RSS Feed

Măgari ofticoşi

vezi toate articolele de
02 Feb 2012 la 15:19 un comentariu 830 vizualizari.

În ultimele zile, temperaturile din România au scăzut sub nivelul celor din Siberia. În afară de ger, au avut loc şi alte fenomene meteorologice extreme. Cu toate acestea, nu s-a luat măsura închiderii şcolilor, deşi expunerea la temperaturi atît de scăzute creşte mult riscul îmbolnăvirii copiilor, iar menţinerea lor în colectivitate sporeşte propagarea infecţiilor respiratorii.

Responsabilii din educaţie nu par însă să se gîndească măcar la posibilitatea de a închide şcolile atunci cînd se produc fenomene extreme. Dacă ar fi întrebaţi de ce, ar răspunde, probabil, că trebuie parcursă programa şcolară. Reamintesc că, în prezent, mai mult de jumătate dintre elevii de liceu sînt analfabeţi funcţionali, aşa încît utilitatea şcolii, în general, e cel puţin îndoielnică. Iar parcurgerea programei este, în cele mai multe cazuri, doar una dintre formele fără fond din care e alcătuită, aproape integral, lumea românească de azi.

Dar nu numai educatorii din învăţămînt par dezinteresaţi de copiii plimbaţi prin ger, ninsoare, viscol şi ţinuţi  în săli de clasă insuficient încălzite, ci şi educatorii tv, critici de profesie care nu demult înfierau faptul că examinarea la bacalaureat a fost corectă, aşa încît nu au promovat decît jumătate dintre absolvenţi.

E drept că trebuie să fii cît de cît filosof pentru a-ţi da seama că un măgar sănătos e de preferat unui filosof ofticos. Dar pentru a realiza că un măgar sănătos e preferabil unui măgar ofticos e suficient să fii sănătos, aşa cum educatorii noştri nu par a fi…

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

1 comment

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!