, ca prim-ministru.

  Şi dacă se alege, că-l votează şi morţii,
  Săraca Ţărişoară, e iar în voia sorţii.
  Cu steguleţe roşii vom defila de zor,
  Cu ode preaslăvi-vom Micuţul Dictator !

  Cetateanul turmentat
  2014-11-12 16:56:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Sunt toti la fel, asta spun in articol. Dar chiar si asa e un principiu sanatos sa ii schimbi de cate ori ai ocazia.

 • 12

  @Claudiu Crăciun

  Care e tara care va place? Cu ce ‘oameni politici’?

  DespreInsi
  2014-11-12 17:02:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  Claudiu, prin această poziție ești pe aceiași lungime de undă cu mulți dintre cei care am ieșit în stradă mai ales toamna trecută.
  Majoritatea celor care NU anulăm votul, ca alți activiști (pe care nu-i înțeleg) votăm de fapt anti-ponta…
  E firesc și motivele tale sunt ale multora…
  Să sperăm că rezolvăm ceva…

  cristi
  2014-11-12 17:38:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Distribui o scrisoare de la …, către cel mai bun candidat
  Diana Sackwitz Cu infinit respect va scrie o romanca din Diaspora!
  D l Iohannis, cand am ajuns acum 8 ani in Germania, mi se parea ciudat ca nemtii nu vorbesc tare, nu deranjeaza vecinii, la tv nu apar politicienii sa -si arunce mizerii, pe strada e curatenie si lista e lunga.. Am avut impresia ca -s ei defecti – nu eu venita dintre -o societate bolnava! Imi placea ce vedem doar ca mi a fost necesar ceva timp sa ma integrez! Exact asta se-ntampla si cu poporul roman: isi doreste un adevarat Om in fruntea statului dar…habar n are cum ar trebui sa fie! Le pareti ciudat de linistit! Ciudat de elegant! Am trait in circ de prea mult timp, ca sa mai putem intelege valoarea unei piese de teatru!!
  Eu, duminica, voi sta din nou ore intregi in fata Consulatului si va voi da votul meu de incredere!
  Lg aus Hamburg

  gina
  2014-11-12 18:07:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Eu m-am hotarat! Intrucat sunt pus sa aleg intre doua chinezarii ieftine, pe care in mod normal nu as da banii, voi pune stampila pe ambii candidati!

  E mai corect asa! In primul rand fatza de mine.

  Cris
  2014-11-12 19:30:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Dan Diaconescu a fost sansa voastra ,dar voi scortosi si increzuti , l- ati flegmat . Ion Ratiu a avut incredere in el , voi filzifonii , cu flegma .La 25 ani conducea gazeta Jurnalul National , voi cu flegma .A luptat cu sistemul cand i -au inchis tv , voi cu flegma . Nopti intregi va dat posibilitatea sa dezbateti fracturarea tarii de catre ticalosi , voi cu flegma . Acum toti doctii , semidoctii faceti analize literare virtuale si plangeti in pumni precum copii.Acum 10 ani l-ati pus pe marinar care a umilit Poporul , acum din nou vad ca asa zisa Societate civila a sinecuristilor , influenteaza tinerii naivi cum erati voi acum 10 ani .Cum sa mai voteze hoardele astea de tradatori asa cum ii descrii foarte bine si minutios in articol .A venit momentul izgonirii lor , de ce dezamagiti din nou ? Dan Diaconescu o sa -ti spuna o poveste de viata minunata , petrecuta de el alaturi de marele Ion Ratiu .,Faptul ca viata n -are nici un sens e un motiv satraiesti , singurul de altfel ” zicea Cioran , deci ce pierzi D – le Profesor

  Victoria
  2014-11-12 19:32:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Claudiu Craciun, (in caz ca citesti)

  Cred ca e mai mult decat clar, ca in turul 2, va castiga ticalosul de Victor Ponta, indiferent de ce se va mai intampla in cele 3 zile ramase pana la vot.

  Acest individ, impreuna cu gasca pe care o conduce, este in stare de absolut orice ilegalitate si abuz la adresa democratiei, a societatii civile si a cetatenilor acestei tari in general. In acest context cred ca trebuie re-configurata o miscare de strada care sa aiba un raspuns deosebit de rapid la orice fel de abuz, in zona in care Ponta si gasca lui au deja un precedent (stii foarte bine despre ce vorbesc). Se prefigureaza un abuz de putere care il va depasi ca amploare pe cel al lui Basescu.

