RSS Feed

MTO-u’… Ce e de reţinut din producţia Cotroceni TV?

vezi toate articolele de
15 Jul 2014 la 10:36 40 comentarii 3072 vizualizari.

Traian Băsescu îşi ştie publicul. Publicul lui vrea să se ştie deştept. Filmul de ieri de la Cotroceni cu Ponta şi Petrescu oferă exact marfă de făcut mişto pentru acel public extrem de deştept.

Şi, doamne, ce e pe facebook, numai oftaturi, îngrijorări despre cît de proşti sînt cei care ne conduc etc. Situaţia seamănă cumva cu ipocriţii indignaţi de cît de proaste sînt noile generaţii la BAC. Or fi proşti, dar cine nu vede cît de departe sîntem de agenda care ne doare are cu adevărat probleme de IQ.  Fără să ştiu ce-i ăla MTO-u’, îmi permit să remarc următoarele:

 • Petrescu şi Ponta s-au dus la Cotroceni şi au făcut ce se face de obicei – jocul de-a convingerea preşedintelui care nu poate face altceva decît să întoarcă legea şi să se umfle în pene pînă cînd va trece oricum
 • Traian Băsescu, extraordinarul expert după fanii săi, a tot întrebat din spatele ghiveciului cu flori (artificiale?) unde-s banii. Aici e corectă vorba lui Ciprian Domnişoru: dar pe alde Boc îi întrebai de unde banii sau unde-s studiile care arată că bubuie economia dacă tai spitale şi şcoli de pe hartă?
 • Petrescu încerca să explice şi a ieşit dezastru, Ponta îi făcea semn să tacă el avea strategia “lasă că-l fac de rahat cînd ies la presă”.
 • Traian Băsescu ar trebui să publice toate întîlnirile cu premierii. Şi poate şi cu FMI-ul. Altfel, aceasta nu este decît o regie care prinde la publicul său, dar care mie nu-mi dă nicio informaţie nouă. Ştiam că nu se dau date, studii, ba chiar, culmea, la asta cu CAS-ul e atît de pe faţă o măsură de avantajare a unui tip de investitor, măsură recuperată din banii celor mulţi, încît nu era nevoie de indignare jucată şi de filmări cu tîlc.
 • trebuie să remarc din nou veşnica agresivitate faţă de ministrul Petrescu. Are o mie de probleme. Dar se pare că genul ministrului rămîne cea mai importantă dată pentru tot soiul de comentatori care imediat au imaginat “violuri” la Cotroceni.
 • mai trebuie să vedem că Ponta a stat şi a lăsat-o pe Petrescu să încaseze fără să intervină
 • În chestiunea cu CAS, mai trebuie să întrebăm şi cine cîştigă imediat? Ce să vezi, tot Consiliul Investitorilor Străini. Profit rapid, nu abureli cu scos din munca de la negru. Nervii lui Băsescu vin din faptul că Ponta chiar face jocul ălora care cîndva îl sprijineau pe preşedinte. Mimetism politic, deh.
 • E evident că Ponta face un gest electoral, Petrescu face un rol memorabil de “tehnocrat”.
 • scăderea CAS, am mai argumentat aici, e o tîmpenie cît casa, dar nu din motivele băsesciene. Ci din motivele invocate de obicei de sindicate. Nu poţi să scuteşti de taxe angajatorii şi apoi să promiţi abstract o creştere în nivelul de trai al angajaţilor. Pentru că va urma o nouă etapă în care prostimea sărăcită va plăti facilităţile angajatorilor.
 • un moment calculat care ne arată că uneori preşedintele conştientizează că e filmat: “doamnă, dacă aş vrea să-mi  bat joc de ţara asta aş promulga-o, eu plec.”

În fine, cel mai important moment după mine a fost altul decît penibilităţile remarcate la doi dintre protagonişti care apărau “din suflet” scăderea CAS. E vorba despre această declaraţie a preşedintelui: “scăderea taxelor nu reduce evaziunea. Acelaşi lucru s-a constatat şi cînd s-a introdus cota unică. Dar la un an a început evaziunea din nou.”.

