RSS Feed

Motivele demisiei lui Daniel Barbu. Un sac de motive şi o tonă de ipocrizie

vezi toate articolele de
13 Dec 2013 la 12:17 28 comentarii 2912 vizualizari.

Este cineva într-atât de naiv încât să-şi închipuie că stupida comparaţie între bugetul alocat persoanelor cu HIV/SIDA şi bugetul Culturii reprezintă motivul real care a dus la demisia lui Daniel Barbu? Asta chiar dacă, pe bună dreptate, o astfel de delcaraţie ar fi impus o demisie/demitere? Despre ipocrizia politicienilor din jurul lui Traian Băsescu şi a preşedintelui însuşi care l-au atacat pe Daniel Barbu, a scris Costi Rogozanu pe Criticatac. Cei care până mai ieri şi-au scuipat frustrările asupra „mahalalelor inepte” ori care au asociat lesbienele, ateii şi romii cu categorii infracţionale s-au transformat peste noapte în mari apărători ai corectitudinii politice… Să fim serioşi.

La fel de ipocrite sunt însă şi declaraţiile lui Crin Antonescu. Cel care, cu doar un an în urmă, nu avea nici cea mai mică jenă ca în plină campanie electorală să defileze alături de Gigi Becali, ale cărui atitudini homofobe sau rasiste sunt mai mult decât bine-cunoscute. Să nu ne ascudem după deget: oricât de scandalos a sunat comparaţia lui Daniel Barbu pentru urechile unor intelectuali, la nivelul larg al populaţiei autohtone înclin să apreciez că mutarea responsabilităţii lipsei de fonduri pentru cultură pe umerii persoanelor afectate de HIV/SIDA a întrunit mai degrabă apreciere decât revoltă. Nu trăim într-o ţară în care să existe o sensibilitate reală şi toleranţă, la nivel popular, la adresa categoriilor sociale marginale şi/sau defavorizate (cu atât mai mult cu cât aceste categorii sunt extrem de multe şi consistente şi cu cât fiecare dintre aceste categorii tinde, în mod greşit, să identifice ca şi cauze ale propriilor probleme celelalte categorii). Şi din asta rezultă substratul demisiei lui Daniel Barbu într-un astfel de moment. Un moment cât se poate de prielnic pentru a-i face o ieşire din scenă din postura de victimă: a atacurilor lui Băsescu şi ca un apărător (!) al culturii (mesajul indirect al declaraţiilor lui Daniel Barbu e legat de lipsa fondurilor pentru cultură).

Nu merg până acolo încât să afirm că declaraţia incriminată a fost făcută cu premeditare, pentru a-i putea crea lui Daniel Barbu oportunitatea de a se retrage din prim-planul politicii într-un mod acceptabil (onorabil ar fi, de asemenea, o exagerare). Cu siguranţă însă, PNL şi Crin Antonescu au profitat inteligent (şi şmechereşte) de uşiţa întredeschisă pentru a se putea debarasa de cel care reprezintă, de câteva luni bune, un uriaş balast pentru imaginea publică a partidului. Dacă pentru cei care au fost scandalizaţi, pe bună dreptate (exclus ipocriţii enumeraţi deja), comparaţia făcută de Daniel Barbu reprezintă un motiv de demisie/demitere, pentru PNL şi Crin Antonescu a fost doar un pretext.

Daniel Barbu a ocupat unul dintre cele mai puţin importante scaune ministeriale (cu cea mai mică influenţă în Guvern, cu fonduri insignifiante de distribuit către căprării, clientelă şi baronet etc.). La nivel de imagine, Ministerul Culturii este, însă, mult mai important decât alte ministere. Raportul influenţă politică vs. vizibilitate publică e total disproproţionat în privinţa ministrului Culturii, oricine ar fi acesta.

