RSS Feed

Martor ocular la violenţele jandarmilor de la Cluj. VIDEO cu un şef de jandarmi isteric. UPDATE: Protestatarii s-au întors la Prefectură luni dimineaţa, la prima oră, să ceară socoteală pentru violenţe

vezi toate articolele de
04 Nov 2013 la 02:19 63 comentarii 11108 vizualizari.

UPDATE 2: 7 manifestanţi au avut o întâlnire de aproximativ 15 minute cu prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan. Acesta a afirmat că încă nu ştie cine a comandat intervenţia şi că “trebuie să aflăm şi punctul de vedere al Jandarmeriei”. Conform participanţilor la întâlnire, prefectul a invocat faptul că legea trebuie respectată de amebe părţi, insistând însă pe faptul că protestul ar fi fost ilegal. Numărul cererilor de informare depuse la Prefectură a trecut de 50.

UPDATE: ora 8.00 AM, luni, aproximativ 50 de persoane sunt la sediul Prefecturii Cluj, unde depun, fiecare în nume personal, cereri prin care solicită informaţii referitoare la violenţele jandarmilor de duminică seara (cine a fost comandantul dispozitivului, cine a luat decizia de intervenţie, în baza cărei legi, îndeplinirea procedurilor legale etc.)

Marşul şi protestul de la Cluj împotriva proiectului minier de la Roşia Montană se apropia de final când Jandarmeria a intervenit în forţă şi i-a bruscat pe câţiva dintre protestari. Motivul invocat, o aşa-zisă încercare de legitimare, este contrazis de către majoritatea martorilor şi de înregistrările video. Ce s-a întâmplat? În jurul orei 21.00, în faţa Prefecturii Cluj mai rămăseseră câteva sute de persoane din cele peste 3.000 care au participat la marş. Fusese eliberată intersecţia, precum şi una dintre benzi pe direcţia Mănăştur-Gheorghieni. Povesteam cu o prietenă, când am văzut că jandarmii se grupează pe ambele trotuare din faţa Prefecturii. „Fii atentă că ăştia vor să intervină în forţă”, i-am spus şi m-am îndreptat către trotuarul de pe partea cu Piaţa Mihai Viteazul. Între timp, protestatarii au început să scandeze „Avem gabori în civil printre noi!”, „Avem gabori în civil printre noi!”. Aveam să aflu ulterior că o parte dintre manifestanţi au început să-i fotografieze pe cei care îi bănuiau că sunt poliţişti în civil, împrăştiaţi printre ei.

Fără vreun avertisment, fără vreo somaţie, la doar câţiva metri de mine am văzut că s-a format un meleu, cu jandarmii care târau pe jos 2-3 manifestanţi, de care s-au agăţat alţi protestari. M-am apropiat şi l-am prins în braţe pe un manifestant pe care doi jandarmi îl trăgeau de mâini. „Ce aveţi cu el?”, i-am întrebat. „Vrem să-l legitimăm”, mi-a răspuns unul dintre jandarmi. „Şi cum vreţi să se legitimeze dacă îl ţineţi de mâini?”. Întrebarea a rămas fără răspuns. Le-am atras atenţia că nici bastoanele cu care îi imobilizaseră mâinile nu au vreo legătură cu legitimarea. Şi le-au prins la loc la centură şi au eliberat mâinile protestatarului. Tânărul a încercat să-şi aprindă o ţigară, dar din cauza tensiunii a scăpat-o pe jos. Nu a încercat niciun moment să fugă.

M-am îndreptat către Radu Costea, manifestantul asupra căruia s-au aruncat jandarmii în primul moment. Declaraţiile lui au fost susţinute şi de alţi martori. În momentul în care a fost atacat (povestea cu „legitimatul” s-o creadă Ponta şi Stroe), Radu se afla pe trotuar şi vorbea la telefon. Nu i s-a solicitat niciun act şi niciunul dintre jandarmii care s-au repezit asupra lui nu s-a legitimat şi nu şi-a justificat acţiunea. Pur şi simplu l-au prins de mâini (urmele violenţei fiind vizibile pe braţul drept) şi au încercat să-l târască din mulţime. După cum aveam să aflu ulterior, singurul motiv pentru care fusese „selectat” era faptul că nu s-a ferit atunci când le-a făcut fotografii civililor pe care-i bănuia (alături de alţi protestatari, de altfel) că sunt poliţişti sau angajaţi ai SRI în civil (două ore mai târziu, când ultimii manifestanţi au plecat din faţa Prefecturii, în timp ce mai povesteam cu un prieten, am zărit trei astfel de „civili” mergând să discute, să-şi dea mâna şi să-şi ia la revedere de la unul dintre jandarmi). O altă tânără a acuzat că a fost lovită în piept de către un jandarm, pe care l-a şi identificat după aproximativ o oră, în cordonul care se formase lângă trotuarul de la Prefectură. Jandarmul a fost înlocuit din rând şi trimis în spate imediat.

Declaraţiile făcute pentru presă de Florin Budişan, comandatul Brigăzii Mobile de Jandarmi, nu au vreo acoperire în realitate. Nu a existat nicio tentativă de legitimare (pur şi simplu au sărit la Radu). Circulaţia începuse să fie reluată în cea mai mare parte a intersecţiei de la Prefectură şi era evident că, în maxim 15-20 de minute, ar fi fost eliberat şi ultimul sens blocat (cum s-a întâmplat la toate mitingurile din ultimele săptămâni). Afirmaţia că Radu Costea ar fi unul dintre organizatorii mitingului, după cum susţine reprezentantul jandarmilor, nu are vreo acoperire.