Aşadar poezia supremă a dreptei cu micşorarea statului, a taxelor, importanţa cotei unice blabla, făcută praf în cîteva secunde. Măcar pentru fraza asta e bună înregistrarea dată de preşedinţie. Dacă n-a avut efecte cota unică, de ce ai ţinut-o 10 ani maestre al gîndirii macro? Pe ce “cifre” te-ai bazat?

În rest, comedia incompetenţei nu avea nevoie de film. Vorbele “cu cifre” sînt ele însele comedie ieftină. Ponta îşi cumpără susţinători puternici şi se face preş pentru asta – îşi cîştigă discret partea investitorilor puternici. Nimic nou, domnule preşedinte.

P.S. Dimineaţă, pe facebook Victor Ponta recomanda un articol. De data asta nu unul scris propagandistic de vreun prieten sau de vreun analist din camarila domniei sale. Ci un articol chiar foarte bun al uneia dintre cele mai lucide voci rămase în marea de nebunie electoralo-jurnalistică. E vorba despre Horaţiu Pepine care demontează istericala cu “conflictul de interese” al primarilor, iarăşi o lozincă vehiculată isteric fără pic de analiză:

Legea incompatibilităţilor nu a putut să arate nici măcar în principiu în ce ar consta conflictul de interese. Cineva atrăgea atenţia că ar fi vorba de mulţi bani proveniţi din fonduri europene. Dar dacă nu ar fi bine să se ocupe primarul de aceste fonduri, cine ar trebui să se ocupe? Şi de ce primarul, alesul comunităţii locale, este considerat, din principiu, mai rău şi mai corupt decât oricine altcineva? Este uşor de observat că legea incompatibilităţilor a greşit instituind interdicţii nemotivate. Aşa cum am arătat în destule rânduri, nu poţi stabili o incompatibilitate fără să arăţi în prealabil în ce constă conflictul de interese. (sursa)

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

40 comments
 • 1

  am înțeles. băsescu e negru în cerul gurii, mitocan, practică un politicianism de joasă speță șamd. dar el pleacă, și e deja mort și îngropat. ce poate face e să nu deschidă coștiugul să nu ne ia cu amețeală (și nu face asta). dar aștialalți, modelele astea de competență, oameni care mai pot decide pentru politica românească încă vreo 30 de ani, de ce nu-i trimitem și pe ei la plimbare, în loc să le găsim scuze puerile?

  berenger
  2014-07-15 11:01:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  1. Ioana Petrescu a fost cea care a sustinut ca decizia a fost luata in baza unor studii, era normal ca, daca exista deja, TB sa le ceara sa le vada si el. Ce sa inteleg, ca nu trebuia sa le ceara pt ca nu s-ar fi facut unele si la reducerea de 25%?

  2. Lipsta calculelor sau studiilor la reducerea de 25%: FMI a aprobat, deci niste evaluari tot trebuie sa fi fost si realitatea a aratat ca au fost corecte. A aprobat ceva FMI-ul acum?

  3. Chestiunea cu reducerea taxelor si reducerea evaziunii: a scazut evaziunea dupa introducerea cotei unice? Da, deci merge treaba. O vreme. Ca daca nu se schimba metehnele fiscului, taxele oricat de mici nu se vor plati.

  Vercix
  2014-07-15 11:11:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Il votez pe Ponta cu zece maini si o sa-mi mai conving cel putin 10 prieteni sa-i dea votul si ei.
  Cand vad cat de spalati pe creier sunt dobitocii din jurul meu, zau ca merita cel putin 5 ani cu nulitatea asta presedinte.

