RSS Feed

UPDATE 2: Votul final pe Legea Roșia Montană, amânat din lipsă de cvorum! ”Deputați, suntem cu ochii pe voi!” – GALERIE FOTO cu mobilizarea opozanților

vezi toate articolele de
06 May 2014 la 09:46 51 comentarii 1544 vizualizari.

UPDATE 2: La ora 12,35, ședința Camerei Deputaților s-a încheiat fără a se trece la vot, din lipsă de cvorum. Deputații nu au mai revenit în sală după pauză!

UPDATE (ERATĂ):  Biroul Permanent al Camerei Deputaților a schimbat ordinea de zi: Legea Distrugerii Roșiei Montane intră astăzi (6 mai) la vot! Detalii aici.

***

Opozanții proiectului minier de la Roșia Montană au luat cu asalt mailurile, dar și profilurile și paginile de pe Facebook ale deputaților români și a Parlamentului României. Pe 7 mai (miercuri), Astăzi, de la ora 12.30: pe ordinea de zi a Camerei Deputaților e programat votul final pe proiectul legii speciale pentru Roșia Montană, cel care a declanșat amplele proteste de stradă din toamna anului trecut. Proiectul de lege a primit aviz negativ din partea Comisiei Parlamentare Speciale, a căzut la votul din Senat și toate grupurile parlamentare din Camera Deputaților (care este și camera decizională în cazul acestui proiect de lege) s-au pronunțat împotrivă. Cu toate acestea, opozanții vor să se asigure că deputații nu au uitat protestele din toamna trecută și că sunt dispuși să meargă până la capăt în lupta lor, indiferent cât va dura.

Pe paginile și grupurile de pe Facebook dedicate subiectului Roșia Montană, care însumează sute de mii de membri (doar Rosia Montana in UNESCO World Heritage are peste 150.000), mobilizarea a început de săptămâna trecută. Oamenii sunt îndemnați să le scrie deputaților (datele de contact, pe colegii, se găsesc pe site-ul legea.rosiamontana.org) și să realizeze fotografii cu mesaje pentru aceștia (vezi o parte dintre acestea în galeria foto de mai jos). De asemenea, pe 7 mai, astăzi, de la ora 12.30, cetățenii sunt așteptați în fața Palatului Parlamentului, unde urmează să intre la vot proiectul de lege.

Mobilizarea a fost amplificată de iritarea publică stârnită săptămâna trecută, după ce presa a prezentat informațiile conform cărora compania Gabriel Resources intenționează să deschidă un proces împotriva României la o curte internațională de arbitraj, solicitând compensații de miliarde de dolari. Declarațiile făcute de reprezentanții companiei pentru publicația canadiană ”The Globe and Mail” și preluate masiv pe presa autohtonă sunt intrepretate de către mulți dintre opozanții proiectului minier ca o încercare de intimidare și de șantaj la adresa deputaților și guvernanților români, în copul influențării votului și deciziilor acestora.

CITEȘTE PE ROMÂNIA CURATĂ DE CE GABRIEL RESOURCES ARE ȘANSE MINIME SĂ OBȚINĂ ASTFEL DE DESPĂGUBIRI DACĂ STATUL ROMÂN ÎȘI VA PLEDA CORECT CAUZA (AICI).

***

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!