Prin poziţionarea lui în scandalul Roşia Montană, Daniel Barbu a ajuns să fie unul dintre cei mai detestaţi miniştri ai Guvernului Ponta. Mai detestat chiar decât Şova, fiul mamei „marilor proiecte”, Bechtel ori RMGC. Asta şi ca un efect al expectanţei publice: de la fiul adoptiv al celei care este avocatul unora dintre cele mai controversate/scandaloase afaceri din România nu au existat prea mari aşteptări, spre deosebire de cazul lui Daniel Barbu, care beneficia de o imagine pozitivă, cel puţin la nivelul populaţiei cu o educaţie peste medie, înainte de a se transforma făţiş într-un lobby-ist al RMGC şi într-un susţinător al distrugerii patrimoniului cultural de la Roşia Montană. Cantitativ (dar şi calitativ), numărul banerelor şi mesajelor protestatarilor ori articolele din mass-media mainstream şi underground care l-au vizat pe Daniel Barbu a fost mult mai mare decât cele ale frăţiorului şi surioarei lui cianuriste din Guvern, Dan Şova, respectiv Rovana Plumb.

Sub presiunea publică, pentru PNL şi Crin Antonescu dispensarea de Daniel Barbu devenise obligatorie, dar, în acelaşi timp, nu putea fi făcută sub forma unei concesii la solicitările civice din stradă (pentru că s-ar fi constituit într-un precedent periculos şi pentru alţi miniştri). Mai mult, nici Ponta şi PSD nu ar fi agreat o asemenea soluţie, care i-ar fi lăsat cu adevărat în ofsaid pe Şova şi Plumb (dar şi partidul).  În aceste condiţii, declaraţiile recente ale lui Daniel Barbu s-au constituit într-o minge ridicată la fileul demisiei. Da, Daniel Barbu plăteşte factura propriei îngâmfări şi superiorităţi lipsite de substanţă, dar o factură mult mai mică decât ar fi trebuit să plătească în realitate.

***

BONUS: Pentru cei care nu l-au văzut ieri, filmul ocupării partidelor politice, la Cluj. E un mic moment de istorie, care nu trebuie uitat prea repede:

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

28 comments
 • 1

  Am inteles,Basescu si Antonescu sunt rai,Ponta este bun!Tu esti ghioaga cu care guvernul santajeaza SUA sa inchida ochii pt castigul Chevron.Pacat de morometzii aceia de la Pungesti care au crezut in tine ,dar care vor infunda puscariile pt distrugerea proprietatii!

  fix pix
  2013-12-13 12:38:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  @fix pix:

  ???

 • 3

  Ma bucur din suflet ca am scapat de Barbu!!! Inteleg ca viitorul ministru s-ar putea sa fie Gigel Stirbu. Acesta se incadreaza perfect in guvernul Ponta! Nu prea pricep io cum poti sa faci “copy-paste din gresala”, dar, conform adevarul .ro, in septembrie anul acesta Gigel Ştirbu a depus o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, iar una dintre propuneri stipulează faptul că este permisă „includerea accidentală a unei lucrări sau a unui alt obiect protejat în material“ .

  Anca
  2013-12-13 12:48:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Atunci pe Șova, cel cu harta autostrăzilor trasată cu bidineaua, de ce nu l-au ejaculat din minister? Nu era suficient de bun pretextul?

  Ionut Catalin Dimache
  2013-12-13 13:17:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Mi-e dor de oameni normali la cap !

  Domnule Gotiu,
  sunt de acord cu ce afirmati. Gasesc insa potrivita urmatoarea observatie: daca vreau sa citesc o parere avizata (si totodata onesta) despre mersul culturii si/sau despre o alta tema a zilei intru pe blogul Observatorului din Cluj. De cele mai multe ori articolele reflecta echilibrat tema abordata, si daca nu, atunci prin contributiile celorlalti (cititorilor) ajungi la acelasi rezultat. Har Domnului, poti citi/afla cat nu poti duce ! De ce se considera politicienii nostri apti sa-si dea cu parerea PUBLIC despre orice, nu stiu ! Dincolo de orice opinie interpretabila asupra fondurilor destinate seropozitivilor, deranjant si suficient pentru o demisie a fost faptul ca si-a bagat – fara vreo ratiune, doar pentru a-si potoli propria inflamare – nasul in oala altuia. E ridicol ! Ce sconta ? “Da, sa traiti, domnule Barbu ! De indata luam de la seropozitivi si va dam dvs.!” ???

  rich guy
  2013-12-13 13:24:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  erata: observatorcultu../
  Bucuresti, nu Cluj.

  rich guy
  2013-12-13 13:48:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Gigel Stirbu – noul ministru la Cultura

  Plesu despre:

  “Nu am auzit niciodata de domnul asta, ori la Cultura imi imaginez ca ar trebui sa apara totusi si personaje care au un anumit curriculum in domeniu”, a spus Plesu.