  Frigg
  2014-07-15 11:26:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  “…imi permit sa remarc urmatoarele:”

  Vai! Dar tot timpul v-ati permis sa loviti in Basescu! Problema e cu PSD-istii – ca nu vi se permite sa spuneti nimic de ei…

  gjgj9
  2014-07-15 11:30:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Ii mai asteptam si pe Gotiu si nea Teo sa ne explice si ei badarania lui Basescu. Ca sa fie echipa completa. Socol va presta de Contributors.

  mutulica
  2014-07-15 11:49:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Deci, aia doi s-au facut de ras si tot TB ar trebui sa dea socoteala :) .
  •trebuie să remarc din nou veşnica agresivitate faţă de ministrul Petrescu – unde este agresivitatea aia? da-ne si noua minutul si scorul.
  •scăderea CAS, am mai argumentat aici, e o tîmpenie cît casa, dar nu din motivele băsesciene – Basescu a spus ca ii place masura, dar intrebarea lui este cum se vor acoperi gaurile. Unde ai auzit tu ca a spus ca-i o tampenie? Minutul si scorul

  Si asa am putea sa continuam cu fiecare punct din articolul tau.
  Vad ca s-a dat ordin clar: mintiti, mintiti, nu conteaza realitatea, pe cineva prindeti voi.

  Haplo
  2014-07-15 12:24:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Manipu-latorii faţă în faţă. Politică de mahala fără argumente de nici o parte. Circ ieftin.

  romi
  2014-07-15 12:40:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Inca ceva, pana nu vine @nae: filmarea a aparut ca urmare a minciunilor spuse de Ponta.

  Haplo
  2014-07-15 12:41:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Rogozache, Basescu nu a facut niciodata figuri de COPIL CRETIN, precum cele arborate ieri de papagalul plagiator. Basescu are fler si comportament de om politic cu adevarat responsabil. Fii convins ca nu s-a facut de ras niciodata in fata niciunui partener din afara tarii. Pe cand Pontacul plagiator!!!…nici nu are rost sa discutam…s-a facut de ras la greu, de “n” ori.

  De unde stii tu ca nu l-a intrebat pe Boc de bani? Presupui tu, asa ca un sustinator al jigodiilor PeSeDiste cu apucaturi bolsevico-securiste? Ba tocmai cred ca l-a intrebat, caci acele masuri NECESARE de austeritate tocmai in urma unor discutii despre lipsa banilor au fost luate. Nu mi-au convenit masurile respective, sunt cadru didactic, dar asta nu m-a impiedicat sa nu admit ca erau necesare si benefice pentru viitor…dar nu un viitor cu Ponta, cu Voiculescu, si cu alti securisti si plozi de securisti la guvernare.

  In ceea ce priveste inteligenta, Da, sustinatorii dreptei sunt mult mai inteligenti decat lingatorii PeSeDeului! Faptul ca prostimea inconstienta sustinatoare a jigodiilor PeSeDiste e mai numeroasa inseamna ca grupul infractional PSD este indrituit sa guverneze, in numele democratiei? Asa vedeti voi democratia, astia chipurile “de stanga”? Ca o domnie a prostilor asupra celorlalti? Asa vedeti voi dezvoltarea societatii? Voi va inchipuiti ca PROSTII au adus civilizatia azi, pe aceasta planeta, aici unde este?

  Derek
  2014-07-15 13:15:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Care va sa zica important nu e faptul dovedit ca suntem condusi de monumente de incompetenta, ci important este ca Basescu nu a pus aceeasi intrebare si lui Boc – clasic…
  Cota unica si diminuata dimineaza evaziunea nu prin faptul ca e unica sau direct pentru ca firmele nu ar mai fura (desi pe termen lung asa e, cuplat insa cu un sistem de colectare bine pus la punct astfel incat sa existe un cost al evaziunii care devine mi mare decat beneficiul cand scade taxarea) ci indirect prin faptul ca e mai putin de furat daca bugetul e mai mic. Asta e conceptul de dreapta…Insa
  Costi stie doar ca nu vrea sa priveasca si sa comenteze adevaratele subiecte…

  Viorel
  2014-07-15 13:39:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Nu stiu altii cum sunt,dar eu nu pricep.Cum se intampla ca odraslele superinteligente scolite de nomenclatura securistica aciuata sub pulpana larga a PSD-ului prin inalte Universitati americane,precum prima ministresa a Educatiei in intaiul cel mai cinstit guvern Ponta-cea care ne invata sa innotam(!)-pe la StanDford,bine ca nu la Stratford-on-Avon(!!)si actuala prima finantista a tarii,Ioana Petrescu,Harvardista in Economie care glasuieste nonsalant despre abscize[ca si cum s-ar afla intr-un reper cartezian bi/pluridimensional]in loc de accize],au absolvit acolo Magna cum Laudae si revin in patrie vitei/viteluse la poarta noua!Cum dracu,Doamne iarta-ma!-se intampla?