Acestea au fost şi motivele pentru care protestul a continuat până în jurul orei 23.00, manifestanţii solicitând să vină comandantul dispozitivului de jandarmi să explice de ce a dat ordinul. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, protestatarii au anunţat că luni dimineaţa, la ora 7.45, de vor întoarce şi-i vor cere să răspundă la întrebări prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan. În acest sens, pe Facebook a fost lansată o mobilizare de urgenţă:

„APEL URGENT PENTRU CLUJENI – veniţi mâine dimineaţă, 4 noiembrie, la ora 7.45, la Prefectura Cluj, să îi cerem socoteală reprezentantului Guvernului în teritoriu. În seara asta, JANDARMERIA A FOST CEA CARE A CĂLCAT LINIA NOASTRĂ ROŞIE. Unul dintre noi a fost săltat fără nici o vină, târât pe asfalt, mai multe persoane, printre care şi o doamnă, au fost bruscate. În ciuda solicitărilor noastre repetate, nimeni nu a acceptat să ne comunice numele şi funcţia comandantului dispozitivului jandarmeresc. Aceste abuzuri trebuie penalizate. Violenţa exercitată asupra noastră a fost cu totul şi cu totul nemotivată, iar apoi cei implicaţi au refuzat să-şi asume răspunderea. Mâine îi vom reaminti Prefectului Vuşcan că el, ca şi jandarmii pe care îi patronează, sunt angajaţii noştri şi că nu permitem organelor represive ale Statului să ne încalce drepturile şi să încerce să ne intimideze.

Îi rugăm pe toţi clujenii care pot fi acolo la ora menţionată să vină; dacă nu puteţi veni voi înşivă, sunaţi-vă rude sau prieteni. Vă aşteptăm pe toţi”

***

VIDEO: Florin Budişan, şeful Brigăzii Mobile a Jandarmeriei se răsteşte la doi jurnalişti şi un protestatar. Vezi care e reacţia “omul legii”!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

63 comments
 • 1

  In loc sa pazeasca Padurile jandarmii stau sa nu calce protestatarii asfaltul.
  Ce e mai periculos defrisarea unui hectar de padure pe ora intr-un parc national sau sa calci asfaltul. Dupa Stroe, Ponta si prefecti asfaltul TREBUIE PROTEJAT.

  Padurile nu trebuie protejate ca sunt puse in pericol locurile de munca ale hotilor de lemne din mafia politica pesedista si de alte culori.

  Hoti Penibili
  2013-11-04 02:52:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  aici gasiti si alte filme de la protest:
  youtu.be/QPSpdl../
  youtu.be/OjcieG../
  youtu.be/x147Da../

  ddlstudio
  2013-11-04 03:28:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Eu nu inteleg de ce nu se desfiinteaza odata politia jandarmeria si sri-ul ca oricum nu mai sunt bani, armata este de mult dispărută ada ca nu mai contează si sa ne putem da in voie in cap unii altora ca asta meritam daca tot am ajuns un popor de cocalari iubitori de bautura si manele, ce sa mai stam si stresati de “forțele represive” . Pai dragilor daca voi asa puneti problema asa cu se si raspunde. Fortele alea asa zis represive au rolul de a proteja si ei nu sunt angajatii celui care a scris articolul ca nu a facut el angajari on mi si nici nu plateste salariile acestora din buzunarul lui ca nu e asa de avut. Acesti oameni au fost de acord sa isi riste sanatatea si viata contra unui salariu modest doar pentru a ajuta cumva o populatie de struti si maimute makak care nu pot intelege lucrul asta.

  dinu
  2013-11-04 05:08:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Imi cer scuze pentru greseli, este târziu si scriu de pe un telefon mobil.
  Intelegeti ca cei care va doresc raul nu sunt cei pe care ii acuzati voi, cei cu care va certati in strada si pe care ii acuzati de abuzuri. Nu, vinovatii sunt cei pe care i-ati votat la primarie, parlament etc si care din anumite motive numesc pe functii de comanda to felul de gunoieri care nu au ce cauta in asemenea institutii ale carui rol primordial este de a asigura respectarea drepturilor aomenilor cinstiti

  dinu
  2013-11-04 05:17:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Imi cer scuze pentru greseli, este târziu si scriu de pe un telefon mobil.
  Intelegeti ca cei care va doresc raul nu sunt cei pe care ii acuzati voi, cei cu care va certati in strada si pe care ii acuzati de abuzuri. Nu, vinovatii sunt cei pe care i-ati votat la primarie, parlament etc si care din anumite motive numesc pe functii de comanda to felul de gunoieri care nu au ce cauta in asemenea institutii ale carui rol primordial este de a asigura respectarea drepturilor aomen

  dinu
  2013-11-04 05:17:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  WOW!!!L-am revazut pe Ceausescu!!! JOS cu ei!!!

  Mihai
  2013-11-04 05:28:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Sa nadajduim ca vom reusi prin revolutia de la Cluj sa rasturnam regimul Antonescu-Ponta. Sint sigur ca in scurt timp dupa aceea Basescu o sa-si recistige puterea executiva si o sa faca oamenilor dreprate. Imi e rusine pentru ca am crezut mult in jandarmi in trecut.

  victor L
  2013-11-04 06:04:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  jandarmeria UCIDE DEMOCRATIA!!!

  Catalin
  2013-11-04 08:16:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Reporterasul ala din fundal este suparat rau pe viata :) ). Cred ca a fost respins la vreo scoala militara si acum alearga pe strazi in cautare de ‘’senzational” cu frustrarea dand pe dinafara. Iar ”negociatorul” ala de la jandarmi este bun de negociat pretul laptelui pe vreo ulita din Morlaca. Cat despre protestatarul ala …nevinovatul lui tata….cum vorbea el pasnic la telefon si l-au luat securistii ….:))))) Suntem o tara de prefacuti de-o parte si de alta. N-am inteles niciodata de ce suporterii trebuie sa sparga vitrine ca sa-si arate ”dragostea” fata de echipa si de ce ”protestatarii” trebuie sa-si verse frustrarile asupra fortelor de ordine la aproape orice demonstratie – sunt si ei la fel de nedreptatiti de sistem. In strada cand cineva urla si sare peste orice fel de limite impuse , indiferent de motiv , se cheama ca a trecut de limitele legii.Altfel ne-am face singuri dreptate.

