RSS Feed

Mojicia lui Băsescu

vezi toate articolele de
02 Dec 2009 la 01:03 130 comentarii 4522 vizualizari.

Văd că se bate monedă pe declaraţia lui Traian Băsescu de la OTV, cea referitoare la numirea lui Claudiu Elvis Săftoiu la SIE. Cred sincer că a fost o exprimare nefericită, mai ales că Băsescu se simţea în largul său, fiind pus pe glume. Ce mi se pare mie impardonabil, gafa băsesciană a ultimelor zile, este episodul de la ceremoniile de la Arcul de Triumf.

După ce a dat mâna cu toţi pedeliştii prezenţi, i-a ignorat pe Ion Iliescu şi pe Emil Constantinescu, întorcându-le spatele. Aşa ceva nu face un preşedinte, indeiferent cât de mult i-ar urî sau dispreţui. Ştiu că o să fiu umplut iar de respect pentru rândurile ce urmează, dar am să vă reamintesc un episod din noiembrie 2002. George Bush venise în România. Pe atunci, Emil Constantinescu era deja doar un Milică Barbă-Albastră, învins de servicii, uitat de toată lumea. Bush şi Iliescu au trecut prin faţa şirului de oficiali români, iar atunci când când au ajuns în faţa lui Constantinescu, Iliescu s-a oprit şi i l-a prezentat preşedintelui american. Nu era ceva prevăzut de protocol, după cum nu cred nici că Iliescu se dădea în vânt după Constantinescu. A fost un moment în care, oricât de odios mi-a părut Iliescu şi tot ce a însemnat el pentru România, a meritat un pic de apreciere, atâta câtă m-a lăsat inima.

Pentru gestul de ieri, Traian Băsescu ar trebui să-şi ceară scuze, să spună că n-a avut ochelarii de distanţă la el, că imaginea a fost trucată. În caz contrar, rămâne un mojic, de data aceasta nici măcar simpatic cum îi este felul de obicei.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Twitter urmareste-i pagina de Facebook LinkedIn
jurnalist Realitatea-Caţavencu
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!