RSS Feed

Justiţie necruţătoare. Fisc necruţător

vezi toate articolele de
16 Aug 2017 la 14:48 12 comentarii 863 vizualizari.

Deja se îngroaşă păturile fugiţilor plini de bani din faţa justiţiei. Unii scapă şi cu banii, şi cu libertatea cu evidentă complicitate a forţelor de supraveghere din România.

De aia îţi sar în ochi astfel de ştiri, despre un fioros terorist adolescent, Luigi din Craiova, sfărâmat fără milă de SRI-DIICOT, care cere acum clemenţă ca să-şi termine măcar liceul. Au fost implicate trei “cârtiţe” Diicot în monitorizarea radicalizării lui Luigi (un material bun aici despre forţele desfăşurate). A fost ţinut în arest luni de zile, condamnat în primă instanţă la peste 3 ani:

În fața judecătorilor de la Instanța supremă, tânărul a declarat că regretă faptele pentru care a fost trimis în judecată și dorește să se reintegreze în societate.

El a fost susținut de avocatul său, care a spus că, între timp, Boicea a conștientizat gravitatea faptelor de care este acuzat și nu mai există riscul ca el să recidiveze, adăugând că este necesar ca tânărul să fie plasat în arest la domiciliu, întrucât dorește să-și reia studiile liceale.

Avem deci un adolescent zăpăcit de propagandă online şi apoi înşfăcat de echipe straşnice luptătoare cu terorismul din România. Apoi, călcat zdravăn pe gât de justiţie pentru că a distribuit clipuri ISIS şi pentru că mărturisea acoperiţilor că visa să meargă în Siria din motive aiuritoare: “în Siria nu moare nimeni de foame, că au venit asigurat și educația este asigurată de stat.”, îi spunea adolescentul visător cârtiţei, conform motivării. Iar acum procurorii atacă ferm intenţia teroristului de a lua măcar domiciliul forţat să apuce să înveţe pentru BAC. Zdrobiţi inamicul fără milă.

Fisc necruţător

Pe scurt, grosul îl plătesc salariaţii, cei mai mulţi cu venituri sub 3000 de lei. Fiscul e necruţător, se aruncă declarativ la mari contributori şi apoi mai belesc câte un detaşament de mici întreprinzători. Uite aşa ai o clasă de mijloc precară care urăşte şi statul, şi sărăcimea care i-ar lua caimacul (atâta o duce capul să intepreteze vămile plătite de fapt covârşitor unor privaţi monopolişti sau superputernici pe piaţă). Încăierare în precaritate, well done. Nişte date noi de la INS:

Impozitele asupra veniturilor, contribuțiile la bugetele de asigurări sociale, cotizațiile și alte impozite și taxe au deținut, în 2016, o pondere de 20,3% din cheltuielile totale ale unei gospodării, ridicându-se, în medie, la suma de 513 lei/lună, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS) transmisă la solicitarea AGERPRES.

Tot în anul 2015, ponderea taxelor și impozitelor era de 19% din cheltuielile totale, iar suma se ridica la 446,1 lei/gospodărie.

Au fost şi măriri de salarii minime sau de bugetari, dar a crescut presiunea fiscală tot pe bază. Între timp, au mai dispărut taxe pe stâlp, au mai scăzut TVA, impozite, sarcini la angajator. Parfum pentru marile companii.

Au crescut rentele pentru dregători diverşi şi pensiile speciale.

Iar acum scot complet impozitul pe dividende, iar asta după ce au existat în sfârşit încasări serioase din acest tip de impozit.

Sta-v-ar social-democraţia-n gât.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

12 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!