  Spectator
  2013-11-04 08:42:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @ postarea 7
  Ce minte clonata ai, cum poti gandi asa aiurea?! Cum sa rasturnam regimul Antonescu-Ponta, pai cine ne mai da taxe si impozite, a? Nu stii ca avem taxele mai mici ca in Germania, mai clona nereusita?!

  Ba eu as zice sa ne luam masuri de prevedere si sa clonam acest regim Ponta-kkrau, clonând vreo doua-trei variante la rezerva de stat. Asta in caz ca dictatorul distruge (ii sta in caracter) varianta originară.

  Mircea
  2013-11-04 08:47:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Daca dreptul la protest este garantat prin constitutie, de ce conteaza atat de mult cine l-a organizat ? Felicitari celor ce continua sa ceara informatii despre cine, ce si de ce a recurs la violenta impotriva oamenilor pasnici.

 • 12

  @Hoti Penibili: am protejat si padurile dar am prins pe cine nu trebuie si nu mai avem voie

  nelu
  2013-11-04 09:27:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  @Spectator:

  nici nu o să înţelegi vreodată de ce oamenii au dreptul să protesteze; la fel cum nu reuşeşti să înţelegi nici măcar ce citeşti: am scris că e vorba de doi jurnalişti şi un protestatar (unul dintre cei pe care jandarmeria tocmai încercase să-l “legitimeze” prin târâre ceva mai devreme, de unde şi tonul mai dur) ; dacă tu consideri că aşa se apără ordinea – dând din mână şi urlând – cum o face şeful ăla de jandarmi, somn uşor!

 • 14

  Jandarmeria doar si a facut treaba ,oricum protestul a degenerat in altceva

  pop stefan
  2013-11-04 09:51:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Planul PSD merge inainte… asteapta sa scada numarul protestatarilor si treptat jandarmii sunt din ce in ce mai duri. Cand o sa se ajunga la o cifra critica, o sa intre cu toata puterea in oameni si o sa-i ia pe sus…. anticipez asta in ianuarie, dupa sarbatori. Pe urma in februarie, se adopta si legea…. cred ca fac matanii pt o iarna cu viscol. Nu le va merge…. reactia o sa fie incredibil de puternica daca se adopta legea aia cu dedicatie.

  vlad
  2013-11-04 09:54:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Sa nu inceapa sa va cate DNA-ul de spagi.
  PS: RUN RUN RUN !!

  @Spectator
  2013-11-04 10:36:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  - Ghici, care-i unitatea de masura a rezistentei?
  - Ohm.
  - Nu… Protestatar pe metru patrat!

  bihorean
  2013-11-04 10:38:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Nashpa…cand ma gandesc ca acum o saptamana ii laudam pe jandarmii din cluj ca sunt pasnici, chiar imi pareau a fi de partea protestatarilor.

  toma
  2013-11-04 11:12:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  Voi sunteti atat de porniti incat si pe cei impartiali ii huiduiti :) ) .Iar despre limbaj …ce sa mai zic ? Astia suntem noi romanii – si pe mine prin reactii m-ati convins inca odata – la fel se intampla si in strada cand vreunui frustrat ii dau nervii pe dinafara.Astia nu ne reprezinta !!!!. Nici eu nu sunt multumit de sistem insa am alt mod mai civilizat de a-mi exprima nemultumirile.La o demonstratie poti sa-ti comunici nemultumirile si daca o faci civilizat. Cat despre ”media” asta a noastra ….mai lasati-ma ….nu urmaresc ei binele natiunii – cauta rating , celebritate si alte iesiri din astea in fata cu stiri ‘’senzationale”.

  Spectator
  2013-11-04 11:17:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  Comunisti! Taci si inghite, fara explicatii fara prezentare …

  Cosmin
  2013-11-04 11:18:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Abuzurile jandarmilor s-au vazut la Pungesti foarte bine si minciuna cu jandarmii “pasnici”.

  @Spectator
  2013-11-04 11:23:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  @Spectator: ai un mod mai “civilizat” de a-ti exprima nemultumirile. Si, cum decurge cu rezolvarea nemultumirilor, totul OK, sau important e doar sa fii tu civilizat, partea cu nemultumirile nu mai conteaza? Stai sa vedem, ai facut petitii, ai castigat procese in instanta. Pe astea le-a facut si Alburnus Maior pana acum si o va mai face. Rezultatul? O lege prin care toate chestiunile legale care jeneaza proiectul sunt puse intre paranteze, ca sa nu mai existe cai “civilizate” si legale de atac.
  Mult succes.

  Maxa
  2013-11-04 11:24:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  Jandarmii NU au ce căuta la mai puțin de 5 metri de manifestanți atâta timp cât aceștia sunt pașnici. Iar protestele în Cluj (probabil și în restul țării) au fost pașnice, din septembrie încoace, dovada mulțimea de părinți cu copii care au participat constant la manifestații.
  Jandarmeria (și Prefectura, ca autoritate care a pus la cale aceste violențe) au comis un abuz și trebuie sancționate.

  nu vrem stat polițienesc!
  2013-11-04 11:27:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  [...] Detalii: am stat vreo 2 ore la protest, de la 17 la 19 (numărul protestatarilor a crescut constant). S-a plecat pe la 6 jumate de la Univ spre Cotroceni, am mers în marş până la Eroilor. În jur de 2500 de persoane erau cand am părăsit eu marşul. E posibil sa se mai fi adunat pe traseu. S-a mers la Cotroceni, apoi prin Regie şi înapoi in centru (Unirea, apoi Universitate). La plecarea de la universitate, din dubele jandarmilor erau somatii la portavoce de genul “Va rugam sa folositi pentru deplasare trotuarul! Intrarea pe carosabil constituie infractiune. Nu intrati pe carosabil. Nu blocati partea carosabila! Deplasaţi-vă pe trotuar! etc” Bineinţeles că toată lumea trecea liniştită pe lângă duba care soma şi intra 5 metri mai încolo pe carosabil. Dacă românii vor accepta vreodată ca la un marş de protest cu peste 2000 de oameni să se deplaseze pe trotuar, înseamnă că într-adevăr suntem distruşi mental irecuperabil…   La Cluj se pare că au fost abuzuri şi violenţe ale jandarmeriei – detalii AICI. [...]

