RSS Feed

Minciuna lui Băsescu după ce a eşuat România. Tăcerea lui Ponta

vezi toate articolele de
29 Apr 2013 la 04:40 32 comentarii 1297 vizualizari.

Dacă România ar fi fost un vapor, poate că Traian Băsescu ar fi reuşit s-o aducă în port sau măcar în rada portului cu pagube minime. Crezînd însă că România e chiar un vapor, Traian Băsescu a băgat-o în nisipurile corupţiei şi ale clientelismului, iar atunci cînd a înţepenit-o acolo a strigat că echipajul şi-a permis să se revolte împotriva lui.

Ulterior, adică de cînd Traian Băsescu îşi face ochi de cumătru cu fosta „maimuţică”, pe care zicea n-ar fi desemnat-o ca premier decît dacă şi-ar fi propus să înghită un porc, ceea ce pînă la urmă a făcut, Elena Udrea a început să-i ofere sfaturi amicale lui Ponta. Să nu care cumva să se ia după Tăriceanu, fiindcă România e la cheu. Asta în timp ce trupa lui Blaga nu vrea să înghită elogiile înghiţitorului de suine domestice, la adresa lui Ponta, ci iese din tranşeele opoziţiei să-l atace pe şeful guvernului.

Cum vine asta? Adică PDL-ul care l-a scîrbit pe Băsescu fiindcă-i puţea a fesenism se bate cu şeful PSD-ului, iar pedelista care-i plăcea lui şi care se lăuda că e singura în stare să moară cu Ponta de gît, a început să-i dea sugestii binevoitoare inamicului? Mai lipseşte s-o auzim pe Monica Macovei că la referendum nu s-au furat două milioane de voturi şi să retracteze că în România ar fi avut loc o lovitură de stat!

Băsescu a prins din zbor demonstraţia că politica austerităţii a fost o tîmpenie sinistră – chestie susţinută nu de politicieni din ţară, ci de economişti de afară, cu probe – şi ca să nu fie acuzat că i-a chinuit pe români din prostie scăzînd salariile şi pensiile, făcînd pe primul economist al ţării, a vrut s-o ia înainte celor care-l vor acuza că a înţepenit România pe bancul de nisip al crizei şi l-a lăudat pe Ponta că i-a continuat politica economică.

Or Ponta, care s-a trezit premierul unei ţări înţepenite în criză, fiindcă guvernele lui Băsescu au înnămolit-o şi i-au gripat şi motoarele, în loc să-i dea lui Băsescu replica de bun simţ, că nu-i continuă aberaţiile, ci se străduieşte să mişte România din nemişcarea în care a găsit-o, e mai atent să nu-i supere pe popularii europeni care sînt încă la putere la Bruxelles.

Singurul argument valabil pentru Ponta ar fi că nu mai vrea să se certe cu Băsescu, pentru a nu-i face pe investitorii prudenţi să nu-şi bage banii în România. Dar marele argument al premierului pentru a atrage investiţiile străine ar trebui să fie măsurile şi voinţa politică de a pune botniţă corupţiei care s-a întins ca rîia în România guvernelor Boc şi cheltuielilor neruşinate din timpul guvernului unguentelor, papucilor personali şi al vacii de Kobe.

Şi dacă tot e să ne pîrîm la Bruxelles, de ce nu se ridică acolo europarlamentarii uselişti să spună că europarlamentarii pedelişti, de dragul socotelilor lor politice interne, au minţit şi înnegrit imaginea României, cu incaculabile consecinţe economice? Sau măcar să-i întrebe pe cei care i-au dat crezare lui Traian Băsescu şi cohortei sale de europarlamentari, cum a fost posibil să admită că parlamentul unei ţări poate da o lovitură de stat?

Poate că Ponta, care are şi el o bubă deloc neglijabilă în cap, cu plagiatul lui, are dreptate să nu mai vrea să rîcîie anumite chestii le Bruxelles şi nu numai acolo, după ce s-a convins că oamenii useleului nu sînt la fel de convingători ca Macovei, Preda şi trupeţii lui Băsescu de la Externe. Totuşi asta n-ar trebui să-l împiedice să-i spună lui Băsescu şi celor care-l mai ascultă din străinătate că dacă în România a fost o lovitură de stat, cei care au dat-o sînt cei care au minţit iresponsabil şi ticălos că în România a fost lovitură de stat, ca să-şi acopere corupţia şi hoţiile.Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!