  Dupa ce jurnalistii i-au spus ca numele acestuia este Gigel Sorinel Stirbu, Plesu a spus: “Dupa mine, Gigel e foarte potrivit pentru o functie care cere anvergura europeana. La noi e plin de Gigei in toate posturile si in toate institutiile. Un Gigel in plus nu mai conteaza”.

  Mircea_
  2013-12-13 14:12:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Gotiu,

  Un articol despre propunerea lui Bolcas la Curtea Constitutionala?

  Hai ca erai mare absolvent de drept si specialist in constitutional in vara anului trecut.

  Apropos, declaratia lui Barbu nu atenteaza la corectitudine politica deoarece bolnavii de HIV/SIDA nu sunt o categorie sociala/minoritate aparte. Declaratia lui Barbu atenteaza la bunul simt si mai ales la obligatia statului de a-i trata pe aia carora le incaseaza o groaza de bani asigurari medicale. Putea sa fie vb despre bolnavii de cancer sau tuberculoza, tot nesimtire era.

  Chianti
  2013-12-13 14:41:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  @Mihai Goţiu: ignora trolli, sunt peste tot de 2 zile si pe US, cei din PMP au invadat tot spectrul, cateva partide incearca sa profite de conjuncturaactuala cum a facut si USL anul trecut

  alex
  2013-12-13 16:01:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Răspunsul noului ministru uselist al Culturii la inţepătura lui Pleşu:

  Sunt mandru si multumesc parintilor de numele care mi l-au dat

  :( Stăm bine.

  Mircea_
  2013-12-13 16:18:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Cult in cap….

  domnu Gigi ministru cucultura care ni la dat
  2013-12-13 16:27:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  nea gotiu, cioroianu a zis de tigani si a zburat. dany a zis de cei infectati cu hiv si a zburat.

  e greu de crezut ca cei doi sunt prosti si ca declara orice ca sa vada daca merge. mai degraba as zice ca amandoi s-au plictisit si au gasit o scurtatura ca sa iasa din politica. si ce scurtatura e mai buna decat o declaratie incorecta politic? hai cu Briciul lui Occam, explicatia cea mai simpla

  ca barby a tinut cu nemtii in faza cu aurul e relativ secundar, asta daca n-ai sindromul Baader-Meinhof sa vezi aur gabriel risursiz si in supica

 • 13

  Cum naiba mai, eu credeam ca va doriti sa plece RMGC-istul Barbu. Acum aflu ca nici asta nu mai e bine ? Hmmmm ….

  Florin
  2013-12-13 18:16:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Dl Gotiu, alta problema as vrea sa va întreb, dacă va pasa de problema gazelor de sist, de ce nu educați si explicați oamenilor cum sa formuleze si sa faca un referendum?
  Exploatarea unor resurse in speta, a gazelor de șist, nu are cum sa fie interzisa, dar interzicerea tehnologiei de fracturare se poate fara nici o problema, interzicerea tehnologiei de fracturare nu se referă la interzicerea exploatării resurselor ca sa fie anulate pe banda, iar se anulează la Baile Felix un referendum.
  Imi pare rau dar asa…

 • 15

  @VL Parca a mai fost un referendum local unde alegatorii au ales si votul fiind validat, ca nu vor fractuare hidraulica. Pe guvernanti ii doare in cot de vointa Romanilor in general.

  USL-ul au promis ca interzic fractuarea, l-au demis pe Ungureanu pentru asta si acum uite ce-au facut la Pungesti.

  De pe realitatea

  Scandal pe tema referendumului la Băile Felix pe gazele de şist. Guvernul atacă decizia

  Scandal în Bihor din cauza referendumului privind exploatarea gazelor de şist. Consiliul local din Sînmartin, comuna care administrează staţiunea Băile Felix, a decis să organizeze un referendum, pentru a consulta populaţia în legătură cu prospecţiunile şi exploatările care ar urma să aibă loc în zonă.

  Prefectura a atacat, însă, decizia în instanţă. “Hotârârea va fi atacată luni dimineaţă datorită faptului că această hotărâre excede caracterul patrimonial al comunei Sânmărtin. Resursele subsolului sunt resurse naţionale şi nu decide nicio comunitate locală asupra lor. Instituţia Prefectului veghează la respectarea legii. Referendumul ar putea fi interpretat dacă respectăm sau nu Constituţia”, a declarat la Realitatea TV, prefectul Claudiu Pop.