 • 25

  Deci “au vrut sa-i ia datele”, pentru ca statea pe trotuar si vorbea la telefon.
  Pentru ca sa-i ia datele s-au repezit la el, l-au luat de miini si l-au tirit pe jos fara sa-i ceara datele si fara sa se legitimeze.
  In film politistul zice ca e ilegal ca oamenii sa stea pe carosabil. – Cum e cu protestele spontane, eu stiam ca sint legale.

  C.D.
  2013-11-04 11:33:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @ 7,
  clona de serviciu a Voxpublicii.
  Mare B>O>U trebuie ca esti daca nu ai curajul sa scrii sub nume propriu si crezi ca daca scuipi kkt pe altii ii faci de rusine.
  Umpleti gura, Radu Humor, ca Voxpublica este intelegatoare cu tine ;)

  victor L
  2013-11-04 11:37:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  Legat de titlul cărţii, eu sunt pentru cel cu “România, trezeşte-te!”, dar ar merge şi ceva ca “Răul de la Roşia Montană” pentru că despre asta e vorba: oameni organizaţi în haita profitorilor (afacerişti şi politicieni) care fac rău oamenilor nevinovaţi din Roşia Montană.

  RĂUL DE LA ROŞIA MONTANĂ

 • 28

  prefectul spune că protestul ar fi fost ilegal? încă o dovadă că omul ăsta habar n-are pe ce lume se află.
  protestele pentru salvarea Roșiei Montane (și împotriva corupției omniprezente în România) adună săptămânal zeci de mii de oameni în orașele României. sunt cât se poate de LEGALE, DEMOCRATICE, LEGITIME, BINEVENITE și NECESARE.

  prezența jandarmilor este amenințătoare și cauzatoare de violențe. săptâmâna trecută, la pornirea din piața Matei, când protestatarii încă păreau să fie puțini, jandarmii ne-au înconjurat amenințători. cum s-a adunat lumea și a devenit evident că suntem câteva mii, jandarmeria a devenit drăguță și pașnică.
  duminica aceasta, la fel, au așteptat până mulțimea s-a risipit și au intervenit „în forță” contra a câtorva sute de oameni?
  atunci rolul lor acolo nu-i de a proteja manifestanții sau de a preveni eventuale degenerări violente, ci de a intimida și brusca protestatarii. or pentru asta, domnule prefect, nu e cazul să folosiți banii publici, din impozitele noastre, și nici autoritatea PUBLICĂ!

  jandarmii acționează la comandă politică, iar nu în interesul public.

  nu vrem stat polițienesc!
  2013-11-04 12:07:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  De consultat in mod obligatoriu de catre cei filmati la manifestatii:

  GHID pentru exercitarea drepturilor de către persoanele ale căror date cu caracter personal sunt prelucrate în cadrul Inspectoratului de Jandarmi …

  sau urmatoarele documente:
  jandarmeria.eu/../

  jandarmeria.eu/../

  jandarmeria.eu/../

  Casargoz
  2013-11-04 12:15:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  exemplu pentru Brasov
  Ai fost filmat? Consideri ca nu faci parte dintr-un grup
  de persoane cunoscute cu antecedente în comiterea de acte de dezordine cu prilejul unor manifestări publice, cu cele cunoscute ca aparţinând unor grupuri cu comportament huliganic, precum şi cu alte informaţii de interes operativ necesare executării misiunilor”.

  Ai dreptul la preotectia datelor cu caracter personal pentru tine si pentru copii tai.

  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov prelucrează date cu caracter personal în activităţile referitoare la săvârşirea de infracţiuni de către persoana vizată ori la condamnări penale, măsuri de siguranţă sau sancţiuni administrative ori contravenţionale în activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor, precum şi de menţinere şi asigurare a ordinii publice, notificat la Autoritatea naţională de supraveghere cu nr.5227
  Legea nr, 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire ta prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestora se aplică prelucrărilor de date cu caracter personal, efectuate prin mijloace automate şi/sau manuale, care fac parte dintr-un sistem de evidenţă sau care sunt destinate sa fie incluse într-un asemenea sistem.
  Legea nr.238/2009 privind reglementarea prelucrării datelor cu caracter personal de către structurile/unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor în activităţile de prevenire, cercetare şi combatere a infracţiunilor, precum şi de menţinere şi asigurare a ordinii publice se aplică prelucrărilor de date cu caracter personal efectuate în domeniul ordinii publice.
  Date cu caracter personal: orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă. O persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori specifici identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.
  Operator de date cu caracter personal poate fi orice persoană fizica sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autorităţile publice, instituţiile şi structurile teritoriale ale acestora, care stabileşte scopul şi mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal sau care este astfel desemnat într-un act normativ.

  Autoritatea naţională de supraveghere este Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), cu sediul în Bucureşti str. Olari, nr.32, Sector 3, autoritate publică cu personalitate juridică, autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică, precum şi faţă de orice persoană fizică sau juridică.
  Potrivit dispoziţiilor Legii nr. 677/2001, drepturile ce revin persoanei vizate sunt prevăzute în mod expres:
   dreptul Ia informare – art.12;
   dreptul de acces la date – art. 13;
   dreptul de intervenţie asupra datelor – art. 14;
   dreptul de opoziţie – art. 15;
   dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale – art. 17;
   dreptul de a se adresa justiţiei – art.18.
  Informarea persoanei vizate este reglementată prin art. 12 din Legea nr. 677/2001.
  In cazul în care datele cu caracter personal sunt obţinute direct de la persoana vizată, operatorul este obligat să furnizeze persoanei vizate cel puţin următoarele informaţii, cu excepţia cazului în care această persoană posedă deja informaţiile respective:
   identitatea operatorului şi a reprezentantului acestuia, dacă este cazul;
   scopul în care se face prelucrarea datelor;
   informaţii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor: dacă furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie şi consecinţele refuzului de a le furniza; existenţa drepturilor prevăzute de prezenta lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenţie asupra datelor şt de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate.