  maur
  2014-07-15 13:44:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  Costi, din filmuletul de ieri nu pot trage decat o concluzie : avem un prim-ministru iresponsabil.
  Pai cum sa vii tu, primul ministru al Romaniei, insotit de ministrul de finante, sa convingi presedintele sa promulge o lege fara a prezenta un studiu de impact, fara a prezenta niste cifre, fara a da unele explicatii pe care presedintele era indreptatit sa le primeasca.
  Daca nu ma insel, la un moment dat Basexu a spus ca ar vrea sa promulge legea, insa cei doi incompetenti nu i-au dat nici un motiv.
  Asa ca, mai lasa si tu slugarnicia fata de PSD si recunoaste ca cei doi au venit la negocieri ca la spartul targului. Pai se poate?

  Warwick
  2014-07-15 13:45:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  “au venit la negocieri ca la spartul targului.”

  cu mana-n cur au venit, nu ca la spartul targului. Ca niste tipi care n-au calcat in viata lor in vreun minister si nu au vazut in viata lor o cifra.

 • 14

  Cand vrei s-o invarti intr-o galeata, faci ce face rogozan acum. Un fel de lectie pentru mai bolovanul Domnisor.

  Adevarul e ca ponta si harvardiţa tare s-au mai facut de cacao si nu-i mai spala nici chiar dl. Cristian Teodorescu (al carui articol este asteptat)

  Mircea+
  2014-07-15 13:55:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Vreau sa fiu ministru al Finantelor! Sunt mult mai capabil decat tot guvernul Ponta la un loc.

 • 16

  Va recomand sa cititi articolul doamnei Lelia Munteanu din Gandul…este antologic !

  gandul.info/put../

  Mircea+
  2014-07-15 14:03:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Rogozache, stii ceva! Banuiesc ca acel comentariu al meu a fost cenzurat de SISTEM(cel electronic)…contine cuvinte urate la adresa domnisoarei Petresu si a lui Ponta:cretini, prosti…si la adresa PSD: grup infractional organizat, jigodii provenite din familii de mocofani!

  Dar din respect pentru opinia publica, ar trebui postat, pentru ca enunta niste adevaruri, ce ar putea fi benefice unei parti mai “stupide” a electoratului.

  In consecinta, cauta-l si macar citeste-l tu! Pentru ca vei gasi acolo explicatia pentru faptul ca in ROMANICA scaderea taxelor nu reduce evaziunea….numai in ROMANICA se intampla asta datorita unei iubiri “majoritare” pentru jigodiile PeSeDiste, pentru tot ce miroase a comunism si SECURITATE. Asa suntem noi BOBORUL. Majoritatea iubitori de ghertoi si mocofani…..toti tovarasi de bine inscrisi in PSD sau sustinatori ai clicii rosii de talhari.

  Derek
  2014-07-15 14:04:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  @19,Mircea+
  Intr-adevar,de ‘Constantin Tanase’ cu Toma Caragiu!

  maur
  2014-07-15 14:36:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  Domnule Rogozanu, reducerea CAS la angajator in forma actuala nu duce decit la sporirea profitului pentru corporatii si atit, nu duce nici la locuri de munca, nici la pastrarea celor actuale si nu-i ajuta cu nimic pe cei din zona de mici intreprinzatori care duc tot greul hotiei politice si corporatiste din aceasta tara.

  Compensarea cresterii profitului corporatiilor multinationale ce actioneaza in stil mafiot in Romania o sa se faca prin cresterea furtului prin biruri direct din buzunarul populatiei civile prin cresterea dementa a impozitului pe proprietate la oamenii de rind (case si masini).