  Cris
  2014-11-12 20:37:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Copiii nu pot fi mintiti si nu numai de catre parinti. chiar si cand mintea lor nu cuprinde dimensiunea faptelor, sufletul lor stie ce e bine si ce e rau, unde e lumina si unde e intuneric. Si da, Roby este o fetita inteligenta, va puteti da seama din afirmatia: pana si animalele te iubesc pe tine. asa este, nici animalele nu pot fi mintite! rusine celor care suspecteaza ca un parinte normal ar fi de acord sa murdareasca cu ceva, orice, spiritul copilului sau! sa cresti mare, fetita scumpa si sa gasesti fortele si caile sa iti indeplinesti visele. noi speram sa iti aducem un mediu cat mai bun in care sa se petreaca asta, sa nu fie nevoie sa iti cauti norocul altundeva decat ACASA, in tara ta, pe care o vrem cat mai curata si mai frumoasa. https://www.facebook.com/video.php?v=800811523315999

  Gala CT
  2014-11-12 20:57:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  Dl. Craciun, spuneti ca nu sunteti reprezentat? Pai nu e normal? Logic, chiar. Din moment ce turul 2 al alegerilor prezidentiale, alegeri care reprezinta singura ocazie cu care toti electorii unei tari se exprima asupra unei singure persoane, nu e normal ca ceea ce rezulta sa reprezinte cele mai mari procente din populatia tarii? Daca nu va simtiti reprezentat, asta este pentru ca nu va identificati cu majoritatea populatiei tarii. Deci nu trebuie sa va ingrijorati! Sunteti sanatos si e firesc sa simtiti asa! (Dupa cum suna replica finala din Balanta: Daca e normal, il omor cu mana mea!”)
  Problema este: cu cine se identifica poporul romam in totalitatea lui? Cu un jmecher oltean, cu gura mare si cu dorinta de a se impauna cu titluri pentru care sa nu munceasca nici un minut? (suna cunoscut pentru ultimii 50 de ani, in care am facut si eu umbra pamantului) sau cu un sas, exponent al gruparii etnice, despre care romanii spuneau nu cu mult timp in urma, ca atunci esti gospodar, când reusesti sa-ti tii macar casa in ordine “ca la neamt in pivnita”!
  Mi-as dori sa fie varianta a doua … Dar… pe de alta parte, inteleg si de ce regatul e “rosu” si doar Transilvania stie cum e “la neamt in pivnita”!

  Cristian
  2014-11-12 21:29:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  Romanii au inteles ca sasul polituc este Marioneta lui Basescu . Toti meditatorii din spatele sau sunt s l u g o i i lui Basescu .

  l o g i c a
  2014-11-12 22:29:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Problema romanilor este ca sunt ancorati in trecut. Merg la vot ca oile, asa cum o faceau si acum 10 ani. Se uita ca maimutzele la TV desi stiu ca aud numai minciuni si merg sa dea cu stampila intr-un moment in care democratia damboviteana a derapat atat de rau incat trebuie iesit in strada cu furci si topoare.

  Cris
  2014-11-12 22:36:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  Claudiu, ai votat in turul doi cu Geoana in 2009?
  Erau aceleasi conditii cu Basescu avand totul in mana.
  Am impresia ca nu. Deci ce concluzie sa tragem? Ca e doar o scuza ieftina?

 • 23

  cum, Claudiu, nu esti patriot?
  Nu votezi ortodox?
  Nu vrei sa ne conduca un rrroman de-al nostru?
  Nu asculti de primitivul de Negoita Sector 3, care se arata ingrijorat ca, la o adica (la o belea), neamtul se poate retrage in mansarda parintilor germani, lasindu-ne in salamul nostru Cristim (fara soia, dar la fel de prost)?
  Nu-ti place Dragnea, care nu vede nimic problematic in implicarea sinistrei BOR in alegeri?
  Nu-ti place gaita Vranceanu-Firea, spaima familiilor fara copii?
  Nu votezi unificatorul Mihai Viteazul, fost Nicolae Titulescu?

  Una peste alta, nu simti ortodox romaneste, gen?

  gaster
  2014-11-13 03:50:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  Cum, Claudiu, nu votezi “acolo esteeee taaaa-rrrrraaaa meaaaaa / si neamul meuuuu ceeeel rrrrromaneeeesc”?