  Dreptul de acces la date este prevăzut în art. 13 din Legea nr. 677/2001.
  Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la operator, la cerere şi în mod gratuit pentru o singură solicitare pe an, confirmarea faptului că datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta. Operatorul este obligat, în situaţia în care prelucrează date cu caracter personal care privesc solicitantul, să comunice acestuia împreună cu confirmarea, cel puţin următoarele:
   informaţii referitoare la scopurile prelucrării, categoriile de date avute în vedere şi destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele;
   comunicarea într-o formă inteligibilă a datelor care fac obiectul prelucrării, precum şi a oricărei informaţii disponibile cu privire la originea datelor;
   informaţii asupra principiilor de funcţionare a mecanismului prin care se efectuează orice prelucrare automată a datelor care vizează persoana respectivă;
   informaţii privind existenta dreptului de intervenţie asupra datelor şi a dreptului de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;
   informaţii asupra posibilităţii de a consulta registrul de evidenţă a prelucrărilor de date cu caracter personal, prevăzut la art. 24 din Legea nr.677/2001, de a înainta plângere către A.N.S.P.D.C.P., precum şi de a se adresa instanţei pentru atacarea deciziilor operatorului. în conformitate cu dispoziţiile prezentei legi.
   Operatorul este obligat să comunice informaţiile solicitate, în termen de 15 zile de la data primirii cererii.

  Dreptul de intervenţie asupra datelor este reglementat prin art. 14 din Legea nr. 677/2001. Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la operator, la cerere şi în mod gratuit:
   după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă prezentei legi, în special a datelor incomplete sau inexacte;
   după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă prezentei legi;
   notificarea către terţii cărora le-au fost dezvăluite datele, dacă această notificare nu se dovedeşte imposibilă sau nu presupune un efort disproporţionat faţă de interesul legitim care ar putea fi lezat.
  Operatorul este obligat să comunice măsurile luate, precum şi, dacă este cazul, numele terţului căruia i-au fost dezvăluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizată, în termen de 15 zile de la data primirii cererii.

  Dreptul de opoziţie este prevăzut la art. 15 din Legea nr. 677/2001.
  Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare, fn caz de opoziţie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.
  Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit şi tară nici o justificare, ca dalele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului său al unui terţ, sau să fie dezvăluite unor terţi într-un asemenea scop.
  Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale este reglementat prin art. 17 din Legea nr.677/2001. Orice persoană are dreptul de a cere şi de a obţine:
   retragerea sau anularea oricărei decizii care produce efecte juridice în privinţa sa, adoptată exclusiv pe baza unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată prin mijloace automate, destinată să evalueze unele aspecte ale personalităţii sale, precum competenţa profesională, credibilitatea, comportamentul său ori alte asemenea aspecte;
   reevaluarea oricărei alte decizii luate în privinţa sa, care o afectează în mod semnificativ, dacă decizia a fost adoptată exclusiv pe baza unei prelucrări de date care întruneşte condiţiile prevăzute mai sus.

  Dreptul de a se adresa justiţiei este prevăzut la art. 18 din Legea nr. 677/2001.
  Fără a se aduce atingere posibilităţii de a se adresa cu plângere autorităţii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justiţiei pentru apărarea oricăror drepturi garantate de Legea nr.677/2001, care le-au fost încălcate.

  Atenţie: excepţiile privind exercitarea dreptului de informare, dreptului de acces la date, dreptului de. intervenţie asupra datelor şi a dreptului de. opoziţie sunt prevăzute la art. 16 din Legea nr.677/2001 şi vizează:
  Limitarea exerciţiului acestor drepturi în cazul prelucrărilor şi transferului de date cu caracter personal, efectuate în cadrul activităţilor de prevenire, cercetare şi reprimare a infracţiunilor si de menţinere a ordinii publice, precum si al altor activităţi desfăşurate în domeniul dreptului penal dacă prin aplicarea dispoziţiilor care reglementează modul de exercitare a drepturilor de referinţă este prejudiciata eficienţa acţiunii sau obiectivul urmărit în îndeplinirea atribuţiilor legale ale autorităţii publice.
  Pentru exercitarea drepturilor prevăzute de Legea nr.677/2001, referitoare la prelucrări de date cu caracter personal efectuate în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov puteţi transmite o cerere întocmită în formă scrisă, datată şi semnată la adresa Braşov str. Vasile Goldiş nr.1_3 sau o puteţi de pune personal la Compartimentul Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov
  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov, în calitate de operator de date cu caracter personal este obligat să comunice informaţiile solicitate, în termen de 15 zile de la data primirii cererii.
  Exercitarea dreptului de acces este gratuită pentru o singura solicitare în cursul unui an.
  În vederea apărării drepturilor prevăzute de Legea nr. 677/2001, persoanele ale căror date cu character personal fac obiectul unei prelucrări efectuate în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, pot înainta plângere către A.N.S.P.D.C.P. la sediul acesteia din Strada Olari, nr. 32, Sector 2, Bucureşti, cod postai 024057, e-maii: anspdcp@dataprotection.ro.
  Plângerea se poate face direct sau prin reprezentant.
  Plângerea către A.N.S.P.D.C.P. nu poate fi înaintată mai devreme de 15 zile de la înaintarea unei plângeri cu acelaşi conţinut către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov
  Pagina de internet a ANSPDCP: dataprotection.../

  Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la numărul de telefon:
  e-mail: office@jandarmeriab

  Casargoz
  2013-11-04 12:20:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  @Hoti Penibili: @Hoti Penibili: padurile sunt rase cu acte in regula, nu ai ce sa pazesti

  baloo
  2013-11-04 12:22:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  Cît timp s-a stat în fața prefecturii, doi dintre protestatari făceau poze insistent altor doi inși ce nu erau în uniformă. Unul dintre acești doi le-a făcut semn jandarmilor să intervină, iar aceștia s-au dus țintit spre cei ce făceau poze. N-a filmat nimeni chestia asta?

