RSS Feed

Isărescu: statul de drept trebuie să susţină abuzul pentru echilibrul macro

vezi toate articolele de
06 Aug 2013 la 11:21 43 comentarii 1351 vizualizari.

Vă traduc eu liber şi precis ce tot spun FMI, guvern, preşedinţie şi ce a mai spus o dată ieri Isărescu:

Isarescu s-a mai referit si la controversatul subiect al clauzelor abuzive, reluand teoria apararii deponentilor si nu pe cei ai bancilor, cum ar putea fi interpretata pozitia Bancii de emisiune. “Nu sunt de acord cu ideea ca bancherii au castigat prin faptul ca in noul acord cu FMI s-a decis ca procesele contra clauzelor abuzive din contractele de credit vor putea ajunge la instanta suprema, iar deciziile nu se vor aplica retroactiv. Au castigat depunatorii. Daca s-ar fi aplicat aceasta lege, nu stiu cat ar castiga debitorii si cat ar castiga de fapt avocatii lor. In realitate, de castigat va castiga stabilitatea tarii, stabilitate de care avem cu totii nevoie”, a spus Isarescu.

“Statul de drept” trebuie să susţină echilibrul economic prin susţinerea unui abuz, prin “pilirea” legilor pînă li se tocesc dinţii. Asta a spus de fapt Isărescu. Punerea în balans a creditaţilor şi a depunătorilor e un fals propagandistic. (Pentru asta ar fi trebuit ca BNR să şi facă ceva pentru creditaţi – n-a făcut absolut nimic). Cum am mai spus, pe lîngă împrumuturile date statului, sistemul bancar a beneficiat şi de alte soiuri de bail-out-uri de tip estic. Cu comisioanele abuzive am făcut practic plăţi către susţinerea profitului unora (şi nu a fost vorba de deponenţii de pe aici), fără ca măcar să avem şansa să spunem că am făcut un bail-out în toată puterea cuvîntului…

P.S. Mi s-a părut inspirată declaraţia Elenei Udrea, de susţinere pentru Corina Creţu. Creţu a fost călcată în picioare “bărbăteşte” de presa de pe mapamond după ce un hacker a dat un schimb de mailuri în care părea că vorbeşte singură (pentru că Powell îşi ştersese mesajele la timp).

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!