  Nu ma intereseaza nici cit negru sub unghie piesa de teatru jucata de cuplul ponta-basescu ci faptul ca orice noi biruri marite in acest moment la oamenii de rind o sa ne aduca in maxim doi ani la situatia declansarii unui razboi civil. O sa se ajunga in foamete la fel ca pe vremea lui ceausescu ce o sa explodeze in violente sociale crunte. Absolut nimeni in momentul asta vad ca nu pricepe ce pericol urias ne paste. Peste nenorocirile economice facute de basescu ponta vine si adauga ultimele picaturi astfel incit sa ajungem in colaps financiar-economic total.

  anonim din Piata Universitatii
  2014-07-15 14:41:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  Domnule Rogozanu,
  Sunt un deținător de acțiuni la o firmă la care și lucrez. Sunt d-acord că evaziunea fiscală este mare dar sunt două motive:
  1. după un an ai văzut că statul nu face nimic bun cu banii pe care îi plătești taxe așa că încerci să nu-i mai dai (evaziunea fiscală nu s-a instalat imediat ci după un an ceea ce înseamnă că oamenii au fost de bună credință doar că statul a reușit, din nou, să-și arate limitele)
  2. lăcomia, unii, deși au mai mult decât ai nevoie, vor și mai mult doar că ăsta nu este apucătura omului de dreapta sau de stânga ci a oamenilor în general.
  Eu sunt de stânga în sensul că aș vrea egalitate dar nu în jos. Acum nu este timpul pentru a avea stânga la putere, duceți-vă să vedeți cum arată mulți dintre cei care vor ajutoare sociale. Stânga, așa cum o vedeți dumneavoastră, nu are nicio legătură cu ce s-a întâmplat în România până acum și ce ar fi dacă PSD-ul ar ajunge la putere. Mi se pare fascinant cum bugetarii noștri sunt de zeci de ori mai bogați decât cei care conduc țări mult mai bogate. Discuția este mult mai lungă și nu încerc să vă conving că greșiți pentru că nu greșiți doar România ar fi condamnată acum dacă iarăși ar veni un președinte “de stânga”.

 • 21

  Ioana Petrescu este ironizata nu pentru ca este femeie, ci pentru ca este proasta.De Harvard! Nu are nici cunostiintele necesare si nici personalitate, ceea ce este foarte ciudat avand in vedere ca a studiat in SUA unde se pune accent pe comunicare.
  Vad ca autorii voxpublica si-au data arama pe fata toti fiind high ego-low IQ.
  Dintre toti cel mai penibil este Rogozanu aceasta Maria Antoaneta balcanica care se vrea Robin Hood. Niciodata in istoria de 24 de ani a tarii poporul sarac nu a dus-o asa rau ca sub Ponta, pentru ca niciodata baronii locali PSD cu camarila de primari si consilieri nu au avut atata putere, atata libertate la furat si atatea legi sa ii scape si sa ii protejeze. Dar cand cozonacul cu care ne imbuibam in timp ce ne dam aparatorii saracilor vine pe filiera Ponta-PSD devenim brusc orbi si surzi, nu-i asa Antoaneto?!

  marga
  2014-07-15 14:56:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  @anonim din Piata Universitatii:
  Ba cota scazuta de taxare a muncii duce la cresterea locurilor de munca precum si la pastrarea celor existente! Cu cat creste profitul corporatilor in Romania cu atat vor vrea sa mute cat mai multe locuri de munca din alte tari in Romania. In final ce conteaza este cat costa cele 8 ore de munca ale unui angajat pt care acesta cere, sa zicem, 100 RON. Azi costa vreo 190 RON (costul companiei) la care sunt profitabile anumite activitati, iar altele nu. Daca scade taxarea (chiar si la angajatori) acest cost scade, sa zicem, la 180 RON. La acest nivel mai multe activitati devin profitabil de unde si cresterea locurilor de munca. Analogia se pastreaza si pentru pastrarea locurilor de munca. Asa ca sa gandim un pic mai mult inainte sa postam aberatii…

  Viorel
  2014-07-15 15:02:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  Trebuie să îi ia cineva apărarea și lui Ponta. Ideea e că dacă nu s-au cerut cifre la Boc nu trebuie să se ceară nici la Ponta ca să rămânem cum suntem. În orice sistem de arugumentație funcționează raționamentul ăsta: și ăla face deci pot și eu.

