RSS Feed

Mai scandalos decît cazul Nymphomaniac 2: ÎNCHIDEREA TARAF TV

vezi toate articolele de
31 Jan 2014 la 11:07 28 comentarii 3554 vizualizari.

Intervin şi eu, după Adi Schiop – care zicea că “deştepţii” se sparg în figuri cu Nimphomaniac în timp ce distracţiile sărăcimii sînt tăiate din program -  şi după Ciprian Şiulea (articolul de ieri), să spun că închiderea Taraf TV e abuzivă şi cu tentă şovină. Motivele  de neprelungire a licenţei sînt motive de neprelungire pentru cel puţin jumătate din televiziunile româneşti.

Logica infailibilă a deştepţilor care aşează legea pentru ei, aşadar. O penetrare artistică a lui Lars e mult mai presus decît scuturări de buci pe un post de manele. Apoi, scuturările de buci de pe aproape toate posturile TV româneşti sînt şi ele de diverse calităţi cu bugete diverse în spate. Apoi, poate la Taraf a contat şi acţionariatul lui Prigoană şi o oarecare colorare politică. Deci se poate ca o parte a CNA-ului să fi votat pur şi simplu antibăsist, aşa cum o fac tot timpul.

Cu CNA e însă şi mai adîncă problema, nu e pudibonderie, e calcul. În ultimul deceniu au încurajat transferul de tabloid în ore de maximă audienţă. După-amiaza, timp de vreo 3-4 ore, are loc orgia cotidiană a posturilor TV. OTV-ul a fost închis legal – a călcat în picioare tot ce se putea. De ce nu au fost aspru amendate sau închise programe care au făcut exact ce a făcut OTV?

Aşadar, practic a fost devalizată o televiziune de toate vedetele, subiectele lucrative şi au fost mutate la televiziuni unde puteau liniştiţi Procter & Gamble, Kraft Foods, Orange şi Vodafone să-şi verse reclama. Cam aşa se întîmplă şi cu Taraf şi în general cu manelele. Lăsaţi-ne maneliştii nouă, deştepţilor pămîntului, să vindem reclamă la detergent cu ei. Dar distrugeţi-le mediul: Taraf, de exemplu. Maneliştii nu sînt cenzuraţi, e ceva mai rău: sînt doar forţaţi să cînte la masa care trebuie, pe audienţe mai mari şi în rame prestabilite, în formatul “ţigăneală”.

Inutil de spus că sexismul, semi-pronografia sînt regulă în toate genurile, de la pop la hiphop găsim scuturare de fese continuă. De aceea decizia CNA este de fapt una dubioasă rău: îi putem opri e TARAF pentru că datul din buci pe manele e mai pervers decît datul din buci în general. Minorele provocatoare din showbizul mainstrem sînt mai ok decît cîntăreţii minori manelişti.

Mai multe piese au fost interzise pe mai multe posturi (vezi aici), deci nu e doar cu Taraf, e un atac la un gen muzical extrem de popular. Ne putem juca de-a cenzorii liniştiţi cu plăcerile poporului, că nu-l doare. În mod normal, nu doar că astfel de reguli ar trebui să fie valabile pentru toţi -  uite aşa ajungi să aperi drepturi egale pentru sexişti pentru că, dacă închizi ochii, tolerezi abordarea  rasistă pe deasupra -, dar maneliştii ar trebui să clameze dreptul de a exista în topurile muzicale, inclusiv cele ale postului public. Un gen atît de popular nu poate fi ţinut la nesfîrşit în capsule speciale ca să poată elita românească să respire liniştită.

Redau replicile de la CNA, de pe pagina de media. Ipocrizia argumentelor e evidentă. Cea mai aberantă e aia cu refugiul în “lăutărescă clasică”, veşnicul refugiu al snobilor care vor să se dea toleranţi.