  Andrei
  2013-11-04 12:30:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  @nu vrem stat polițienesc!:
  Din moment ce
  Structura de judiciar, criminalistică şi evidenţă contravenţii este destinată pentru a executa următoarele misiuni şi activităţi:
  execută documentarea criminalistică prin fotografiere şi filmare a activităţii unor persoane care pregătesc ori au comis infracţiuni sau contravenţii de natură a tulbura ordinea de drept;
  Iar copii au fost filmati, nu poti sa fii foarte sigur ca multimea de parinti cu copii este o dovada pentru jandarmerie ca manifestatia este pasnica.

  Casargoz
  2013-11-04 12:32:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  @Casargoz: lol
  dovezile, argumentele, explicatiile (și demonstratiile pașnice) nu sunt pentru jandarmerie. și, fie vorba-ntre noi, nici pentru prefect: acesta considera că democrația-i bună, dar nu în cadrul instuțiilor statului:

  voxpublica.real../

  jandarmeria e un „organ” – al unui stat polițienesc, în cazul ăsta. o mână de oameni care sunt plătiți ca să facă treaba murdară a „autorităților”. dovezile sunt pentru noi, ăștia majoritari. să ne trezim la timp. și să venim mai mulți la manifestații.

  nu vrem stat polițienesc!
  2013-11-04 12:42:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  [...] Militari, până în Piața Universității, cu escală la Palatul Cotroceni. La Cluj, din câte scrie Mihai Goțiu pe Voxpublica, marşul şi protestul împotriva proiectului minier de la Roşia Montană “se apropia de [...]

 • 36

  @Andrei: cei doi civili erau probabil “sub acoperire”.

  Maxa
  2013-11-04 13:49:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  @dinu 3: Fortele alea represive au rolul de a proteja pe cine? Au rolul de a proteja de violenta, dar nu au rolul de a o provoca ei, cum au facut. Din banii cui sunt platiti? Sunt platiti din impozitele tuturor, inclusiv ale autorului articolului, tanarului tarat, femeii lovite. Legitimarea doar fiindca participi la un protest e actiune de intimidare (cata vreme nu ai facut vreun act de violenta, fireste, atunci se justifica). Vezi Doamne, noi suntem prea prosti sa nu intelegem cat bine ne fac astia ca ne reprima, iar asta o spune un destept ca tine! Trepanatule!

  Daniel
  2013-11-04 13:51:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  @Casargoz: utile informatiile.

  Maxa
  2013-11-04 13:56:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  1. protestele sunt legale. în plus, vorbim de un oraș în care oameni au fost împușcați pentru că au protestat contra dictaturii. să folosești forța împotriva protestatarilor pașnici, pe motiv că n-au voie să protesteze este monstruos.
  2. protestele și modul în care acestea se desfășoară sunt, cel mult, treaba Primăriei. NU A PRFECTURII. cum se face că singurele conflicte cu jandarmii au avut loc, întotdeauna, în fața Prefecturii? este Jandarmeria în serviciul privat al d-lui prefect?

  Având în vedere că Prefectura este reprezentanta Guvernului în teritoriu, ce mai rămâne din Guvern atunci când puterea sa servește interese private?

  ce poate spune Guvernul despre implicarea nu doar a jandarmeriei, dar și a SRI-ului în acțiuni contra unor cetățeni care protestează democratic?

  nu vrem stat polițienesc!
  2013-11-04 15:07:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  Unul dintre cele mai lungi marsuri a fost aseara pe traseul … universitate – cotroceni – regie – izvor – p-ta constitutiei – unirii – universitate, si printre cele mai haioase, mai ales in camine. Sunt 4-5000 de oameni in orasul asta care nu se lasa, respect lor, dupa peste 2 luni de dezinformari, infierari si presiuni suntem tot in strada, daca imi spunea cineva la mijlocul lunii august acest lucru, i-as fi ras in fata, cauza e dreapta protestul in zecile de marsuri din ultimele luni a fost pasnic, cateva incidente izolate nu am determina pe mine sa nu ies pt a stopa un abuz masiv

  alex
  2013-11-04 16:01:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  imagini de ieri din Bucuresti
  youtube.com/wat../

  jos mafia politica
  2013-11-04 16:24:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  @dinu: @Hoti Penibili: Struti si maimute sunt cei din neamul tau. Ce nu intelegem ma noi? Ca trebuie sa distrugem 4 munti si sa contaminam apele cu cianuri ca sa facem cateva locuri de munca si sa luam 6% din aurul ala? De ce sa nu-l lasam urmasilor nostri care poate nu-l vor fura sau imparti cu cativa belfari in contractele facute cu statul ulterior?

  liviu
  2013-11-04 16:44:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  Asa fac jandarmii cand vor sa intimideze protestatarii legali: la sfarsitul mitingului ataca brusc pe ultimii care pleaca, ii bat si ii urca in dube. Am patit-o in 2004 la INM. Toti colegii batuti fara nici un motiv si arestati au primit amenzi absurde pt tulburarea linistii publice. Toate amenzile au fost anulate a doua zi in instanta.

  Felicitari pentru interventie, v-ati scutit colegii de timp pierdut degeaba prin tribunale.