  ”dar pe alde Boc îi întrebai de unde banii sau unde-s studiile care arată că bubuie economia dacă tai spitale şi şcoli de pe hartă?”.

  Da Burebista domne, când scădea taxele, el întreba? Ce atâta ipocrizie pe Băsescu când de ia de Che?

  Sistemul moral al lui Costi: în trecut s-a întâmplat x lucru dubios/condamnabil, lucrul respectiv este justificat pentru totdeauna și oricine ridică problema este un ipocrit.

  Victor Dr
  2014-07-15 15:04:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  “poftiti?” (fă. marinare, mă injuri?)
  Hai ca nu e chiar asa: ” Limba engleza a domnului presedinte ma duce mereu in confuzie”
  Saracutu`.
  Bravo Costi, te mentii :P

  victor L
  2014-07-15 15:10:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  Ce este de retinut din discutia de ieri dle Rogozanu?

  Simplu, avem politicieni cinici si grobieni (stiam deja asta), avem ministrii amatori (am mai vazut-o) si nu vine nimeni din urma (daca nu eram convinsi, dra studenta – Ministru de Finante ne-a convins).

  Asta este de retinut.

  Mitica
  2014-07-15 15:39:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @Derek = @20 , @11


  “Banuiesc ca acel comentariu al meu a fost cenzurat de SISTEM(cel electronic)…contine cuvinte urat…”

  ” Da, sustinatorii dreptei sunt mult mai inteligenti decat lingatorii …”

  Pentru ca va luadati cu Inteligenta voastra,
  solutia e simpla:
  ca sa treaca de “sistem”, de parserul automat,
  de verificarea automata,
  scrieti si dumneavoastra:

  mmocofan, pprost, jjigodie etc,
  evitati “string”, sir de caractere – cuvinte, care ar putea fi identificate de “sistem” ca facand parte dintr-o colectie cenzurabila.
  Nu va ia nici 2 minute in plus redactarea textului
  si evitati astfel sa va angoasati inutil ( sa va supere falsa cenzura ).

  Deasemenea, ca sa va salvati un text mai mare, pentru care ati utilizat minute bune, incercati sa-l salvati anterior intr-un notepad/wordpad (sau ceva echivalent, orice editor de texte banal, in Windows, Linux etc) si/sau sa-l salvati cu copy in clipboard .

  In rest,
  nici stanga rea, nici dreapta rea nu ne e de niciun folos

  NiciDreaptaRea_NiciStangaRea
  2014-07-15 15:48:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  @Viorel esti contabil si din pacate nu poti gindi mai amplu (ca sa-ti intorc impertinenta din final)

  smecheria micsorarii CAS la firme se face prin reducerea indirecta si dramatica a veniturilor populatiei, o populatie deja saracita ce devine si mai saraca. Putere de cumparare foarte mica, productie pentru piata interna pe butuci si raminem mina de lucru ieftina de tip lumea a patra india, pakistan, bangladesh bucurosi nevoie mare ca cei care profita de noi au profituri foarte mari ce nu ramin in tara.

  vrei sa tipi pentru relansare economica atunci urla pentru reducerea TVA odata cu oprirea hotiilor la facturile de utilitati: curent electric, apa, gaze, caldura. Poti urla si pentru reducerea CAS fara sa fim furati prin biruri marite ca sa “ajutam” profitul marilor corporatii care oricum nu se ocupa cu afaceri in tara noastra ci cu furturi

  anonim din Piata Universitatii
  2014-07-15 15:59:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  @anonim din Piata Universitatii:
  Pai sa continuam: reducerea CAS se poate face din multe surse, si nici macar nu sustin ca trebuie sau nu facuta. Daca am fi avut un mistru cu minima pregatire in ceea ce priveste aceasta masura am fi putut judeca daca beneficiul justifica costul implicat de reducerea CAS. Insa in mod clar reducerea CAS are un beneficiu, care se traduce intr-o atractivitate crescuta a muncii in Romania. Lucru care de asemenea da posibilitatea angajatilor sa ceara cresterea veniturilor deoarece angajatorul si a scazut costurile cu munca. De unde e, poti sa si ceri, de unde nu e, mai greu.
  Nu tip pentru nimic, am raspuns unei idei prezentate de catre tine care nu are niciun fundament. Este eronata, si teoretic si practic.