Rareș Garduș:

 • În legătură cu producția proprie, multe dintre videoclipuri sunt producția noastră. Vă pot pune la dispoziție o listă de videoclipuri produse la noi. Facă socotim strict emisiunile de top, dintr-o oră înseamnă vreo 10% producție proprie.
 • În materie de videoclipuri, de fiecare dată când vine un clip, noi îl verificăm. Nu este permisă nuditate pe post. După cum știți am scos, la cererea CNA, emisiunea fata de la miezul nopții.
 • Taraf TV a închis anul trecut cu o medie anuală de 35.000 de oameni, care reprezintă un post cu o oarecare audiență. Avem un public de circa 2,5 milioane de unici pe zi. Acest canal este distribuit în Germania, Franța, Spania. Din moment ce dânșii nu au avut niciun fel de contestații, chiar nu am simțit că aceste videoclipuri ar deranja.
 • Ne cerem scuze pentru multitudinea de fese pe care le-ați vizionat mai devreme pe ecran și care sunt destinate unui alt spațiu, nu acestui spațiu, sunt destinate unui public anume și nu Consiliului Audiovizualului. Ne cerem scuze pentru fesele respective.

Monica Gubernat, membru CNA – Promovați și maneliști minori, pentru că am văzut o melodie cu un minor înconjurat de fese. Am văzut bine, nu?
Rareș Gărduș – Respectivul minor este mult mai major decât Cleopatra Stratan cu vreo 15 ani și are acordul părinților. (…) Din câte știu eu nu este minor, dar vom verifica.

Radu Călin Cristea - Am citit în strtegia editorială a postului că difuzați muzică lăutărească tradițională și sau contemporană, iar la contemporană adăugați manele. Vi se pare că manelele reprezintă strict latura contemporană a muzicii lăutărească?

Rareș Gărduș – Aceste manele erau difuzate pe Etno TV. Intenția a fost ca Etno TV să difuzeze strict muzică lăutărească. Din nefericire nu prea există producție pentru așa ceva. Nu ai cu ce umple nici măcar o oră pe zi. Existăc câteva tarafuri, toate au mers spre muzica modernă. Din nefericire suntem și noi parte a unui mecanism economic.
Rareș Gărduș -Noi am depus toate eforturile pe care le-a considerat posibile să evităm orice fel de nuditate chiar și nonsexuală. Încercăm să evităm. Din acest moment o să cerem producătorilor să elimine dansul.

Radu Călin Cristea – Nu e dar dans acolo. Acolo sunt foarte multe lucruri. Se mimează la un moment dat o scenă de sex oral.

Rareș Gărduș – Așa ceva nu cred că e posibil la noi pe post. Dacă este așa, o să zboare. Nu cred că e așa ceva posibil la noi pe post.

Radu Călin Cristea – Mai sunt scene de perversiuni, se repetpsunt doamne, domnișoare care merg în patru labe, care sunt legate în lesă.
Rareș Gărduș – Nu am considerat că acele mișcări ar induce perversiuni.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: , , ,


28 comments
 • 1

  Nu mi se pare sovin. Dimpotriva ! Orice masura care stavileste tampirea natiei e binevenita.

  Televiziunile romanesti incearca prin orice modalitate (intruzionand cu nerusinarea sfera privata, labartand orice eveniment pe o saptamina, facand jocuri politice s.a.m.d.) sa obtina cu fonduri minime profituri maxime. De-ar fi dupa merit sau vreun standart toate ar trebui inchise.

  rich guy
  2014-01-31 13:16:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Care televiziuni romanesti ? Sau care banci romanesti ? Care industrie romaneasca ? In fine, care politica romaneasca dupa asasinarea lui Ceasca si a familiei lui ?

  @rici gai
  2014-01-31 13:30:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  @rich guy: ajung la tara,descarc masina…la sfarsit aveam doua pachetele cu ‘fructe de mare’ congelate (‘madlenele’ mele surogat, ma rog);

  pe langa mine trece infoiata, cu basmaua legata ca la pirati pentru a-si acoperi ochiul scos candva, batrana familiei de romi de langa parau:

  ’sunteti ca hala cu supravetuitu, mancati d’astea’;
  care? intreb ‘ hala din Neishanal Giografic Ceanel’; ‘hasta ne place sha cu veatza la salbaticiuni’…

  surprins, pe seara iau la intrebari vecinul: ‘ e adevarat zice, in general la astea ne uitam cu totii si la History
  dar nu ne plac documentarele despre al II-lea razboi mondial,sunt cam mincinoase; la restul canalelor ce sa vezi? mai sunt filme,dar nu intelegem limbi straine’.