 • 44

  PS

  Desigur in 2004 nici o televiziune nu a prezentat cazul. Erau toate acolo si filmau mitingul MISA, dar cand jandarmii au atacat brusc au ridicat camerele si au inceput sa filmeze cerul, copacii…

 • 45

  @Casargoz: De cand a-ti exercita libertatea de exprimare inseamna ca pregatesti sau comiti infractiuni sau contravenţii de natură a tulbura ordinea de drept? In ce tip de stat? A, ca unul sau mai multi incep sa arunce cu bolovani sau molotoave, au asupra lor arme de orice fel, samd, asta e alta poveste, atunci se justifica filmari, legitimari, chiar retineri si folosirea fortei. Dar pana atunci?
  Treaba cu legea 60/1991 e ca incalca drepturile constitutionale. Constitutia declara ca libere manifestatiile atata vreme cat se desfasoara pasnic. Nu exista limitari de genul autorizarilor si carosabilelor. E si absurd sa ceri aprobare de la autoritati, cand de multe ori tot impotriva lor manifestezi. E iarasi absurd sa fi obligat sa manifestezi intr-un tarc retras si neincapator. E act de intimidare sa legitimezi si sa hartuiesti manifestanti pasnici, in orice fel. Astea sunt gaselnite facuta sa inabuse orice miscare a societatii civile din fasa. Societatea civila ar face bine sa se ocupe si de proteste in vederea desfiintarii unor asemenea prevederi din legea romaneasca.

  Jos legea dictaturii 60/1991
  2013-11-04 17:05:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 46

  Completare; “A, ca unul sau mai multi incep sa arunce cu bolovani sau molotoave, au asupra lor arme de orice fel, samd, asta e alta poveste, atunci se justifica filmari, legitimari, chiar retineri si folosirea fortei”. Dar si atunci exclusiv asupra celor in cauza, nu incepi sa iei pe toata lumea la gramada pentru 2-3 descreierati izolati.

  Jos legea dictaturii 60/1991
  2013-11-04 17:11:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 47

  [...] de Mihai Goţiu voxpublica.real../ [...]

 • 48

  APADOR-CH și ActiveWatch:
  “Cetățenii nu respectă legea sau legea nu-i respectă pe cetățeni?”

  cotidianul.ro/c../

  APADOR-CH și ActiveWatch “condamnă public folosirea legii penale pentru a intimida persoane care își exercită dreptul la liberă exprimare și libertatea de a participa la întruniri publice”, potrivit unui comunicat, care face referire la ancheta în cazul atacului asupra mașinii ministrului Culturii, Daniel Barbu.

  “Din informațiile publice disponibile în acest moment reiese că cinci persoane sunt cercetate pentru infracțiunile de „ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice” prevazut e în art. 321 Cod penal (denumite, în limbaj popular, și„huliganism” ), în contextul participării la un protest în Centrul Vechi al Capitalei în data de 17 octombrie, în condițiile în care unii dintre aceștia nu sunt învinuiți de acte de violență asupra bunurilor sau persoanelor. În seara respectivă a avut loc un incident soldat cu spargerea lunetei autoturismului care îl transporta pe ministrul Daniel-Constantin Barbu. Actul invocat ca violent a fost unic, a vizat un bun (autoturismul), iar nu persoana ministrului sau liniștea/ordinea publică. Având în vedere numărul relativ mare al protestatarilor prezenți și nemulțumirile exprimate – repetat – de aceștia la adresa anumitor măsuri luate de guvernanți, este cât se poate de evident că, dacă s-ar fi urmărit cu adevărat tulburarea liniștii publice, rezultatul ar fi fost altul decât spargerea unei lunete a unui autoturism guvernamental. Dar, după cum rezultă din istoria recentă a acestor manifestații, care număra deja multe săptămâni, cei prezenți la aceste adunări publice nu au avut ca obiectiv producerea de dezordine publică, ci doar exprimarea, într-un mod care să atragă atenția publicului și decidenților, a unei atitudini critice. De aceea, nu se justifică excesul de zel manifestat de autorități de a iniția anchete penale extinse și intensive, cu încadrări juridice exagerate. Acest lucru poate fi interpretat ca fiind făcut tocmai pentru a da un semnal că orice protest poate fi ușor transformat în obiect de dosar penal și că orice protestatar este un potențial învinuit”, spun cele două organizații într-un comunicat de presă.

  În acest context, APADOR-CH și ActiveWatch cer modificarea legii adunărilor publice.

  Cetățenii nu respectă legea sau legea nu-i respectă pe cetățeni?
  2013-11-04 20:12:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 49

  @Spectator: Nu stiu care parte nu ai inteles-o?! Protestele sunt garantate prin constitutie! Acei tineri,galagiosi sau nu,fac aceste demonstratii de ceva vreme , si inca pasnic! Nu au facut rau nimanui,si nu au agresat fizic pe nimeni! Dar ceea ce s-a intamplat aseara la Cluj, nu are nume! Sau poate ca are si se numeste Ponta! Oricum , daca deja s-a ajuns la asemenea scene violente, consider ca este doar inceputul !!! Jandarmeria a urmat un ordin primit de mai sus! Ceea ce consider eu grav,este ca acest ordin a fost dat! Ce se intampla?!!! Revenim la comunism,cand ti se pune pumnul in gura?! Rusine lor!!!! Rusine celor care nu se gandesc la consecintele actelor proprii!

  irina
  2013-11-04 20:44:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 50

  @irina: pai acum vreo 2 saptamani n-au primit jandarmii indicatii pretioase de la Ponta si Basescu? gata, spaima initiala de demonstratii s-a atenuat, politrucii au prins iar curaj. Si-au dat seama ca aceste mitinguri pasnice nu le pun in pericol in nici un fel pozitiile, RMGC merge mai departe.

  ariel
  2013-11-04 21:04:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 51

  @ariel: Da, fiindca din pacate mitingurile nu au mai crescut.