  Pe sest
  2013-12-13 23:57:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  iaca inca o victorie de-a lu gotiu si a usl-ului

  Cel mai bogat rus, un apropiat al lui Putin, va exploata aurul din Maramures. Folosind cianura .

  pentru amanunte intrebati-l pe gotiu si va va raspunde la fel ca ponta si antonescu:el nu stie,n-a vazut n-a auzit.el era in alta parte

  inca o victorie
  2013-12-14 00:36:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  » Fosta uzina “Aurul” Baia Mare, aflata in proprietatea magnatului rus Mihail Prokhorov, reia extractia de aur prin metode pe baza de cianura. Practic, langa Baia Mare ar urma sa functioneze un complex industrial de genul celui pe care compania Rosia Montana Gold Corporation vrea sa il construiasca in Muntii Apuseni.

  » Prokhorov, etichetat de Forbes drept cel mai bogat om din Federatia Rusa, este unul din oligarhii apropiati premierului Vladimir Putin. El planuieste sa dea cat mai repede drumul afacerii si anunta investitii de aproximativ 100 de milioane de euro.

  » Uzina “Aurul” a fost in centrul celui mai mare scandal de poluare din istoria recenta a Romaniei: in anul 2000, apele cu cianura ale unui iaz de decantare din apropierea Baii Mari au poluat masiv raul Tisa, iar din acel moment activitatea fabricii de prelucrare a aurului a fost oprita.

  Fosta uzina “Aurul” din Maramures, aflata in posesia rusilor de la Polyus Gold, urmeaza sa isi redeschida portile. Societatea controlata de magnatul Mihail Prokhorov si-a anuntat deja intentia de a incepe activitatile de procesare a minereurilor neferoase din zona, folosind metode pe baza de cianura. Insa, pana la inceperea procesului de prelucrare a minereului de pe haldele de steril din Maramures si exploatarea unor perimetre miniere din judetele Maramures si Satu Mare, noii patroni ai “Aurului” maramuresean asteapta avizul final de functionare din partea autoritatilor de mediu. Pentru ca acest lucru sa se intample, proprietarii rusi ai “Aurului” trebuie sa investeasca masiv pentru a atinge standardele europene de mediu. In acest context, rusii au anuntat deja o investitie de aproximativ 100 milioane euro in tehnologii de prelucrare a minereurilor neferoase, in urma carora ar putea rezulta “cantitati apreciabile de aur si argint”.

  inca o victorie
  2013-12-14 00:38:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  @Pe sest: nu e adevarat, e o parte legislativa care trebuie explicata foarte bine, pentru fi evitata formularea ei.

  Referendum pe formula interzicerii fracturii hidraulice nu a existat la nici un referendum pana acum, de asta au și fost anulate toate, cum o sa fie si cel de la Băile Felix, deja a fost atacat de prefect in instanta exact pe subiectul asta, m-am si uitat la el, este este exact ca si cel de la pungesti formulat, nici o diferenta.

  Nici ei nu cer interzicerii fracturii hidraulice, nu e formulat asa, toti au cerut interzicerea exploatării si explorării gazelor de sist, care, daca asa e legea, ele apartin statului si nu poți sa te pronunți impotriva exploatării sau explorării lor.

  Dar partea asta legislativa se poate ocoli dacă referendum-ul in formulare ar cere explicit doar interzicerea fracturii hidraulice in procesele de explorare s-au exploatare. Orice aluzie la interzicerea explorării sau exploatării gazelor de sist fara a se specifica clar ca de metoda fracturării este vorba, cade in instanta.

  Singurul referendum care a fost câștigat a fost câștigat dintr-o eroare, nu s-a specificat pe nu stiu unde ca e de interes național, nu a fost câștigat nici într-un caz pe motiv ca e ceva e nociv, iar interesul național se poate da peste noapte si va cădea si ala din moment ce nu s-a specificat nici acolo ca de fracturare hidraulica si de nocivitatea ei este voba

 • 19

  Asta e formularea care s-a pus la referendum-ul de la Baile Felix:
  “Sunteţi de acord cu prospecțiunea, explorarea, dezvoltarea, exploatarea surselor petroliere, a gazelor naturale şi a gazelor de şist pe teritoriul comunei Sînmartin?”
  Nu e absolut nici o referire la fracturarea hidraulica care trebuia sa fie motivul principal care sa stea la baza formularii

 • 20

  Au existau 4 localitati unde s-a facut referendum si doar intr-una s-a atins numarul necesar de voturi valide la Costinesti, in rest a fost invalidat din cauza slabei participari.

