RSS Feed

”N-a fost viol. Doar am sarit peste preludiu”. Pandoras vs. Banderas

vezi toate articolele de
17 Mar 2010 la 20:55 20 comentarii 2559 vizualizari.

”N-am violat pe nimeni. Doar am scurtat preludiul”. Declarația îi aparține unui celebru interlop clujean, Gore. A fost unul dintre cele mai ciudate interviuri pe care le-am făcut vreodată. La poartă am fost legitimat și controlat precum la aeroport, iar soția lui Gore stăpânea cu greu un câine în spatele curții, până am intrat în casă. Unde se mai aflau un prieten al lui Gore și logodnica acestuia, dar și alte două ”logodnice” ale lui Gore.

Pe atunci Gore vroia să redevină boxer (în tinerețe făcuse parte din lotul național), un fel de Mike Tyson autohton. Asemănările cu Tyson nu se opreau la sport, ci, și la anii de pușcărie pe care i-a făcut pentru viol (dar, așa cum spuneam, Gore afirma că ”doar a sărit” peste preludiu). Mă rog, nu era singura condamnare a lui Gore. A mai trecut pe la Gherla pentru că a făcut sex pe o masă în mijlocul unei discoteci, iar din închisoare dădea declarații despre cum le-a ”avut” pe toate doamnele polițiștilor clujeni.

În timpul interviului luat amintea despre cum se consideră el un fel de Robin Hood autohton, care ia de la bogați și dă la săraci (așa își descria job-ul de recuperator), iar când l-am întrebat care sunt sursele lui de venit mi-a mărturisit că Iisus Hristos îi trimite bani printr-un emisar. ”Și cam cât îți trimite?”, l-am provocat. Gore (foto) și-a înălțat privirea către tavan, ca și cum ar fi vorbit cu un spirit: ”Zici să nu spun, că dacă nu spun nu-mi mai trimiți?”. Moment de pauză, după care se întoarce către mine: ”Nu pot să-ți spun, că apoi nu mai primesc”.

Momentul culminant al interviului a fost când a început să povestească despre anii de închisoare de la Oradea când și-a băgat în p**a 81 (sau 83, nu mai rețin exact) de biluțe de rulment. Iar pentru a fi crezut, și-a dat jos pantalonii și chiloții (de față cu soția, prietenul, logodnicele și copiii) pentru ca fotoreporterul cu care eram să-i fotografieze p**a cu cele 81 (sau 83) de biluțe.

Când am ajuns în redacție și am povestit pățania, toate colegele au sărit pe fotoreporter să vadă imaginile cu biluțele de rulment. Și au fost extrem de dezamăgite când au aflat că fotoreporterul, trecut prin numeroase încercări, cu bătăi, recuperatori, interlopi, se blocase și nu făcuse instantaneele în cauză. Dacă ar fi fost după ele, în acel moment l-ar fi concediat.

Mai târziu, la o bere într-un pub clujean, aceleași colege și-au dat drumul. Și atunci am aflat (se întâmpla în urmă cu 10 ani toată tărășenia) cam ce discută fetele între ele și care le sunt interesele. Departe de a mă fi deranjat, o asemenea provocare ”fără perdea” m-a făcut doar să zâmbesc nostalgic amintindu-mi cât de naiv am putut să fiu în anii de liceu, când îmi închipuiam că pot cuceri o fată scriindu-i o poezie :) .

După cum vă dați seama, acesta nu este un text despre Gore, ci despre Pandoras, platforma soră a VoxPublica. Care îmi reamintește de acea seară transgender, în care colegele au acceptat să discute ”ca între fete”, chiar dacă erau și bărbați de față.

E de bine, e de rău, să povestești în public despre cât de mică o are fostul, despre un sex anal neinspirat, despre deosebirea dintre fuschia și roz, despre dragoste ori sex sau, da, are dreptate Fumi, despre moartea clitorisului? Ar fi culmea să pun asemenea calificative. Și nici nu-mi doresc să-mi ridic tot neamul pandorian în cap. Mi-s suficienți ”prietenii” de pe Vox ;) .

Dar citind (selectiv, recunosc)  articolele de pe Pandoras, am din ce în ce mai mult impresia că e vorba de o platformă scrisă de femei, dar destinată bărbaților. Că mărturisirile și ”indecențele” nu sunt doar ”bârfe cu fetele”, ci semnale transmise masculilor despre cum ar vrea ele să fie tratate. Pe stradă, în societate și, mai ales, în pat. Lucruri pe care inutil le-ai căuta în cărțile Mihaelei Miroiu ori ale Aurorei Liiceanu.

Și uite așa, m-am gândit cum să facem și noi, cei care ne pretidem purtători de bărbăție, să le transmitem același lucru? Desigur, lăsănd impresia că tot despre nemurirea sufletului și salvarea țării și a lumii scriem :) . Iar ideea i-a venit unui prieten: ”De ce nu lansați și voi platforma Banderas?”. O platformă în care să povestim ”ca între bărbați”, ce așteptări avem de la femei. Ce spuneți, fetelor, v-ar interesa?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!