  Nu votezi unificatorul tuturor Vadimilor si Dandiaconestilor?

  Nu vibrezi nici macar la iconita Arsenie Boca, mai, Claudiu?

  ce naiba ai, te-au cumparat si pe tine?

  gaster
  2014-11-13 03:54:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  Orice om normal la cap, care deschide bine ochii la ce se intampla in jurul lui, intelege foarte bine ca momentul “pacalelii cu stampila” a trecut si ca trebuie gasit un alt mijloc de manifestare democratica, mai eficient, astfel incat democratia sa fie si in plan practic si nu doar in cel propagandistic.

  Asa ca, a vota cu unul, ca sa mai diminuam din procentul celuilalt… mi se pare o tampenie. Nu rezolvam absolut nimic. Ba mai si devenim co-autori la crima.

  Cris
  2014-11-13 18:17:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  In ciuda faptului ca democratia din Romania este una falsa (un partid a facut niste pomeni din bani publici, iar poporul s-a ingramadit sa dea cu stampila) sunt tot mai multi oameni cu inteligenta care traiesc intr-o lume a lor, in care cred in mecanismele democratice si se incapataneaza sa voteze, chiar daca e clar ca o fac doar ca sa se afle in treaba.

  A te apuca sa dai cu stampila, inseamna sa perpetuezi o iluzie in care traiesti – iluzia ca votul tau chiar conteaza si ca poate contrabalansa voturile celor multi care au fost mituiti sa voteze in sens opus.

  Cris
  2014-11-13 20:24:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  RUSINE! UN PLÄVAN AROGANT SI INCET LA MINTE.

  victoria dirvaru
  2014-11-14 12:11:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  Excelenta perceptia lui Claudiu Craciun. Subscriu fara rezerve !

  albert keller
  2014-11-21 05:45:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  tot vă place Braşovul tomana cendosariat la Foto 0 Poza aia cu Braşovul tomana te2rziu, ar trebui să ştiţi ce2teva chestii. A fost făcută de Claudiu Păduroiu een iarna anului

 • 30

  As informações iria mostrar o nome completo, pertencentes a pessoa detida, bem como sua data de nascimento e local de origem.Uma bainha, rotulada o labium, está retraída em relação as pernas, depois que o inseto não está se alimentando.O labium é composta por quatro estiletes de agulha usadas na alimentação.Tendo dito isso, quando você está olhando para os serviços, é fundamental para selecionar a companhia certa.Muitas das vezes, a instalação de óptica de fibra solúvel pode ser feita através das empresas que se especializaram em todo fornecendo IP sistemas de Lima – Peru.Outro objetivo, que você pode optar por atirar poderia ser competir em uma corrida que sabe onde você sempre quis visitar.A ilha do Caribe sobre Barbados acarreta uma meia-maratona anual.Esta máquina de lavar secadora fez meu bem ser melhor! Inicialmente, é um tamanho incrível.É maior do que inúmeros produtos de limpeza portátil, antecedentes criminais fazer uma carga real para a lavanderia.A hérnia pode ser a saliência associada com qualquer estrutura, normalmente do intestino real, através de um ponto fraco no interior das paredes abdominais.Os mecanismos de lesão mais freqüente tendem a ser repetitivo formação com atividades, atividades este aumento dificuldade intra-abdominal (como quando musculação) ou, talvez, um duro golpe para os inferior do abdômen como o impacto com guidão de uma bicicleta).Esta massagem shiatsu revolucionária cadeira oferece os primeiros 3 funções de massagem terapêutica dimensionais.O seu próprio pescoço, bem como ombros vai se sentir realmente aliviado.Seu plano depende de sua situação precisa.Por exemplo, se você criar um plano com a finalidade de uso interno (não no que diz respeito ao envio liberado para instituições financeiras ou investidores), talvez você não precisa incluir todos os detalhes pano de fundo que você conhece.Não há qualquer garantia de que os objectivos de investimento será alcançado ou simplesmente que praticamente qualquer investimento particular será rentável.O desempenho passado não é garantia de resultados futuros.
  óculos ray ban barato

 • 31

  I’m shocked that I found this info so easily.

 • 32

  让一让我 爱你有请假的自由,康美直销

 • 33

  Really informative blog article.Thanks Again. Will read on…

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Facebook
Lector universitar dr
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!