  Viorel
  2014-07-15 16:18:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  Draga Rogo, ai avut cumva vreo reactie atunci cand s-a intamplat invers, iar Basescu a fost acuzat tocmai ca a semnat?

  ziare.com/taric../

  Nu te deranja sa raspunzi, e mai mult o constatare! Oricum ramane ca voi, iar viata merge inainte!

 • 30

  Aveam oaresce retineri privind aducerea in discutie a lui EBA in contextul prestatiei dnei. Petrescu. Dar m-am inselat:

  hotnews.ro/stir../

  Maxa
  2014-07-15 16:42:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  Ce e de retinut din productia Cotroceni? Dupa ce a iesit de acolo Victor Viorel Ponta s-a contrazis in declaratii de 3 ori, pana la aceasta ora. N-a fost in stare decat sa stea cu ochii in tavan, in timp ce Petrescu arata ca o scolarita prinsa cu lectia neinvatata, care incerca sa improvizeze ceva, doar va mai salva aparentele. Nici macar nu e o productie Cotroceni, e ma degraba o produzione di dottore. E un caz care deja ne ingrozeste. In mainile cui e Romania si cine se joaca cu soarta noastra?

  Damian Gabriel
  2014-07-15 17:15:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  @Derek: …”In ceea ce priveste inteligenta, Da, sustinatorii dreptei sunt mult mai inteligenti decat lingatorii PeSeDeului!…………..

  Pai atunci sa vina la vot ca sa castige dreapta, ca doar numarul de voturi “PENTRU” conteaza !!!!!!!!
  De ce nu o fac ? Asta-i intrebarea. Poate sunt prea putini (fata de cat pretind a fi) sau nu “se incurca ei cu asemenea nimicuri: a vota”.

  dinu b
  2014-07-15 17:20:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  @berenger: “costiugul” … cosciugul, bade ciobanule !

  Fan-Fan
  2014-07-15 17:25:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  “…dar pe alde Boc îi întrebai de unde banii sau unde-s studiile care arată că bubuie economia dacă tai spitale şi şcoli de pe hartă?”
  Niciodata Boc sau Basescu nu au pretins ca acele masuri dure vor face economia sa bubuie.Dimpotriva ei au pretins numai ca prin acele masuri s-a stabilizat Romania din punct de vedere macroedconomisc si a evitat intrarea in incetare de palti.Daca masurile respective nu au fost corecte , de ce de exemplu guvernul actual nu reduce TVA din nou la 19% sau mai putin , deoarece conform teoriilor econmice reducerea taxelor imbunatateste colectarea si are ca efect cresterea veniturilor la bugetul de stat?
  Oare astazi cresterea taxelor pe propriatati si masini nu echivaleaza cu o noua taiere a veniturilor romanilor?

  sase sase
  2014-07-15 17:37:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  Cu asta se ocupa guvernul Romaniei: sa gaseasca solutii care sa satisfaca sefii fara sa omoare poporul pe cat se poate dar nu obligatoriu.Dificil ,trebuie sa o recunoastem. Economia devine o religie , nu o stiinta.Ce ramane stiinta se rezuma doar la operatii de plus , minus ,inmultit poate cel mult ceva de impartit.In rest totul e dogma si porneste de la un ordin “ce trebuie facut ” – si asta o fac stapanii, slugilor,executantilor le revine “cum trebuie facut” si de aici incepe ” stiinta “- complexa prin variante , nuantata prin solutii ,o adevarata scamatorie.Intr-o tara in care resursele inclusiv cele umane sunt jefuite iar ce trebuie impozitat se duce catre paradisurile fiscale , in care “ce trebuie sa facem ” vine deja sub forma directivelor , “cum trebuie facut” devine o sarcina dificila, un circ din ce in ce mai complicat si poate ca maine – imposibil.

