RSS Feed

Neamţu, dispari. Nişte chestiuni de lămurit cu unii protestatari prea eco, prea credincioşi, prea-Băsescu etc.

vezi toate articolele de
17 Sep 2013 la 18:54 67 comentarii 3293 vizualizari.

Neamţu a intrat în Parlament şi a mai făcut un circ mic. Vrea şi el o feliuţă din protestul pentru Roşia Montană. Cum deja i-au spus unii protestatari în piaţă: dispari. Evident, nu instig la “curăţări”  în forţă ale pieţei prin eliminări de oameni “cu păcate”. Dar trebuie înţeles că unii nu au ce căuta acolo. Mai ales ăia care au stat cu Băsescu la braţ, unul dintre marii promotori ai proiectului chiar şi ieri.

Am mai zis, am văzut oricum destule feţe care aberau cu “mahalaua violentă” în ianuarie 2012. Normal, cînd s-au văzut mai mulţi au început să bage că cele două manifestaţii n-au nici o legătură. Mîine poimîine vor spune că e “adevărata” opoziţie a lui Băsescu asta în stradă. Staţi acasă, băieţi.

Alte cîteva întrebări, dacă tot m-am pornit:

  • am văzut destui credincioşi afişaţi în piaţă (cu sloganuri cu dzeu, maica domnului etc). Dacă tot veniţi, poate începeţi să criticaţi şi o Patriarhie care şi-a bătut joc de oamenii bisericii care au venit cu bârlădenii la protest împotriva gazelor de şist. Că aşa, s-o tot dai cu “grădina maicii domnului” e uşor. Fiţi critici, băieţi. Am tot respectul pentru oamenii aceia care au venit împreună cu comunităţile lor să-şi strige păsul. Dar episcopiile care vor să-i radă din sistem, dar patriarhul Daniel care adună arginţii de peste tot şi tace chitic, de la ăştia n-aşteptaţi nimic? Măcar un baner de susţinere pentru preotul pedepsit din Bârlad.
  • Remus Cernea a fost dezastruos în apărarea Roşiei Montane în aceste săptămîni. De multe ori am impresia că-i ridică mingi la fileu lui Ponta, ca să valseze apoi cum trebuie pentru societatea civilă. Ar trebui să se termine cu desemnarea acestor lideri ai pieţei care de fapt nu au vreun statut special.
  • am mai enunţat dilema asta, revin, pentru că e sensibilă. Sînt unii care vor să susţină şi energia regenerabilă, eoliană şi alte lucruri de-astea. Aceste bussinesuri au adus cele mai nemiloase subvenţionări, cu costuri sociale incredibile (facturi mărite pentru toată lumea ca să le plătim unor investitori rente pe măsură). Deci eu sînt împotriva exploatării la Roşia Montană, dar nu-mi veniţi să vă promovaţi alte hoţii incredibile sub pălăria eco.
  • băsescienii care au fost mînaţi în luptă de liderul lor ar trebui s-o facă foarte discret. şi cu mult roşu în obraji şi sfioşenie în priviri.
  • apoi, vomit dacă mai citesc un articol “tehnocrat” pe 22, contributors şi prietenii lor despre trans-ideologie şi despre cum e stînga ca dreapta, despre cum ne-a infectat comunismul ceauşist şi alte tristeţi de astea. Bă, s-a terminat! Ăştia mai au de vîndut ceva energie şi gata. Mai avem puţin şi plătim bilet ca să ieşim din casă, nu mai e spaţiu public moca, presiunea pentru şcoală şi sănătate pe bani e la fel de mare etc. Ce tot îi daţi cu statul cînd ne mănîncă deja privatul? Măcar inventaţi ceva nou să vă pot parcurge.
  • nu mă interesează cei care spun că singura problemă e cu proiectul de lege al lui Şova. E şi aia o problemă, sigur. Dar nu e singura. Cine zice că e singura e PDL-Băsescu etc. Şi după două-trei vorbe o să-ţi scoată ochii cu statul de drept, ăla în numele căruia vroiau să vîndă la clienţii politici ambulanţele acum doi ani.
  • Moise Guran a făcut un interviu bun. Dar e foarte bună şi observaţia lui Florin Poenaru: totuşi, omul promovează pe postul public un discurs bolnăvicios de pro-business. E cam nepotrivit să faci asta pe bani publici. Deci, în timp ce observăm ce bun jurnalist e, poate ne dăm seama şi că aproape toată lumea care se pricepe la economie şi vorbeşte la televizor e ultraneoliberală în România. Dar asta e o discuţie mai complicată. Măcar Moise Guran e un adversar ideologic pe care pot să-l ascult pînă la capăt, e ceva. Felicitări pentru cum l-a încurcat pe Ponta care pînă acum a apărut numai în medii prietenoase (B1 inclusiv). Rămîne de discutat însă despre cum a ajuns TVR prea pro-business.

Scuze că mai stric armonia mulţimii. Dar trebuie să mai vorbim şi cinstit între noi.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!