RSS Feed

Marele atac al omizii păroase

vezi toate articolele de
26 Aug 2011 la 17:52 20 comentarii 1640 vizualizari.

O ştire a zguduit Bucureştii care se pregăteau de week-end: omida păroasă atacă. După ce începi să digeri ştirea prima întrebare logică e ce dracu’ atacă omizile, că frumoasa noastră Capitală nu prea are copaci? Tocmai asta e problema.

După ce termină cu frunzele anemice, monştrii verzi se reped la maşini, ciupesc bonele de prin parcuri şi o iau pe blocuri în sus ca să se angajeze pe post de animale de companie în apartamentele de la parter. La sfârşitul ştirii,  întrebarea corectă e alta: de ce apar omizile, dom’le, dacă autorităţile „ au luat toate măsurile”. Cum de ce? Pentru că Bucureştiul are o faună unică în lume, insectele şi dăunătorii sunt greu de ucis.

De exemplu, pentru stârpirea şobolanilor în Capitală se cheltuiesc de 3,5 ori mai mulţi bani pentru stârpirea şobolanilor decât în Budapesta, dar degeaba. Roazătoarele rezistă. Şobolanul cenuşiu (rattus norvegicus norvegicus) s-a combinat cu nişte firme căpuşă şi a dat naştere unei specii noi, rattus românicus invincibilus care mânâncă otravă pe pâine.

Noroc cu cei 50.000 de maidanezi care îi mai aleargă, că, altfel, şobolanii rodeau tot. Cu ţânţarii situaţia e şi mai gravă. În Bucureşti se cheltuie de 28 !!! de ori mai mulţi bani pentru dezinsecţie pe an decât în Budapesta. La banii ăştia când auziţi un ţiuit subţire în crucea nopţii prin întunericul camerei nici nu mai trebuie să intraţi în panică şi să vă daţi palme. Ţânţarul care nu se vede e inofensiv.

După sunet şi deconturi oricine îşi dă seama că a fost neutralizat exact ca un maidanez. Ţânţarul a fost sedat, castrat, capsat apoi eliberat la cererea unui ONG care se ocupă cu protecţia insectelor. În rest, combaterea omizilor merge perfect, după principiul deszăpezirii de pe vremea lui Decebal. Puţină răbdare să mai avem, că în cinci zile şi cea mai a dracu’ omidă se transformă în fluture.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
Marius Niţu a terminat relaxat Facultatea de Electro­tehnică, pentru că nu mai existau repartiţii. În timpul facultăţii, când avea mania de a scrie SF, a făcut o descoperire interesantă: onorariul pentru 3-4 povestiri umoristice, trimise pe la săptămânale sau reviste, făcea fix cât o leafă de inginer.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!