  era pe vremea lui DD-OTV!

  iata ca instinctul de supravietuire se manifesta nu numai pe plan fizico-biologic.

  berbecu mioritei
  2014-01-31 13:45:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Probabil o sa aiba Romania TV program de manele :D
  Eu am ajuns la concluzia ca au suspendat OTV ca sa nu aiba Ghita concurenta.
  Daca au interzis Taraf de ce nu suspenda si emisiunea lui Capatos?

 • 5

  Absurdă decizie. Dar mai absurdă e „descoperirea“ lui Costi. O nouă conspiraţie a corporaţiilor împotriva săracilor, să le fure vedetele care le luminau puţinele clipe libere lăsate de stăpânii cei lacomi. Nimic nu le scapă în dorinţa lor de subjugare completă…

  Tywin
  2014-01-31 14:24:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Nu vad nici un scandal nicaieri deci nu e scandalos
  Esti la fel de liber ca si pina acum sa asculti ce-ti place si sa vizionezi ce film iti place
  Mult zgomot pentru nimic ,bracinar-niuz si mirari scremute ca nu se scandalizeaza lumea pentru toate nimicurile
  Bine ca vine Rogo sa ne spuna pentru ce ar trebui sa ne scandalizam
  Ce zici , poate ar trebui sa facem un protest ? O petitie catre Obama ? O revolutie ? Ca ne-au luat astia de la ce ne a manelele de la gura copchiilor :D

  iarasi a trecut acceleratu pe le vox
  2014-01-31 14:25:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Nu stiu cum nu-i trece prin cap unui investitor in media asta de calitate sa adune toate dezbracatele, toti becalii scuipaciosi, manelistii, marutii si capatosii cu tot cu fesele alea celulitice ale fetelor la un singur canal. Si ce daca era canal colector ? Spargea tot ce inseamna audienta, sa moara bibi!

  DanC
  2014-01-31 14:45:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Fraere, Nympho e la cinema +18, Taraf e la tv free AG. Vezi diferența?

  fem!
  2014-01-31 19:00:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  “Mai scandalos decît cazul Nymphomaniac 2

  victor L
  2014-01-31 22:00:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  (continuare) nu este decit publicarea unor articole cu comentariile “inchise”.
  Inteleg sa moderezi comentariile, sa le stergi chiar pe cele vulgare/jignitoare, dar sa-ti publici capodoperele doar pentru a fi citite mi se pare atitudine de Nimfomaniac :P

  victor L
  2014-01-31 22:03:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Rogozanu nu poate fi nimfomaniac pentru ca el nu poate iubi decit sanatos, tovaraseste. Cum zicea punescu porcul….aaaaa, poetul, Rogozanu se iubeste exclusiv pe tunurile luptei impotriva capitalismului pur si dur. Dupa cum a demonstrat excelent Florin Poenaru AICI. Si, evident, se iubeste doar pe el, mai ales cind e imbracat cu tricoul lui cu Che cumparat de la H&M.

  Chianti
  2014-02-01 10:14:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  [...] Continuarea aici [...]

 • 13

  @Dan: Bine spus,Dane – televiziunea RTV e cel mai prost post de stiri.

 • 14

  @Tywin: dar nu e nici o teorie a conspiratiei. e vorba de cum vinzi impachetat convenabil. eu doar intrebam ce e acest “convenabil” – deci pe asta cu conspiratiile chiar n-o am deloc, de aia am tinut sa-ti raspund

  admin
  2014-02-01 17:26:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  vds

  gwer
  2014-02-01 17:33:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  rogo, ce faci draga, cenzurezi?

  asa se face in comunism, cand nu iti convine ca se iau altii de tine, ii cenzurezi?

