RSS Feed

Iohannis la Trump. O vorbă cu USR

vezi toate articolele de
05 Jun 2017 la 11:12 comenteaza acum 956 vizualizari.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 4-9 iunie a.c. o vizită în Statele Unite ale Americii.. Elementul central al acestei vizite este constituit de întrevederea oficială a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, în data de 9 iunie a.c”, anunţa un comunicat al Preşedinţiei, care preciza că întrevederea „va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare şi extindere a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia.

Extraordinară victorie, s-au întins antenele diplomatice și președintele nostru reușește în sfârșit să meargă acasă la un președinte american. Restul nu mai conteză, cine e președintele ăla, în ce moment te întâlnești cu el, cum sunt ceilalți lideri de prin UE față de el, important e că am reușit. Pentru că e ”strategic”. Pentru cei cu idei puține importantă e întâlnirea cu unul cât de cât cunoscut, și vor cheltui oricât pentru ea, pentru legitimarea supremă. Restul nu mai contează. Mă gândesc cu emoții pentru bănuțul public ce-o fi însemnând și eventuala aprofundare a parteneriatului strategic.

Sigur, până la Iohannis, Dragnea a reușit să fie și mai penibil, să viseze cum oprea Trump puțin pe la un șpriț pe aici, asta după ce l-a deranjat cu Grindeanu la un șpriț postelectoral cu o celebră mână întinsă peste masă. Dacă asta e competiția între principalii noștri lideri, țineți-vă bine.

Sigur se va declanașa și batalionul analitic plătit pe bani publici sau pe bani publico-secreți care va flanca utilitatea strategică extraordinară. Românul simplu se va fi întrebând: o fi strategic să vrei să aprofundezi relații oricum strânse cu o putere față de care UE încearcă să câștige ceva autonomie?

A devenit regulă du-te-vino-ul oportunist în care se aleargă după poze mișto și apoi aici, în România, se apelează la două variante de ipocrizie: fie o dăm pe aia cu străinii și nu ne spun ei ce să facem sau, cum e cazul versiunii antiPSD, ne întoarcem aici și spunem că nu facem destul ca să ne ridicăm la pretențiile preabunilor parteneri.

Deci da, o întâlnire organizată cu mult freamăt după care ne vom alege cu o poză. În spatele pozei însă stau detașamente de umflători în pene care cumpără selfieuri cu rachete.

USR

Chiar nu mă interesează revelațiile târzii ale filozofilor de facebook despre USR. Despre un nucleu dur neocon se știa. Despre nucleul dur neocon a ceea ce se cheamă tehnocrație europeană se știa. Pentru că e neoliberalism livrat postcriză în forță, este rezultatul politicii de încurajare a alunecării cât mai spre dreapta din partea Partidului Popular European. De aia nu vă mirați de cum patinează Cioloș-Ghinea.Ei au patinat fix pe făgașul descris de cel mai puternic partid, cel conservator, în ultimii 10 ani. Austeri economic cu baza și maeștri în bailout din bani publici, dar cu înțelegere pentru apucături ultraconservatoare, că doar nebunii ăștia îi pot ține ocupați pe stângiști.

E de mirare că chestiunea gay l-a destabilizat pe Nicușor Dan de la șefia USR când e clar că ar fi avut destulă susținere în partid ca să rămână pe poziții. Dar măcar vedem la lucru ipocrizia la maximum din partea celor care rămân și cărora oricum le-a trebuit ceva timp să li se bată obrazul deja ani de zile să ia o poziție măcar în chestii banale dacă tot te dai oleacă progresist. Să mai spunem că drepturile LGBT au de suferit și din toată clovneria useristă. Coalițiile pt familie și alte alianțe din subteranele puterii bisericesc-politice jubilează probabil.

Însă USR a fost întâi USB. Ce a făcut USB în București unde a luat 20 %? Nimic, a băgat prin consilii o ciurdă de incompetenți  sau de interesați plus vreo doi de ăia cu ochii mari visători. Dacă nici cu 20% nu poți să livrezi măcar date clare despre problemele Bucureștiului, să spui unde-s punctele de bătaie, păi se cheamă că ești un antisistem de toată jena.

”Antisistemul” la nivel național a fost și mai jenant. Foarte jenanți sunt și unii care se pretind de stânga prin USR pe care i-a și folosit Ghinea acum ca să îi pună piedică lui Nicușor pentru preamărirea viitorului Macron, Cioloș.

Un partid conservă pentru tot soiul de veleitari de tip nou – mai ales dacă ai chef să cotrobăi prin consiliile de sector sau general în București, revii cu picioarele pe pământ. România aleasă și educată e bine înfiptă în afaceri în apărat retrocedări, terenuri, ”afaceri urbane”.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!