RSS Feed

Miorița sau “Dacă aș fi președinte”

vezi toate articolele de
28 Oct 2015 la 10:30 7 comentarii 901 vizualizari.

De când nu mai este președinte, Traian Băsescu mărturisește — aproape zilnic și întotdeauna mediatic — ce ar face, dacă ar fi azi președinte.

A uitat că a fost președinte, timp de zece ani, și a lăsat în urmă-i amintiri de neuitat. De la statul de drept preferențial la ghidul Cum să sugi la țâța marelui licurici.

Noroc cu Elena Udrea, care nu și-a pierdut reflexul dobândit când cu bilețelul roz al lui Tăriceanu:  a primit sacii cu bani, dar i-a dat partidului.

Când era președinte și partidul său, sufocat sub valuri de bancnote fraudulos obținute conducea și Guvrenul, și Parlamentul, Traian Băsescu n-a putut multe.

Azi, zice el, ar putea. Probabil se referă și la o lege a lustrației, și la una prin care se asigură confiscarea averilor ilegal obținute și la multe altele.

Dar cel mai mult și mai mult din ce ar putea să facă azi Traian Băsescu, dacă ar fi președinte, ar fi, zice el, să-l facă pe Vladimir Putin să dârdâie de frică. Vorba poetului: „De-atâta curaj, mă zgâlțâie frica.”

Pentru a oferi un eșantion din cele multe pe care le-ar face azi, dacă ar fi președinte, Traian Băsescu și-a recuperat de la Elena Udrea o chestie populară.

Inițial, marca a fost înregistrată de Ioana Băsesecu, pe când tatăl era președinte – Mișcarea Populară. Când tatăl i-a dăruit Mișcarea Elenei Udrea, cea dintâi a devenit Partid.

Acum două zile, Traian Băsescu și-a luat marca înapoi, i-a dat numele inițial, a candidat la președinția ei și, deși a candidat de unul singur, a câștigat, spre consternarea lui Liviu Dragnea.

Om cinstit și cu prințipuri, redevenit președinte – deocamdată doar de Mișcare – Traian Băsescu și-a tras și imn. Dar așa, cum știe el – pe sub masă, ca la decedatul Golden Blitz.

Așa s-a trezit prietenul Șerban Foarță, autor și al textului unei melodii fanion a formației Phoenix, că se trage de brăcinari cu Traian Băsescu, pe care-l disprețuiește constant. Citiți AICI.

Dacă înțeleg că Traian Băsescu a (re)devenit Pasărea Phoenix, nu pricep ce păsărică a (re)devenit Elena Udrea.

Desen& Copyright@ Ion BarbuDesen & Copyright @ Ion Barbu

Unde sunt vechii și străluciții sfetnici ai lui Traian Băsescu?

Nu era mai potrivit ca, în plin proces de reîntrupare prezidențială, Traian Băsescu să-și fi ales drept imn pentru Mișcarea de zi cu zi chiar Miorița?

Autorii baladei, anonimi fiind, nu pot mișca în front, iar culegătorul celei mai cunoscute versiuni a baladei, Vasile Alecsandri, și de n-ar fi mort, domn fiind, nu s-ar aștepta ca lui Traian Băsescu să-i crape obrazul de rușine.

Despre Nicolae Ceaușescu se spunea că, de teamă că nu va intra în istorie, a intrat, cât a putut, în geografie. Traian Băsescu a intrat direct în folclor și de acolo pre mulți (îi) va haiduci.

Unul dintre lacheii cu o carte de muncă ce se întinde de la Ceaușescu la Băsescu ne-o spune în stilul său inconfundabil: “Cele două zile petrecute la Madrid au evidențiat un Traian Băsescu în plin exercițiu de președinte al României.”

Eu, unul, dacă aș fi președinte, m-aș gândi că multe lucruri imposibile altundeva sunt posibile în România, fiindcă românul respinge drept inacceptabile multe lucruri care sunt acceptabile, dar salută cu entuziasm drept acceptabile multe lucruri inacceptabile.

Lacheii sunt o excelentă hârtie de turnesol.

dt_signature2-e1270748737227[1]

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

7 comments
 • 1

  Doare, nu-i asa? Atita efort, atitea lovituri, atitea calomnii si dezinformari… Si individul tot nu se da batut.

  Asta probabil si din cauza ca exista suficienti romani care nu pun botul la propaganda anti-bashista. Eu, cel putin, pot sa fac diferenta dintre Romania lasata de Iliescu si cea lasata de Basescu. Si pot sa vad foarte clar in ce directie se indreapta Romania cu PSD-ul la putere. Clasarea dosarelor Revolutiei este un indiciu foarte clar.

  In final, ma bucur sa stiu ca in tara asta nu mai sint probleme asa ca putem sa ne apucam sa lovim intr-un partid care abia a aparut. Eu as spune ca loviturile preventive denota frica. Sincer, ma indoiesc ca dumneata ai vreun motiv sa te temi de Basescu. Si atunci… de unde se transmite frica asta?

  gjgj12
  2015-10-28 14:32:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  thanks

 • 3

  Acum se vede adevarata dimensiune a acestei flegme numita traian basescu, adica aceea a unui chibit grotesc.
  Pe cine mai intereseaza ce ar face, acum cand am vazut ce a facut: a sustinut o banda de talhari Udrea, Cocos, etc., a numit prim ministru pe un hidrocefal lingau cunoscut ca Boc ()

  sorel jr
  2015-10-29 13:11:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  gjgj: nu cred ca-i frica cuiva. Cu siguranta le este SILA celor mai multi.
  Jegul de basescu a lasat Romania cu mai putini medici fata de cum a lasat-o comunistul Iliescu.

  sorel jr
  2015-10-29 13:33:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  @sorel
  Nu te supara: ti-a mai spus cineva pana acum ca esti un b.o.u ?
  Spala la greu creiere Antena 3, dar si mama natura are meritul ei.

 • 6

  Pentru un intelectual sunteti prea visceral

  Paraschiv Ion
  2015-10-29 15:49:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Numa supar. Nu a avut nimeni motive. Faptul mmm-ugetul are origine bovina este insa unanim acceptat.
  Nu te preocupa conditia ta de vitel la vacuta basescu?

  sorel jr
  2015-10-30 13:20:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
Dorin Tudoran (născut la 30 iunie, 1945, Timișoara), scriitor, ziarist și analist politic.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!