  Intrebarea a fost asa:

  Potrivit hotărârii Consiliului Local, cu ocazia referendumului, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe cu “DA” sau “NU” la întrebarea: “Sunteţi de acord cu riscul de afectare a pânzei freatice şi a turismului pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia, în urma exploatării gazelor de şist din sudul litoralului?”.

  economica.net/referendum-privind-exploatarea-gazelor-de-sist-la-mangalia-in-ziua-alegerilor-parlamentare_38709.html

  adevarul.ro/locale/constanta/referendumul-privind-
  gazele-sist-semnul-intrebarii-costinesti-1_50d18674596d720091167f93/index.html

  adevarul.ro/locale/constanta/dezamagire-referendumuri-pacat-oamenii-nu-fost-solidari-1_50c62786596d720091e364f3/index.html

  In Bulgaria a fost/este interzisa atat explorarea cat si explorarea hidraulica.

  Bulgaria nu va revizui interdictia privind explorarea gazelor de sist

  hotnews.ro/stiri-international-14949443-bulgaria-nu-revizui-interdictia-privind-explorarea-gazelor

  Pe sest
  2013-12-14 06:42:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  -sist.htm

  In Romania de doua ori a fost respinsa. Prima data in 2012 PSD a initiata o lege de interzicere atat e explorarii cat si a exploatarii gazelor de sist si a fost respinsa tot de PSD. Ultima data in 2013


  Senatorii au respins miercuri propunerea legislativa cu privire la interzicerea explorarii si exploatarii prin fracturare (fisurare) hidraulica a hidrocarburilor gazoase sau lichide si anularea licentelor exclusive de explorare a proiectelor ce utilizeaza aceasta metoda, anunta Agerpres. Initiativa a fost respinsa pentru ca nu s-a intrunit numarul de voturi necesar pentru adoptarea unei legi organice, fiind exprimate 8 voturi pentru, 87 impotriva si 10 abtineri. Termenul de adoptare tacita era 7 noiembrie.

  hotnews.ro/stiri-esential-15968503-senatul-respins-propunerea-legislativa-privind-interzicerea-exploatarii-prin-fracturare-hidraulica-hidrocarburilor.htm

  La Baile Felix e un caz special legat de statul de statiune balneoclimaterica al localitatii si locuitorii, hotelierii si toti agentii economici populatia au tot dreptul sa isi apere si sursele de venituri mentinand intact mediul inconjurator in sensul interzicerii atata explorarii cat si a exploatarii oricatui fel de hidrocarburi gaze, petrol conventionale sau de sist. Valabil si pentru alte situri protejate cum ar fi rezervatiile naturale.

  In rest explorarea ar putea fi facuta in anumite conditii cu acordul oamenilor, cu despagubiri asigurari ca nu vor fi afectate casele, apele. Exploatare dupa hidrocarburi conventionale.
  Dar nu vine Chevron sa faca explorare dupa gaze de sist doar sa verifice daca exista sau nu gaze sau petrol din sisturi, sa faca numai explorarea. Sunt legate ambele ori face explorare-(exploatare-dezvoltare) ori deloc dupa principiul totul sau nimic.

  Fractuarea hidraulica are 3 puncte slabe canitatea mare si numarul mare de subtante cu un risc ridicat de poluare(subst. radioactive, mutagene, cancerigene) daca ajung in apa freatica doar o parte din aceasta cantiate e recuperata tehnologic, folosirea unei cantitati mari de apa si riscul de poluare a apei si solurilor.