  MIHAI
  2014-07-15 18:14:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  Dupa citirea primelor rânduri ale articolului mai ca am crezut ca m-am nimerit din greseala pe vreun site afiliat A3; nu, eram pe vox.
  Cum, dupa vizionarea filmului, perceptia mea asupra celor intamplate la Cotroceni si asupra valorii protagonistilor e complet diferita de perceptia autorului, pentru a nu-l banui pe acesta de rea credinta, inseamna ca eu am vazut un alt film decat el; mea culpa.

  Zdrang
  2014-07-15 18:47:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  Bat campii ambele parti. Astia au condus, conduc si vor conduce Romania, niste aerieni care habar n-au de economia reala. Masurile luate in 2010 nu puteau duce la crestere economica, asa cum abera Basescu, erau doar masuri care echilibreaza bugetul, cu pretul scaderii economice. Nu trebuie sa fi Roubini, Krugmann, Hayek sau Keynes ca sa sti asta. Pe de alta parte, desi relaxarea fiscala e cel mai puternic instrument al unui guvern de a stimula cresterea economica, reducerea CAS cu 5%, si inca doar pe cateva luni, are un impact pozitiv prea limitat (daca il are) si afecteaza un fond si asa sarac, cel de pensii, in conditiile in care in Romania nu sunt destui salariati. Masura e deci doar gargara electorala PSD-ista. Reducerea prudenta a TVA sau a impozitului pe venit ar fi putut intradevar avea un impact economic substantial, care chiar sa compenseze prin crestere economica pierderea la buget din scaderea taxarii. Fiindca au impact stimulator larg, asupra tuturor angajatorilor si a disponibilului de consum a intregii populatii, pe cand reducerea CAS ajuta cel mult angajatorii cu multi angajati, de obicei straini, care vor “repatria” diferenta.

  Economist
  2014-07-15 21:10:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  @NiciDreaptaRea_NiciStangaRea: 30 Uneori nici unul din mijloacele prezentate de dvs nu da rezultate ca sa intre postarea. Chiar daca nu contine nici un cuvant din “lista neagra”, nu intra pur si simplu, oricat ai incerca. De cele mai multe ori singura solutie e atunci sa bagi mesajul pe bucati. Observi atunci care bucata nu intra, si o rescrii doar pe aceea de la zero. Desi cateodata nu intra nici atunci. Nu sunt specialist IT, habar nu am de ce, dar am patit des, exclusiv pe realitatea.net si pe voxpublica. De asta nici nu prea mai scriu pe aici de obicei, m-am saturat sa ma enervez si sa-mi pierd timpul. E o greseala de soft undeva in constructia site-ului, cineva a lucrat pr0st la partea lui de web-design.

  Economist
  2014-07-15 21:33:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  @Viorel, nu am enuntat nici o idee ci ma revolt la un fapt dat, o realitate crunta si anume ca se reduce CAS pe baza maririi taxelor pe proprietate la populatie. Este o taxare ce o sa duca la o catastrofa financiar economica, putere de cumparare mai mica a populatiei preturi mai mici pe proprietati care oricum se duc in cap falimentare totala a sistemului bancar cu mult mai grav decit adierea din Bulgaria asemanator probabil cu ce s-a intimplat in 96 si in final colaps. Orice crestere de preturi la utilitati sau taxe directe la populatie de acum incolo inseamna glontul in cap la nivel national. Din pacate inconstienta a ajuns la acelasi grad cu lacomia dementilor ce ne conduc.

  p.s. nu am nici o indoiala ca de fapt se urmareste taxarea caselor si masinilor a intregii populatii dupa ce s-a intimplat zilele astea

  anonim din Piata Universitatii
  2014-07-15 21:56:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  [...] Rogozanu observă acest paradox aici: “Aşadar poezia supremă a dreptei cu micşorarea statului, a taxelor, importanţa cotei unice [...]

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!