  Jos legea dictaturii 60/1991
  2013-11-04 21:15:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 52

  @Jos legea dictaturii 60/1991: e de inteles. Cat pot sa tina niste manifestatii la care nu raspunde nimeni? Politrucii au temporizat dezbaterea, asteapta sa se stinga interesul si sa vina vremea urata sa actioneze iar. Cred ca stau cu ochii pe buletinul meteo. Apoi, peste noapte, tzac-pac, apare legea.

  ariel
  2013-11-04 21:28:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 53

  Același lucru s-a vrut și în București! Ieri seară, în a 10-a duminică de proteste PAȘNICE din capitală, a avut loc o busculadă în Piața Unirii. E vorba de cel puțin 2 persoane care nu-și aveau locul printre protestari și care au aprins niște torțe fumigene, torțe similare celor folosite pe stadioane. Protestarii s-au revoltat și au încercat să-i prindă pe cei cu torțele – pe unul am înțeles că au pus mâna.
  Apoi, surpriză! Pentru prima oara în 10 săptămâni de protest am fost așteptați la intrarea în Piața Universității de jandarmi echipați de bătaie – costume cu armură și căștile deja puse pe cap!
  Eu cred că incidentul cu torțele a fost dinadins ca să provoace protestatarii, ca să-i mâne spre cordonul de jandarmi ce-i aștepta la 10minute de Piața Unirii, gata să împartă „legitimizări”.
  Din fericire, grupul de „eroi naționali” a ocolit cordonul jandarmilor și a ajuns fără incidente în piața, pe trotuar.

  Ștefan
  2013-11-04 22:38:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 54

  ponta reface incet drumul lui ceausescu din decembrie 1989!

  yehudy
  2013-11-05 00:13:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 55

  Acum trei saptamani, jandarmii au intervenit in forta la Pungesti, Vaslui. Oamenii dorm in continuare pe camp pentru a nu lasa utilajele Chevron sa treaca pentru inceperea forarii. vrn.ro/trei-sap../
  Fracturarea hidraulica dauneaza grav sanatatii.

 • 56

  @Jos legea dictaturii 60/1991:
  Una din problemele ridicate de jandarmi este de blocarea circulatiei pe drumurile publice.
  O coloana in miscare nu blocheaza drumul :)
  Sunt curios cum poate fi interpretata legislatia in acest sens.

  Casargoz
  2013-11-05 12:26:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 57

  Luni seara la Nasul, Vlad Ioachimescu si Alexandru Alexe, insotiti de avocatul Tonel Pop, au prezentat in premiera imagini care aduc noi indicii spectaculoase asupra adevaratului faptuitor care a spart luneta masinii ministrului Culturii, Daniel Barbu in fata la CLUB A.

  nasul.tv/2013/1../

  Imagini-bomba in cazul “Luneta lui Barbu”
  2013-11-05 13:05:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 58

  Pe 6 noiembrie 2013 senatorii voteaza proiectul de lege, propus de deputatul Ciuhodariu, pentru interzicerea fracturarii hidraulice. Este primul ce ajunge sa fie votat, din cele 4 propuneri de lege de interzicere a fracturarii hidraulice. Votul nu este final, Camera Deputatilor este decizionala. Sa dam semnalul luptei la Senat!
  Trebuie sa facem clar mesajul nostru antifracturare celor din Senat! Maine ii intampinam dis de dimineatza, la 8.30, la intrarea in Senat.
  https://www.facebook.com/events/733887566625909/?source=1

 • 59

  Materialele informative si consumabilele costa bani https://www.facebook.com/notes/uni%C8%9Bi-salv%C4%83m/unitidonam-pentru-rosiamontana/609476112427753
  Uniti donam pentru Rosia Montana!

 • 60

  Protestele statice care se desfasoara pasnic in exteriorul unei institutii publice nu au nevoie de declarare prealabila, conform art. 3 din Legea nr. 60/1991. Notiunea de autorizare a unui protest nu exista in lege, cel mult exista obligatia notificarii la Primarie a celor care nu se incadreaza la exceptiile de la articolul mentionat, pentru a se cunoaste traseul, a beneficia de sprijinul politiei rutiere pentru gestionarea traficului in zone si a se verifica respectarea limitarilor impuse. Iar pentru protestele spontane, fara organizatori declarati oficial, nu avem reglementare, deci sanctionarea contraventionala in baza legii de mai sus e destul de fortata. Afara de asta, avem persoane amendate cu procese-verbale incheiate in mod abuziv si mincinos, fara a fi aduse la cunostinta acestora de incheierea unui astfel de PV. Agentii constatatori au completat cu informatii false, ceea ce se pedepseste conform Codului Penal

  Legat de problema adunarilor publice, in masura in care se mai insista pe faptul ca trebuiau notificate si ca lipsa acestei formalitati ar atrage ilegalitatea lor, puteti sa invocati art. 3 din Legea nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, care prevede ca: “Nu trebuie declarate în prealabil adunarile publice […] care se desfasoara în exteriorul […] sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public”, coroborat cu urmatoarele articole din Constitutie: art. 25 – dreptul la libera ciculatie, art. 30 – dreptul la libera exprimare si art. 39 – libertatea intrunirilor. Iar legitimarea, care se poate solicita in baza Legii nr. 61/1991, trebuie sa aiba o justificare pe care sunt obligati sa o aduca la cunostinta, ca totusi nu suntem un stat politienesc in care cetatenii sa poata fi chestionati fara motiv iar daca s-au emis pv-uri de contraventie in baza justificarii mentionate in acest post, instanta va constata nulitatea lor.

  mehi
  2013-11-07 10:05:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 61

  @toma: salut! aceeasi impresie am avut-o si in Timisoara, jandarmii se exprimau insa nu insistau la deblocarea intersectiilor, sintem tolerati am spus. mie imi arata ca s-au schimbat ordinele intre timp.

  katala
  2013-11-07 17:16:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 62

  @nu vrem stat polițienesc!: in Timisoara toate protestele s-au derulat pasnic din partea noastra, a participantilor. un jandarm a avut o iesire totusi, fara sa il ‘atace’ cineva, dind o palma unui coleg cind nu l-a vazut nimeni.

  katala
  2013-11-07 17:21:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 63

  Rog Jandarmul cu mustata a la Hitler sa ne comunice urgent daca mustata este falsa pentru a nu fi identificat sau este fan nazist,purtand permanent cu dansul unul din simbolurile dragi hitlerismului

  Bucurescu
  2014-10-30 15:52:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!