  Ar mai fi scoaterea din circuitul agricol a unor mari suprafete de teren agricol. In zona Bârlad 2800 de sonde
  pe 600.000 hectare concesionate de Chevron.

  stareanatiunii.com/cate-sonde-vor-fi-montate-forajele-firmei-chevron-in-judetul-vaslui.html

  In Romania guvernul schimba legile dupa cum curge mituiala e CHevronul in ilegalitate schimba legea sub presiunea spagii si a ambasadelor si guvernelor straine. Face Prospectiunu SA o gramada de gafe penale Ponta a dat instructiuni politiei si garzii de mediu sa nu intervina sa ignore orice apel oricat de disperat. Un amarat de politist nu poate sa faca nimic, cel mult sa demisioneze. Sau sa accpete ordinele si sa treaca la mineriada cu jandarmi.

  neuerweg.ro/gafele-penale-ale-s-c-prospectiuni-s-a-i-la-mosna-cel-putin-21-de-sonde-nedetonate-au-fost-lasate-fara-paza-2/

  Pe sest - continuare
  2013-12-14 06:44:12 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  Legat de e o exploatare sau alta e marimea in primul rand. Diferenta intre ca putere de distrugere intre o bomba ordinara si o bomba atomica.

  A zis cineva bine cel mai bine e o pauza zece ani sau mai mult nu se incepe sa se mai exploateaze nicio resursa. In momentul de fata Romania incepe sa arate a tara de Africa cu un guvern corupt de Africa. Japonia si-a exploatat foarte mult potentialul uman, nebeneficiind de cine stie ce bogatatii naturale proprii dar a ajuns printre cele mai puternice economii ale lumii. Energie nu inseamna doar gaze, petrol si carbuni cum se subintelege prin “corporatii din energie”.

  Pe sest
  2013-12-14 06:54:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  Mihai Gotiu, am o nelamurire. Tu inca il mai citesti pe Costi R.? Adica ce gasesti in preputul gandiri lui ce ti-ar putea folosi la desavarsirea propriului tau eu?

  NonCostiR
  2013-12-14 09:33:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  Stiu de senat, dar nu m-am referit la senat, la senat nu au nici o problema sa-si voteze ce vor daca asa li se impune. Strict de referendum-uri vorbesc. Politicienii nu mai au nici o influenta la referendum, opţiunea ajunge direct la populație.
  Uitasem de Constanta, dupa cum vezi am dreptate 100%, referendum-ul nu s-a anulat ca fiind ilegal de prefect, cum a fost anulat la toti ceilalti, tocmai fiindcă a fost formulat corect.
  Exact la asta ma refeream ca trebuie dusa munca de lămurire cum sa se formuleze.

 • 25

  Nu stiu daca ai înțeles, sub orice forma trebuie evitata formularea ca populatia cere interzicerea explorării și exploatarii unei resurse, a unei metode nocive in schimb, nu e nici o problema.
  Nici la senat nu s-a anulat propunerea legislativa pe motiv ca contravine vreunei legi. Tocmai pentru ca s-a formulat foarte bine cererea “interzicerea explorarii si exploatarii prin fracturare (fisurare) hidraulica a hidrocarburilor gazoase sau lichide”
  Ca ce a votat politicul e altceva.
  Dar a ajuns la vot.

 • 26

  a demisionat la presiunile altora deoarece “nu si-a indeplinit mandatul”; si din acelasi motiv vor demisina si altii; sa vedem ce motive oficiale penibile vor avea

  adrian
  2013-12-14 11:25:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  am@Poppy, the Don’t Like button is when you cnmmoet! Reply by on September 30th, 2010 at Thursday, September 30, 2010 @ 12:33 pm@Poppy, OMG! I’m with you! Everyone, get the hell out (screw hunkering down ) early and bring all your pets to my house!

 • 28

  Ah, I see. Thanks, Tudor.The program prsntees an unusual problem in this regard. It requires a good deal of commitment and effort on the part of the user before he or she would be able to say whether it worked for them or not. The user must train for no less than ten days before the results begin to appear. This is because it is stimulating changes in working memory and focus. The training is also particularly difficult for the first few days.This means that someone who purchases the software to perform the usual product evaluation (how does it look, what will it do for me) will find themselves immediately faced with the need to commit. (Reviewers have agreed with the conclusion that a trial version would be a bad idea.) Instead I offer the full, unconditional money-back guarantee, plus an additional $40 if someone commits to ten days and doesn’t find it useful. (I’ve had a few returns, but no one has yet taken me up on that ten day offer!!)If anyone contacts me wanting to try the software, I am always more than willing to supply a copy.Martin

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!