RSS Feed

Marele Licurici vs. fluierașul de cireș

vezi toate articolele de
10 Nov 2015 la 10:29 comenteaza acum 1082 vizualizari.

A fost o vreme când Sebastian Lăzăroiu nu putea să sforăie decât dacă dormea Traian Băsescu. Astăzi, situația este exact “pe invers”: ca să sforăie, Traian Băsescu așteaptă să ațipească Sebastian Lăzăroiu.

În august, 2012, adresându-se lui Crin Antonescu, fostul consilier prezidențial Lăzăroiu ne lăsa pe toți să aflăm motivul pentru care Washingtonul îl trimisese la București pe subsecretarul de stat Philip Gordon:

Crin, de ce nu spui public ce mesaj ţi-a dat Gordon. Vrei să rezum eu? ‘Fuck off, kid!’ ” (AICI)

Nici Ambasada Statelor Unite la București, nici Departamentul de stat al Statelor Unite și nici Philip Gordon nu au dezmințit cele afirmate de Lăzăroiu. Mai mult, emisarul american a întărit – sigur, într-un limbaj mai puțin colorat decât idiomul lui Lăzăroiu — cele spuse de acesta din urmă:

Voi fi perfect sincer – suntem îngrijorați în Washington în legătură cu evenimentele de aici – le monitorizăm foarte atent. Nu aș fi aici în mijlocul lunii august, dacă nu ar fi fost ceva ce – despre care credem că este foarte important și care se se îndreaptă în direcția greșită, așa că este importnat ca eu să vin aici.” (AICI)

02.16

În noiembrie 2015, fostul președinte Traian Băsescu găsește inacceptabilă o declarație a ambasadorului american la București, Hans Klemm, consideră gestul diplomatului american drept un amestec în treburile interne ale României, declară că pe vremea când el, Băsescu, era președintele României, americanii nu ar fi îndrăznit așa ceva și cere chemarea lui Klemm la Ministerul de Externe, unde diplomatului american să i se frece ridichea:

”M-a surprins intervenția ambasadorului SUA. Numai nu a spus să rămânem în Piață. Asta au făcut cu Egiptul. A plecat Mubarak și au venit Frații musulmani. E greu de înțeles.  Pot fi și politici în care aliații vor să te vadă slab, ca să le mănânci din palmă, să te folosească. În timpul meu, nu au îndrăznit să facă astfel de politici. Marea problemă e cu acești demagogi care ne spun <<luați refugiați sau vă tăiem fondurile de coeziune!>>. Acești demagoci ne iau mii de doctori, mii de ingineri IT, mii de specialiști în orice alt domeniu. România trebuie să înceapă să se apere. Eu am spus asta de câteva ori în Consiliul European. Ambasadorii ieșeau să consolidieze mesajele mele nu să aibe inițiativă și poate pe urmă să iasă președintele să spune ce a zis ambasadorul. Acum a rămas spațiul gol. Dacă nu joacă politicieni, joacă ambasadorii.Nu vreau să fiu jignitor, dar să spun: obrăznicia, acțiunea unor ambasadori a unor state de multe ori în ultimele luni e fără mandat de mesaj. Ambasadorul spune <<stați în stradă să destabilizăm și România că nu ne ajunge Republica Moldova și Ucraina>>. Ar fi trebuit (ca ambasadorul american n.r.) să fie chemat la Ministerul de Externe și atenționat.” (AICI)

Ce era acceptabil în 2012, pentru a împiedica îndepărtarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, printr-un referendum, nu mai este acceptabil pentru Traian Băsescu azi, când altcineva este la Cotroceni.

Altfel spus, marele geostrateg de la Nana, autor al doctrinei “Să sugem scula (românii înțeleg ce spun) Marelui Licurici!”, a lăsat goarna alianțelor, a devenit un fel de Avram Iancu de operetă și a luat calea codrului, doinind cu jale din fluierașul de cireș.

În fața unei schimbări genetice de asemenea proporții, sunt obligat să mă declar de partea sociologului monocromatic Lăzăroiu: “Fuck off, Popeye!”

dt_signature2-e1270748737227[1]

Pentru comentarii, aici.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentariile sunt inchise.

RSS Postari pagina personala
Dorin Tudoran (născut la 30 iunie, 1945, Timișoara), scriitor, ziarist și analist politic.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!