  tx.2
  2014-02-01 17:39:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Nu ma uit la Tarraful lui peste prajit, ca nu-mi plac manelele si in primul rand ce care le canta. Insa asta nu inseamna ca nu sunt oameni care prefera asemenea muzica, si cred ca nimani nu are dreptul sa-i riveze de aceasta placere , in numele nu stiu carui principiu moral. daca ne uitam cam ce se da pe la Antena 1, rebranduita Star TV, Kanal D , de multe ori ai impresia ca Taraf este un canal pentru copii de gradinita.Deci mai multa greata simt cand navighez printre canalele din grila , cand dau de asemenea nazbatii de emisiuni.Deja sunt intoxicat de Dragusanca,Cristea ( atat masculul cat si femela) si ma bucur ca Zavoranca a luat o pauza fuiind probabul epuizata de atatea aparitii si preocupata sa-si recupereze banii si alte valori de la vrajitoare!Deci daca se scoate Taraf TV trebuie scoase si emisiunile mult mai sugestive de pe alte posturi.Asa ar fi democratic.Si corect . Si educativ!

  sase sase
  2014-02-01 18:56:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Acum Taraf TV, maine RTV, poimaine TVR?

 • 19

  josnic ce face astia cu tarafu ar trebui publicu sa decida ce vrea nu ei an locu nostru nu suntem an comunism sau poate romania mai ie an comunism si nu stim noi

 • 20

  ami pare rau ca sunt an romania sincer numai an romania se anchid asa posturile tv abuziv

  alex
  2014-02-02 14:40:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  lasati tarafu tv an pace nu suntem an comunism

  alex
  2014-02-02 14:41:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  rogozanu: asa cum autorii pot produce pamflet, al fel si comentatorii!

  teodorescu produce pamflet

  si de proasta calitate in general

  si nu e cu nimic superior majoritatii celor care comenteaza aici,

  deci nu inteleg de ce ar trebui sa ma banezi pentru ca m-am referit la el ca la “vidanjorul de megiudia”

  cu prietenie

  tx2

  tix2
  2014-02-02 14:47:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  numi miroase a bine cea ce face cna cu taraf tv va face si cu alte posturi asta e concluzia mea

  alex
  2014-02-02 14:48:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  inteleg ca ai datorii la el, ca te-a bagat la cotidianul etc

  dar daca trebuie sa fii nedrept cu toti

  ca sa ii faci teodorescului un favor

  de ce nu iti cauti de munca in alta parte?

  tix2
  2014-02-02 14:49:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  Dorinţe secrete: Inşi ca sulfurosul ciocloped Cornelius Ivanciuc sau acest sinistru Nicolicea sau acel ţicnit Haurelian Pavelescul nu ar trebui sa ne urâţească viaţa tv. (Pâna nu demult aveati o doamna Grecu a voastra, pe nume Cretuleasca – acum combate la fel de patimas pe Romania, dar invers! Şi, vai, nu mai insistaţi a-l invita pe devoratorul de moşnegi şi înjurătorul de cadavre calde – CTP…)

  Ixoş
  2014-02-02 22:15:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  salut, Costyy,

  simt nevoia sa-ti dau la ciocul ala mic, la prima ora. Fara putinta de tagada, cum vorbesti tu, hipstereste. L-am vazut aseara pe Poenaru: iarasi cretin, iarasi tinind cu mama sovietica, ca si tine, ca si distrusul de Ernu.

  retine la cioc, deci

  iova
  2014-02-03 08:24:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  Costyy,

  daca ti-a placut la cioc, te mai rog ceva: spune-i mutantului de Craciun ca am si pentru el, si pentru cei care i-ai facut cadoul fosta casa DIE, actuala Dianei4, pentru merite deosebite, la temperaturi scazute, in fata camerelor Antena 3, in 2012. Sa lase povestile cu italienii intermediari, ca nu tine.
  I-as spune direct, dar el simuleaza forumul, aproba doar aplauzele, ca o alifie de om ce e.

  te pupa Oprisan!

  vova
  2014-02-03 15:16:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  Minori si femei in curu gol.Texte de 2 lei scrise la nimereala.Doamne ajuta sa se inchida …un pas inaite in fata prostiei.Romilor ascultati frate si altceva nu doar sunt jmeker si frumos

  daniel
  2014-02-12 21:30:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!