RSS Feed

Update. Nasul și degetul Elenei Udrea. Supoziții prostești și o nouă ipoteză

vezi toate articolele de
10 Feb 2015 la 17:10 6 comentarii 2146 vizualizari.

Am văzut-o aseară pe Elena Udrea cînd și-a apăsat nasul, dintr-o parte, cu degetul arătător, după ce și-a ținut discursul în Parlament. Era un semnal destinat unei persoane cunoscute, așa cum a recunoscut și ea pe FB. Dar e o aiureală să susții că Udrea a împrumutat acest gest din limbajul gestual secret al pușcăriașilor. S-a învîrtit ea printre pușcăriași, încît să se fi familiarizat cu semnalele lor codificate? Cel mult printre candidați la pușcărie. Dar asta e altceva.

Aici e vorba, mai degrabă, de un cod între ea și o altă persoană, cu care comunica astfel acasă, la școală sau mai tîrziu în locuri publice unde nu puteau vorbi, ci doar schimba astfel de semne. Oricum o persoană suficient de apropiată, încît să ajungă împreună la un asemenea cod. După zîmbetul adolescentin cu care și-a însoțit gestul Elena Udrea cred că e vorba fie de cineva din familie, de o vîrstă apropiată, cu care comunica astfel pentru a nu fi înțeleasă de adulți, fie de o colegă de școală, cu care făcea schimb de mesaje în timpul orelor.

Povestea cu limbajul de pușcărie sau mafiotic mi se pare o prostie. Ați auzit ca Elena Udrea să facă vizite de caritate pe la pușcării unde să se fi întîlnit cu persoane parcate acolo? Că o fi existînd un soi de mafiotism politic, de asta nu mă îndoiesc. Dar mai avea timp și răbdare Elena Udrea să ajungă la un limbaj de acest soi cu o altă persoană publică?

Gesturile astea presupun exercițiu și verificări, în așa fel încît ambele persoane care recurg la ele să fie sigure că se fac înțelese. Și dacă ne gîndim că aseară Elena Udrea și-ar fi dorit să dea timpul înapoi sau să se afle în altă parte, nu-mi rămîne decît să presupun că ea s-a adresat cuiva din alte vremuri ale vieții sale, într-o încercare de a schimba astfel locul și împrejurările în care se găsea.

P.S. Cîți oare dintre cunoscuții Elenei Udrea, politicieni și oameni de afaceri, s-or fi rugînd ca fosta ministreasă a dezvoltării și confidentă a lui Traian Băsescu să rămînă la limbajul gesturilor și să nu treacă la la confesiuni pentru uzul procurorilor de la DNA?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

6 comments
 • 1

  atata vorbarie- castiga si nacajitii cu duhul din media un birlic, mai onorabil ar fi sa stea si dlor. la cap de pod pe Sena-

  de parca respectiva si-ar fi ridicat fusta si ar fi pus degetul in alta parte.

  pacat ca nu8 a facut-o, sa fi vazut atunci intebari hamletiene si dezbateri ‘de ce in fatza si nu in spate’; sau invers.

  berbecu mioritei
  2015-02-10 18:12:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Varianta cea mai plauzibila e urmatoarea: ea e eleva lui Basescu, marele cacealmist, ca atare femeia a creat o diversiune. Cat e ea anchetata sa dea o “tema de casa” presei, acestei mase de ziaristi care in loc sa desfaca itzele unei povesti incalcite (cu sute de mil. de euro) au acum o problema care 2-3 zile o sa-i tot macine. Cand DNA-ul va emite un mandat pt 29 zile s-a terminat si cu cacealmaua.

  Cacealma
  2015-02-10 20:44:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  @autorul
  Un lucru l-ati lamurit. Nu erati destinatarul mesajului, desi parea un gest de santier.

 • 4

  Domnule profesor se pare că nu aţi trcut şi prin acel modul special de la Băneasa în care se studiază psihologia inversă, şcoala de spioni şi mimica specifică.

  De exemplu, apucarea lobului urechii în faţa unei persoane transite că va avea loc o convorbire secretă cu acea persoană. Treba cu degetul poate are o altă semnificaţie.

  Ce-i interesant la această femeie este faptul că are curajul să lupte cu serviciile ştiind că toţi care au încercat aşa ceva au fost spulberaţi de către (tot) securisto-comuniştii de la noi.

  nelutiu
  2015-02-11 09:06:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  se pare ca incepe sa dospeasca si cazul turceni-rovinari,adica sova-ponta . Oare eZista primar curat ?! Pe cand avem vesti despre d-l Valcov ?!

  sovaiala
  2015-02-11 09:26:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Dacă ne amintim de Freud și de vremurile când Elena era Gabriela și presta sub steagul lui Cupidon dezlănțuit, putem presupune că e o amintire a unui limbaj care i-a adus multe …succesuri. Al trupului frumos unduitor/ademenitor…A avut de unde și când să învețe…
  Pe de altă parte înaintea discursului în fața telefonului aprins (după un SMS, pe mirror, pe video telefon…?) a repetat de câteva ori și alte atingeri ale nasului. În dreapta, în stânga, vârful. Părea că pregătește un limbaj al semnelor împreună cu cineva. Urma să dea un mesaj mai târziu, folosind unul dintre semne. Și la final a ales pe cel văzut de noi de toți.Și a plecat. Unde și cu cine s-a întâlnit? Se pare că i-a transmis Ruxandrei Dragomir că urmează să se întâlnească la sediul firmei.De ce?

  pintea
  2015-02-11 10:42:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!