RSS Feed

La dispoziţia dumneavoastră

vezi toate articolele de
19 Apr 2010 la 11:25 21 comentarii 653 vizualizari.

Citesc o ştire pe site la The Guardian. Subiectul? La ordinea zilei – haosul şi deruta din aeroporturi. Şi încă ceva: OAMENII!

“We need to get people home”

E vorba de oamenii, care într-un fel sau altul trebuie informaţi şi ajutaţi să ajungă acasă. Vă vine poate greu să credeţi, dar pe-afară autorităţile (în diverse forme şi formule) îşi ocrotesc cetăţenii. Ştirea ne-arată clar că e şi-o chestiune de PR, ca în situaţii de forţă majoră, statul să-şi arate şi mâna cu care sprijină, nu doar braţul colector. Pe-aici şi presa vorbeşte de câte un ministru, folosind apelativul “Lord”, titlu care obligă la prestanţa.

Stăteam şi mă întrebăm dacă în România e cu putinţă să simţim că avem pe cine să ne bazăm. Să trăim cu impresia că cineva e totuşi, în caz de urgenţă, la dispoziţia noastră. Că s-a depăşit stadiul de lăcomie, apetitul pentru combinaţii şi s-a trecut la preocuparea pentru binele celor ce formează şi susţin comunitatea.

Răspunsul e-n ştirile de la noi. Nimeni nu e Lord sau Sir! Reflexul şi cutuma de a fi aproape de cetăţeni, la dispoziţia lor adică, abia îl deprindem. Şi dacă, aşa cum spuneţi, ziaristul/televizorul nu-l mai credeţi, mergeţi în aeroporturi.

Să ne înţelegem, n-am scris un text de ocară şi nici n-am de gând să dramatizez. Văd şi ştiu că sunt şi aici încercări timide. Suplimentăm nişte garnituri de tren, înfiinţam un tel verde şi un comitet de urgenţă, cât să prindem două-trei jurnale de ştiri. Suficienţa şi poate chiar ineficienţa acestor gesturi işi au explicaţia în felul nostru de a fi. Sunt ani buni de când, noi toţi ne micşorăm pretenţiile, acceptând şi alimentând relaţia uşor complice, stat-cetăţean, cu greşeli de ambele părţi.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
La cei 28 de ani, pe care vremelnic ii am in posesie, imi place sa cred ca in presa e inca magie. Magia comunicarii! Magia cuvintelor, a lucrurilor scrise, vazute, intamplate! Si cata vreme voi spune “buna dimineata!” ascultatorilor de la Radio Guerrilla trebuie sa cred in ea, in forta unor cuvinte aruncate in aer tocmai pentru a fi prinse si chiar imbratisate.
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!